jolisia34 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 A my dziś po szczepieniu znów śpiuchnamy cały czas.Ojj,ja też nic innego nie robię tylko sprzątam kupki i siusiu:razz:,no i jeszcze dupki trzeba myć:cool3::cool3:....
tigrunia Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Wy serio mówicie, ze te Biewery takie siusiajki ??? :-o
jolisia34 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Myślę że biewery tak jak większość yoreczków mają problem z nauką załatwiania potrzeb na dworze,szczególnie jak jest zimno.Moje jeszcze nie wychodzą więc i tak muszę sprzątać,ale przyzwyczaiłam się.Sunia która ma 5 lat sikała w domu do roku,a i teraz jej się zdarzy,piesek 7,5 roku sikał do wykastrowania,teraz jak nie może wytrzymać nocki robi w łazience w brodziku:diabloti:
Mona4 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Moja siostra miala biewerke,4 lata ale gdy pewnego razu pojechali na Urlop do Zakopanego to im psa ukradli :angryy: W tej chwili maja adoptowana starsza Yorczke z dogomani,ale stwierdzila ze biewery to jak narkotyk,kto mial raz bedzie miec zawsze:lol: Planujemy zakup w przyszlym roku,tylko TZ musi jescze dokladnie sprawdzic francuska hodowle:eviltong:.a co z tego wyjdzie to sie okaze latem:lol:
Migotka Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Jeszcze do szczeniaków Biewera u mnie daleko, :razz: ale zastanawiam się nad formą zareklamowania historii powstania tej rasy tak samo jak powstania PKPR w Polsce,który właśnie przyczynia się do rozpropagowania tej rasy europejskiej i nie tylko....:knuje::knuje::knuje:.Myśle o zakupie kwartalników Kynologia ( gdzie owa rasa jest wyeksponowana ) i dołanczać do wyprawki szczeniąt.:eviltong:
anushka Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='Mona4'] [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img80.imageshack.us/img80/6632/pa072372qo8.jpg[/IMG][/URL][/quote] hahaha :cool3::loveu: SUPER :multi:
Mraulina Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Mona - a jaki był ten biewer Twojej siostry? Z rodowodem?
Migotka Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 hahaha - zaraz dam ogłoszenie ,że mój Ingbert kryje jak burza :loveu: może akurat sie zgłosi ....... a uprawnienia muszę mu zrobić w tym miesiącu bo Azumy dostanie cieczke :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ........ chyba ,że suńka Mony siostry do Czech powędrowała ....:angryy:
Mona4 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='Mraulina']Mona - a jaki był ten biewer Twojej siostry? Z rodowodem?[/quote] Mraulina tak byla rodowodowa,,kupili ja 6 lat temu w Holandi,ale nigdy nierejestrowali i niewystawiali malej.Nazywala sie SINDI von vildenkopfel.ta sunia to byl prezent on TZ na 50 urodziny.To bylo ich dziecko:-(.Gdy przyjechali 3 lata temu do Polski na urlop,to im psa ukradli w niewyjasniony do dzis sposob:angryy:.Ogloszenia wysoka nagroda nic niedala [quote name='Migotka']Jeszcze do szczeniaków Biewera u mnie daleko, :razz: ale zastanawiam się nad formą zareklamowania historii powstania tej rasy tak samo jak powstania PKPR w Polsce,który właśnie przyczynia się do rozpropagowania tej rasy europejskiej i nie tylko....:knuje::knuje::knuje:.Myśle o zakupie kwartalników Kynologia ( gdzie owa rasa jest wyeksponowana ) i dołanczać do wyprawki szczeniąt.:eviltong:[/quote] dobry pomysl:lol: [quote name='Migotka']hahaha - zaraz dam ogłoszenie ,że mój Ingbert kryje jak burza :loveu: może akurat sie zgłosi ....... a uprawnienia muszę mu zrobić w tym miesiącu bo Azumy dostanie cieczke :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ........ chyba ,że suńka Mony siostry do Czech powędrowała ....:angryy:[/quote] Mogotko wszystko mozliwe:angryy: suke ukradli w ZAKOPANYM z chotelowego pokoju. Nikt nic niewidzial ,nieslyszal,a watpliwe aby sama wyskoczyla przez uchylony balkon:angryy:
Mona4 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='Cynia']hahaha :cool3::loveu: SUPER :multi:[/quote] Potrafia zolzy i na mojej glowie spac:razz:bo wiedza ze pani im na wszystko pozwala:loveu: rozpusczone mopy
Mraulina Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Masz nadzieję, że uda Ci się dostać zezwolenie na krycie? Rasa rzadka, pewnie dadzą. Terenia J. (Leda) ma wejścia - może w razie czego poprzeć, pomędzić.... Jak yorki kryją? Bo z różnymi rasami różnie bywa. Bassety bez pomocy w ogóle nie kryją. Podobno to właśnie dobrze, kiedy pies wcześnie zaczyna.
