Esia Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 Wyniki będą jutro. Sunia ma pół roku waży 12-13 kg :( Quote
coztego Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 [quote name='Esia']Dziś zaniosłam Mai kupki na badanie :( .[/quote] A dokładne badania krwi robiłaś?! Dawno sunia jest u Was? Quote
Esia Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 Sunia jest u nas trochę ponad miesiąc. Nie robiłam badań krwi. Oprócz tego że sunia jest malutka i chudziutka to jest wszystko OK. Ma apatyt chęć do zabawy, nie jest apatyczna. Quote
Esia Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 Dzwoniłam do pani dr Są już wyniki, aktywność trypsyny (trzustki ??) to tylko 20% - to tak w skrócie. Gdyby mi teraz ktoś wytłumaczył co to oznacza i jakie są normy. Quote
SAWA Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 Nie wygląda to ciekawie ,ale proponuję przejście do działu weterynari , tam pogadamy . Quote
coztego Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 Esia, na "Weterynarii" znajdzies zkilka topików o chorych trzustkach, dopisz się gdzieś tam, to się zgłoszą trzuskowcy :) Quote
SAWA Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Esia ,jak Maja je karmę i jak się załatwia ,czy sprawy jelitowe już się wyregulowały ? Quote
Esia Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Je karmę bardzo chętnie, nadal zdarzają się luźniejsze kupki ale wszystko w granicach normy :) Dopiero od 2 dni bierzemy tabletki więc jeszcze poczekamy i zobaczymy jak będzie dalej. Quote
SAWA Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Pamiętaj ,nie podawaj jej żadnego dodatkowego jedzenia ,typu mięsko czy serek . Tylko karma i tylko karma ,zobaczymy jak się Maja będzie czuła po tej diecie . Pozdrawiam. Quote
Kika Posted June 4, 2005 Author Posted June 4, 2005 Ostatnio po Proformance sięgają hodowcy AST - szczeniaki ładnie rosną i nie przerastają. To dobry znak. Quote
Cimi Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Ja właśnie zaczęłam akrmić ProFormance. I właśnie dzis dostanę 15 kg dla psów aktywnych :D Quote
Kika Posted June 4, 2005 Author Posted June 4, 2005 [quote name='Cimi']Ja właśnie zaczęłam akrmić ProFormance. I właśnie dzis dostanę 15 kg dla psów aktywnych :D[/quote] Mam nadzieję,że będziesz zadowolona - bierzesz Pro power, czy Adult? Kiedyś tak jak Twoja psica miala się nazywać moja :D Quote
Cimi Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 [quote name='Kika'] Mam nadzieję,że będziesz zadowolona - bierzesz Pro power, czy Adult?[/quote] Teraz Adult, być może w przyszłości Pro Power w zależności czy zwiększę dawkę ruchu. [quote name='Kika']Kiedyś tak jak Twoja psica miala się nazywać moja :D[/quote] Miała nazywać się inaczej :P. Ja chciałam Kobra lub Enigma. Tylko Daddy się uparł. Quote
katrin78 Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Witam. To znowu ja. Chciałabym się podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat karmy ProFormance. Otóż zauważyłam, że mojej suni poprawił się koloryt sierści.Stała się bardziej czarna, błyszcząca. I co dziwne,że u moich 2 znajomych, które mają Welsha i Erdel terriera zauważyłam również poprawę w umaszczeniu tych psów.(u białego zniknęły naloty żółte i ma piękny błyszczący czrny nos, a Erdel zrobił się bardziej rudy). Mam pytanie czy ktoś z Was kto stosuje karmę ProFormance zauważył takie zmiany u swoich podopiecznych? Pozdrawiam. :laola: Quote
Cimi Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Ja dopiero zaczęłam, ale jak porawa będzie to napiszę :) Quote
adda Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 A ja nie wiem, jak mam rozumieć rzecz następującą: Na worku jest napisane: Premium Adult for normally active adult dogs, natomiast po polsku jest przetłumaczone (w broszurce) Formuła dla aktywnych psów dorosłych. No i mi się nie zgadza :roll: Pro Power jest ok przetłumaczone. Quote
Esia Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Maja ma ładniejszą sierść, błyszczącą i miłą w dotyku. Niestety przedwczoraj musiała coś zjeść bo ma biegunkę, trochę nas to martwi, bo już 1,5 dnia jest taki stan. Dodatkowo ona wciąż jest głodna, więc udało nam się ją przegłodzić dziś tylko do 18, a potem już nie było siły trzeba było dać jej jeść :( Rano dostała 4 węgle, może jutro będzie lepiej :/ Quote
