Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.

Jestem nowa na tym forum. Mam 2 pieski z hodowli BAKARAT pani Ani Zwolińskiej.

Starsza Borówka ma juz 6 lat a Millenium piesek ma 3 miesiece.

Chetnie poznam włascicieli piesków z tej hodowli oraz kuzynów i kuzynki moich pupilków.

Pozdrawiam

Agnieszka

Posted

A więc witam w klubie :D

Po jakich rodzicach są twoje pieski? Trochę znam "bakaraty". Moja sunia to córcia HAWANY Bakarat i ZŁOTEGO KRÓLA Bakarat, hodowla Rajket ale jednak kuzynka :D

Posted

Czesc IZOLDAS !!!

DZieki za odzew:-)

MOja sunia jest po Jenghins'ie de Penghibur i Francesce Nes Jantros,

maluszek zas jest po Hunderwood Royal Societe i Miss Universum Bakarat.

Fajnie bylo by zobaczyc zdjecia kuzynki. Moj numer gadu 1140046.

Pozdrawiam

Posted

Witam

Moja Megan jest po Złotym Królu. Reszte danych i udział w wystawach możecie zobaczyć na mojej stronce. Adres u dołu topiku

Może coś wspólnie wymyślimy służe pomocą i serwerem.

Pozdrawiam

Posted

Witajcie :)

Ja mam sześć suczek, a trzy są z hodowli Bakarat:

Werbena bakarat- rodzice to Jenghins de Penghibur i Franceska Nes Jantros,

Ile de France Bakarat - rodzice to Orby de Penghibur i Korsyka Bakarat,

Palermo Bakarat - rodzice to Hunderwood Royal Societe i La Paloma Bakarat

Posted

Waldek fajna stronka, poczytam i na pewno skorzystam z porad, nigdy nie wystawiałam psa i chętnie bym się troche od kogoś pouczyła, choć i tak pewnie w stresie zupełnie zgłupieję :lol:

Posted

Witam

Rodzina Bakarat pomału sie odnajduje:-). Fajnie jak sie kiedys spotkamy gdzieś na ringu :-))) .A moze w przyszłym roku tak sie dobadamy,ze pojedziemy wszyscy na tą samą wystawe.

Pozdrawiam i czekamy na dalsze zgloszenia członkow rodziny:-)

Agnieszka

Posted

Hej hej,

u mojej Yokusi - mama jest z hodowli Bakarat, ale suczka ta jest wlasnoscia Pani Kasi Stasiak z Łomianek, tak wiec moja suczka ma przydomek hodowlany YOREX! O ile pamietam, Yorkies to Twoj sliczny Lord jest tez z tej hodowli. Jestesmy wiec i my kuzynkami ;) Może otworzymy swój topik :lol: - rodzinki Yorex! Jest to mlodsza hodowla-stad oczywiscie Pani Kasia ma u siebie dwie suczki zakupione z Bakarat'u, która była wcześniej, ale wiekszosc psów i suk jest juz sprowadzanych z Kanady, Francji i in. Sa przepiekne! Sadze, ze w tej chwili jest ona ogromnie warta polecenia. Dlugo wybieralam hodowle, z ktorej kupie pierwsza suczke i ogladajac mnostwo yoreczkow i poznajc ich linie oraz pochodzenie z pelna swiadomoscia wybralam Yorex-owego ;) szczeniaczka. I nie pomylilam sie. Obecnie ta hodowla zbiera najwiecej zaszczytnych nagrod i jest najbardziej utytułowana w Polsce.

Posted

Nie mozna powiedziec ktora hodowla jest lepsza. Obie maja ogromne osiagniecia,choc jak zerknac na pochodzenie psa,prawie kazdy ma gdzies tam krew bakarata lub psa zwiazanego z ta hodowla.

Ja osobiscie wybierajac psa nie wyobrazalam sobie zakupu w innej hodowli niz ta. Ale kazdy ma swoje zdanie . Niebawem bede jeszcze kupowała suczke i napewno to bedzie maluch z Bakaratu.

