Migotka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img511.imageshack.us/img511/51/azumykd7.jpg[/IMG][/URL]...No prosze sędziowie mieli rację ...czy nie jest śliczna ?????
Mraulina Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Tylko nie przesadzaj w krytyce własnejh osoby!!!!!!! A większe yorki są zdrowsze. Lepsze do hodowli są suki większe. Podobno w rasach miniaturowych łączy sięwięksdze suki z małymi psami....
białeyorki Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='Mraulina']Tylko nie przesadzaj w krytyce własnejh osoby!!!!!!! A większe yorki są zdrowsze. Lepsze do hodowli są suki większe. Podobno w rasach miniaturowych łączy sięwięksdze suki z małymi psami....[/quote][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img45.imageshack.us/img45/2863/114416fd7.jpg[/IMG][/URL]zgadzam sie całkowicie z toba a to mo piesek po kąpieli:multi:
białeyorki Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [URL=http://img444.imageshack.us/my.php?image=114224ct7.jpg][IMG]http://img444.imageshack.us/img444/6898/114224ct7.th.jpg[/IMG][/URL]
Mraulina Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Migotko kochana! Umówcie się z koleżanką, żeby nie jeździć na te same wystawy. Wtedy, jak myślę, obydwie psinki zrobią spokojnie championat - o ile nie zacznie się sprowadzać nagle większej ilości biwerków, co jest całkiem możliwe. Ja tam lubię większe yorki. Zbyt małe to degeneraty.
Migotka Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='Mraulina']Migotko kochana! Umówcie się z koleżanką, żeby nie jeździć na te same wystawy. Wtedy, jak myślę, obydwie psinki zrobią spokojnie championat - o ile nie zacznie się sprowadzać nagle większej ilości biwerków, co jest całkiem możliwe. Ja tam lubię większe yorki. Zbyt małe to degeneraty.[/quote] ....:multi: ... fajna jesteś Mraulina i będę musiała tak zrobić, choć razem raźniej i zauważyłam , że Biewery były niezłą atrakcją na wystawie :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: im ich jest więcej to zainteresowanie rosnie . No ale puchara nie mam ale medal Ingbert dostał i zaraz wysyłam fotki do Niemiec.:cunao:
Guest Agata_B Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='białeyorki'][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img45.imageshack.us/img45/2863/114416fd7.jpg[/IMG][/URL]zgadzam sie całkowicie z toba a to mo piesek po kąpieli:multi:[/quote] [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/593111_biewer.html[/URL] :crazyeye: :-o
Mona4 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Nieto ze do prawdziwego Biwera mu daleko,to jescze chandel wymienny.:shake: :shake:
kate8828 Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Migotka wielkie, ogromne gratulacje psy prezentuja sie w ringu wysmienicie! przepiegny Ingebrt jest cudowny;) Oj tam Germania to piekna suka, duża, mocna i taka powinna byc dobra suka hodowlana ;) Jestem pod wrazeniem koniecznie musze kiedyś sie wybrac na wystawe PKPS ;) BUahahaha Białe yorki ja tego nawet nie skomentuje smiech na sali...
