gmk Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 A kiedy i gdzie macie Klubówkę w tym roku? Może zrobimy kiedyś wspólną? Nam by się przydały Wasze regulacje !;) Quote
hanacek Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Nie wiem jake plany maja wlastnicelia- nie znam i te importy co byli poznalam jak przyjechali - do tej chwile nie znalam nic.Klubowej wystawe bedzie w Dole u Blatnej 20.6.2009 - nas tam nie bedzie Quote
gmk Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [quote name='hanacek'].Klubowej wystawe bedzie w Dole u Blatnej 20.6.2009 - nas tam nie bedzie[/quote] A gdzie będziecie? Quote
gmk Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [quote name='hanacek']Pisalam - Dol u Blatne[/quote] Tak. Ale dlaczego Was nie będzie? Quote
hanacek Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Acha-:oops: Mysle co u Ize w tom czase beda szczeniaky- mam nadzieje Quote
gmk Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 To możecie przyjechać do nas do Łodzi ! 19.09 jest Krajowa Wystawa V Grupy a 20.09. jest Klubowa Dwie wystawy za jednym razem w Polsce! Z Klubowej jest duże CWC-CAC Quote
gmk Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [quote name='hanacek']Acha-:oops: Mysle co u Ize w tom czase beda szczeniaky- mam nadzieje[/quote] No tak przecież trzymam kciuki !:lol: Quote
Ypsylon Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Fallohide Pia Rosetta urodziła się w 1992, a do PL przyjechała w 1993 ;) Quote
gmk Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Jasne ! Chloe też wcześniej !:shake: [B]Hodowla Liwang:[/B] 1. Pol/Int Ch Horsleys Sirchloe sunia r/w ur.199[FONT=Times New Roman]1[/FONT] Anglia [B]Hodowla Ypsylon:[/B] 2. MłCh, PolCh, Zw. PL i Zw. Klubu Fallohide Pia Rosseta sunia r/w ur. 199[FONT=Times New Roman]2 [/FONT]Dania [B]Hodowla Liwang:[/B] 3. Pol Ch Horsleys Sir Georgetar piesek b/w ur.1994 Anglia 4. PolJ/Pol Ch Adoram Treasure Over the Sea piesek r/w ur.1994 Anglia [B]Hodowla Ypsylon:[/B] 5. Pol Ch,Zw. Klubu Iggy Pop Out Of Africa piesek r/w ur. 1993 Francja [B]Hodowla Asiaczek:[/B] 6. Pol Ch Tagri Edcher Harley Davidson tri piesek ur.1998 Rosja [B]Hodowla Ypsylon:[/B] 7. IntCh, PolCh, RusCh Flower Ypsylon Ananty, r/w sunia ur. 1999 [B]Hodowla Asiaczek:[/B] 8. Int/Ital/Pol/Rus/Hgn Ch Pulcinella Tarantella sunia r/w ur. 1994 Włochy [B]Hodowla Ypsylon:[/B] 9. IntCh, PolCh, ItalCh Kinzica Ebra r/w sunia ur.1997 Włochy 10. IntCh, MłCh, PolCh i RusChCh Flaghathy's Adam'San piesek r/w ur.1999 Dania [B]Hodowla Loango:[/B] 11. Pol Ch Faraoland Victory & Freedom piesek b/w ur. 2003. Szwecja 12. Int/Am/Can/Rus/Pol Ch Klassic`s A Star in Stripes sunia brind. ur.1998 USA [B]Hodowla Asiaczek:[/B] 13. Abotere's Adunbi piesek brind. ur.2003 Holandia 14. Dream of Afrika Double Vinny tri piesek ur.2004 Rosja 15. Abotere's Wahziri tri piesek ur.2003 Holania [B]Hodowla Ypsylon:[/B] 16. Pol Ch Jasiri Sukari Re Bar McEntire sunia brind ur.2005 USA [B]Hodowla Ameba:[/B] 17. Afreya Hanacek Bajunga sunia brind 2006 Czechy [B]Wioletta Winiarska[/B] 18. Al Capone Donbasenji piesek r/w ur.2007 Ukraina [B]Hodowla Loango:[/B] 19. Achaka Donbasenji sunia r/w ur.2007 Ukraina [B]Hodowla Liwang:[/B] 20. Baagna Free Trader piesek r/w ur 2008 Australia [B]Hodowla Z Klanu Łobuzów:[/B] 21. Dando Zari Lady Kongo piesek b/w ur 2008 Czechy może teraz ...cała pełna i prawdziwa ?;) Quote
Tascha Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [quote name='gmk']Wszystko sprawdziłam - musiałaby to być sunia w wieku około 12 miesięcy i więcej. Myślę że szukamy suni krórej nie ma. Informacja o niej znalazła się w spisie zgłoszonych psów do Rzeszowa i że właściciel jest z Lublina. [/quote] z tego co sie orientuje w lubelskim oddziale są zarejestrowane tylko dwa basenji : pies r/w LHIS LHAM Ypsylon i moja Lisa ,Dandus bedzie trzeci ale czeka na rodowód eksportowy na razie;) Quote
Tascha Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [quote name='gmk']I LADY CONGO ...;) Bo na nas "napadnie Klan Łobuzów" z Czarny Księciem na czele...:lol:[/quote] :eviltong: :loveu: Quote
