Jump to content
Dogomania

najlepszy wśród terierów - FOKS SZORSTKOWŁOSY (prosimy zakladac oddzielne tematy)

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[b]Już są!!!!!
[img]http://www.imagestation.com/picture/sraid159/p30986788f063e09f8538a801471f1891/f4fb0a17.jpg[/img]
[img]http://www.imagestation.com/picture/sraid159/p5a20a355c4ba6da4475f4057e7575286/f4fb0a18.jpg[/img]
śpiący królewicz na ringu, a poniżej modlący sie do narzeczonej :lol:
[img]http://www.imagestation.com/picture/sraid159/p7ea6d48a26e38f2ff6b15d1ed1b526b8/f4fb0a19.jpg[/img][/b]

Posted

[b]wiecej nie ma... nastepne beda jak go zrobie lepiej i odpracujemy wszystkie niedorobki widoczne powyżej... zarowno moje groomerskie jak i handlerskie :roll: Mam nadzieje, ze mi sie uda....[/b]

Posted

heh Flaire.... gorzej jak nic z tego nie wyjdzie :D moja mama jest uparta.... ALE JA MUSZĘ KUPIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziewczyny, a foksy z jakiej linii (chodzi mi o zagraniczne) są najlepsze? I jeszcze jedno ile kosztują oksy bo sie nie orientuję :D

Posted

[b]Fuka,[/b]

Tak patrze na te foty i patrze i moge powiedziec tylko jedno :-) Gdybym miala szorstkiego gonilabym do tego Wroclawia na trymowanko u Ciebie :-) Super psiur! A jakie ma piekne lapy! Rzeczywiscie jak pluszak z zabawkowego :-)

[b]Flaire,[/b]

Qrcze, a skad ja mam wiedziec, ze Fuka jest najlepsza handlerka w Polsce? Przeciez na wystawach glownie na yorkach, albo na grzywaczach siedze ;)
Jednak dzieki za uswiadomienie :oops: :oops: :oops:

Posted

[b]Wind[/b], ja wiem dlaczego o tym nie wiedziałaś :lol: Po prostu to jest nieprawda. Ja sie dopiero ucze i zaczynam, a Flaire jest taka miła, ze we mnie wierzy. A skoro Ci sie podoba Makaron - to moze Cie namowie jednak na jakas sesje? Wiem, ze wolisz focic ludzi, ale..... :roll:

Posted

[b]Psiaro - Koniaro,[/b] probowalam Ci wczoraj odpowiedziec, ale mi post zjadlo. Chetnie Ci opowiem o roznych dobrych hodowlach w swiecie - ale to długa historia i teraz nie dam rady. Szykuje sie do wyjazdu i mam za duzo spraw na głowie...

A co do kupowania psa za granica. TO jest bardzo skomplikowana sprawa, nie jest łatwo ani wyhodowac, ani kupic dobrego psa, a nawet jak sie uda - to w takiej rasie jak foxy szorstkie - problemem jest jeszcze odpowiednie przygotowanie do wystaw. Malo kto to potrafi, wiec musialabys sie nauczyc sama. TO wymaga czasu i uporu. Dlatego mysle, ze najlepiej zaczac od psa krajowego, na ktorym bys sie mogla nauczyc i przy okazji zasluzyc sobie na opinie osoby, ktorej warto powierzyc psa.

Pamietaj - wybitne psy rodza sie zadko, hodowcy nie bardzo chca takie potencjalne gwiazdy wypuscic ze swoich rak. Trzeba im pokazac, że jestes kims komu mozna zaufac i powierzyc psa. Czasmi - mozna miec szczescie i kupic dobrego psa przypadkiem - tzn moze byc tak ze ktos sie nie pozna na jego potencjale, ale bywa tez tak, ze wybierane psy, ktore zapowiadaja sie wybitnie i sa zatrzymywane w hodowli - wyrastaja na przecietne. Tak naprawde nigdy nie wiadomo co wyrosnie ze szczeniaka. Dlatego to takie skomplikowane i takie ekscytujace....

