orsini Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 posłałam i mowi,ze juz Ci wyslala,ale ze ma modem i ze beda szly pol dnia
Fuka Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 [b]Już są!!!!! [img]http://www.imagestation.com/picture/sraid159/p30986788f063e09f8538a801471f1891/f4fb0a17.jpg[/img] [img]http://www.imagestation.com/picture/sraid159/p5a20a355c4ba6da4475f4057e7575286/f4fb0a18.jpg[/img] śpiący królewicz na ringu, a poniżej modlący sie do narzeczonej :lol: [img]http://www.imagestation.com/picture/sraid159/p7ea6d48a26e38f2ff6b15d1ed1b526b8/f4fb0a19.jpg[/img][/b]
orsini Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 no teraz widze!!!super,chce wiecej!!! :angel: :angel: :angel:
Fuka Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 [b]wiecej nie ma... nastepne beda jak go zrobie lepiej i odpracujemy wszystkie niedorobki widoczne powyżej... zarowno moje groomerskie jak i handlerskie :roll: Mam nadzieje, ze mi sie uda....[/b]
Psiara_Koniara Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 heh Flaire.... gorzej jak nic z tego nie wyjdzie :D moja mama jest uparta.... ALE JA MUSZĘ KUPIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziewczyny, a foksy z jakiej linii (chodzi mi o zagraniczne) są najlepsze? I jeszcze jedno ile kosztują oksy bo sie nie orientuję :D
Wind Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 [b]Fuka,[/b] Tak patrze na te foty i patrze i moge powiedziec tylko jedno :-) Gdybym miala szorstkiego gonilabym do tego Wroclawia na trymowanko u Ciebie :-) Super psiur! A jakie ma piekne lapy! Rzeczywiscie jak pluszak z zabawkowego :-) [b]Flaire,[/b] Qrcze, a skad ja mam wiedziec, ze Fuka jest najlepsza handlerka w Polsce? Przeciez na wystawach glownie na yorkach, albo na grzywaczach siedze ;) Jednak dzieki za uswiadomienie :oops: :oops: :oops:
aga_ostaszewska Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 [b]Fuka:[/b] Psiak zrobiony cudnie! Ogromne gratulacje i wielki szacunek!
Fuka Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 [b]Wind[/b], ja wiem dlaczego o tym nie wiedziałaś :lol: Po prostu to jest nieprawda. Ja sie dopiero ucze i zaczynam, a Flaire jest taka miła, ze we mnie wierzy. A skoro Ci sie podoba Makaron - to moze Cie namowie jednak na jakas sesje? Wiem, ze wolisz focic ludzi, ale..... :roll:
Psiara_Koniara Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 Dziewczyny, a foksy z jakiej linii (chodzi mi o zagraniczne) są najlepsze? I jeszcze jedno ile kosztują oksy bo sie nie orientuję
Fuka Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 [b]Psiaro - Koniaro,[/b] probowalam Ci wczoraj odpowiedziec, ale mi post zjadlo. Chetnie Ci opowiem o roznych dobrych hodowlach w swiecie - ale to długa historia i teraz nie dam rady. Szykuje sie do wyjazdu i mam za duzo spraw na głowie... A co do kupowania psa za granica. TO jest bardzo skomplikowana sprawa, nie jest łatwo ani wyhodowac, ani kupic dobrego psa, a nawet jak sie uda - to w takiej rasie jak foxy szorstkie - problemem jest jeszcze odpowiednie przygotowanie do wystaw. Malo kto to potrafi, wiec musialabys sie nauczyc sama. TO wymaga czasu i uporu. Dlatego mysle, ze najlepiej zaczac od psa krajowego, na ktorym bys sie mogla nauczyc i przy okazji zasluzyc sobie na opinie osoby, ktorej warto powierzyc psa. Pamietaj - wybitne psy rodza sie zadko, hodowcy nie bardzo chca takie potencjalne gwiazdy wypuscic ze swoich rak. Trzeba im pokazac, że jestes kims komu mozna zaufac i powierzyc psa. Czasmi - mozna miec szczescie i kupic dobrego psa przypadkiem - tzn moze byc tak ze ktos sie nie pozna na jego potencjale, ale bywa tez tak, ze wybierane psy, ktore zapowiadaja sie wybitnie i sa zatrzymywane w hodowli - wyrastaja na przecietne. Tak naprawde nigdy nie wiadomo co wyrosnie ze szczeniaka. Dlatego to takie skomplikowane i takie ekscytujace....
