Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojej, bordery sa super :) Jedna z moich ulubionych ras, obok dogow niemieckich i pinczerow srednich (tak, wiem, czlowiek kontrastu ze mnie :lol: ). Super piechy.. Pojetne, inteligentne, aktywne, nie lubia sie nudzic.. Miodzio :)

Nie czytalam calego tematu :oops: ale proosze, powiedzcie mi, wlasciciele: Jak to jest miec borderka? ;) Chodzi mi glownie o takie zycie na codzien.. Bo to ze sa super jesli chodzi o szkolenie, agility czy obedience to wiem :D

Posted

Nie czytalam calego tematu :oops: ale proosze, powiedzcie mi, wlasciciele: Jak to jest miec borderka? ;) Chodzi mi glownie o takie zycie na codzien.. Bo to ze sa super jesli chodzi o szkolenie, agility czy obedience to wiem :D[/quote]

wiesz, na codzien.. dla mnie "szkolenie,agility czy obedience" to sposob na zycie i dlatego mam bordery.
gdybym nie chciala tego robic mialabym inna rase.
Moje psy na codzien robia cos ze sportu okolo polowe dnia, reszte dnia odsypiaja lub odpoczywaja w inny sposob, np. siedzac, stojac, chodzac po domu;-)
Wiem ze niektorzy maja bordery w domu i nic z nimi nie robia, widuje takigo psa u mnie w Gdyni, jest BARDZO biedny. chodzi na smyczy i patrzy sie na wszystko i miota sie na wszystkie strony i nie wie co ma ze soba zrobic. wlasciciele nieszczesliwi, on nieszczesliwy. obraz nieciekawy.
aczkolwiek sa psy z niektorych miotow ktore nadaja sie do mieszkania w domu i nic nierobienia. Ale nie powiem ci z jakich bo mnie takie nie interesuja;-)

pozdrawiam
Magda

Posted

[quote]wiesz, na codzien.. dla mnie "szkolenie,agility czy obedience" to sposob na zycie i dlatego mam bordery.[/quote]

tak myslalam! dlatego takze uwazam ze border bylby dla mnie dobrym wyborem.. ale ten pincz.. i te dogi.. oj chyba się zakochuje w trzeciej rasie 8) nie pozwolcie miii ;)

Posted

Kurde, pokazujcie mi dalej te obrazki, pokazujcie! Ja tu probuje sobie wybic z glowy pomysl tatuaza z borderem, ale widzac takie wzory az mnie sciska w srodku.

A jak jest miec bordera? No coz, zajebiscie! 8)

Posted

[quote name='=VioaoiV=']no nie, nie pozwalajcie mi sie zakochac w trzeciej rasie!! :lol:[/quote]

Jak tu się nie zakochać w borderze? :wink: :lol:

Posted

Dołączyła do nas czeska suczka trikolor Cindy Lusika w domu Lima. Ma prawie 4 miesiące, jest przymilna i kochana i wszyscy w domu ją uwielbiamy. Nie stwarza żadnych problemów w domu i w samochodzie (trochę już pojeździła), nie boi sie hałasu, uwielbia (bez wzajemności) "ciotkę" Jagę.
Spędziłam z moimi psiakami wspaniały :lol: weekend na seminarium frisbee w Rybniku zorganizowanym przez p. Darka Radomskiego. Zajęcia prowadzili Sabine i Markus, intruktorzy z Niemiec. To była pierwsza tego typu impreza w Polsce. :D i oby takich więcej. Organizacja bardzo dobra, instruktorzy świetni, atmosfera rewelacyjna i dużo wiadomości na temat frisbee i nie tylko.
pozdrawiam, troche niewyspana, ale baaaaaaaaaaardzo zadowolona
agata

Posted

Lotos, ja w was całą nadzieję pokładałam, że mnie uświadomicie, jakie z borderów są krwiożercze potwory, a Wy co? nie no, chyba mój plan zawiódl- i się zakochuję.. to wszystko przez Was! ;)

Drabster- witaj kolejny człowieku kontrastu :lol:

Posted

[quote name='=VioaoiV=']Lotos, ja w was całą nadzieję pokładałam, że mnie uświadomicie, jakie z borderów są krwiożercze potwory, a Wy co? nie no, chyba mój plan zawiódl- i się zakochuję.. to wszystko przez Was! ;)[/quote]

