Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No wycofywały się rakiem od miski, a jak dawałam z ręki to wypluwały na podłogę. Też się dziwiłam, bo tak drastycznej reakcji nie miały z żadną inną karmą, na ACANĘ też trochę marudziły, ale jadły.

• Replies 996
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Masz na myśli tę strone? [url]http://www.proformance.pl/index.php[/url]
Szukam, szukam i ani jednego telefonu...

No chyba, że tą? [url]http://www.wicko.com.pl/contact.html[/url]
Mnie generalnie najbadziej zależałoby na okolicach Katowic, choć i tutaj pod częstochowski numer nie umiem się dodzwonić...

Posted

Nawet jak nie ma dystrybutora ,to spokojnie możesz zamówić w sklepie internetowym .Takie sklepy nie pobierają dodatkowej opłaty za przesyłkę ,więc płacisz tylko za karmę .

Posted

my prawie już miesiąc temu zmieniłyśmy karmę na ProFormance i muszę powiedzieć, że po pierwsze psiakowi zasmakowała karma, po drugie na pewno korzystnie wpływa na jej trawienie (nie mamy problemów z kupkami ;) ) i po trzecie co zauważyłam - sierść mojej suńki jest lśniąca (cały czas moja sunia dostaje siemię lniane ale przy wcześniejszej karmie jej sierść aż tak nie lśniła).
Także ja jestem póki co bardzo zadowolona z karmy :p

Posted

[quote name='SAWA']Nawet jak nie ma dystrybutora ,to spokojnie możesz zamówić w sklepie internetowym .Takie sklepy nie pobierają dodatkowej opłaty za przesyłkę ,więc płacisz tylko za karmę .[/quote] Wiem :) Z uwagi na apetyty i ilosc pochłanianej karmy przez moje dwa ONki zaopatruję się w zasadzie tylko i wyłącznie w sklepach internetowych, lub na wystawach :)

Mój post jest wynikiem prośby pewnej znajomej prowadzącej niewielki sklep z akcesoriami dla psów i kotów. Przez ostatnie 3 lata w jej ofercie jest w zasadzie tylko RC, Eucanuba, Hills i Purina ProPlan - czyli w zasadzie tylko górna półka dostarczana bezposrednio przez dystrybutorów. Pani ta prowadzi swój sklepik w zasadzie dla swojej pasji i z miłości do przeróżnych czworonogów (sama jest na emeryturze bo już jakiś czas temu przekroczyła 60-tkę ;-) ). A zważywszy na to iż jej głównymi klientami są panie i panowie w zbliżonym do niej wieku i niekoniecznie zasobnym portfelu, postanowiła rozszerzyć swą ofertę o karmy tańsze, ale jednak mimo wszystko dobre, aby uchronić tamte futrzaki przed alternatywą "pedigree i spółka" ;-)
A tak się składa, że hurtownia w której zaopatruje sie w zabawki itp artkuły karm tych nie prowadzi.

No nic, jak nie znajdę niczego w internecie to świat też się nie zawali :)
Na którejś z najbliższych wystaw w Katowicach na pewno uda nam sie "dopaść" przedstawicieli tych firm ;-)

Posted

Importer jest w Warszawie i może ta pani z nim dogadać ceny i przesyłkę do sklepu .W firmie Wicko pracują sami miłośnicy psów ,a właściciel ,to wieloletni hodowca ONków.Wszyscy bardzo oddani swojej pracy połączonej z pasją .

Posted

Ja juz "przetestowałam" wczesniej tą karmę na moich pieskach, super, zero problemów z trawieniem, futerko lśni, piesy chętnie jedzą :multi:
Teraz sobie znowu ja zamówiłam w netowym sklepie firmowym proformance.pl i papu doszło w ciagu 24 h :loveu:

Posted

moja suka zjadla 3 worki 15kg i sie wypela na nia :/ chyba jej sie po prostu znudzila :/ a jesli chodzi o jakosc i efekty to bylam bardzo zadowolona :D

Posted

[quote name='Marcino1978']co 3-4 worki mozna zmienic kurczaka na jagnięcinę lub odwrotnie - po jednym takimworku mozna wrocic do poprzedniego i powinno byc ok :razz:[/quote]
owszem mozna - ale nie w moim przypadku :shake: moja suka ma atopie, w zwiazku z czym moze jesc tylko jagniecine lub rybke, a ProFormance nie ma wersji rybnej :(

Posted

Wszystko zależy w jakiej kondycji jest piesek .Jeśli jest sylwetka sportowa i temperament duży ,to polecam Pro Power ,a jak ma temperament spokojny to Premium Adult.Jeśli piesek ma tendęcję do tycia wtedy Maintenance albo Lamb&Rice.
Pozdrawiam .

• 2 weeks later...
Posted

Jeden z chłopaków jadących na tą wystawę znalazł się w sobotę wieczorem w szpitalu .Bardzo poważna sprawa ,więc nie mogli pojechać .Sama jak się dowiedziałam ,to byłam w szoku .Widocznie tak musiało być ,bo od początku mieli problemy z tą wystawą . Lepiej ,że to w Warszawie się stało niż na wyjeżdzie.
W ich imieniu przepraszam wszystkich ,co czekali na spotkanie z nimi w Katowicach .Proszę zainteresowanych o kontakt z firmą WICKO .
Pozdrawiam .

