Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, nie wiem jaką karmą karmić moją cocker spanielkę teraz obecnie jest na ROYAL CANIN

...................................................
[URL="http://www.suwaczek.pl/"][IMG]http://www.suwaczek.pl/cache/b9e3b2cd3a.png[/IMG][/URL]

Posted

My zaczynaliśmy od Acany też dobra a napewno tańsza od RC.
Szybko przeszliśmy na własnej produkcji zupki na bazie kurczaka i wołowinki (do tego ryż/kasza + warzywa). Korczysław zadowolony, a że dodajemy mu tam jeszcze siemię lniane to się błyszczy jak nawoskowany:)
I o ile masz dostęp do warzyw np z ogródka to wychodzi nawet taniej niż karma sucha, a gotowanie nie jest specjalnie uciażliwe.

Posted

[quote name='cockermaister']Witam, nie wiem jaką karmą karmić moją cocker spanielkę teraz obecnie jest na ROYAL CANINIE ale nie stać mnie na nią.:p[/quote]
Z Tańszych a dobrych karm mogę polecić Acanę, Chicken Soup, Brit, Purinę Pro Plan.
Jest naprawdę sporo dobrych, a nawet lepszych i tańszych karm od RC.
Możesz zamówić próbki różnych karm pisząc do dystrybutorów, albo kupić w sklepie zoologicznym kilka karm na wagę i dać psiakowi do spróbowania. ;)

Posted

cockermaister zobacz tutaj
[url=http://www.krakvet.pl/psy-c-23.html]Psy | KrakVet.pl[/url]

Może ceny bedą ci odpowiadały, a i dowóz gratis jak zakupisz za 100 zł.

• 3 weeks later...
Posted

Na karmie dla szczeniaka nie mozna oszczedzac:roll:W koncu cos musi mu dawac sile i skladniki odzywcze do prawidlowego wzrostu i rozwoju....
Tak jak pisalo wczesniej,Acana,Orjen,Brit,Bosh,Purina Pro Plan-nie Dog chow!
Arion Premium...

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']Na karmie dla szczeniaka nie mozna oszczedzac:roll:W koncu cos musi mu dawac sile i skladniki odzywcze do prawidlowego wzrostu i rozwoju....
Tak jak pisalo wczesniej,Acana,Orjen,Brit,Bosh,Purina Pro Plan-nie Dog chow!
Arion Premium...[/quote]

Ja jestem tego samego zdania! Uważam ze pierwszy rok życia psiaka, to co je i wogole jaki tryb zycia prowadzi owocuje w przyszłości. Dlatego czyż nie warto inwestować w zdrowie i przyszłość malucha?? To tak jak z dzieckiem;)
Mój pierwszy rok życia wcinał eukanubę, teraz je Acanę i też jestesmy zadowoleni;)
Ale jesli byłaby taka potrzeba to i do eukanuby jestem skłonna wrócić;) Ale poki co acana tansza, młodemu smakuje, sprzyja mu więc nie ma sensu zmieniac;)

• 1 month later...
Posted

:roll: Co z jadłem dla niego wymyślić już sama nie wiem. Próbowaliśmy już kilka różnych suchych karm i Royala i Purinę i Eukanaba w różnych kompozycjach -ryby, kurczaki, jagnięcina...i nic. Najlepiej z suchych wcina Pedigree (kurczak+wołowina+warzywa) i tu nie wiem czy się cieszyć, bo wszędzie słyszę i czytam, że Pedigree to prawie najgorsze karmy dla psów. Oczywiście domowe obiadki, takie jak dla niego, ryż, kurczak, marchewka to...30 sek i pusta miska ale co z suchym pokarmem? Moze ktoś miał podobny przypadek i wie co bardziej godziwego z suchych karm mu zafundować?

Posted

[quote name='dorotaz07']:roll: Co z jadłem dla niego wymyślić już sama nie wiem. Próbowaliśmy już kilka różnych suchych karm i Royala i Purinę i Eukanaba w różnych kompozycjach -ryby, kurczaki, jagnięcina...i nic. Najlepiej z suchych wcina Pedigree (kurczak+wołowina+warzywa) i tu nie wiem czy się cieszyć, bo wszędzie słyszę i czytam, że Pedigree to prawie najgorsze karmy dla psów. Oczywiście domowe obiadki, takie jak dla niego, ryż, kurczak, marchewka to...30 sek i pusta miska ale co z suchym pokarmem? Moze ktoś miał podobny przypadek i wie co bardziej godziwego z suchych karm mu zafundować?[/quote]
A próbowałaś tą nową Acanę Pacifica z nowej bezzbożowej serii Provincial? Smakuje nawet wybrednym psiakom, możesz kupić na próbę opakowanie 400 g (lub na wagę jak znajdziesz), próbek niestety nie mają.

A Pedigree to naprawdę nic nie warte, zawiera masę wzmacniaczy smaku i zapachu, dlatego psy tak chętnie to jedzą. :shake:

Już lepiej podawaj gotowane jedzonko. ;)

Posted

Ja bym tu upatrywała własnie winę Pedigree. Dużo glutaminianu to się i piesek rozsmakował. Zdecydowanie bym go odcięła od tej karmy i podawała konsekwntnie inną.
Sam sie nie zagłodzi, prawda?:)

Posted

W sumie jedyną wadą gotowanego jets to że trzeba je ugotować, ale o ile sie samemu cokolwiek gotuje to jeden garnek więcej nie robi różnicy, zwłaszcza że nie wymaga bytnej uwagi.
Ach.. i jest jeszcze jedna wada. Gotowane jak żadne inne się klei do uszu :D

Posted

[quote name='dorotaz07']:roll: Co z jadłem dla niego wymyślić już sama nie wiem. Próbowaliśmy już kilka różnych suchych karm i Royala i Purinę i Eukanaba w różnych kompozycjach -ryby, kurczaki, jagnięcina...i nic. Najlepiej z suchych wcina Pedigree (kurczak+wołowina+warzywa) i tu nie wiem czy się cieszyć, bo wszędzie słyszę i czytam, że Pedigree to prawie najgorsze karmy dla psów. Oczywiście domowe obiadki, takie jak dla niego, ryż, kurczak, marchewka to...30 sek i pusta miska ale co z suchym pokarmem? Moze ktoś miał podobny przypadek i wie co bardziej godziwego z suchych karm mu zafundować?[/QUOTE]

Ja też miałam a raczej mam taki przypadek , że moja Koki też jest wybredna co do karm, a jak je karme do musi mieć co jakiś czas inną :shake: moja sunia jadła kiedyś pedigree ale zrezygnowałyśmy :multi:

a to można tak dawać co jakiś czas inną karmę ??? bo Koki nic nie jest jak je co jakiś czas inną a tak wogóle to ona mało je karmy tylko tak pare groszków zależy jak jest głodna( jak jest głodna to karma jest cała zjedzona) :cool3::cool3::cool3:

Posted

[quote name='cockermaister']a to można tak dawać co jakiś czas inną karmę ??? bo Koki nic nie jest jak je co jakiś czas inną[/quote]
Można jeśli nic się nie dzieje złego (typu biegunka).

Ale raczej nie zaleca się podawania co chwilę innej karmy. ;)