Nie musisz dziękować :lol:

[b]Drabster[/b] z jakiej hodowli masz pieska? Możemy liczyć na jakieś zdjęcia? :wink:

Posted

Hey hey
Wrocilam z dalekiej Anglii.
Ile nowosci tutaj!
Gratuluje Agato tricolorka! W koncu sie udalo?
Kto jedzie do Sopotu?
Pozdrawiam
Ewa

Posted

[quote name='NNL-BC']Hey hey
Wrocilam z dalekiej Anglii.[/quote]
Witamy!

[quote name='NNL-BC']Kto jedzie do Sopotu?[/quote]
A propo: kto jedzie do Białegostoku(28.08)? :D
[/quote]

Posted

[quote name='Lotos'][quote name='=VioaoiV=']Lotos, ja w was całą nadzieję pokładałam, że mnie uświadomicie, jakie z borderów są krwiożercze potwory, a Wy co? nie no, chyba mój plan zawiódl- i się zakochuję.. to wszystko przez Was! ;)[/quote]

Nie musisz dziękować :lol: [/quote]

a moze jednak.. :evilbat: :lol:

Posted

[quote name='=VioaoiV='][quote name='Lotos'][quote name='=VioaoiV=']Lotos, ja w was całą nadzieję pokładałam, że mnie uświadomicie, jakie z borderów są krwiożercze potwory, a Wy co? nie no, chyba mój plan zawiódl- i się zakochuję.. to wszystko przez Was! ;)[/quote]

Nie musisz dziękować :lol: [/quote]

a moze jednak.. :evilbat: :lol:[/quote]

skoro nalegasz :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='Drabster']Kiedyś myślałem że Husky to kres możliwości mojej miłości ale odkąd mam Bordera stwierdzam że to nie był prawdą do końca :D[/quote]

No nie mow, ze masz BC :o A miał być saluczek z el khalif i cio ;) ???

Posted

Hej
Ja tez mam nadzieje ze pobyt byl owocny, Iris sie duzo tarza na plecach co z reguly jes dobrym znakiem.
Tymczasem oto konkurencja na Sopot:
Psy
szczeniąt
Never Never Land (FCI) EXTREMELY REMARKABLE
młodzieży
Never Never Land (FCI) CATCH THE SUN
Q'Celtic DIAMANTE NERO
Alderaan FEU FOLLET
pośrednia
Never Never Land (FCI) AGENT DOUBLE O SEVEN
Jessomine AUSSIE MERLOT
MOOLIGHT SHADOW BLACK Energizer
NIFTY NIGER BLACK Energizer
otwarta
ALDERAAN DARK SIDE OF THE MOON
ARNI Tetris
EGO BLUE Leśna Ostoja
ELF z Porządnej Rodziny
JUSTIN JEWEL BLUE Energizer
Detania LORD OF MEADOWS
WISUS Ko-To-Ra
championów
GUEST BLACK Energizer
HECTOR Czechmate
Suki
szczeniąt
RIO VERDE DE MATO GROSSO BLACK Energizer
młodzieży
Never Never Land DIAMANT STAR
Never Never Land (FCI) CRUISE CONTROL
pośrednia
GINGER z Porządnej Rodziny
NANA NO MERCY BLACK Energizer
From Borders Home UNICORN IRIS
otwarta
HOLLY HAZE BLACK Energizer
Shoreland's KEEP ON RUNNING
KRISPY-KEY TO SUCCESS BLACK Energizer

Pozdrawiam
Ewa
PS: a u nas pada i mi sie to nie podoba...

Posted

łeee, szkoda że mnie nie będzie.. poznałabym trochę borderków ;) A w Toruniu ktos bedzie?

a z hodowli to kojarzę tylko Never Never Land i Energizer :)

Posted

nie moge zaczac pisac ..bo bym nie skonczyła :) to mały zawadiaka 8tyg ktory ma juz wiele przygod.Zapraszam do Newer Landu na stronke aby obejrzec pyszczek Gudiego :) A kto moze osobiscie przybyc na wystawe w Sopocie to bedziemy kolo dużeeeeeegooo czerwonego samochodu :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...