Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
14 godzin temu, szafirka napisał:

Pani Inki napisała:

Inka się rozbrykała ;). Ma na koncie zjedzony kabel od laptopa, odgryzła ogon pluszowemu szczurkowi, podjadła atlas zwierząt... ;), musimy wszystko przed nią chować ;) Szczeka naprawdę oszczędnie. Niedawno ją kąpałam, ładnie dała się wykapać. Ogólnie bardzo wesołe psisko, uwielbia spacery, będzie moją towarzyszką joggingu :) Chodzę z nią czasami do miasta i szok jak ludzie reagują, co chwilę słyszę ale ładny piesek, a co to za rasa?

Dziękujemy Haniu za przekazanie wiadomości z nowego domku Inki.Muszę przyznać,że jestem trochę zaskoczona psotami Abi.Haniu,czy ona u Ciebie też miała takie zapędy do niszczenia? 

Uzgodniłyśmy z Anulką,że pod koniec miesiąca poprosi Maćka77 o przeprowadzenie wizyty po/a i mamy nadzieję,ze się na to zgodzi :)

Posted
O 9.02.2016o00:08, anecik napisał:

Piszę dopiero dziś bo przynajmniej ja byłam 2 dni bez dogo :(

Byłoby bardzo miło ale Anula jeszcze musiałaby się wypowiedzieć na ten temat. Dzięki Bogusiu :)

Oczywiście,nie mam nic przeciw temu.Niech pieniążki z bazarku przejdą całkowicie na potrzeby Kejli.

Posted
4 godziny temu, Anula napisał:

Oczywiście,nie mam nic przeciw temu.Niech pieniążki z bazarku przejdą całkowicie na potrzeby Kejli.

Dziękuję Wam bardzo dziewczyny :)

Posted

Nie, Abi u mnie nie psociła. Psiaki mają dużo zabawek, gryzaków, są inne psiaki, więc jest jak się wyszaleć. Ale była u mnie kiedyś Selma, która niszczyła wszystko co było w jej zasięgu, a w nowym domu nic nigdy nie ruszyła. Też zdziwiłam się zachowaniem Abi, oby szybko jej to przeszło.

• 2 weeks later...
Posted

Poprosiłam Maciek777 o wizytę po adopcyjną u Państwa.Chodzi mi głównie aby sprawdzić jak dzieci zachowują się w stosunku do Abi a także, czy Abi nie boi się ich.Czekam na odpowiedź.

Posted
9 godzin temu, Anula napisał:

Poprosiłam Maciek777 o wizytę po adopcyjną u Państwa.Chodzi mi głównie aby sprawdzić jak dzieci zachowują się w stosunku do Abi a także, czy Abi nie boi się ich.Czekam na odpowiedź.

Dzięki Anulko :)

Posted

Wizyta po/a odbyła się.Bardzo dziękuję Maćku za przeprowadzenie wizyty.Sądzę,że nie obrazisz się i wstawię opis wizyty.

Dzisiaj zadzwoniłem i Pani sama zaproponowała, że możemy się dzisiaj spotkać. Właśnie wróciłem. Ogólnie wszystko jest OK. Legowisko (trochę podgryzione) jest, zabawki (gryzione) są, na dzieci reaguje normalnie. Bez agresji i bez strachu. Czy krzyczą czy biegają. Albo je ignoruje albo (co Pani powiedziała) normalnie za nimi wtedy biega, ale nie podgryza ani nic z tych rzeczy. Na spacery wychodzi 4 razy dziennie. Państwo starają się by Inka się wtedy wybiegała. Jest typem niejadka. Suche jej za bardzo nie smakuje (Bozita ani Royal), ale teraz polubiła takie batony:

http://www.britkarmy.nazwa.pl/allegro/img/BRIT/taste_baton_zo.jpg

Jedyny jakiś problem jest z jej upodobaniem do podgryzania mebli czy innych elementów, ale nie ma jakiejś tragedii. Państwo kupili książkę "Zapomniany język psów" i stosują się do jej zasad.

Ogólnie wszystko w porządku:)

Teraz po wizycie po/a jesteśmy bardziej spokojniejsze o Abi.Najważniejsze,że nie dzieje się jej krzywda ze strony dzieci.Z podgryzaniem mebli itd.mam nadzieję,że to jej przejdzie jak będzie miała zajęcie,gryzaki.

Posted

Przyłączam się do podziękowań dla Maćka za przeprowadzenie wizyty po/a dla Abi/Inki :) Miejmy nadzieję,że to podgryzanie jest przejściowe i jej przejdzie...

• 1 month later...
Posted

Otrzymałam takiego maila:

Witamy serdecznie, u Ineczki wszystko dobrze. Mamy z nią kilka utrapień związanych z jej myśliwską naturą, może mają Państwo jakieś pomocne wskazówki co z tym począć. Jest tu u nas plaga bażantów oraz saren, Inka na ich widok dostaje spazmów i spacer jest koszmarem, podobnie reaguje na koty :(. Kopie w ogrodzie ogromne dziury, niszczy posadzone wcześniej rośliny, nie możemy jej wpuszczać do ogrodu samej, poza tym podkopuje się pod płotem. Ogólnie jest fajowa, łagodna dla dzieci, na ludzi nie reaguje, jest aż nazbyt ufna, lecz zaczęła zaczepiać psy, każdego napotkanego musi oszczekać i pokazać jaka to jest groźna ;). No i jeszcze co jest niefajne to to, że gdy wraca ze swoich ucieczek, to na ogół jest wysmarowana odchodami :( Prosimy o jakieś rady :)

Ma ktoś jakieś pomysły, co bym mogła przekazać?