Posted

Witam

Mam od dwóch dni psiaka ze schroniska. Dla jego zdrowia (jak i mojej wygody ;)) chciałbym przestawić go na karme suchą. W sklepie Pan bardzo zachwalał karme Bento ale po przeczytaniu tego tematu pomyślałem że lepiej zwrócić się do fachowców :).
Zatem co polecacie? Bento czy Proformance?
Psina to kundelek, waży 19 kg.
Mam jeszcze pytanie co do różnic pomiędzy karmą z kurczaka, a jagnięciny z ryżem. Mój psiak na razie nie wykazuje jakiś alergii ale może lepiej od razu podawać łagodniejszą karme?

Napisałem w tym wątku bo licze też na odpowiedź osób które z jakiś powodów przeszły z Bento na Proformance.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź

Posted

Jeśli to jest psina ze schroniska i i tak jak bedziesz wprowadzać nowa karme moga pojawić sie problemy zołądkowe.
JA akurat nie karmie żądna z tych karm także pod tym względem za bardoz nie pomogę.

Posted

Jeśli jest to piesek po przejściach ,to polecam na początek dać karmę delikatną PROFormance - Lamb&Rice .Jest to taka delicja w karmach .
Ja mogę coś powiedzieć ,bo przez jakiś czas karmiłam swoje psy Bento i jest to dobra karma .Od ponad 1.5 roku moje psy jedzą PROFormance i o tej karmie mogę powiedzieć ,że jest super. Jagnięcina jest droższa od kurczaka ,ale moje psy doskonale trawią jedną i drugą .Sam musisz zdecydować co kupić dla swojego pieska .W PROFormance jest dodatkowo glukozamina i chondroityna ,oraz kelp (algi) poprawiają doskonale pigment i zawierają mnustwo minerałów,aminokwasów,witamin ,doskonale przyswajalnych.Dodatkowo algi wspomagają produkcję enzymów.
Karma ta konserwowana jest naturalnymi konserwantami - tokoferolami i rozmarynem .Nie zawiera chemicznych dodatków.
Pozdrawiam.

Posted

Dzięki wielkie za opowiedź!
Mam jeszcze 2 pytanka odnośnie dawkowania karmy. Na stronie eukanuby i royal canin są informacje ile gramów względem wagi psa podawać. Niestety na proformance i bento takiej informacji nie ma.
Mój psiak waży 19 kg.

Jaka jest różnica pomiędzy rodzajami karm :[COLOR=black][B]Premium Adult, [/B]a[B] Maintenance ? [/B][/COLOR]

[COLOR=black]Pozdrawiam[/COLOR]

Posted

nie znam karmy Bento Kronnen, ale PROFormance Lamb&Rice polecam ci z czystym sumieniem :D moja suka zjadla 3 worki 15kg i zmienilam jej na inna, poniewaz smak jej sie znudzil, a ona ze wzgledow zdrowotnych moze jesc tylko jagniecine badz rybke :(

Po PROFormance siersc byla ladna i blyszczaca, sunia nabrala masy, kupki byly w porzadku :)

Posted

Witam!
Ja zdecydowanie polecam Proformance, mój ONek ma 9 m-cy, i je już czwarty worek Large Breed Puppy - ta karma jest na jagnięcinie i naprawdę mogę tą karmę polecić każdemu właścicielowi, którego psiur ma jakie kolwiek problemy żołądkowe. Po za tym pies pięknie rośnie, ma ładną sierść i zapomniałem o jego problemach jelitowych. Gorąco polecam Ci tą karmę!

Posted

[quote name='robak']Dzięki wielkie za opowiedź!
Mam jeszcze 2 pytanka odnośnie dawkowania karmy. Na stronie eukanuby i royal canin są informacje ile gramów względem wagi psa podawać. Niestety na proformance i bento takiej informacji nie ma.
Mój psiak waży 19 kg.

Jaka jest różnica pomiędzy rodzajami karm :[COLOR=black][B]Premium Adult, [/B]a[B] Maintenance ? [/B][/COLOR]

[COLOR=black]Pozdrawiam[/COLOR][/QUOTE]

Witam,
my też od miesiąca jemy Proformance LBP i służy nam świetnie. Polecam.
Robak - na stonce firmy wicco która jest dystrybutorem tej karmy jest zamieszczona informacja dotycząca dawkowania karmy. (mam ulotkę przed nosem z której wynika że twój piesek powinien jeść ok 215g PA lub ok. 230 MF). Z tego co jest napisane na ulotce wynika, że karma Premium Adult jest bardziej kaloryczna niz Maintenace

..................Premium Adult...................Maitenance
białko:............26%.................................21%
tłuszcz...........18%.................................12%
fosfor.............0.9%................................0,8%
wit A.............12000 IU...........................10000IU
wit D3...........750 IU...............................900 IU
wartość en....4190kcal/kg........................3900 kcal/kg