agatazielinska Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Dużo sie zdarzyło w czasie, kiedy nas nie było. Gratulacje dla wszystkich za wszystkie sukcesy wystawowe w Polsce i zagranicą. Pozdrowienia dla Ajrisz i Raisy. Powtórka w przyszłym roku? Jaga skończyła championat na wystawie w Legnicy. Obóz agility był bardzo udany (brakuje mi Klubu Bordera). Naprawdę warto w ten sposób spędzić wolny czas. Jestem pod wrażeniem umiejętności organizatorek i sposobu ich pracy z psami i ludźmi
Lotos Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 [quote name='NNL-BC'] A na przyszly weekend w Bialymstoku mamy nastepujaca stawke: Psy pośrednia Never Never Land (FCI) AGENT DOUBLE O SEVEN Suki szczeniąt FIONA znad Wielkiego Kanału młodzieży Never Never Land (FCI) CRUISE CONTROL otwarta Kamarda ENGLISH ROSE [/quote] A wiadomo już o której będą sędziowane bordery? :hmmmm:
NNL-BC Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 No kusi mnie zeby sobie w przedpokoju zrobic taki 'hall of fame' championaty, powiekszone do a4 zdjecia moich psow i te optigeny powiesisc. I musze cos pokombinowac bo moja szafka na medale i puchary jest juz pelna :wink: i duzo wiecej mi sie juz nie zmiesci :wink: Plan sedziowania na Bialystok: [url]http://www.zkwp.bialystok.pl/Plan.bstok05.htm[/url] A ja wlasnie zauwazylam ze sedziuje Barbara Wojcik a nie Mariola Semik :( Szkoda... Pozdrawiam Ewa
lidush Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Taki 'hall of fame' to nawet niezły pomysł. Czerwoną wykładzinę jakoś załatwimy i podarujemy jak przybędziemy z wizytą :wink: :lol: :lol: Możemy dorzucić czerwone rolety o ile przedpokój posiada okna :wink:
Lotos Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 [quote name='NNL-BC']Plan sedziowania na Bialystok: [url]http://www.zkwp.bialystok.pl/Plan.bstok05.htm[/url][/quote] To już widziałam ale niestety godziny sędziowania nie są podane :-? Również jestem za 'hall of fame' :D
Ajrisz Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 [quote]Powtórka w przyszłym roku? [/quote] No ba! Chociaz nie... ja bym najchetniej powtorke juz za miesiac zrobila. :wink: [quote]Jaga skończyła championat na wystawie w Legnicy.[/quote] Gratulujemy raz jeszcze! :D
Ajrisz Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 [quote]Bylam na USG, dzieki za kciuki, Iris jest w ciazy!!![/quote] Gratulejszons!!! ;]
malutka Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Czesc Borderowcy, mam problem z Bohorem, w sumie nie wiem jeszcze czy to problem. Na zewnetrznych stronach lokci ma bardzo zaczerwieniono skore (wyglada na przetarcie) ktora sie bardzo luszczy. Jest to w takim miejscu ze trudno o otarcia. W zeszla niedziele mial kapiel do ktorej uzylam antyalergicznego szamponu ( to ze wzgledu na moje alergie do wszelakiej chemi) tak ze uczulenie na plyn raczej wykluczam. Wiem ze duzo ras i psow w podeszlym wieku ma na lokciach takie stwardnienia - odgniotki bez siersci nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa. Czy to jest to?Psiak konczy 10 miechow wlasnie dzisiaj. Nie chce leciec do weta z byle czyms. Zauwazylam to wczoraj, posmarowalam kremikiem odkarzajacym, nie znika.... psa to nieobchodzi, nie drazni ani nie swedzi. Czy jest mozliwe aby tak symetrycznie sie obtarl. Czy ktos z Was ma jakies podejrzenia??? Ewa nie moge doczekac sie poznania kawalera Irys , moze sie okazac ze to brat lub ojciec mojego malenstwa Pozdrowienia Malutka z psiami.
