Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze jedno ,nie będę się wypowiadać na temat innych karm ,bo dla moich psów wg. mnie najlepsza jest PROFormance.Poczytaj na dogo w innych tematach karm i wtedy zdecydujesz.
Pozdrawiam.

• Replies 996
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='robak']Kupuje w [URL="http://www.karmydodomu.pl"]www.karmydodomu.pl[/URL] i jestem bardzo zadowolony z obsługi. Bardzo miły kontakt i częste gratisy. Problem jest nie z dostawcą tylko z dystrybutorem - mają kłopoty z transportem do kraju.
Czy jest jakaś inna karma która może w pełni konkurować z PROformance ?
Co sądzicie o ACAN Lamb&rice ?[/quote]

Ja ostatnio zamawialam z tej firmy i dostalam bez problemu.
Acana jest z nizszej polki bodajze.
Jesli koniecznie chcesz zmieniac to pomysl o nutrze. Moja dorosla sunia przeszla na Profa i jestem zadowolona, wczesniej jadla nutre i tez nie moge narzekac, szczeniakowi teraz kupilam nutre large breed - ale to ze wzgledow finansowych :cool3: jest poprostu tansza.

Posted

SAWA musze powiedzieć, że koty już jedzą suche żarcie. :lol: Mój bez problemu a rodziców ma jeszcze opory ale oni go oszukują :evil_lol: i mu lekko smaruja sheba te chrupki. I kociaki straciły na wadze. Nie ważyłam ich ale czuje jak biorę i je podnoszę :razz:

Posted

Bardzo się cieszę ,że wszystko przebiega jak powinno.Z kotkami jest właśnie tak ,że czasem muszą się przekonać do danego jedzenia.Problemem jest zawsze przejście z wysokokalorycznej na niskokaloryczną ,bo w tej drugiej jest trochę mniej białka i tłuszczu ,co dla wyczulonych kotów jest mniej nęcące.Podstawą jest utrzymanie kota w doskonałej kondycji ,a dzięki temu ,że troszkę chudną ,to już są na dobrej drodze do idealnej formy.Trzymaj tak dalej.
Pozdrawiam.

Posted

a do nas dotarł dzisiaj worek Proformance Lamb&Rice.. i pierwsze wrażenie zdecydowanie pozytywne.. Fiona, która za sucha karmą nie przepada, wybierała chrupki i zajadała się nią... od jutra zaczynamy podawanie i zobaczę jak sucz reaguje na karmę..

• 2 weeks later...
Posted

Moje psiaki są już na Performance od jakichś 20 worków (Propower) i jestem z niej zadowolony bardzo dobra wchłanialność małe kupy (na początku zdziwienie były zielone ) Algi morskie w składzie karmy 245g na 25 kg psa wyniki na zawodach całkiem całkiem.Sierść jak lusterko błyszczy zęby czyste ogólnie siiiiiii.

Posted

O ,ale fajnie ,to jakieś pieski biorące udział w zawodach są na PROFormance?
Pośrednio dotyczy to karmy ,ale jestem bardzo ciekawa na jakich zawodach pieski startują i z jakimi wynikami ? Pochwal się co to za cudeńka są .
Pozdrawiam.

Posted

Czas na zmiane karmy - wybor padl na proformance. Mysle o kupnie Maintenance - czy moze mi ktos podac dawkowanie dla psa 34 kg? Chcialam porownac z obecna karma.
I co to znaczy przecietna aktywnosc? Jaka jest roznica miedzy ta karma a Premium Adult? Dla jakiego psa bedzie pierwsza a dla jakiego druga karma?
Dzieki z gory za pomoc;)

Posted

PROFormance Maintenance ma 21%białka i 12%tłuszczu ,a wartość energetyczna - 3900kcal/kg. Jest to formuła dla psa domowego (w okresie letnim też dla ogrodowego)spokojnego ,o normalnym temperamencie ,wychodzącego na codzienne wybieganie (spacerki) . Dzienne dawkowanie Maintenance dla psa o wadze 35 kilo ,to 340 gram.

PROFormance Adult ma 26%białka i 18% tłuszczu ,a wartość energetyczna - 4190 kcal/kg. Ta formuła jest polecana dla psów aktywnych ,sporo biegających i ruchliwych .Może być dla domowych i ogrodowych .
Dzienne dawkowanie Adulta ,dla psa o wadze 35 kilo,to 315 gram.

PROFormance Pro Power ma 30%białka i 20,2% tłuszczu ,a wartość energetyczna - 4310kcal/kg. Jest to formuła zalecana dla psów pracujących ,mocno trenujących ,lub takich jak ma Drabster .
Doskonała w okresie zimy dla psów ogrodowych ,suk w ciąży i karmiących .
Dzienne dawkowanie Pro Powera ,dla psa o wadze 35 kilo ,to 305 gram .

Agnes ,mam nadzieję ,że dokładnie opisałam to co Ciebie interesuje ,a jeśli masz jeszcze jakieś pytania ,to bardzo proszę .
Pozdrawiam.

Posted

dziekuje bardzo :) Mam sucz z mieszanki typu ogar i wyzel, biegac by mogla duzo, ale na spacerki bez smyczy chodzi raz dziennie - i nie codzennie, tak z 4-5 razy w tyg - na godzinke, poltorej. Tak jest w okresie zimowym, bo gdy cieplej to dluzej i czesciej. I nie wiem ktora karme kupic? Coby jej nie utuczyc :)

Posted

No tak ,to jest problem .Jeśli boisz sie utuczenia ,to zdecydowanie polecam Maintenance ,ale musisz obserwować sucz ,czy to zalecane dawkowanie nie będzie za wysokie ,jeśli zobaczysz ,że suczka trochę nabiera ciałka ,to zmniejsz dzienną porcję.

Posted

ok dzieki wielkie. Suka jest po sterylizacji, jesc moglaby ciagle i widze, ze jesli dostanie obecnej karmy za duzo to odrazu jej idzie w brzuszek ;) Dlatego uwazac musze napewno. Dzieki raz jeszcze - dzisiaj pewnie zamowimy jedzonko i zobaczymy jaki bedzie efekt.
Jeszcze jedno - SAWA nie jestes dystrybutorem tej karmy?:) Czy mi sie cos pokrecilo?

Posted

Nie, nie jestem dystrybutorem PROFormance .Karmę sprowadza firma WICKO i jest to firma mojego męża .Mamy od ponad 20 lat hodowlę ONków i jeszcze w między czasie dodatkowo były inne rasy .Z myślą właśnie o naszych psach wpadliśmy na pomysł importu do Polski dobrej karmy ,takiej jaką będę mogła dawać swoim psom ,bo od wielu lat karmię tylko suchą karmą i ten system karmienia bardzo mi pasuje. Nie zajmuję sie ani sprzedażą ,ani nie interesuję się tym. Natomiast o karmach wiem sporo ,a o PROFormance chyba najwięcej ,bo karmię od bardzo dawna tylko PROF...

Posted

mila-2 ,czy masz coś przeciw? Ja sądzę ,że dokładnie odpowiedziałam na pytanie i chyba staram się profesjonalnie doradzać .Jeśli coś ci się nie podoba ,lub sądzisz ,że kłamię ,albo wprowadzam kogoś w błąd ,to napisz ,a nie takie głupie uśmieszki.