SAWA Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 Esia jak Maja jest tak głodna ,a zje cos innego niz karma i dostała biegunki ,to przez dwa dni dawaj jej tylko kleik ryzowy z rozgotowaną marchwią ( marchwianka ) a potem znowu wracaj do karmy . Taka reakcja jest przez trzustkę i byle co zje ,a organizm od razu reaguje . Leczenie jeszcze potrwa i miejmy nadzieję ,że będzie skuteczne . Pozdrawiam. Quote
SAWA Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 adda,masz racje ,na ulotce jest złe tłumaczenie i teraz nowe ulotki są z prawidłowym tłumaczeniem (solidnie zrobiona korekta) To jest jeszcze raz dowód,że trzeba czytać na opakowaniu karmy ,co dana karma zawiera. Na początek było wydrukowane bardzo duzo ulotek i dopiero teraz będą bez takich błędów i pomyłek . Czasami tłumacz nie zna się na karmie i potrafi przetłumaczyć coś wg. własnej inwencji,ale bardzo dobrze że są dociekliwi ludzie i w miarę szybko błędy można poprawić . Nie jest to jeszcze straszny błąd ,bo ja swoim trenującym psom własnie podaję Premium Adult ,gdyż 26,0% białka i 18,2% tłuszczu jest idealne dla biegającego psa . Pozdrawiam. Quote
anii Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 A ja mam pytanie, czy opakowanie 7,5 kilo Lamb&Rice bedzie w sprzedazy?! Jesli tak w jakiej cenie?! Quote
SAWA Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 W obecnej chwili popyt jest na 3 kilo i 15 kilo ,a hodowcy mają bardzo atrakcyjne ceny i jak będzie zapotrzebowanie na 7,5 kilogramy ,to firma zacznie takie sprowadzać . W tym miesiącu będzie nowa dostawa z USA i w tej dostawie znajdują sie już formuły dla kotów . Pozdrawiam. Quote
adda Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 [quote name='SAWA']adda,masz racje ,na ulotce jest złe tłumaczenie i teraz nowe ulotki są z prawidłowym tłumaczeniem (solidnie zrobiona korekta) To jest jeszcze raz dowód,że trzeba czytać na opakowaniu karmy ,co dana karma zawiera.[/quote] Oj prawda to, trzeba czytać na opakowaniu. Tyle ze łatwiej jest przejrzeć małą książeczkę z informacjami, niż schylać się i przerzucać wory, aby wyczytać :D Quote
Kika Posted June 7, 2005 Author Posted June 7, 2005 [quote name='SAWA']adda,masz racje ,na ulotce jest złe tłumaczenie i teraz nowe ulotki są z prawidłowym tłumaczeniem (solidnie zrobiona korekta) To jest jeszcze raz dowód,że trzeba czytać na opakowaniu karmy ,co dana karma zawiera. Na początek było wydrukowane bardzo duzo ulotek i dopiero teraz będą bez takich błędów i pomyłek . Czasami tłumacz nie zna się na karmie i potrafi przetłumaczyć coś wg. własnej inwencji,ale bardzo dobrze że są dociekliwi ludzie i w miarę szybko błędy można poprawić . Nie jest to jeszcze straszny błąd ,bo ja swoim trenującym psom własnie podaję Premium Adult ,gdyż 26,0% białka i 18,2% tłuszczu jest idealne dla biegającego psa . Pozdrawiam.[/quote] Tak ? To dobrze, bo czasem jest kłopot , jak własciciel takiego zwyczajnie biegającego psa chce karmę i patrzy na tę informacje - gubi sie nieco i zastanawia czy mu sie kitu nie wciska 8) Quote
Kika Posted June 7, 2005 Author Posted June 7, 2005 [quote name='KATRIN']Witam. To znowu ja. Chciałabym się podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat karmy ProFormance. Otóż zauważyłam, że mojej suni poprawił się koloryt sierści.Stała się bardziej czarna, błyszcząca. I co dziwne,że u moich 2 znajomych, które mają Welsha i Erdel terriera zauważyłam również poprawę w umaszczeniu tych psów.(u białego zniknęły naloty żółte i ma piękny błyszczący czrny nos, a Erdel zrobił się bardziej rudy). Mam pytanie czy ktoś z Was kto stosuje karmę ProFormance zauważył takie zmiany u swoich podopiecznych? Pozdrawiam. :laola:[/quote] Zgodzę się co do intensywności pigmentu, faktycznie wzmacnia sie zdecydowanie.Moja suka ma wspaniałe ubarwienie- czarne plamy zawsze były intensywne, na co w szczególności zwracali uwagę sędziowie - to u dalmatyńczyka zaleta.Teraz po dłuższym okresie karmienia proformance Lamb&rice stwierdzam,ze nie występuje łupież, wybarwienie jest jeszcze bardziej intensywne, a włos świetnej jakości.No i co bardzo ważne kontrast pomiędzy bielą i czernią jest super. Quote
Recommended Posts