białeyorki Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='Megula']To sie nazywa kochac zwierzeta? :shake:[/quote] Wy chyba wogóle nie czytacie tego wątku ile razy mam wam pisac że moje BIEWERY to nie pom pony tylko białe yorki więc nigdy nie będą wyglądały jak Biewery niemieckie ponieważ są po czystych srebrnych YORKACH i nie mają w sobie żadnej innej domieszki .Poszukajcie dobrze na niemickich ogłoszeniach biewerów po yorkach sami zobaczycie wiele różnic zarówno w budowie jak i we włosie .Mam dość waszej krytyki szczeniaki które ja mam będą wyglądać jak wasze PIĘKNE yorki a nie jak domieszka YORKAzCZYMŚ ??????????????????????????????????????????????Aha zapomniałam dodać że pom pony w niemczech kosztują 500-800 euro,a BIEWER YORKIESHIRE TERIERER tylko 1200-2000 EURO cena sama mówi za siebie.:drink1: Chyba sie upije na wesoło bo g....... się na tym znacie,ale ekspertami jesteście super:placz: :placz: :placz: :2gunfire:
Guest Agata_B Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='białeyorki']Wy chyba wogóle nie czytacie tego wątku ile razy mam wam pisac że moje[U] BIEWERY to nie pom pony tylko [B]białe yorki[/B][/U] więc nigdy nie będą wyglądały jak Biewery niemieckie ponieważ są po czystych srebrnych YORKACH i nie mają w sobie żadnej innej domieszki .Poszukajcie dobrze na niemickich ogłoszeniach biewerów po yorkach sami zobaczycie wiele różnic zarówno w budowie jak i we włosie .Mam dość waszej krytyki szczeniaki które ja mam będą wyglądać jak wasze PIĘKNE yorki a nie jak domieszka YORKAzCZYMŚ ??????????????????????????????????????????????Aha zapomniałam dodać że pom pony w niemczech kosztują 500-800 euro,a BIEWER YORKIESHIRE TERIERER tylko 1200-2000 EURO cena sama mówi za siebie.:drink1: Chyba sie upije na wesoło bo g....... się na tym znacie,ale ekspertami jesteście super:placz: :placz: :placz: :2gunfire:[/quote] [U]Czyli oznacza to że twoje pieski NIE SĄ BIEWIERAMI.[/U] [U]Są mieszańcami yorka z czymś (?)[/U] [U]Nie są rasowe. [/U] Bez urazy, nie ma rasy [U]Biewier [B]białe yorki[/B][/U]
białeyorki Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='Agata_B'][U]Czyli oznacza to że twoje pieski NIE SĄ BIEWIERAMI.[/U] [U]Są mieszańcami yorka z czymś (?)[/U] [U]Nie są rasowe. [/U] Bez urazy, nie ma rasy [U]Biewier [B]białe yorki TY poprostu nie umiesz czytać tego co napisałam to nie moje sa mieszane tylko pom pony.Zanim coś napiszesz to sie dobrze nad tym zastanów.Bo takich wypowiedzi to nawet nie chce sie czytać.Popadacie w zachwyt więc mam nadzieje że nidługo będziecie mogli sami pochwalić się BIEWERAMI,bo ja napewno w zimie będę miała następne szczeniaki a wy co będziecie mieć wielkie nic chyba że sobie coś przywieziecie od niemców i wtedy bedziecie sie dopiero puszyć jak by to była wasza zasługa a nie niemieckich hodowców.Ja jestem BBBBBardzo cierpliwa spokojnie sobie poczekam i przypominam że moja pierwsza BIEWERKA ma już cztery lata więc dla mnie BIEWER to żadna nowość tylko cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość w hodowli.Ja wam życzę wszystkiego dobrego w waszych działaniach wiec te wasze komentarze sa zbyteczne,a po za tym bardzo wiele osób mi gratuluje tego czego dokonałam a wasze zdanie to tylko moja ciekawosć że tu zaglądam i z wami dyskutuję.Moje YORKI to nie żadna inna rasa tylko Yorki o innym umaszczeniu.To narazie tyle.:cunao: [/B][/U]
Guest Agata_B Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='białeyorki'][quote name='Agata_B'][U]Czyli oznacza to że twoje pieski NIE SĄ BIEWIERAMI.[/U] [U]Są mieszańcami yorka z czymś (?)[/U] [U]Nie są rasowe. [/U] Bez urazy, nie ma rasy [U]Biewier [B]białe yorki TY poprostu nie umiesz czytać tego co napisałam to nie moje sa mieszane tylko pom pony.Zanim coś napiszesz to sie dobrze nad tym zastanów.Bo takich wypowiedzi to nawet nie chce sie czytać.Popadacie w zachwyt więc mam nadzieje że nidługo będziecie mogli sami pochwalić się BIEWERAMI,bo ja napewno w zimie będę miała następne szczeniaki a wy co będziecie mieć wielkie nic chyba że sobie coś przywieziecie od niemców i wtedy bedziecie sie dopiero puszyć jak by to była wasza zasługa a nie niemieckich hodowców.Ja jestem BBBBBardzo cierpliwa spokojnie sobie poczekam i przypominam że moja pierwsza BIEWERKA ma już cztery lata więc dla mnie BIEWER to żadna nowość tylko cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość w hodowli.Ja wam życzę wszystkiego dobrego w waszych działaniach wiec te wasze komentarze sa zbyteczne,a po za tym bardzo wiele osób mi gratuluje tego czego dokonałam a wasze zdanie to tylko moja ciekawosć że tu zaglądam i z wami dyskutuję.Moje YORKI to nie żadna inna rasa tylko Yorki o innym umaszczeniu.To narazie tyle.:cunao: [/B][/U][/quote] Teraz twierdzisz że twoje YORKI to żadna inna rasa, a chwile później powiedziałaś że to BIEWIERY ale nie pom pony. To są wreszcie białe yorki czy BIEWIERY? Jak można z yorków wyhodować zupełnie inną raze... niestamowite... :roll:
białeyorki Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Faktycznie masz rację ,bo POLSKIE BIEWERY powinny nazywać sie po POLSKU czyli ich nazwa powinna brzmieć BIAŁE YORKI a nie BIEWERY to nazwa niemiecka ale co można poradzić skoro nazwa biewer tak szybko się u nas przyjeła.Dam inny przykład np Toy moskiewski krótkowłosy to nic innego jak nasze polskie latlerki tylko że naszemu związkowi kynologicznemu nie zależało aby la walczyć o nasze latlerki a one w tej chwili są podciągane nawet do chihuahua.Tam są sami fachowcy jak tu wszyscy piszecie i widzę że nie zależy im na rodowitych rasach w przeciwienstwie do Rosjan gdzie każdego ładnego rasowego psa wciągają na papiery.Uważam że to oni robią dobrze a znają sie na psach i naprawdę mogą sie pochwalić pięknymi okazami.
białeyorki Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 :cool2: :mad: Faktycznie masz rację ,bo POLSKIE BIEWERY powinny nazywać sie po POLSKU czyli ich nazwa powinna brzmieć BIAŁE YORKI a nie BIEWERY to nazwa niemiecka ale co można poradzić skoro nazwa biewer tak szybko się u nas przyjeła.Dam inny przykład np Toy moskiewski krótkowłosy to nic innego jak nasze polskie latlerki tylko że naszemu związkowi kynologicznemu nie zależało aby walczyć o nasze latlerki a one w tej chwili są podciągane nawet do chihuahua.Tam są sami fachowcy jak tu wszyscy piszecie i widzę że nie zależy im na rodowitych rasach w przeciwienstwie do Rosjan gdzie każdego ładnego rasowego psa wciągają na papiery.Uważam że to oni robią dobrze a znają sie na psach i naprawdę mogą sie pochwalić pięknymi okazami.:evil_lol:
białeyorki Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 sory ale wesza mi odpowiedż dwa razy i nie chcę sie wykasować.
Mraulina Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='białeyorki']Faktycznie masz rację ,bo POLSKIE BIEWERY powinny nazywać sie po POLSKU czyli ich nazwa powinna brzmieć BIAŁE YORKI a nie BIEWERY to nazwa niemiecka ale co można poradzić skoro nazwa biewer tak szybko się u nas przyjeła.Dam inny przykład np Toy moskiewski krótkowłosy to nic innego jak nasze polskie latlerki tylko że naszemu związkowi kynologicznemu nie zależało aby la walczyć o nasze latlerki a one w tej chwili są podciągane nawet do chihuahua.Tam są sami fachowcy jak tu wszyscy piszecie i widzę że nie zależy im na rodowitych rasach w przeciwienstwie do Rosjan gdzie każdego ładnego rasowego psa wciągają na papiery.Uważam że to oni robią dobrze a znają sie na psach i naprawdę mogą sie pochwalić pięknymi okazami.[/quote] Białeyorki - to co piszesz jest wstrząsające. Trudno z tobą dobrawdy dyskutować na temat biewerów - bo po prostu nie bardzo wiesz co to jest... A jeżeli idzie o toye moskiewskie, to nie są one latrelkami (!!!!) - mają swój osobny wzorzec, już przyjęty przez FCI i bardzo odmienny od wzorca pinczera miniaturowego, zwanego potocznie ratlerkiem (niem. die Ratte - szczur). A nazywanie biewerów białymi yorkami to bzdura - wszak są one trójkolorowe! Białe sąmaltańczyki........ czy coś ci to mówi?