Posted
Hej hej,

u mojej Yokusi - mama jest z hodowli Bakarat, ale suczka ta jest wlasnoscia Pani Kasi Stasiak z Łomianek, tak wiec moja suczka ma przydomek hodowlany YOREX! O ile pamietam, Yorkies to Twoj sliczny Lord jest tez z tej hodowli. Jestesmy wiec i my kuzynkami ;) Może otworzymy swój topik :lol: - rodzinki Yorex! Jest to mlodsza hodowla-stad oczywiscie Pani Kasia ma u siebie dwie suczki zakupione z Bakarat'u, która była wcześniej, ale wiekszosc psów i suk jest juz sprowadzanych z Kanady, Francji i in. Sa przepiekne! Sadze, ze w tej chwili jest ona ogromnie warta polecenia. Dlugo wybieralam hodowle, z ktorej kupie pierwsza suczke i ogladajac mnostwo yoreczkow i poznajc ich linie oraz pochodzenie z pelna swiadomoscia wybralam Yorex-owego ;) szczeniaczka. I nie pomylilam sie. Obecnie ta hodowla zbiera najwiecej zaszczytnych nagrod i jest najbardziej utytułowana w Polsce.

Witaj ponownie PANULA !!!

Chciałam Ci zwrócic jeszcze uwage na porównanie hodowli BAKARAT i Yorex. Przes ostatnie dni intensywnie sledze wyniki wystaw,i jakos nie moge sie doszukac zwyciesców majacych w nazwie Yorex. Ja nie twierdze,że pani K.Stasiak jest złym hodowca,ale na wystawach zwycieza psami nie ze swojej hodowli ale nabytkami zakupionymi za granicami kraju. I nazwała bym,ze jest dobrym wystawca ,ale nie hodowcą.

Polecam lekture wyników wystw. Popatrz sobie ile psów z przydomkiem hodowlanym BAKARAT wygrywa wystawy. Podam ci tylko część z psów ktore sa championami albo sa w trakcie robienia go:

Dobrochna Bakarat -Int.Ch. Ch. Litwy,Lotwy i Estonii

Carewicz Bakarat Ch. Litwy Lotwy i Estonii

Bonaparte Bakarat ML.Ch.pl Ch.Pl Litwy, Lotwy

Blue Tango Bakarat Ch.Pl

Wenus Bakarat Ch.Pl

Wiwien Bakarat Ch.Lotwy

Romantica Bakarat Ch.Pl

La Paloma Bakarat Ch.Pl

Miss Uniwersum Bakarat Ch.Pl

Mini Morris Bakarat Ch.Pl

Dolce Vita Bakarat Ch.Pl

Domeyko Bakarat Ch. Rosji, Bialorusi

Marylin Monroe Bakarat Ch. Finlandii

Talizman Bakarat Ch.Ml.Czech

Santa Crus Bakarat Ch.Rosji

HokusPokus Bakarat Ch.Ml.Litwy, Lotwy Estonii

Zloty Krol Bakarat Ch Pl

i te ktore koncza championaty i maja po kilka CWC

Kansas City Bakarat

Kilimandzaro Bakarat

Made in Bakarat

Saksonia Bakarat

Werbena Bakarat

O ile sie myle i Yorexy gdzies wygrywały to prosze o powiadomienie mnie o tym.

Jedno jest pewne nie powiino byc tutaj zadnej rywalizacji,ani przepychanek. Ma nas łaczyć miłość do tych prześlicznych i bardzo mądrych piesków.

Pozdrawiam

Agnieszka

Posted

Panula napisała:

Hej hej,

u mojej Yokusi - mama jest z hodowli Bakarat, ale suczka ta jest wlasnoscia Pani Kasi Stasiak z Łomianek, tak wiec moja suczka ma przydomek hodowlany YOREX! O ile pamietam, Yorkies to Twoj sliczny Lord jest tez z tej hodowli. Jestesmy wiec i my kuzynkami Może otworzymy swój topik - rodzinki Yorex! Jest to mlodsza hodowla-stad oczywiscie Pani Kasia ma u siebie dwie suczki zakupione z Bakarat'u, która była wcześniej, ale wiekszosc psów i suk jest juz sprowadzanych z Kanady, Francji i in. Sa przepiekne! Sadze, ze w tej chwili jest ona ogromnie warta polecenia. Dlugo wybieralam hodowle, z ktorej kupie pierwsza suczke i ogladajac mnostwo yoreczkow i poznajc ich linie oraz pochodzenie z pelna swiadomoscia wybralam Yorex-owego szczeniaczka. I nie pomylilam sie. Obecnie ta hodowla zbiera najwiecej zaszczytnych nagrod i jest najbardziej utytułowana w Polsce.

