Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem jake plany maja wlastnicelia- nie znam i te importy co byli poznalam jak przyjechali - do tej chwile nie znalam nic.Klubowej wystawe bedzie w Dole u Blatnej 20.6.2009 - nas tam nie bedzie

Posted

To możecie przyjechać do nas do Łodzi !
19.09 jest Krajowa Wystawa V Grupy
a
20.09. jest Klubowa
Dwie wystawy za jednym razem w Polsce! Z Klubowej jest duże CWC-CAC

Posted

Jasne ! Chloe też wcześniej !:shake:

[B]Hodowla Liwang:[/B]
1. Pol/Int Ch Horsleys Sirchloe sunia r/w ur.199[FONT=Times New Roman]1[/FONT] Anglia
[B]Hodowla Ypsylon:[/B]
2. MłCh, PolCh, Zw. PL i Zw. Klubu Fallohide Pia Rosseta sunia r/w ur. 199[FONT=Times New Roman]2 [/FONT]Dania
3. Pol Ch Horsleys Sir Georgetar piesek b/w ur.1994 Anglia
4. PolJ/Pol Ch Adoram Treasure Over the Sea piesek r/w ur.1994 Anglia
5. Pol Ch,Zw. Klubu Iggy Pop Out Of Africa piesek r/w ur. 1993 Francja
[B]Hodowla Asiaczek:[/B]
6. Pol Ch Tagri Edcher Harley Davidson tri piesek ur.1998 Rosja
7. IntCh, PolCh, RusCh Flower Ypsylon Ananty, r/w sunia ur. 1999
8. Int/Ital/Pol/Rus/Hgn Ch Pulcinella Tarantella sunia r/w ur. 1994 Włochy
9. IntCh, PolCh, ItalCh Kinzica Ebra r/w sunia ur.1997 Włochy
10. IntCh, MłCh, PolCh i RusChCh Flaghathy's Adam'San piesek r/w ur.1999 Dania
[B]Hodowla Loango:[/B]
11. Pol Ch Faraoland Victory & Freedom piesek b/w ur. 2003. Szwecja
12. Int/Am/Can/Rus/Pol Ch Klassic`s A Star in Stripes sunia brind. ur.1998 USA
13. Abotere's Adunbi piesek brind. ur.2003 Holandia
14. Dream of Afrika Double Vinny tri piesek ur.2004 Rosja
15. Abotere's Wahziri tri piesek ur.2003 Holania
16. Pol Ch Jasiri Sukari Re Bar McEntire sunia brind ur.2005 USA
[B]Hodowla Ameba:[/B]
17. Afreya Hanacek Bajunga sunia brind 2006 Czechy
[B]Wioletta Winiarska[/B]
18. Al Capone Donbasenji piesek r/w ur.2007 Ukraina
[B]Hodowla Loango:[/B]
19. Achaka Donbasenji sunia r/w ur.2007 Ukraina
20. Baagna Free Trader piesek r/w ur 2008 Australia
[B]Hodowla Z Klanu Łobuzów:[/B]
21. Dando Zari Lady Kongo piesek b/w ur 2008 Czechy

może teraz ...cała pełna i prawdziwa ?;)

Posted

[quote name='gmk']Wszystko sprawdziłam - musiałaby to być sunia w wieku około 12 miesięcy i więcej.
Myślę że szukamy suni krórej nie ma. Informacja o niej znalazła się w spisie zgłoszonych psów do Rzeszowa i że właściciel jest z Lublina. [/quote]
z tego co sie orientuje w lubelskim oddziale są zarejestrowane tylko dwa basenji : pies r/w LHIS LHAM Ypsylon i moja Lisa ,Dandus bedzie trzeci ale czeka na rodowód eksportowy na razie;)

Posted

[quote name='Tina7']Czy jest możliwość importu z Afryki, np.Egiptu???
Czy ktoś robił rozeznanie???
:roll:[/quote]

Wszyscy Hodowcy basenji wiedzą że można.
Nie z Egiptu, tylko Kongo, Maroka lub RPA . Najlepiej via Ameryka, bezpośrednio - trudna lub prawie niemożliwa rejestracja w FCI.
Tu jest link do ostatniej wyprawy do Konga po basenji ...[URL="http://www.yulara.se/kongo2008.htm"]Demokratiska Republiken Kongo 20[/URL]
a tu link do małej galerii na mojej stronie AVONGARA AGALI przywiezionej w kwietniu 2008 roku z DR Konga :[URL="http://www.basenjifamily.com/Avongara%20Angali%20-%20Kennel%20Yulara/"]Avongara Angali - Kennel Yulara[/URL]
Pozdrawiam

Posted

dzięki
nie jestem jeszcze właścicielką basenji
zbieram informacje
a że bywam w Egipcie i to afrykański piesek, to przyszło mi do głowy by zaimportować takiego
na miejscu jednak nie widziałam basenji, a moi znajomi to nie umieli mi nic podpowiedzieć
jak będę kolejny raz to chyba więcej się dowiem wszak kto szuka - znajduje

Posted

[quote name='basenjifiona']Alu tu Tobie też gratuluję wyboru i przepięknej suni z takim rodowodem :loveu:trzyma kciuki za Waszą przyszłość i jak mniemam wielkie sukcesy na wystawach bo w takim duecie skosicie nie jedno :multi::multi:

Robi się bardzo ciekawie w rasie bo świetne psy się pojawiły z importu oraz z tego rocznych miotów :multi: i klubowa wystawa zapowiada się naprawdę imponująco w porównaniu do poprzednich lat..tyle nowych kolorów buzi i typów Basenji :p serce rośnie :)))))[/quote]

Masz rację :cool3: Może wreszcie konkurencja będzie motywować niektórych hodowców do pracy hodowlanej z głową :cool3: Na kluboowej raczej będziemy, aczkolwiek poczekam jeszcze na sędziego:cool3:

Posted

Alu tu Tobie też gratuluję wyboru i przepięknej suni z takim rodowodem :loveu:trzyma kciuki za Waszą przyszłość i jak mniemam wielkie sukcesy na wystawach bo w takim duecie skosicie nie jedno :multi::multi:

Robi się bardzo ciekawie w rasie bo świetne psy się pojawiły z importu oraz z tego rocznych miotów :multi: i klubowa wystawa zapowiada się naprawdę imponująco w porównaniu do poprzednich lat..tyle nowych kolorów buzi i typów Basenji :p serce rośnie :)))))

Posted

Kurcze... nei rozumiem czemu te posty tak przeskakują...:mad:

Tak wogóle to dziękuję basenjifiona, gmk i loango za wsparcie i trzymanie kciuków za powodzenie operacji :loveu:

Posted

[quote name='basenjifiona']Alu, dodana dziewczynka do listy :)[/quote]

Hihi, co do przydomka... już poszedł się rejestrować :eviltong: Nie ma nic podobnego na liście FCI, więc mam nadzieję, że bez problemu przejdzi emoja pierwsza propozycja:cool3: