betka-sp Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='sylrwia']Mam zapytanie czy jak wysyła się wniosek na wyrobienie championatu poprzez formularz ze strony ZKwP przychodzi na mail potwierdzenie wysłania? Wysłałam pierwszy raz formularzem (przy poprzednim psie słałam listownie) nic nie dostałam na maila, championatu też na razie nie widać.[/QUOTE] na trzy wysyłki 2 razy dostałam potwierdzenie , 1 raz nie....ale dyplomy przyszły 3 ;) Quote
Asiaczek Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [quote name='sylrwia']Mam zapytanie czy jak wysyła się wniosek na wyrobienie championatu poprzez formularz ze strony ZKwP przychodzi na mail potwierdzenie wysłania? Wysłałam pierwszy raz formularzem (przy poprzednim psie słałam listownie) nic nie dostałam na maila, championatu też na razie nie widać.[/QUOTE] Ja przy ostatnim wysłaniu nie dostałam ZADNEGO potwierdzenia, ale - jak pisałam wczesniej - nie wypełniłam dodatkowego formularza dot. r.CACIB'a,którzy przechodzi i dostałam osobnego maila w tej sprawie. Więc maile dochodzą. Dla pewności - zadzwoń. Może któraś z pań sprawdzi i potwierdzi... pzdr. Quote
Merrick Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Ja wysłałam zgłoszenie Baldura 16 października. Nie dostałam potwierdzenia na mail, chociaż rok wcześniej gdy wysyłałam zgłoszenie Tamlina, to takowe dostałam. Wysłałam na wszelki wypadek jeszcze raz, znów nic. Obecnie mija 2,5 miesiąca i wciąż czekam na championat :watpliwy:. Probowalam sie dodzwonić do zwiazku glównego, ale ciągle zajęte :roll:. A szkoda bo zależało mi, żeby championat był wystawiony jeszcze w tym roku. W moim rodzimym oddziale mamy ranking wystawow, za championat sa dodatkowe punkty, ale liczy się data wystawienia championatu. Totalna głupota. Baldur zdobył championat w tym roku wystawowym, papierek bedzie wystawiony w przyszłym i nie przyznają nam tych punktów :roll: Quote
Asiaczek Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 No, ale w 2012 r. dolicza Ci te punkty za Intera. Więc punkty nie przepadną:) pzdr. Quote
Agasia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='Merrick'] Obecnie mija 2,5 miesiąca i wciąż czekam na championat :watpliwy:. Probowalam sie dodzwonić do zwiazku glównego, ale ciągle zajęte :roll:[/QUOTE] Ooo to tak jak u nas, tylko ze my wniosek zlozylismy w polowie listopada. Chetnie odebralabym papierek nawet osobiscie w zwiazku glownym, ale dodzwonic sie nie moge od poczatku nowego roku.. Quote
Asiaczek Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [B]Agasia[/B] - a może po prostu przejdź się do nich... Pzdr. Quote
Merrick Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Po prawie 3 miesiącach czekania na championat, wysłaniu 3 wniosków online, wielokrotnej próbie dodzwonienia się do ZG, podjęłam się ostatniej próby i wysłałam mail :p. Teraz będę dzielnie czekała na odpowiedź. Jeśli się jej nie doczekam, to już sama nie będę wiedziała co robić. Chciałam zapisać Baldura na wystawę Championów w Lesznie, ale zgłoszenia są do 30 stycznia, a ja wciąż nie mam głupiego papierka :placz: Quote
Zuza i Noddy Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='Agasia']Ooo to tak jak u nas, tylko ze my wniosek zlozylismy w polowie listopada. Chetnie odebralabym papierek nawet osobiscie w zwiazku glownym, ale dodzwonic sie nie moge od poczatku nowego roku..[/QUOTE] Próbuj dalej, ja też jak dzwoniłam to dopiero za którymś razem się dodzwaniałam. Quote
sylrwia Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 hmm... :roll:wysłałam zgłoszenie brak potwierdzenia, pisałam maila nikt nie odpisał, dzwoniłam i się dodzwoniłam ale jak mnie przełączyli do osoby odpowiedzialnej na championaty to już nikt nie odbierał. A dziś dotarł do mnie championat młodej (czas trwania około 1-1,5 miesiąca) o dziwo wsadzony w wystawową teczkę i calutki prościutki. :cool3: Quote
Merrick Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 [quote name='sylrwia']A dziś dotarł do mnie championat młodej (czas trwania około 1-1,5 miesiąca)[/QUOTE] A ja już prawie czekam 3 miesiące :placz: Quote
sylrwia Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 może jakiś oddział nie rozliczył się z wystawy? Quote
