JustynaJK Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 [img]http://www.muttart.com/lane/images/border-collie-winter-fr.jpg[/img]
wix Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Ojej, bordery sa super :) Jedna z moich ulubionych ras, obok dogow niemieckich i pinczerow srednich (tak, wiem, czlowiek kontrastu ze mnie :lol: ). Super piechy.. Pojetne, inteligentne, aktywne, nie lubia sie nudzic.. Miodzio :) Nie czytalam calego tematu :oops: ale proosze, powiedzcie mi, wlasciciele: Jak to jest miec borderka? ;) Chodzi mi glownie o takie zycie na codzien.. Bo to ze sa super jesli chodzi o szkolenie, agility czy obedience to wiem :D
goranik Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Nie czytalam calego tematu :oops: ale proosze, powiedzcie mi, wlasciciele: Jak to jest miec borderka? ;) Chodzi mi glownie o takie zycie na codzien.. Bo to ze sa super jesli chodzi o szkolenie, agility czy obedience to wiem :D[/quote] wiesz, na codzien.. dla mnie "szkolenie,agility czy obedience" to sposob na zycie i dlatego mam bordery. gdybym nie chciala tego robic mialabym inna rase. Moje psy na codzien robia cos ze sportu okolo polowe dnia, reszte dnia odsypiaja lub odpoczywaja w inny sposob, np. siedzac, stojac, chodzac po domu;-) Wiem ze niektorzy maja bordery w domu i nic z nimi nie robia, widuje takigo psa u mnie w Gdyni, jest BARDZO biedny. chodzi na smyczy i patrzy sie na wszystko i miota sie na wszystkie strony i nie wie co ma ze soba zrobic. wlasciciele nieszczesliwi, on nieszczesliwy. obraz nieciekawy. aczkolwiek sa psy z niektorych miotow ktore nadaja sie do mieszkania w domu i nic nierobienia. Ale nie powiem ci z jakich bo mnie takie nie interesuja;-) pozdrawiam Magda
wix Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 [quote]wiesz, na codzien.. dla mnie "szkolenie,agility czy obedience" to sposob na zycie i dlatego mam bordery.[/quote] tak myslalam! dlatego takze uwazam ze border bylby dla mnie dobrym wyborem.. ale ten pincz.. i te dogi.. oj chyba się zakochuje w trzeciej rasie 8) nie pozwolcie miii ;)
Ajrisz Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Kurde, pokazujcie mi dalej te obrazki, pokazujcie! Ja tu probuje sobie wybic z glowy pomysl tatuaza z borderem, ale widzac takie wzory az mnie sciska w srodku. A jak jest miec bordera? No coz, zajebiscie! 8)
wix Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 no nie, nie pozwalajcie mi sie zakochac w trzeciej rasie!! :lol:
Lotos Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 [quote name='=VioaoiV=']no nie, nie pozwalajcie mi sie zakochac w trzeciej rasie!! :lol:[/quote] Jak tu się nie zakochać w borderze? :wink: :lol:
agatazielinska Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Dołączyła do nas czeska suczka trikolor Cindy Lusika w domu Lima. Ma prawie 4 miesiące, jest przymilna i kochana i wszyscy w domu ją uwielbiamy. Nie stwarza żadnych problemów w domu i w samochodzie (trochę już pojeździła), nie boi sie hałasu, uwielbia (bez wzajemności) "ciotkę" Jagę. Spędziłam z moimi psiakami wspaniały :lol: weekend na seminarium frisbee w Rybniku zorganizowanym przez p. Darka Radomskiego. Zajęcia prowadzili Sabine i Markus, intruktorzy z Niemiec. To była pierwsza tego typu impreza w Polsce. :D i oby takich więcej. Organizacja bardzo dobra, instruktorzy świetni, atmosfera rewelacyjna i dużo wiadomości na temat frisbee i nie tylko. pozdrawiam, troche niewyspana, ale baaaaaaaaaaardzo zadowolona agata
Drabster Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Kiedyś myślałem że Husky to kres możliwości mojej miłości ale odkąd mam Bordera stwierdzam że to nie był prawdą do końca :D
wix Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Lotos, ja w was całą nadzieję pokładałam, że mnie uświadomicie, jakie z borderów są krwiożercze potwory, a Wy co? nie no, chyba mój plan zawiódl- i się zakochuję.. to wszystko przez Was! ;) Drabster- witaj kolejny człowieku kontrastu :lol:
