Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak, udalo. pani zaczela sie tlumaczyc, ze nie weryfikuja danych ze sprawozdan z tymi w rodowodzie, i ze nasz oddzial nie zglosil, ze nastapila zmiana wlasciciela (chodzi o zmiane mojego naziwska) i takie tam bla bla. powiedzialam, ze mi zalezy na czasie, bo na wystawy chce zglaszac z tytulem. pani na to, ze jak tylko do nich dojdzie bledny championat, to po maksymalnie dwoch dniach odesla mi nowy :)

Posted

[quote name='Toller-Fox']No to czekamy na dyplomik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JA posłałam przedwczoraj jak radziliście poleconym z priorytetem, zobaczymy co i kiedy z tego wyniknie :D[/quote]Spróbój zadzwonić i poprosić o przyspieszenie. Może poskutkuje

Posted

...uslyszy stara spiewke, ze to nie od ZG zalezy, tylko od oddzialow, ktore do ZG przesylaja sprawozdania. Chyba maja na to miesiac, ale w praktyce jest nieco inaczej.
Propozycja przeslania kopii kart ocen spotkala sie z odmowa.
...przepisy, przepisy...
:-?

Posted

[quote name='an3czka']...uslyszy stara spiewke, ze to nie od ZG zalezy, tylko od oddzialow, ktore do ZG przesylaja sprawozdania. Chyba maja na to miesiac, ale w praktyce jest nieco inaczej.
Propozycja przeslania kopii kart ocen spotkala sie z odmowa.
...przepisy, przepisy...
:-?[/quote]Biurokratyczna mazyna pracuje. Takie jest życie. Piszcie kochani , piszcie. Od samego pogadania tutaj, nić nie zmieni się na lepsze

• 2 weeks later...
Posted

Ja wczoraj też dostałam Młodzieżowy Championat Polski dla mojej Hipci; data wystawienia 30.09.2005 r. (tak, jak u Dorotal!). Ale po dwukrotnej interwencji!
Cieszę się, że tym miłym akcentem mogę zamknąć tegoroczny sezon wystawowy Hipki. Bo w tym roku to Hipka raczej nigdzie nie pojedzie.
pzdr.

Posted

[quote name='Toller-Fox']Ale to miały być oryginały kart ocen, czy ich ksera?[/quote]
Sorki, nie nadążam. Do czego miałyby być te oryginały lub ksera? Do wystawienia championatu? Jeżeli o to się pytasz - to nie. Nie wysyłasz żadnych kserokopii ani oryginałów. Wypełniasz po prostu elektroniczny formularz o wystawienie odpowiedniego championatu i wysyłasz go pocztą elektroniczną. Jeżeli nie masz takiej możliwości - możesz wydrukować taki formularz i wysłać go faksem lub pocztą. Ale [b]BEZ [/b]żadnych załączników.

Poza tym należy pamiętać, że oddziały mają 30 dni na rozliczenie wystawy i przesłanie dokumentacji powystawowej. Do tego Zarząd Główny dodaje jeszcze ok. 15 dni. I od tego terminu (tzn. 45 dni po wystawie) możemy ponaglać. Tak mi wytłumaczono w ZG.
Pzdr.

Posted

Wcześniej, jak pisałam pytając sie o to co należy przesłać, nikt nie powiedział że nie należy przesyłać kopii kart ocen :( A do związku się nie dodzwoniłam w tej sprawie... Wysłałam i wniosek ściągnięty ze strony, i załączniki w postaci kart ocen....

Posted

[b]Toller-Fox[/b] - w sumie nic się nie stało. Szkoda tylko, że niepotrzebnie wydałaś kilka złotych na kopie kart ocen. A panie w ZG i tak muszą sprawdzić w swojej dokumentacji. Teraz pozostaje tylko czekać.
:) Pzdr.

Posted

[b]Elitesse[/b] - ja też trzymam kciuki za dodzwonienie się! I jak już dostaniesz w swoje łapki Championat - pochwal się. Obligatoryjnie!!! To takie przyjemne, jak można pogratulować zaprzyjaźnionym DGM-maniakom.
Pzdr.

Posted

My Chamiponat "dostaliśmy " nawet bardzo szybko-bo czekaliśmy "tylko "miesiąc....co z tego jednak?
Championat przesłano do hodowcy nie do mnie :o Mimo, iż wyraźnie napisałam kto jest właścicielem zarówno w formularzu wysłanym przez internet jak i listownym (tak na wszelki wypadek)(list polecony).
Po mojej interwencji okazało się,że nie prześlą mi dotąd championatu ,dopóki hodowca nie odeśle im oryginału !
Paranoja jakaś ,a pani w Związku mimo, iż wina leży ewidentnie po ich stronie - wmawiała mi,że to moja wina,pomijam już jaka była uprzejma :evilbat: ...To już jest po prostu bezczelność! :evil:

Posted

Moim zdaniem,zbyt długo się czeka!!!!!!!Ja na championat mojego psa czekałam 5 miesięcy!!!!!!!Wniosek wysłałam pocztą,po 3 miesiącach udało mi się dodzwonić i usłyszałam że wniosku nie ma.Miła pani poprosiła mnie żebym telefonicznie podała wystawy,a ona to wklepie w komputer i wyśle.Poprosiła żeby przypomnieć się telefonicznie za tydzień.Tak też zrobiłam.Niestety odebrała inna pani,bo tamta była na urlopie?!Tak więc to trwało i trwało,aż wściekła porosiłam panią kierowniczkę,której przedstawiłam całą sprawę i zostałam....obsobaczona!!!!Za nasze pieniądze mają nas w nosie!!!!!!!!Jeżeli nie dają sobie rady to może trzeba zatrudnić więcej ludzi?!Kasy na pewno nie brakuje!!!!!!!!

Posted

Chociaż dla mnie te panie z ZG zawsze były OK. Ale fakt pozostaje faktem - panie w ZG nie panują nad organizacją swojej pracy. A kierownictwo tego nie widzi, bo wg p. kierowniczki wszystko jest OK. Robota wre...
Pzdr.

Posted

tam powinni chyba caly sklad pracowniczy wymienic bo mile panie nie radza sobe ani z komputerkami ani z organizacja pracy, inne kraje jakos moga i potrafia robic to szybciej tylko nie polska...

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Toller-Fox']No to czekamy na dyplomik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JA posłałam przedwczoraj jak radziliście poleconym z priorytetem, zobaczymy co i kiedy z tego wyniknie :D[/quote]
Ja wysłałam w tym samym czasie, ciekawe która z nas dostanie szybciej :roll: :wink:
Czytając Was chyba jutro zabiorę się za dzwonienie do ZG :roll:

Pozdrawiam
Elka