Asiaczek Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Merrick']Po prawie 3 miesiącach czekania na championat, wysłaniu 3 wniosków online, wielokrotnej próbie dodzwonienia się do ZG, podjęłam się ostatniej próby i wysłałam mail :p. Teraz będę dzielnie czekała na odpowiedź. Jeśli się jej nie doczekam, to już sama nie będę wiedziała co robić. Chciałam zapisać Baldura na wystawę Championów w Lesznie, ale zgłoszenia są do 30 stycznia, a ja wciąż nie mam głupiego papierka :placz:[/QUOTE] Ja sobie tak wyliczam czas: - oddział ma 45 dni na rozliczenie wystawy (zakładam, że nie ma żadnych problemów), - ZG "ode mnie" dostaje 2 miesiące na opracowanie mojego championatu. Z zasady takie wyliczenie jest prawidłowe;) - [quote name='sylrwia']hmm... :roll:wysłałam zgłoszenie brak potwierdzenia, pisałam maila nikt nie odpisał, dzwoniłam i się dodzwoniłam ale jak mnie przełączyli do osoby odpowiedzialnej na championaty to już nikt nie odbierał. A dziś dotarł do mnie championat młodej (czas trwania około 1-1,5 miesiąca) o dziwo wsadzony w wystawową teczkę i calutki prościutki. :cool3:[/QUOTE] Gratulacje!!! pzdr. Quote
Merrick Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Mi dzisiaj udało się dodzwonić do ZG. Dowiedziałam się, że championat został wystawiony 16 listopada. Dowiedziałam się też, że mniej więcej w ciągu tygodnia od wystawienia, wysyłają championat pocztą. Adres jest prawidłowy, więc czemu wciąż jeszcze nie mam championatu :???: Któż to wie, po czyjej stronie leży wina : ZG czy poczty ? Mam wysłać wniosek o wydanie duplikatu championatu i tyle :watpliwy: Quote
Asiaczek Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Stawiałabym raczej na ZG. Przykro mi to pisac, ale takie mam doświadczenie z ZG... pzdr. Quote
Talagia Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Pewnie ściemniają ;) Mi tak rodowód wysyłali - jak udało mi sie dodzwonić do zkwp to twierdzili, ze juz ho ho ho kiedy wysłali rodowód mojego psiaka i w tej sytuacji wyślą jeszcze raz ;) Quote
Monia85 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Ja wysyłałam zgłoszenie na początku grudnia (skończyliśmy CH.PL. w Kielcach) i dostałam 23.01 - więc bardzo szybko. Zgłaszałam przez internet i nie dostałam potwierdzenia na e-mail. Quote
Monia85 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [quote name='Merrick']Mi dzisiaj udało się dodzwonić do ZG. Dowiedziałam się, że championat został wystawiony 16 listopada. Dowiedziałam się też, że mniej więcej w ciągu tygodnia od wystawienia, wysyłają championat pocztą. Adres jest prawidłowy, więc czemu wciąż jeszcze nie mam championatu :???: Któż to wie, po czyjej stronie leży wina : ZG czy poczty ? Mam wysłać wniosek o wydanie duplikatu championatu i tyle :watpliwy:[/QUOTE] Może być niestety po stronie poczty-ponieważ nie są to przesyłki polecone. Więc listonosz może je zostawić tak naprawde gdzie chce, jeśli nie mieści sie do skrzynki. Quote
Merrick Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Championat nareszcie dotarł wczoraj :multi: Wysłany 2 lutego. Quote
Asiaczek Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='Merrick']Championat nareszcie dotarł wczoraj :multi: Wysłany 2 lutego.[/QUOTE] Gratulacje:) pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Wczoraj wyslałam mój pierwszy opłacony MŁ.CH.PL dla romki; ciekawe, czy przy platnych certyfikatach, tez tak długo się będzie czekalo...? Podejrzewam, że tak, bo przeciez trzeba jeszcze bedzie sprawdzić, czy wyslane potwierdzenie przelewu zgadza się z księgowościa.... ciekawe, że poza granicami PL jakos nie mają takich problemów... Pzdr. Quote
Metheora Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Ja też opłaciłam i wysłałam wniosek po Katowicach, i będziemy czekać Na Ramiczkowy Ch.Pl wysłany chyba tydzień po Kielcach przyszedł pod koniec Stycznia :) Tak samo wysłałam wniosek InterCH i dotarł w Lutym :) Quote
szrek Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 wysłałem wniosek 21.03 i przyszedł właśnie dzisiaj ładnie zabezpieczony w sztywnej kopercie nic a nic nie pognieciony :):):):) Quote
Asiaczek Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 [quote name='Asiaczek']Wczoraj wyslałam mój pierwszy opłacony MŁ.CH.PL dla romki; ciekawe, czy przy platnych certyfikatach, tez tak długo się będzie czekalo...? Podejrzewam, że tak, bo przeciez trzeba jeszcze bedzie sprawdzić, czy wyslane potwierdzenie przelewu zgadza się z księgowościa.... ciekawe, że poza granicami PL jakos nie mają takich problemów... Pzdr.[/QUOTE] Wczoraj wyjęłam ze skrzynki list, a w nim Championat Młodziezowy dla Romy. Jest co prawda troche pognieciony, ale mi to nie przeszkadza. Zaraz zrobie skan, zapiszę, a oryginał pójdzie do dokumentacji, coby sie bardziej nie zgniótł i nie uszargał...;) pzdr. Quote
Recommended Posts