Burchardt Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Nasza znajoma pani "P" oferuje do sprzedaży biewery z Holandii. Jednak te są bez rodowodu. Będą dostępne po 15 grudnia.
Mraulina Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Domyślam się, o kogo chodzi...... Ja bym tam biewera bez rodowodu nie kupiła.
Nesjanna Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 SłUCHAJCIE - czy może mi ktoś powiedzieć jaka organizacja kynologiczna wydaje rodowody biewerom ?? bo o ile mi wiadomo nasz ZK nie dopuszcza tej rasy ??
Mraulina Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 PKPR na razie nostryfikuje rodowody zagraniczne, bo w Polsce jeszcze się żaden miot rodowodowy nie urodził. W ogóle PKPR nie rejestruje rodowodów wszystkich organizacji, tylko takich, powiedziałabym, poważniejszych. I nie otwiera dla biewerów księgi wstępnej, chociaż jest możliwość otwierania KW dla ras rzadkich. PKPR jakoś nie uznał biewera za rasę szczególnie rzadką, i dobrze, bo strasznie dużo jest biewerów "podrabianych" które mogłyby zaśmiecić pulę genetyczną.
pompeo Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Jakieś dwa czy trzy lata temu szukałam biewera i na stronie PKPR ogłaszała się pani której po "normalnych" yorkach urodziły sie biewery (z rodowodem PKPR) Ta pani jest z Kalisza i to jest jej numer... 606-739-857 ale nie wiem czy jest to jeszcze aktualny numer,spisałam go wtedy i jak zadzwonilam ogłoszenie nie było juz aktualne.
Migotka Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Właśnie telefonowałam ,ale nr niedostepny :p chciałam się zapytać tej osoby - czy te Biewery miały w rodowodzie wpis ,że są Biewerami czy zwykłymi Yoreczkami ????? jestem pewna ,że owa pani z Kalisza czyta nasze wypowiedzi i nam odpowie.... nie mam nic złośliwego na mysli po prostu piszemy o tych pieskach więc dzielmy się wiadomościami...... Widziałam osobiscie w hodowlach niemieckich mieszane mioty,w których Biewery miały poważne rodowody i czarne także choć z innym wpisem....Dlatego mnie b. niepokoi moja sytuacja ??????? jakie sie u mnie będą rodziły mioty ?????? no i u p. z Orzesza ???????:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Mraulina Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Jakie? Rodowodowe. I autentyczne. Zadzwonię i zapytam koleżankę o te pieski z rodowodami.
jolisia34 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Ja również widziałam mioty mieszane,rodowodowe.Ciekawe od czego to zal eży,przecież wszyscy przodkowie w rodowodach mieli wpisane BIEWER! [IMG]http://img251.imageshack.us/img251/921/guccigigiai2.jpg[/IMG]
pompeo Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Z tego co pamietam to było napisane yorkshire terrier biewer z rodowodem i jak dzwoniłam to pani powiedziala ze takie urodziły jej sie po jej "normalnych" yorkach. Najlepiej może byłoby zapytac kogoś z PKPR z zarządu ,powinni mieć to w archiwum np.jaki ta pani miała przydomek hodowlany i może maja na nia namiary. Z tego co pamietam to ta pani mówila że była zaskoczona jak jej sie takie inne yorki urodziły.
Mraulina Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Zadzwonię i spróbuję się dowiedzieć. A te wasze biewery są po prostu oblędne. Moja koleżanka, występująca na różnych forach jako Liza, poosiadaczka przestaruszko, ONki, marzy o biewerze. Ale u niej z forsą nie najlepiej.
Migotka Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 to tak jak z tym facetem -na delegacji ,co pisali w "Przyjaciółce". odwiedził Dom P..czny , zaraz potem pojechał do żony ... to samo zrobił..... i po 9 mieś. urodził sie Murzynek :crazyeye: ... wina żony ( tak myslał ) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ... Żona pewna swojej wierności wynajęła dedektywa i co się okazało ??????? poprzednim klientem tamtej "pani" był :hmmmm: Murzyn ...myśle ,że podobne sytuacje mogły zaistnieć przy owych wiernych suczkach... wkońcu plemnik psa żyje ok 72 godziny a nieraz i dłużej.Dlatego miałabym wątpliwości kryjąc swoja suczkę w hodowli wielorasowej lub przez psa kryjacego często różne suczki z zewnątrz.:ghost_2::ghost_2::ghost_2:... znowusz ta Migotka jest nieznosna :evil_lol:
Recommended Posts