Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Jestem zainteresowana takim przedszkolem, bo uważam, że to śwetny pomysl, aby psiak poszalał z innymi, pobawł się i przy okazji czegoś nauczył.
Mam klika pytań:
- od jakiego wieku mozna uczęszczać do takiego przedszkola (wiek własciciela ; psa)
- koszty
- gdzie

Oczywiscie wszystko na terenie Rzeszowa. Ja mieszkam w okolicach Słociny/Nowe Miasto, ale dojachać moge w sumie wszędzie.

Z góry dziękuje!

Posted

Rzeszowski Oddział ZK organizuje takie szkolenie, można uczestniczyć w nim od 3.miesiąca życia psa. Więcej informacji będzie na spotkaniu dot. szkoleń w siedzibie oddziału 30 marca o 18. Na stronie Oddziału też coś powinno być. ; )

Oprócz szkolenia z ZK Pani Iwona Zygler też prowadzi coś takiego - [URL="http://szkoleniepsow.rzeszowskie.info/pp.html"]więcej[/URL],
a także rzeszowski oddział Cywila - [URL="http://cywil.pl/rzeszow_psie-przedszkole.htm"]więcej[/URL].

To te, o których ja wiem, może jest jeszcze coś... :lol:

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

Jedyne szkolenie pp, które powiedzmy bliżej znam, to to prowadzone przez P.Zygler z ramienia rzeszowskiego oddziału ZK. Ja bezpośrednio w nim nie uczestniczyłam, więc ciężko mi coś więcej napisać, o dokładnym jego przebiegu, ale tutaj - [URL]http://szkoleniepsow.rzeszowskie.info/pp.html[/URL] - jest przybliżony zakres tego szkolenia.
Myślę, że warto samemu zobaczyć, jak to wygląda, spotkania odbywają się chyba 2x w tygodniu, na pewno w środy o 18 (drugiego terminu na chwilę obecną nie pamiętam), ale w różnych miejscach, więc trzeba się skontaktować z P.Zygler.

Posted

Stronę www widziałam, przejadę się pooglądać i zobaczę. Bardziej mi zależy aby młody się wyszalał z innymi psami, niż na jakimś formalnym szkoleniu. Zobaczymy. Dzięki za odzew.

• 3 months later...
Posted

[quote name='Mela & Mela']Szukam szkoleniowca, tresera w Rzeszowie. Jezeli mógłby mi ktos polecic kogos sprawdzonego byłabym wdzięczna.[/quote]

Polecam pana Jurka z Cywila :) Nam się z nim dobrze pracuje, ale to pudel więc się szkoli :) Koleżanka z goldenką też jest zadowolona...

Posted

Tak my u niego szkolilismy szczeniaka. Teraz chciałam spróbowac u kogos innego.
Nie chcę przez to powiedziec, ze bylismy z Niego niezadowoleni. Poprostu względy logistyczne nie zawsze mam auto.

• 2 years later...
Posted

Odświeżam temat...szukam informacji o psich szkołach, bo chcę coś zrobić w wakacje 2013r. z psem, chyba kurs psiego posłuszeństwa lub PT (bo gamoniowa DONka będzie miała już rok w następne wakacje) w grupie paru psów by miała przy okazji trochę socjalizacji...najlepiej blisko Rzeszowa lub Kolbuszowej...

Posted

W Rzeszowie jest szkoleniowiec z Wesołej Łapki , który prowadzi zajęcia dla maluchów i chyba też wzwyż .
Organizuje też fajne wypady spacerowe w grupie kilkunasto psio-osobowej.

Nie oceniam podejścia i metody bo nigdy nie widziałam jak on pracuje, ale bardziej skłaniałabym się w jego kierunku, niż psiego przedszkola prowadzonego przy ZK, przynajmniej w sferze właśnie psiego przedszkola.

Posted

Drzalka a Ty uczęszczałaś gdzieś do psiego przedszkola? U mnie już psie przedszkole odpada, bo raz -za póżno się obudziłam i idę już niedługo studia-a to wiąże się z mniejszą ilością czasu, a dwa-psina ma już 7,5 mies. już za stara do przedszkola... a chciałbym coś w grupie psów,bo jej brakuje socjalizacji z normalnymi psami... widziałam kiedyś jakąś stronę szkoły w Hermanowej...i zapowiadało się dość fajnie ..
A ten pan z WŁ ma stronę www,żeby sobie pooglądać...na taki wypad spacerowy też bym chętnie wpadła ale w wakacje najlepiej...wtedy mam o wiele więcej czasu...

• 4 months later...
Posted

Myślę intensywnie nad PT lub IPO - lecz chyba najpierw trzeba zrobić PT, czy się mylę? Nie chdzi mi o zawody i egzaminy,a raczej o własną frajdę, porozumienie i pogłębienie więzi i posłuszeństwa psa,a także socjalu z innymi psami, myślę o szkole Natura Wilka lub tej Pani [URL]http://szkoleniepsow.rzeszowskie.info/sprzet.html[/URL] czy miał ktoś jeszcze styczność z tymi szkoleniowcami?