Asiaczek Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Draczyn - argument, że na Ukrainie jest jeszcze gorzej, to żaden argument. Sama o tym wiesz. I pewnie dlatego napisałaś do zdanie dla "pociechy" dla innych? Z drugiej strony - sama na pewno wiesz, że niektóre kraje tego typu sprawy załatwiają prawie od ręki. Bo cóż to jest 2-3 tygodnie? I nie trzeba czekac na rozliczenie wystaw 45 dni! Archiwum jest skomputeryzowane i od razu można wszystkie dane zweryfikować (czytaj: CWC naszych pupilków). I na dodatek nie jest ważne, czy wystawa była w mieście X, a archiwum jest w miescie Y. Przepływ informacji jest bardzo szybki. Nikt nikogo nie oszuka. Ale jest jeden warunek: schodząc z ringu należy sprawdzać dokumentację!!!! Pamiętajmy wszyscy o tym drobnym fakcie. Bo potem są naprawdę duuuuże problemy, aby to odkręcić. I z mojej wiedzy wynika, że - jak do tej pory - jest to niemożliwe!!!! Pzdr. Quote
Elitesse Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 hmm dwa miesiace i 1 tydzien ? chyba zadzwonie sie upomniec ! Quote
Asiaczek Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Dzwoń, to zawsze działa! Jeszcze okaże się, że Twoje dokumenty nie doszły... Pzdr. Quote
Toller Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Ja też już czekam prawie 2 miesiące... Quote
Asiaczek Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 Miłe i sympatyczne koleżanki - dzwońcie i nie miejcie wyrzutów sumienia, że przeszkadzacie czy coś takiego. Dbajcie po prostu o włąsne interesy. To się opłaca!!!! Pzdr. Quote
Draczyn Posted November 17, 2005 Posted November 17, 2005 [quote name='Asiaczek']Miłe i sympatyczne koleżanki - dzwońcie i nie miejcie wyrzutów sumienia, że przeszkadzacie czy coś takiego. Dbajcie po prostu o włąsne interesy. To się opłaca!!!! Pzdr.[/quote]Nie wiem czy ostatnio się zmieniło, ale zawsze było b. trudno dodzwonić sie do ZG. Masz rację Asiaczek, że w innych krajach jest inaczej. Na przykład w Luksemburgu, po uiszczeniu odpowiedniej opłay, dostaliśmy championat od ęki w sekretariacie. A u nas na championat czeka się nieraz dłużej, niż w FCI na interchampionat Quote
Toller Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Dzwonię od kilku dni i nie mogę się dodzwonić... Quote
Asiaczek Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Dzwoń, dzwoń... Nastaw dzwonienie na automatyczne wybieranie i czekaj. Ja tak zawsze robię i ta metoda przynosi efekty (tzn. dodzwaniam się!). [b]Draczyn[/b] - a ile kosztuje Champion Luksemburga? Wybieram się w marcu 2006 r. na tę ichniejszą wystawę i wolałabym być przygotowana na dodatkowe koszty (tfu, tfu, tfu, oby nie zapeszyć!). pzdr. Quote
Shanny.. Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Ja dodzwonic sie tez nie moglam, wiec wyslalam maila i dostalam odpowiedz a niedlugo potem championat. Nalezy próbować na rozne sposoby :) Pozdrawiam Quote
Asiaczek Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 [b]Shanny[/b] - masz rację. Atak z różnych stron zawsze przynosi efekty... Pzdr. Quote
Marusia Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Mój Nynek wnet kończy dorosły championat, a ja dopiero dziś otrzymałam dyplon młodzieżowego. Zaznaczę, że składałam wniosek o ten dyplom w połowie sierpnia. Zastanawiające jest to, że na dyplomie jest data 9 wrzesień a dzis mamy 23 listopad. Właściwie to gdyby nie mój telefon w zeszłym tygodniu w tej sprawie to pewnie bym długo jeszcze czekała. Ehmm..... :roll: Quote
Asiaczek Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Pewnie dyplom "gdzieś" się zapodział... Pzdr. Quote
Draczyn Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 [quote name='Asiaczek']Dzwoń, dzwoń... Nastaw dzwonienie na automatyczne wybieranie i czekaj. Ja tak zawsze robię i ta metoda przynosi efekty (tzn. dodzwaniam się!). [b]Draczyn[/b] - a ile kosztuje Champion Luksemburga? Wybieram się w marcu 2006 r. na tę ichniejszą wystawę i wolałabym być przygotowana na dodatkowe koszty (tfu, tfu, tfu, oby nie zapeszyć!). pzdr.[/quote]Ostatnio podobno 20 euro Quote
Asiaczek Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 [b]Draczyn[/b] - dzięki. Tak 20 Euro. Ta kwota jest wymieniona na ich stronie www. Pzdr. Quote