LALUNA Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Malutka, a gdzie Twój pies lubi sie kłaść? Takie zgrubienia nazywaja sie modzele. Byc moze w czasie lata, pies lubił lezeć na betonie lub na twardych kafelkach.
malutka Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Bohor wlasciwie lezy caly czas na miekkim, albo swoim poslaniu, na lozku sofie, a na podlodze wszedzie mamy wykladziny, do kuchni pies wchodzi tylko na posilki tak ze na kafelkach sie nie wyleguje, na dworze gania po trawie i nie mysli odpoczywac na twardych chodnikach, z tad tez moje zdziwienie. Teraz tak mysle ze faktycznie jak mu jest goraco to sie rozklada w lazience na linoleum, a ono jest szorowane cifem. Skoro ja jestem uczulona to moze pies tez majas taka dziwna reakcje.... Zobacze za pare dni czy jest poprawa, a wyjezdzam na urlop z psem wiec latwo bedzie mozna zauwazyc jakies zmiany. Pozdrowienia Malutka
NNL-BC Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Dlugo wyczekiwana zapowiedz miotu Iris jest juz na stronie! :wink: A do tego masa zdjec z Sopotu i kilka ze Lvova. Milego przegladania. Pozdrawiam Ewa
goranik Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 [img]http://www.dogs.gd.pl/psiejstwo/sierpien/Jed_11tyg.jpg[/img] to zdjecie zrobione dzis. Jedzio ma juz 11tyg! chcialam sie pochwalic ze maly Jedzio rosnie coraz szybciej i nie nadazam z kupowaniem obrozek :cool1: Broi co nie miara! Nauczyl sie od Frisia i spi z nim na parapecie. Tlucze sie po domu z plastikowymi butelkami, kradnie nam lyzeczki, buty, kapcie i wszystko co mu sie nawinie pod pyszczek:-) No iii slodki jest:-) Strasznie fajny. A co u innych borderkowych szczeniaczkow??? pozdrawiamy
anabelka Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 No faktycznie cudne :D Co tu duzo gadac, ja w ogole lubi ogladac zdjecia na stronie Psiejstwa. Milo jest patrzec na takie szczesliwe i spokojne psy. :D pozdrowienia.
NNL-BC Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 Ja sie powstrzymam od komentarza, bo jak sie latwo domyslic moja opinia o Jeda nie jest obiektywna :wink: Zbieram sie do drogi i zaraz wyjazd do Bialegostoku, jutro wystawa. Mam nadzieje ze bede sie miala czym pochwalic jutro :wink: Troche jestem zla za to ze mi sedziego zmienili grrr Trzymajcie kciuki za Sevenia jutro! Pozdrawiam Ewa
goranik Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 [color=blue][quote name='anabelka']No faktycznie cudne :D Co tu duzo gadac, ja w ogole lubi ogladac zdjecia na stronie Psiejstwa. Milo jest patrzec na takie szczesliwe i spokojne psy. :D pozdrowienia.[/quote][/color] jejku jejku :oops: dzieki bardzo:-) a ja mam wiesci z Bialegostoku. Seven - CWC,BOB! tym samym skonczyl Championat:-) Z reszta Ewa sama sie pochwali tym i innymi sukcesami i mam nadzieje ze mnie nie zabije ze napisalam pierwsza :lol:
skubi Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Jak już wstawiacie zdjęcia border collie z wystawy w Gdyni to może ja też kilka wstawie [img]http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/144957.jpg[/img] [img]http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/144956.jpg[/img] [img]http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/144958.jpg[/img] [img]http://www.album.com.pl/G938AxB458zsB/144959.jpg[/img]
Gwarek Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Gratuluję udanego występu w Białymstoku. A ja przed chwilą wróciłam z Raciborza i mam, czym się pochwalić: Moja Holka: złoto, CWC, Najlepsza Suka w Rasie, jej siostra Honey, srebro z oceną doskonała, Demi (ONLY MY DREAM Blue Energizer) zw. Mł i tym samym spełniła warunki na Mł Ch.. Pl. :) ; a Mayki (HECTOR Czechmate) wziął rasę i...był drugi na BOG! Miło się zdziwiłam, bo wiadomo wszem i wobec, że bordery w porównaniu z innym pastuchami są niedoceniane. A tu nie dość, że border to jeszcze z często "dyskryminowanym" umaszczeniem - merle. Mayki przed porównaniem był wypożyczony na konkurs młodego prezentera, gdzie ze swoją handlarką zajął 3 miejsce. Być może spodobało mu się miejsce na pudle, więc przy postanowił tam wrócić z okazji wyboru BOG :D. Wreszcie na spokojnie przyjrzałam się konkursowi Młodego Prezentera: aż żal, że na "normalnych" ringach nie ma trendu do takiego eleganckiego wystawiania psów. 1 miejsce zajęła handlerka z Wokerem (Shetland) Lubię takie wystawy jak ta w Raciborzu: spokojna rodzinna atmosfera, bez niezdrowego napięcia. Po prostu piknik. Widać było, że wystawcy przyjechali miło spędzić czas. Co prawda ringi mogłyby być odrobinę większe, ale to już jest chyba urok Raciborza ;) Mam również przecieki z Nowego Targu: NANA NO MERCY Black Energizer CWC i Najlepsza Suka w Rasie, Jocker (ONLY MY VIKING BLUE Energizer) Zwycięstwo Rasy, ukończył Mł. Ch. Pl. Fly (FIERCE Bohemia Alke) - CWC. Widać, że ostatnia niedziela wakacji była udana dla wszystkich borderów :)
anabelka Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 [quote name='goranik'][img]http://www.dogs.gd.pl/fotki/frisco.jpg[/img] i jeszcze moje ulubione zdjecie mojego Frisia z tego lata :-)[/quote] A ja chyba najbardziej lubie zdjecia na ktorych Frisco i dziewczyny bawia sie na plazy oraz zdjecia malutkiego Jeda. Ale jednego ulubionego nie mam. Za duzo masz ladnych zdjec :lol: A przy okazji zapraszam do 6 grupy w "pozostalych rasach" jest topic Rodesian Ridgeback a tam na koncu kilka najnowszych zdjec mojej Ayany :lol: A co ja tez chce sie pochwalic :lol: Pozdrowienia.
agatazielinska Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Gratulacje dla wszystkich!!!!!!!!!!! :D Piękne te Wasze fotki:lol: Jak sie wstawia zdjęcia? az+jaga+lima
Lotos Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 [quote name='agatazielinska']Jak sie wstawia zdjęcia?[/quote] Zajrzyj tutaj [url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=15516[/url] :) Ja również jestem już po wystawie Białostockiej, niestety nie udało mi się zobaczyć borderów na ringu bo się spóżniłam i jak już znalazłam ring 2 to stała tam tylko pani i wołała Chechosłowackie wilczaki :( Jednak mam kilka zdjęć robionych aparatem samoobsługowym który robi ting! a potem robi się chrt chrt chrt chrt i przewija :lol: Gratulacje dla Sevena i innych borderków!
Ajrisz Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Gwarek, no gratulacje wielkie! Gratulacje! Toz to pokonalyscie trzy suki! < aczkolwiek od razu jak zobaczylam stawke na Raciborz, wiedzialam ze Holka wygra, spoko, spoko :wink: > Dla Maykiego i Nany rowniez gratulacje - kurcze! To chyba trzecia "wizyta" bordera na duzym pudle w Polsce! [quote]Widać, że [b]ostatnia niedziela wakacji[/b] była udana dla wszystkich borderów [/quote] Musialas wspomniec?! ;] Ja mam odruch wymiotny na tekst powyzszy! ;]
Gudi Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 GRATULACJE dla wszystkich !! W szczególności dla mojego ulubieńca Sevena-buziak w sam nochal :) Co do rozkosznosci Jeda ....dorzuce wychlapywanie wody z miski -obaj bracia uwielbiaja basen w domu :) Gudi ma za soba pierwsze spotkanie ze stadem kóz - był wniebowziety...a ja jak zwykle w takich sytuacjach bez aparatu -nie moge sobie wybaczyc
Recommended Posts