Wojtecki Posted October 22, 2004 Posted October 22, 2004 Witam wszystkich, mam takie pytanie - ze strony internetowej ZG ZKwP wysłałem elektroniczny "Wniosek o wydanie dyplomu Championa " Jak długo czeka się na ten dokument ? pozdrawiam Quote
nice_girl Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 Ja czekam na młodzieżowy championat od sierpnia :-? To wszystko zależy od tego w jakim czasie oddziały, z którego Poświata ma CWC wyślą karty ocen do ZG. Moja Klio ma zw.młodzieży z Krosna(ta wystawa odbywała się 18. lipca), a dopiero w zeszłym tygodniu przyszły dane z tej wystawy do ZG. :roll: Quote
KORONA Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 Najczęściej czeka sie od 2 do 6 miesięcy... Ja dostałam teraz championat Flamenco, po chyba 3 miesiącah od złożenia wniosku... Quote
BarbeSale Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 ja jakos chyba stosunkowo szybko dostalem championa bo po 2 miesiacach od wystawy na ktorym dostala ostatnie CWC Quote
nice_girl Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 ja jakos chyba stosunkowo szybko dostalem championa bo po 2 miesiacach od wystawy na ktorym dostala ostatnie CWC Co to była za wystawa?Żałuję, że wpisałam zamiast Krosna Rzeszowa, ponieważ tam również lisica dostała zw.młodziezy... :roll: Quote
BarbeSale Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 Opole :) a co Rzeszów tak póżno wysłał te karty ? :) nawet nie wiem :P Quote
nice_girl Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 Opole :) a co Rzeszów tak póżno wysłał te karty ? :) nawet nie wiem :P Nie, tylko Krosno tak późno wysłało, a myśle, że rzeszów na pewno już dawno wysłał... :wink: Quote
BarbeSale Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 hyh :) no wlasnie tak mi sie wydawalo ze zaraz po wystawie wyslalismy te karty :> Quote
bogi Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 A wysyłając wniosek pocztą elektroniczną,dostaliście jakieś potwierdzenie, że doszło-bo ja nie.I zastanawiam się czy nie wysłać wniosku ponownie,korzystając z uprzejmości poczty polskiej :D Quote
Wojtecki Posted October 23, 2004 Author Posted October 23, 2004 Ja potwierdzenia (automatycznego - jak się domyslam) też nie dostałem. Mam nadzieję ,że doszło ... Ale mam jeszcze jedno pytanie - tak w ogóle - czy mając już wymagane ilości CWC oraz wysłany wniosek - można już zgłaszać swojego psa do klasy championów - na wystawy ? :o Quote
carotina Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 wydaje mi się że nie, bo tytuł jeszcze nie został zatwierdzony, pozatym zawsze chcą kserokopie dyplomu... :roll: Quote
KORONA Posted October 23, 2004 Posted October 23, 2004 Nie... Do zgłoszenia do klasy championów trzeba dołączyć ksero certyfikatu... Quote
Krystynah Posted October 24, 2004 Posted October 24, 2004 Ja czekalam 4 msc, a teraz czekam na kolejne dwa; na jeden juz ponad dwa miesiace a na drugi ponad miesiac. Wiec pewnie sobie jeszcze poczekam Quote
Kika Posted October 24, 2004 Posted October 24, 2004 Opole :) a co Rzeszów tak póżno wysłał te karty ? :) nawet nie wiem :P Nie, tylko Krosno tak późno wysłało, a myśle, że rzeszów na pewno już dawno wysłał... :wink: I się zdziwicie, bo w ubiegłym tygodniu jeszcze katalogu powystawowego z Rzeszowa w ZG nie bylo :o Quote
adda Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Wydaje mi się, że to jest tak: -oddział (tutaj chodzi nam o oddział na którym pies dostał ostatnie CWC) ma miesiąc na wysłanie raportu z wystawy do ZG. -ZG ma następny miesiąc na wystawienie championatu -i jeszcze trzeba sobie dołożyć 4 - 6 tygodni do tego drugiego miesiąca - tak mi powiedziała pani w ZG. Na co te 4 -6 tygodni? - nie zdradziła. Quote
Baśka Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 ... dwa miesiące bez tygodnia :roll: , tyle czekaliśmy na dyplom. Do wniosku załączyłam kserokopie kart oceny z przyznanymi CWC. Quote
Asiaczek Posted January 1, 2005 Posted January 1, 2005 A wysyłając wniosek pocztą elektroniczną,dostaliście jakieś potwierdzenie, że doszło-bo ja nie.I zastanawiam się czy nie wysłać wniosku ponownie,korzystając z uprzejmości poczty polskiej :D A może spróbuj dodzwonić się do ZG i wyjaśnij, że Ci bardzo zależy i poproś o przyspieszenie? Przy okazji dowiesz się, czy dokumenty Twojego psa doszły i czy wszystko jest OK. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 1, 2005 Posted January 1, 2005 Przy naszych wyliczeniach co do terminu otrzymania potwierdzenia Championatu nalezy pamiętać, że każdy oddział ma 45 dni na sporządzenie sprawozdania i przesłania do ZG. Następnie ZG musi miec czas na "sprawdzenie" sprawozdania i realizację wniosków. To musi trwać, bo przecież to tego wszystkiego dochodzi normalna, codzienna praca. Ale zamiast narzekać i "jojczyć", że to tak długo trwa, a nam zależy, proponuję zadzwonić i dowiedzieć się co i jak. Poza tym, niektóre oddziały nie dotrzymują terminu 45 dni... I co wtedy? Nam pozostaje tylko czekać. Pzdr. Quote
Wojtecki Posted January 3, 2005 Author Posted January 3, 2005 A do nas dzisiaj dotarł Championat Poświaty !! :P Data wystawienia to 27-12-2004. Ostatnie CWC do tego championatu podaliśmy z Częstochowy (12-10-2004) - tak więc całość obróbki dokumentów i przesyłania z Oddziału do ZG zamknęła się w ok. 2,5 m-ca. pozdrawiamy wszystkich czekających !! 8) Quote
Asiaczek Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 No to, Wojtecki, ogromne gratulacje! Zwiększasz grono potencjalnych konkurentów na BIS-ie... Serdeczności dla psa, bo to ON jest Championem :D Pzdr. Quote
Wojtecki Posted January 4, 2005 Author Posted January 4, 2005 Wielkie dzięki za gratulacje , które już właśnie suni przekazuję :lol: do zobaczenia na BIS-ie 8) Quote
Basenji Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 U mnie 2 x 45 daaaaaawno się skończyły a oddział warszawski nic. Warszawiacy - do kwitów marsz! Zdrówko Quote
Kika Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 [quote name='Basenji']U mnie 2 x 45 daaaaaawno się skończyły a oddział warszawski nic. Warszawiacy - do kwitów marsz! Zdrówko[/quote] Do ZG trzeba dzwonić i dzwonić i jeszcze raz.Ja już dawno mam potwierdzony championat , a wiem że sa osoby które do dziasiaj czekają , a jako ostatnią podały tę samą wystawę co i ja. Quote
Asiaczek Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 Basenji, no to dzwoń. chyba, że masz kogoś, kto za Ciebie to zrobi:)) Pzdr. Quote
Basenji Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 No będę musiał się szeroko uśmiechnąć do jednej mojej dobrej koleżanki z Wawy. Może przy okazji potruchta do ZG i czegoś się dowie. Nie wszyscy w stolicy są chyba jednak tacy, hm. Zdrówko Quote
Recommended Posts