Posted

ty jesteś z Wrocławia? A będziesz na wystawie w Wałbrzychu? Cholernie chciałabym zobaczyć twojego Makarona :D. Ja na bank będę ale raczej bez Pazura (tj. nie bedzie widzem :D) bo się rzuca na pieski. A co do teych foksów. No moze masz rację. To jak będziesz miała czas napisz mi dobre polskie hodowle okej?

Posted

[b]Napisze, a co do Walbrzycha - to pewnie sie wybierzemy, chociaz jeszcze pytanie jakich sedziow zaprosza.
Ale skoro jestes z Dolnego Ślaska - to zapraszam do nas na oglądanie foxów - moze na wiosne, no i zapraszam na nauke trymowania!
P.S. a Makaron niestety nie moj, chciaz to ja go obrabiam i pokazuje :D , no i mieszka ze mna![/b]

Posted

Dzięki za zaproszenie bardzo chętnie skorzystam :) jak mój wujek, albo ktoś z rodziny bedzie sie wybierał do Wrocka to ci dam znać i sie z nim zabiorę. Skoro mieszka z tobą to czyj jest? A twoje foksy jak się wabią? Pokażesz mi ich zdjęcia? :P

Posted

[b]Może uscislijmy - nie posiadam ANI jednego foxa (jeszcze)! :roll:
Mam dwie suki - czarna lakelandke KAWE - wyhodowana przez Goske i airedalke FUKĘ!
A reszta psow, ktore bywaja u mnie w domu, albo jak Makaron - nawet mieszkaja ze mna w miare na stałe - to psy Gośki, z ktora wspolpracuje. I ta strona, a scislej zalążek strony - jest Goski. I tak jak tam stoi napisane - Goska ma lakelandy i foxy szorstkie oraz gładkie. To troche skomplikowane, ale w skrocie tak to wyglada, że przygotowuje do wystaw i wystawiam psy Goski.
A co do zdjec to mam ich mało niestety, ale pracuje nad tym :D [/b]

Posted

Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat W. Jungbluta, wiem, że to znany wystawca foksów oraz sędzia od terierów. Na co zwraca uwagę i co się mu podoba? :modla:

Posted

[b]Goral[/b], niestety Ci nie pomoge - sama nie moge go rozgryźć... Sędziował nas raz i postąpił zupełnie wbrew naszym oczekwaniom i nie umiem zrozumiec dlaczego. Dlatego Katowice traktuje jako test - sprobuje zrozumiec o co chodzi :roll:

Posted

No właśnie ja go też widziałem oceniającego już różne stawki i rasy terierów i raz mi się podobało jego sedziowanie, a innym razem niekoniecznie. Nie wiem co o nim sądzić, to jeden z tych sędziów po którym można się spodziewać chyba wszystkiego...

Posted

[b]Goral[/b], przypomniałam sobie jeszcze, ze było wiecej tych razow - w Austrii kiedyś zasłużył sobie na moj szacunek. Zjechal moja lakelandke za nadwage - i bardzo słusznie - tez bym tak zrobiła. Miałam wtedy szczeniaki w domu - i Kawa żyła głownie po to żeby im krasc jedzenie. Nie potrafiłam jej upilnowac.... Był tez jeszcze jeden raz na grupie w Szczecinie - i też mi sie podobała jego działalnosc. Naprawde nie wiem. Sama jestem bardzo ciekawa - bo w Katowicach bedzie fajna stawka foksia, wiec test powinien wypasc miarodajnie...

Posted

A jakie jest jego zdanie w kwestii przygotowania psów, czy zwraca na to uwagę, bo nie wiem jak zrobić swoją sunię. W Austrii i Niemczech to bywa różnie, a ja lubię mieć psa zrobionego na cacy!

Posted

[b]Goral[/b], zrob swoje - przygotuj psa jak najlepiej - a co zrobi sedzia - to sie okaze... Najwyzej pokazesz sie u niego pierwszy i ostatni raz...
Ja tak zrobie i co ma byc to bedzie :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...