Nirse Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Mi też się wydawało, że w Rzeszowie w tym pierwotnym spisie jest sunia importowana :cool1: hmm lista poprawiona :p Quote
Tina7 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Czy jest możliwość importu z Afryki, np.Egiptu??? Czy ktoś robił rozeznanie??? :roll: Quote
gmk Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='Tina7']Czy jest możliwość importu z Afryki, np.Egiptu??? Czy ktoś robił rozeznanie??? :roll:[/quote] Wszyscy Hodowcy basenji wiedzą że można. Nie z Egiptu, tylko Kongo, Maroka lub RPA . Najlepiej via Ameryka, bezpośrednio - trudna lub prawie niemożliwa rejestracja w FCI. Tu jest link do ostatniej wyprawy do Konga po basenji ...[URL="http://www.yulara.se/kongo2008.htm"]Demokratiska Republiken Kongo 20[/URL] a tu link do małej galerii na mojej stronie AVONGARA AGALI przywiezionej w kwietniu 2008 roku z DR Konga :[URL="http://www.basenjifamily.com/Avongara%20Angali%20-%20Kennel%20Yulara/"]Avongara Angali - Kennel Yulara[/URL] Pozdrawiam Quote
Tina7 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 dzięki nie jestem jeszcze właścicielką basenji zbieram informacje a że bywam w Egipcie i to afrykański piesek, to przyszło mi do głowy by zaimportować takiego na miejscu jednak nie widziałam basenji, a moi znajomi to nie umieli mi nic podpowiedzieć jak będę kolejny raz to chyba więcej się dowiem wszak kto szuka - znajduje Quote
gmk Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='Tina7']dzięki jak będę kolejny raz to chyba więcej się dowiem wszak kto szuka - znajduje[/quote] Jasne Powodzenia !;) Quote
AlaNowak Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [B][IMG]http://upload.miau.pl/3/176292.jpg[/IMG][/B] Quote
Tascha Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Fajna:loveu: i ładnie umaszczona - mój typ: symetrycznie i nie za duzo białego;) Quote
AlaNowak Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='basenjifiona']Alu tu Tobie też gratuluję wyboru i przepięknej suni z takim rodowodem :loveu:trzyma kciuki za Waszą przyszłość i jak mniemam wielkie sukcesy na wystawach bo w takim duecie skosicie nie jedno :multi::multi: Robi się bardzo ciekawie w rasie bo świetne psy się pojawiły z importu oraz z tego rocznych miotów :multi: i klubowa wystawa zapowiada się naprawdę imponująco w porównaniu do poprzednich lat..tyle nowych kolorów buzi i typów Basenji :p serce rośnie :)))))[/quote] Masz rację :cool3: Może wreszcie konkurencja będzie motywować niektórych hodowców do pracy hodowlanej z głową :cool3: Na kluboowej raczej będziemy, aczkolwiek poczekam jeszcze na sędziego:cool3: Quote
Nirse Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 Alu tu Tobie też gratuluję wyboru i przepięknej suni z takim rodowodem :loveu:trzyma kciuki za Waszą przyszłość i jak mniemam wielkie sukcesy na wystawach bo w takim duecie skosicie nie jedno :multi::multi: Robi się bardzo ciekawie w rasie bo świetne psy się pojawiły z importu oraz z tego rocznych miotów :multi: i klubowa wystawa zapowiada się naprawdę imponująco w porównaniu do poprzednich lat..tyle nowych kolorów buzi i typów Basenji :p serce rośnie :))))) Quote
AlaNowak Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Kurcze... nei rozumiem czemu te posty tak przeskakują...:mad: Tak wogóle to dziękuję basenjifiona, gmk i loango za wsparcie i trzymanie kciuków za powodzenie operacji :loveu: Quote
AlaNowak Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='basenjifiona']Alu, dodana dziewczynka do listy :)[/quote] Hihi, co do przydomka... już poszedł się rejestrować :eviltong: Nie ma nic podobnego na liście FCI, więc mam nadzieję, że bez problemu przejdzi emoja pierwsza propozycja:cool3: Quote
AlaNowak Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Dziękuję :oops: :loveu::loveu::loveu: Już wkrótce galeria Malinki na mojej stronie:loveu: Quote
Nirse Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 Alu, dodana dziewczynka do listy :) Quote
Recommended Posts