Witam cię Panual, miło mi poznać kogoś kto ma także pieska z tej samej hodowli :wink: Jakbyś mogła to napisz cos więcej o swojej suni (w jakim jest wieku i po jakich rodzicach?). Ja również jestem zadowolona z wyboru hodowli bo myślę że pieski od pani Kasi sa bardzo ładne rasowo.

:wink:

YORAGGA :

Myślę że nie ma co porównywac obu hodowli bo to nie ma sensu. Każdy ma inne zdanie i podoboa mu się co innego, więc jeśli piszesz że hodowla XXX jest lepsza od hodowli YYY bo... nie ma to sensu bo inna osoba może powiedzieć dokładnie to samo tylko na odwrót. A co do tego porównania to myślę że nie jest ono w pełni w porządku bo skoro ma to być porównanie to powinnaś najpierw wypisać osiągnięcia obu hodowli a nie tylko jednej z nich- wten sposób polecasz hodowle a nie porównujesz 2 ze sobą...

A co do takiej krytyki pani Kasi to dla mnie jest to bez sensu jeśli nie znasz jej osobiście, a także dokładnie jej osiągnięć (m.in. dlatego ja nie wypowiadam się o pani A. Zwolińskiej a miałabym jej sporo "do zarzucenia" poprostu nie chcę zbędnych konfliktów na forum lub podziałów na psy z jednej i drugiej hodowli :wink: )

pozdrawiam :fadein:

Posted

YORAGGA

Jeśli już porównujesz dwie hodowle to porównaj ile istnieją-hod. Bakarat 25 lata a Yorex ok.8 (niewiem dokładnie). Nie dziwi mnie to, że przez tyle lat p. Zwolińska wyhodowała wiele championów, kryła swoje suczki świetnymi psami, sprowadziła do Polski wspaniałe reproduktory, włożyła w swoją hodowle dużo pracy więc widać efekty :lol:

Piszesz "Ja nie twierdze,że pani K.Stasiak jest złym hodowca" i kilka linijek niżej "jest dobrym wystawca ,ale nie hodowcą." więc w końcu co o niej myślisz, bo nie rozumiem :-? kim jesteś zeby jakiegokolwiek hodowce oceniać? twoja wiedza o yorkach nie dorównuje nawet w połowie jej wiedzy.

"Przes ostatnie dni intensywnie sledze wyniki wystaw,i jakos nie moge sie doszukac zwyciesców majacych w nazwie Yorex. " te wyniki są z jakiego okresu czasu? dwa ostatnie lata? jeśli dobrze pamiętam, to było kilka Yorexów, które zjęły lokaty lub wygrały. Championów też kilka z tej hodowli wyszło :wink:

Nikt nie odmówi hod. Bakarat zasług i tytułów ale nie obrażaj innych

Posted

Hej hej wszystkim,

właśnie wróciłam do domu po dluzszej nieobecnosci i przeczytałam powyższe posty ...i oniemialam. Wstydź sie YORAGGA! Mam pieska ze wspaniałej w/g mnie hodowli i miło mi było pochwalić się tym z nowymi yorkomaniakowymi przyjaciólmi ...a Ty tu ostro atakujesz hodowle, do ktorej tak wiele osob ma juz zaufanie I JA TEZ! Piszesz:

Jedno jest pewne nie powiino byc tutaj zadnej rywalizacji,ani przepychanek. Ma nas łaczyć miłość do tych prześlicznych i bardzo mądrych piesków.

Wiesz... to dziwne, najpierw tak bronisz hodowli Pani Zwolinskiej (mimo, ze nikt jej nie atakowal!!!) nie piszac nic dobrego o Pani Kasi, oprocz tego ....ze hmmm "jest dobrym wystawca" ...a potem piszesz taka puente???? :-?

Nie chcialam nawet napomknac nic zlego o innych hodowlach, a wrecz sama wpisalam sie w topiku dot.wlascicieli pupilkow z przydomkiem Bakarat ...a nie otworzylam nowego opozycyjnego-wiesz dlaczego?- bo nie mialo to dla mnie znaczenia skad sa pieski naszych forumowiczow! Szanuje kazdego wybor i nie krytykuje innych. Wszystkie sa sliczne, bo wszystkie to nasze boskie yoreczki!!