białeyorki Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='Mraulina']Białeyorki - to co piszesz jest wstrząsające. Trudno z tobą dobrawdy dyskutować na temat biewerów - bo po prostu nie bardzo wiesz co to jest... A jeżeli idzie o toye moskiewskie, to nie są one latrelkami (!!!!) - mają swój osobny wzorzec, już przyjęty przez FCI i bardzo odmienny od wzorca pinczera miniaturowego, zwanego potocznie ratlerkiem (niem. die Ratte - szczur). A nazywanie biewerów białymi yorkami to bzdura - wszak są one trójkolorowe! Białe sąmaltańczyki........ czy coś ci to mówi?[/quote]Moje yorki to są czystej rasy yorki a pom pony to mieszańca ras ,a poza tym latlerek to nie pińczer miniaturowy widocznie żyjesz zbyt krótko aby wiedziec co to jest ratlerek.Dla mnie ten wzorzec mówi sam za siebie pisze o toyach.to z wami jest tu trudno dyskutować bo ja tylko jedna z tego towarzystwa mam BIEWERY YORKISHIRE TERIERY wychodowane w POLSCE.I będę wam to przypominać do znudzenia aż przyjmniecie to do swojej wiadomości.Poza tym jest tyle innych wątkow na których możecie sie wykazać swoją szeroką WIEDZĄ.
Mraulina Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Może i nie żyję tak długo jak Ty, ale jestem kynologiem. Znajdź mi w wykazie ras FCI ratlerka i jego wzorzec ([URL="http://www.fci.be"]www.fci.be[/URL]). Rasowy = rodowodowy. Czy możesz mi wyjaśnić, w jaki sposób w twojej hodowli powstały ... białe yorki? Mutacja, jak u państwa Biewerów - czy.... wroga działalnośc maltańczyka? Swoją wiedzą wykazuję się też w innych wątkach i na innych forach. Nie przepędzisz stąd mnie i innych kynologów, kochana. Będę to nadal rozmawiała z fachowcami, do których nikt cię nie zaliczy. I będę śledziła rozwój rasy biewer. Bo biewer to nie białe yorki, które hodujesz. A to jest temat poświęcony biewerom. Więc.....?
białeyorki Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 zaraz ci pokaże mojego toya jest identyczny jak na tej duńskiej stronce a jest to mój piesek który w tej chwili jest u moich rodziców a ja miałam czekoladowe latlerki tylko muszę wgraćź zdjęcia,a moje yorki nie maja nic wspólnego z maltańczykami więc nie pisz tu takich bzdur bo skoro sie uwazasz za kynologa i dobrego fachowca to nie powinnaś takich opini o mnie wypisywć bo to tylko świadczy o twojej niewiedzy zatem to ty sie pogrązasz a nie ja bo ja sie czuję jak miłośnik z zwolennik wszelkich sensownych działań w hodowli a nie tylko czekać i sprowadzać CUDZE PIĘKNOSCI.
białeyorki Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='białeyorki']zaraz ci pokaże mojego toya jest identyczny jak na tej duńskiej stronce a jest to mój piesek który w tej chwili jest u moich rodziców a ja miałam czekoladowe latlerki tylko muszę wgraćź zdjęcia,a moje yorki nie maja nic wspólnego z maltańczykami więc nie pisz tu takich bzdur bo skoro sie uwazasz za kynologa i dobrego fachowca to nie powinnaś takich opini o mnie wypisywć bo to tylko świadczy o twojej niewiedzy zatem to ty sie pogrązasz a nie ja bo ja sie czuję jak miłośnik z zwolennik wszelkich sensownych działań w hodowli a nie tylko czekać i sprowadzać CUDZE PIĘKNOSCI.[/quote] [URL=http://img507.imageshack.us/my.php?image=cesarkajustynadanieladaby0.jpg][IMG]http://img507.imageshack.us/img507/9135/cesarkajustynadanieladaby0.th.jpg[/IMG][/URL]to mój Toymoskiewski:lol: czyli czekoladowy latlerek.Agdy pokażałam mojemu meżowi toye długowłose powidzial krótko KUNDLE.:crazyeye:
Visenna Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote] czekoladowy latlerek[/quote] Matko..."ratlerek"!!! Jaaaa, najgorzej jak ktoś usłyszy źle wypowiedzianą nazwę a potem się upiera że istnieje taka rasa! I potem mamy "latlerki" i "labladory" :shake:
Mraulina Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 No właśnie!!!!! A toyami interesuję się od dosyć dawna. Cieszę się, że FCI je uznało. Widziałam je w Poznaniu. Czekam teraz na uznanie cwietnoj blołonki. To taki fajny psiak!
Recommended Posts