Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak często kąpać bolończyka? Mój poprzedni pies był białym kundelkiem (liniejącym). Nie kapałam go często (raz na miesiąc albo dwa, w zależności od pory roku). Jakoś zawsze był czysty. Bolonka ( 7 miesięcy) mam od trzech tygodni i mimo szczotkowania raz na trzy dni widzę, że jest już dość mocno zakurzony...

Posted

Witam, z tego co słyszałam od Pani, od której kupiłam mojego wymarzonego i długo poszukiwanego szkraba:loveu: , która hoduje bolończyki od wielu wielu lat i ma bardzo utytułowaną hodowle to bolończyki należy kąpać do 4 razy w roku (generalnie jak najrzadziej), ponieważ zmywa się wtedy naturalna warstwa ochronna i włos się wysusza. Najlepiej umyć tylko łapki i brzuszek jak się pies bardzo pobrudzi, wodą lub co najwyżej mydłem dla dzieci. Trzeba natomiast jak najczęściej czesać bolończyki. Pozdrawiam:-)

• 2 weeks later...
Posted

Wykąpałam i poszłam do fryzjera..... teraz jest krotki i nie brudzi sie tak szybko. Co do czesania to nie za często, bo się bolonkowi sierść wyrywa.

• 1 month later...