Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam....Setery irlandzkie to moja ulubiona rasa i chciala bym sie dowiedziec(tak z ciekawosci), z jakich hodowli macie swoje seterki i jaka chodowle psow tej rasy uwazacie za najlepsza????

Z rory dziekuje za odpowiedzi

pozdrawiam, Kasia

A i jeszcze jedno....Jakbyscie odpowiedzieli , to moglobyscie podac mi strone tej hodowli???

Posted

Witam

Ja mam psa z hodowli Arisland. I oczywiście polecam tę hodowlę. Jednak chyba jest tyle opinii co do hodowli, ile właścicieli seterów. Lecz gorąco polecam hodowle:

Arisland, Diervilla, Saturnii.

A zresztą na stronie sterkowa link w linkowni znajdziesz więcej linków do hodowli i wiele ciekawych informacji na temat seterów. :D

A Gwiezdny Wysłannik pewnie poleci hod. Dostojne Szałaputy :wink:

Pozdrawiam

Asia

Posted

Witam! Ja osobiście posiadam psa z hodowli "Dostojne Szałaputy" - . A to mój piesek, prosze mozesz sobie zobaczyć, jakie psy są z tej hodowli - link w linkowni. Polecam tą hodowle, ponieważ to nie jest "fabryka", mioty są mniej więcej raz na rok i te mioty są naprawdę bardzo dobre i z głową, nie są to krycia dla pieniędzy. Pieski są dopieszczone, śpią w cieplutkim łóżeczku i przede wszystkim szczenięta są czyste i pachnące, bo czasami szczenięta są brudne i nie pachną za ładnie przez to ze w kojcu jest brudno. Serdecznie polecam pieski z tej hodowli!

To jest mój mały piesio kilka dni po odbiorze z hodowli:

38.jpg

• 2 weeks later...
Posted

W takim razie proszę o wskazanie hodowli z prawdziwego zdarzenia, na swojego upragnionego setera pozostaje mi jeszcze poczekać parę dobrych latek, ale chciałabym już teraz wszytsko wiedzieć :oops: :wink: . A i przepraszam, że o wszystko tak wypytuję, ale ja strasznie ciekawska jestem :oops: .

Posted

Iwona i Gucia obawiam się że nikt nie będzie w stanie podać Ci nazwy hodowli z prawdziwego zdarzenia.Każdy ma jakieś tam swoje typy i wie co mu się podoba więc ja mogłabym Ci np. napisać że dla mnie taką hodowlą jest Arisland :wink: ale z kolei kto inny powie że dla niego liczą się psy z jakiejś innej hodowli i w ten sposób do niczego nie dojdziemy a Ty nadal będziesz miała mętlik w głowie. Najlepiej samemu się tego dowiedzieć na podstawie obserwacji( własnych) :wink: :P

Posted

a ja tam lubię psy z jej hodowli, sama osoba mnie nie interesuje,nie da się ukryć że dużo wniosła i wnosi do polskich hodowli irlandów, jeszcze parę lat temu irlandów nie było można powiedzieć wcale a te które były wyglądały delikatnie mówiąc dość "smutnawo", w większej części to ona się przyczyniła do tego że mamy co podziwiać na wystawach w ostatnich latach.

• 2 weeks later...
Posted

ja też moge polecić hodowle Arisland mam z niej psa więc zapewne moge troche o niej powiedziec i mam też psa z innej hodowli więc porównanie też występuje w moim przypadku, wystarczy popatrzec na pierwsze lepsze wyniki wystaw w polsce i bardzo łatwo można sobie uświadomić jaka hodowla w tej chwili dominuje oczywiście są wyjątki zaczęto do polski sprowadzać coraz więcej importów które wygrywają także lecz niezmienia to w znaczący sopsób pozycji Arislandu na polskich ringach oczywiście są też bardzo liczne sukcesy zagraniczne :D

• 2 weeks later...
Posted

Przekonalam sie do Arislandu. Wczesniej czytalam gdzies, ze jest to najlepsza hodowla w Polsce, pozatym odwiedzilam wszystkie podane przez was stronki hodowli, no i najbardziej przypadla mi do gustu ta wlasnie hodowla...,ale tak z ciekawosci chcialam wiedziec, jakie waszym zdaniem( z waszego doswiadczenia) najlepsze sa hodowle.......dziekuje za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieje, ze jeszcze ktos tu wpadnie :)

Posted

Czesc!
Tak sie przygladałem Waszym wypowiedziom i postanowiłem tez sam od siebie coś napisać-piszecie o hodowlach i o psach - najstarsze hodowle w Polsce to Arisland(1980) i Saturnii(1983) i każdy napisze że są the best-zgadzam sie co tradycja to tradycja i im dłuższa tym lepiej-poza tym spore doswiadczenie itp ale moim zdaniem nie nalezy sie kierować tylko hodowlą -przecież hodowle"współpracują"miedzy soba tzn jest tak że reproduktor pokrywa suke z innej hodowli -o co mi chodzi-o to ze należy takze zwracać uwage jacy są rodzice szczeniaków-osiagnięcia,wyglad bo sama hodowla może byc w naszym mniemaniu najlepsza ale nie zawsze jest tak że szczeniak bedzie po upragnionych przez nas rodzicach dlatego nie tylko zwracajmy uwage na nazwe hodowli ale takze na same psy :wink: a to juz kwestia wyboru indywidualnego.Pozdrawiam.

Posted

Z drugiej strony uważam, że na to nie ma reguły. Z uważanej za słabą hodowle możemy mieć bardzo dobrego psa sugerowanie się marką też nie jest najlepsze należy patrzeć na krycie tzn ojciec matka jak wyglądaja jakie maja rodowody i (jeżeli maja) jak wyglądaja ich starsze dzieci.Wybierając szczeniaka z głową jeżeli chcemy wystawiać. Oczywiście nawet najlepszego psa z świetnego miotu mozna "zepsuć" swoim złym postępowaniem co do niego.

• 2 months later...
Guest Kamcia_14
Posted

eh tak czytam i nasuwa mi się stwierdzenie

z uważanej za najlepszą jedyną nieomylną i wogóle och też można mieć peta, bo to nie prawda że tam rodzą się same inter,

Nie piszę tu o żadnej konkretnej hodowli , tak ogólnie tylko , hodowanie psów to ciężka ale bardzo satysfakcjonująca praca .

Posted

No ja musze powiedzieć, że dam rade ;) Mam jednego reprosuktora i niedługo dojdzie drugi. Potem suczka i już jakoś zacznie się hodowla.... ;) Tylko nie można traktować tego jako pracy tylko jako przyejmność, bo dla mnie każda spędzona minuta z moim psem jest przyjemnością...