Ale skoro tak juz porownalas ..nie porownujac ;) tylko reklamujac jedna hodowle, to ustosunkuje sie do postow.

Brawo Zabka - to bardzo wazna rzecz, hodowla Pani Ani jest zalozona podobno w latach 70-tych, a jak piszesz, Yorex ma 8 moze 10 lat (nie wiem dokladnie). W kazdej madrze prowadzonej hodowli poczatki to okres inwestowania w piekne psy - czyt. swietny material genetyczny dla przyszlych pokolen i odpowiednie kojarzenie linii. Gdyby isc, Yoragga, Twoim torem myslenia, to jadna z najlepszych w Europie hodowla, Camparis, powinna byc przez Ciebie skrytykowana kilka lat temu, ze owszem psy z hod.Panstwa Ackermann wygrywaja, ale to nie psy z ich przydomkiem hodowlanym, ale m.in.Nic Nak's (..a szczyca sie oni 3-krotnym zwyciestwem swiata psow o nie swoim przydomku hod.)... hmmm? Byliby nazwani przez Ciebie tylko wystawcami??? Coz, gdybys tak dalekosiezny wniosek wtedy wysunela - teraz, gdy dochowali sie swoich zwyciezcow-musialabys zdanie zmienic. Badz cierpliwa, zeby wyhodowac swietne psy trzeba czasu, pracy i inwestowania. Wiesz zapewne ile trzeba hodowac wlos psu, ktory ma zwyciezac, jak dlugo niektore psy sie wybarwiaja - potem przychodzi czas na ich rozmnazanie - latwo wiec policzyc, ze nawet 10 lat to niewiele, aby zobaczyc tak spektakularne efekty. Pomysl tez o tym ile bylo yorkow kiedys, gdy pierwsze psy robily championaty, a ile jest teraz (starsza hodowla latwiej wiec zdobywala laury-jesli juz o tych ilosciach medali mowimy :roll: ), jak wygladaly kiedys, a jakie teraz widujemy na ringach... Ja wybralam hodowle preferujaca nowoczesny typ yorka, budujaca swoja linie na starannie dobranych pieknych zwierzetach i w swietle tego, fakt, ze P.Kasia

na wystawach zwycieza psami nie ze swojej hodowli ale nabytkami zakupionymi za granicami kraju

jest ogromna zaleta!!!

Piszesz tez, ze

jak zerknac na pochodzenie psa,prawie kazdy ma gdzies tam krew bakarata lub psa zwiazanego z ta hodowla.

....no tak owszem, ale idac tym tropem, to co powiesz o hodowli Pani Fangor, ktora jest zdecydowanie najstarsza hodowla w Polsce? Jasnym jest, ze im starsza hodowla, tym wiecej psow ma w rodowodzie przodkow z niej, nie wiem wiec czy jest to argument?

Wiesz Yoragga - otworzylas ten temat, jestes wiec tu poniekad gospodarzem, po co wiec takie przepychanki? Niech kazdy pisze o tym co lubi, i jesli cos chce powiedziec, co godzi w innych niech robi to tylko na wyrazne pytanie. Jesli chcesz powiedziec, ze ktos zle zrobil wybierajac taka hodowla nie inna - to poczekaj az ktos zapyta co o niej myslisz. Ja pochwalilam sie swoim wyborem, bo jestem z tego dumna - i przykro mi, ze mnie skrytykowalas. Napisalam, ze Yorex jest obecnie najbardziej utytuowana hodowla, co potwierdza moj osobisty wybor, ale nie napisalam, ze inna jest gorsza. Z ogromna radoscia ogladam zdjecia naszych wszystkich psiakow w galerii i ciesze sie, ze sie polaczylismy na tym yorkowym podforum i ze bez zadnych podzialow ani klotni mozemy sobie radzic i dzielic sie radosciami i problemami.

Oby tak juz pozostalo - pozdrawiam rodzine - bez zadnych podzialow, :lol: po prostu YORKOFIOLÓW!!!

Posted

Panula, Żabka:

Popieram was, bardzo dobrze napisałyście a ja nie chce sie powtarzać i poprostu podpisuję sie pod tym co napisałyście.