Psiara_Koniara Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 ty jesteś z Wrocławia? A będziesz na wystawie w Wałbrzychu? Cholernie chciałabym zobaczyć twojego Makarona :D. Ja na bank będę ale raczej bez Pazura (tj. nie bedzie widzem :D) bo się rzuca na pieski. A co do teych foksów. No moze masz rację. To jak będziesz miała czas napisz mi dobre polskie hodowle okej?
Fuka Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 [b]Napisze, a co do Walbrzycha - to pewnie sie wybierzemy, chociaz jeszcze pytanie jakich sedziow zaprosza. Ale skoro jestes z Dolnego Ślaska - to zapraszam do nas na oglądanie foxów - moze na wiosne, no i zapraszam na nauke trymowania! P.S. a Makaron niestety nie moj, chciaz to ja go obrabiam i pokazuje :D , no i mieszka ze mna![/b]
Psiara_Koniara Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 Dzięki za zaproszenie bardzo chętnie skorzystam :) jak mój wujek, albo ktoś z rodziny bedzie sie wybierał do Wrocka to ci dam znać i sie z nim zabiorę. Skoro mieszka z tobą to czyj jest? A twoje foksy jak się wabią? Pokażesz mi ich zdjęcia? :P
aga_ostaszewska Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 [b]Psiara-Koniara:[/b] Wejdz na stronke, ktora Fuka ma w podpisie... :D
Psiara_Koniara Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 Fuka to ty masz też foksy krótkowłose i lakelandy? Wyslesz mi fotki lakelków? One są takie sliczne!
Fuka Posted March 1, 2005 Posted March 1, 2005 [b]Może uscislijmy - nie posiadam ANI jednego foxa (jeszcze)! :roll: Mam dwie suki - czarna lakelandke KAWE - wyhodowana przez Goske i airedalke FUKĘ! A reszta psow, ktore bywaja u mnie w domu, albo jak Makaron - nawet mieszkaja ze mna w miare na stałe - to psy Gośki, z ktora wspolpracuje. I ta strona, a scislej zalążek strony - jest Goski. I tak jak tam stoi napisane - Goska ma lakelandy i foxy szorstkie oraz gładkie. To troche skomplikowane, ale w skrocie tak to wyglada, że przygotowuje do wystaw i wystawiam psy Goski. A co do zdjec to mam ich mało niestety, ale pracuje nad tym :D [/b]
góral Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat W. Jungbluta, wiem, że to znany wystawca foksów oraz sędzia od terierów. Na co zwraca uwagę i co się mu podoba? :modla:
aga_ostaszewska Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 [b]Psiara_Koniara:[/b] Aha, u nas w linkowni znajdziesz tez stronkę foxydoxy : [url]http://republika.pl/foxydoxy/[/url]
Fuka Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 [b]Goral[/b], niestety Ci nie pomoge - sama nie moge go rozgryźć... Sędziował nas raz i postąpił zupełnie wbrew naszym oczekwaniom i nie umiem zrozumiec dlaczego. Dlatego Katowice traktuje jako test - sprobuje zrozumiec o co chodzi :roll:
góral Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 No właśnie ja go też widziałem oceniającego już różne stawki i rasy terierów i raz mi się podobało jego sedziowanie, a innym razem niekoniecznie. Nie wiem co o nim sądzić, to jeden z tych sędziów po którym można się spodziewać chyba wszystkiego...
Fuka Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 [b]Goral[/b], przypomniałam sobie jeszcze, ze było wiecej tych razow - w Austrii kiedyś zasłużył sobie na moj szacunek. Zjechal moja lakelandke za nadwage - i bardzo słusznie - tez bym tak zrobiła. Miałam wtedy szczeniaki w domu - i Kawa żyła głownie po to żeby im krasc jedzenie. Nie potrafiłam jej upilnowac.... Był tez jeszcze jeden raz na grupie w Szczecinie - i też mi sie podobała jego działalnosc. Naprawde nie wiem. Sama jestem bardzo ciekawa - bo w Katowicach bedzie fajna stawka foksia, wiec test powinien wypasc miarodajnie...
góral Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 A jakie jest jego zdanie w kwestii przygotowania psów, czy zwraca na to uwagę, bo nie wiem jak zrobić swoją sunię. W Austrii i Niemczech to bywa różnie, a ja lubię mieć psa zrobionego na cacy!
Fuka Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 [b]Goral[/b], zrob swoje - przygotuj psa jak najlepiej - a co zrobi sedzia - to sie okaze... Najwyzej pokazesz sie u niego pierwszy i ostatni raz... Ja tak zrobie i co ma byc to bedzie :D
góral Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 Chciałbym uniknąć opisu "pies zbyt dobrze przygotowany" :evilbat:
Recommended Posts