zauroczona341 Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 witajcie, od ok 20 grudnia gdy zaczęły się strzały fajerwerków mój pies boi się wychodzić z domu. Na początku spacerować mogliśmy tylko rano. Jak już wróciliśmy do domu nie było nawet gdy było widno możliwości wyjścia na podwórko, pies wychodził raz na dobę, normalnie pił jadł i bawił się ((mam 2 psy w domu, suczka w ogóle niczego się nie boi jest bardzo przebojowa i ma ok 1,5 roku a pies jest już prawie 6 letni). Po wigili pies w ogole nie chce wychodzić zrobi siku tylko pod klatką raz na dobę i to przy otwartych drzwiach. Czasami w ogóle nie da się go z domu wyciągnąć nawet raz na siku.. wczoraj tzn dziś ok 3 rano wyszedł dopiero z domu na kupę od sylwestra! strasznie mi go szkoda, nie wim już co mam rorbić, pies nie je na podwórku nic w ogóle wychodzi z szelek albo z obroży i nie ma wyjścia. 2 razy udało się nam od sylwestra wyjść na ok 300 m i pies nagle się zawracał. We wrzesniu urodziłam dziecko, psy przyjęły to wg mnie bardzo dobrze szczególnie suczka zaczepią ją i lekko podgryza liże itp, pies jest ogólnie obojętny zainteresowany głównie kupą dziecka lub ulanym mlekiem :P. Gdy tylko robi się ciemo piesss w domu zaczyna dyszeć i ewidentnie boi się, wtedy ląduje pod kołdrą i w miarę możliwości jestem przy nim. Dodam, że jestem sama z psami i dzieckiem od jakiegoś czasu, tak wię narazie nie mam możliwości udania się do specjalisty ani szczególnych środków, gdyż pod koniec stycznia wyprowadzamy się na wieś. Nie mam możlwiości wywiezienia nawet psa gdzieś na spacer gdyż pies boi się jeździć samochodem. Pies został przygarnięty jako szczeniak od ludzi, którzy mieli psy potopić. Raz wpadł pod samochód ni mu się nie stało naszczęście było to w cieczkowym amoku po tym został wykastrowany ( miał wtedy niespełna rok). bardzo bym prosiła o jakieś sugestie, gdyż nie jestem wstanie nawet z klatki czasem go wyciągnąć. Pies to troch,ę większy labrador (kundel) waży ok 35 kg ( nie jest otyły, cho żartobliwie wołam na niego grupy ;)). Quote
Recommended Posts