Ja napisałam:

Panula napisała:

Cytat:

Hej hej,

u mojej Yokusi - mama jest z hodowli Bakarat, ale suczka ta jest wlasnoscia Pani Kasi Stasiak z Łomianek, tak wiec moja suczka ma przydomek hodowlany YOREX! O ile pamietam, Yorkies to Twoj sliczny Lord jest tez z tej hodowli. Jestesmy wiec i my kuzynkami Może otworzymy swój topik - rodzinki Yorex! Jest to mlodsza hodowla-stad oczywiscie Pani Kasia ma u siebie dwie suczki zakupione z Bakarat'u, która była wcześniej, ale wiekszosc psów i suk jest juz sprowadzanych z Kanady, Francji i in. Sa przepiekne! Sadze, ze w tej chwili jest ona ogromnie warta polecenia. Dlugo wybieralam hodowle, z ktorej kupie pierwsza suczke i ogladajac mnostwo yoreczkow i poznajc ich linie oraz pochodzenie z pelna swiadomoscia wybralam Yorex-owego szczeniaczka. I nie pomylilam sie. Obecnie ta hodowla zbiera najwiecej zaszczytnych nagrod i jest najbardziej utytułowana w Polsce.

Witam cię Panual, miło mi poznać kogoś kto ma także pieska z tej samej hodowli Jakbyś mogła to napisz cos więcej o swojej suni (w jakim jest wieku i po jakich rodzicach?). Ja również jestem zadowolona z wyboru hodowli bo myślę że pieski od pani Kasi sa bardzo ładne rasowo.

Panula ponawiam, bo chyba nie zauważyłaś mojego postu...

pozdrawiam

Posted

Hehe, jak to w rodzinie, spory i kłotnie się zdarzją. Proponuję żeby oddać sprawę w łapki naszych piesków, niech to same rozstrzygną. Moze spotkanie "Bakaraty i spółka" i wtedy zobaczymy co nasze psiska uradzą? :lol:

Posted

Hej!!!

Nie rozumiem po co te wszystkie posty atakujace mnie. Ja napisałam co wynikło z moich obserwacji. Fakt wyniki sa z ostatnich 2-3 lat. ALe prosiłam by mi przedstawic o ile sie myle dokladne dane gdzie i jaki pies z hodowli Yorex wygrał lub zdobył laury uznania.

W zadnym napisanym słowie nie obrazam pani K.Stasiak i jej hodowli. Ale stwierdzenie ze jest bardzo dobrym wystawca( tutaj ma ogromne osiagniecia ale z psami urodzonymi nie w swojej hodowli)jest jak najbardziej na miejscu.Co do hodowcy dlaczego psy urodzone u niej nie zdobywaja najwyzszych miejsc na wystawach.

Do porównania własnie tych 2 hodowli skłoniła mnie PANULA swoim stwierdzeniem " Obecnie ta hodowla zbiera najwiecej zaszczytnych nagrod i jest najbardziej utytułowana w Polsce. "

Panula powiedz mi zatem jakie zaszczytne nagrody zdobywa ta hodowla(nie mówmy o psach zakupionymi przez ta hodowle ),bo ja nawet słowem nie wspomniałam o psach zakupionych przez Bakarat a tylko o osiagnieciach psów wywodzacych sie z tej hodowli i majacych ten własnie przydomek hodowlany.

Pozatym w ani jednym moim słowie nie krytykuje zadnego z hodowców,a to Ty swoim stwierdzeniem ze Yorex jest najbardziej utytuowana hodowla w Polsce , twierdzisz ,ze tylko ona sie liczy.

Żabka nie zaden negatywny sposób nie oceniam zadnego z wystawców, poprostu kazdy ma prawo napisac to co mysli.

Pozdrawiam wszystkich włascicielów yoreczkow z Yorexu,Bakarata i wielu,wielu innych hodowli .

Agnieszka

Ps. Zakładajac ten temat na forum nie miałam zamiaru nikogo krytykowac ani obrazac,a tylko poznac wlascicieli majacych psiaki z Bakaratu.

Posted

A ja już czekam sobie, bo bede chciał kupić sobie yorka od yoreczki :) po Werbenie Bakarat, ta suczka jest przepiękna i sie jusz doczekać nie moge,