filbras Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Przeczytałam cały ten topik od dechy do dechy i teraz nie bardzo wiem, czy mam szansę wyrobić się do Leszna po złożeniu wiosku po Poznaniu na Mł.Ch.Pl. Z tego , co widzę , to raczej marne. Będę tak jak Wy wydzwaniać do ZG i ponaglać. Może się uda? Quote
Malvina Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Ja teraz też czekam na młodzieżowy i dzwoniłam do Warszawy. Dodzwoniłam się odrazu i rozmawiałam z bardzo sympatyczną panią :) Powiedzieli, że to zależy od tego kiedy organizator wystawy wyśle do nich raport. Z reguły trzeba czekać na sam raport około 1,5 miesiąca także długość oczekiwania zależy od ostatniej wystawy i czy nasz wniosek wyślemy odrazu czy po jakimś czasie od niej.I oczywiście dochodzi jeszcze czas aż oni wszystko wydrukują wyślą itp Quote
Asiaczek Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 [quote name='filbras']Przeczytałam cały ten topik od dechy do dechy i teraz nie bardzo wiem, czy mam szansę wyrobić się do Leszna po złożeniu wiosku po Poznaniu na Mł.Ch.Pl. Z tego , co widzę , to raczej marne. Będę tak jak Wy wydzwaniać do ZG i ponaglać. Może się uda?[/quote] [b]Filbras[/b] - 50 dni nie wyjęte. A może się uda? Jak bedziesz dzwoniła często (i się dodzwaniała), to może się uda. Trzymam kciuki. Pzdr. Quote
Elitesse Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 dzwonilm w zeszlym tygodniu to uslyszalam ze jeszcze nie gotowy ale to chyba bylo na odczep sie bo Pani nawet nic nie szukala. Za to jak dzis dzwonilam to troche to trwalo ale dowiedzialam si ze po weekendzie ma byc wyslany !! zobaczymy czy dotrzymaja slowa... ja do 14 grudnia musze wyslac dokumenty do rankingu wystawowego i zastanawiam sie czy zdaze ? Quote
Toller Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 Się dodzwoniłam wreszcie. :wink: Wniosek i dyplom sobie leży i dojrzewa do dobrych czasów- a MOŻE nastaną one w przyszlym tygodniu. Ważne, że jest, nie zaginął w akcji, i MOZE uda mi siego zobaczyć w tym roku kalendarzowym. Quote
Asiaczek Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 [quote name='Toller-Fox']Się dodzwoniłam wreszcie. :wink: Wniosek i dyplom sobie leży i dojrzewa do dobrych czasów- a MOŻE nastaną one w przyszlym tygodniu. Ważne, że jest, nie zaginął w akcji, i MOZE uda mi siego zobaczyć w tym roku kalendarzowym.[/quote] Więcej optymizmu!:) Pzdr. Quote
Toller Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Po 2 tygodniach wydzwaniania trochę o niego trudno :D Ale zobaczymy, co sięda zrobić :D Quote
Asiaczek Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 [quote name='Toller-Fox']Po 2 tygodniach wydzwaniania trochę o niego trudno :D Ale zobaczymy, co sięda zrobić :D[/quote] Wiem, znam ten ból. Ale jak nam zależy - to trzeba dzwonić. Pzdr. Quote
Draczyn Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [quote name='Asiaczek'][quote name='Toller-Fox']Po 2 tygodniach wydzwaniania trochę o niego trudno :D Ale zobaczymy, co sięda zrobić :D[/quote] Wiem, znam ten ból. Ale jak nam zależy - to trzeba dzwonić. Pzdr.[/quote]Moim zdaniem poinno się zadziałać, aby ta sytuacja uległa poprawie, nie dzwonić i dzwonić. To powinno się zmienić Quote
Malvina Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [quote]Za to jak dzis dzwonilam to troche to trwalo ale dowiedzialam si ze po weekendzie ma byc wyslany !![/quote] To widzę, że zaczyna się sezon na wysyłanie bo mi mają też tak wysłać 8) Ja narazie jestem pełna nadzieji i optymizmu i mam nadzieję że się to nie zmieni po weekendzie... Quote
Elitesse Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 [quote name='Malvina'][quote]Za to jak dzis dzwonilam to troche to trwalo ale dowiedzialam si ze po weekendzie ma byc wyslany !![/quote] To widzę, że zaczyna się sezon na wysyłanie bo mi mają też tak wysłać 8) Ja narazie jestem pełna nadzieji i optymizmu i mam nadzieję że się to nie zmieni po weekendzie...[/quote] pewno oni hurtowo wysylaja i czekaja az im sie odpowiednia "kupka" uzbiera bo dla kilku to nie warto isc na poczte :lol: :lol: :lol: Quote
Recommended Posts