Lotos Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 [quote name='=VioaoiV=']Lotos, ja w was całą nadzieję pokładałam, że mnie uświadomicie, jakie z borderów są krwiożercze potwory, a Wy co? nie no, chyba mój plan zawiódl- i się zakochuję.. to wszystko przez Was! ;)[/quote] Nie musisz dziękować :lol: [b]Drabster[/b] z jakiej hodowli masz pieska? Możemy liczyć na jakieś zdjęcia? :wink:
NNL-BC Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Hey hey Wrocilam z dalekiej Anglii. Ile nowosci tutaj! Gratuluje Agato tricolorka! W koncu sie udalo? Kto jedzie do Sopotu? Pozdrawiam Ewa
Lotos Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 [quote name='NNL-BC']Hey hey Wrocilam z dalekiej Anglii.[/quote] Witamy! [quote name='NNL-BC']Kto jedzie do Sopotu?[/quote] A propo: kto jedzie do Białegostoku(28.08)? :D [/quote]
wix Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 [quote name='Lotos'][quote name='=VioaoiV=']Lotos, ja w was całą nadzieję pokładałam, że mnie uświadomicie, jakie z borderów są krwiożercze potwory, a Wy co? nie no, chyba mój plan zawiódl- i się zakochuję.. to wszystko przez Was! ;)[/quote] Nie musisz dziękować :lol: [/quote] a moze jednak.. :evilbat: :lol:
Lotos Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 [quote name='=VioaoiV='][quote name='Lotos'][quote name='=VioaoiV=']Lotos, ja w was całą nadzieję pokładałam, że mnie uświadomicie, jakie z borderów są krwiożercze potwory, a Wy co? nie no, chyba mój plan zawiódl- i się zakochuję.. to wszystko przez Was! ;)[/quote] Nie musisz dziękować :lol: [/quote] a moze jednak.. :evilbat: :lol:[/quote] skoro nalegasz :lol: :lol: :lol:
Diana14 Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 [quote name='Drabster']Kiedyś myślałem że Husky to kres możliwości mojej miłości ale odkąd mam Bordera stwierdzam że to nie był prawdą do końca :D[/quote] No nie mow, ze masz BC :o A miał być saluczek z el khalif i cio ;) ???
agatazielinska Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Witajcie wszyscy zakochani w borderach. Ewa, dziekuję i mam nadzieję, że pobyt w Anglii będzie owocny.
NNL-BC Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Hej Ja tez mam nadzieje ze pobyt byl owocny, Iris sie duzo tarza na plecach co z reguly jes dobrym znakiem. Tymczasem oto konkurencja na Sopot: Psy szczeniąt Never Never Land (FCI) EXTREMELY REMARKABLE młodzieży Never Never Land (FCI) CATCH THE SUN Q'Celtic DIAMANTE NERO Alderaan FEU FOLLET pośrednia Never Never Land (FCI) AGENT DOUBLE O SEVEN Jessomine AUSSIE MERLOT MOOLIGHT SHADOW BLACK Energizer NIFTY NIGER BLACK Energizer otwarta ALDERAAN DARK SIDE OF THE MOON ARNI Tetris EGO BLUE Leśna Ostoja ELF z Porządnej Rodziny JUSTIN JEWEL BLUE Energizer Detania LORD OF MEADOWS WISUS Ko-To-Ra championów GUEST BLACK Energizer HECTOR Czechmate Suki szczeniąt RIO VERDE DE MATO GROSSO BLACK Energizer młodzieży Never Never Land DIAMANT STAR Never Never Land (FCI) CRUISE CONTROL pośrednia GINGER z Porządnej Rodziny NANA NO MERCY BLACK Energizer From Borders Home UNICORN IRIS otwarta HOLLY HAZE BLACK Energizer Shoreland's KEEP ON RUNNING KRISPY-KEY TO SUCCESS BLACK Energizer Pozdrawiam Ewa PS: a u nas pada i mi sie to nie podoba...
wix Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 łeee, szkoda że mnie nie będzie.. poznałabym trochę borderków ;) A w Toruniu ktos bedzie? a z hodowli to kojarzę tylko Never Never Land i Energizer :)
Gudi Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 witam wszystkich i dołaczam do grona szczesliwcow z borderkami
agatazielinska Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Witaj Gudi! Może napiszesz coś o Twoim cudzie (ach) :lol:
Gudi Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 nie moge zaczac pisac ..bo bym nie skonczyła :) to mały zawadiaka 8tyg ktory ma juz wiele przygod.Zapraszam do Newer Landu na stronke aby obejrzec pyszczek Gudiego :) A kto moze osobiscie przybyc na wystawe w Sopocie to bedziemy kolo dużeeeeeegooo czerwonego samochodu :)
Recommended Posts