Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale chodzi jednak o to że emotki mają coś podkreślić a nie przekazać.Myślę że na forum gdzie się nie widzimy najważniejsze są słowa a emotki to dodatek do nich.
To tak jak z jedzeniem podajesz sos do ziemniaków a nie na odwrót......

Posted

[quote name='Migotka'][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img293.imageshack.us/img293/5445/biewerrittgermania16wling2.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]
bardzo piekny biewer!!
[url]www.biewer-york.wz.cz[/url]

Hana

Posted

zdravim vsechny z Prahy

krasny biewer od pana Miros

Hana
[IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Lenka/Dokumenty/Obr%C3%A1zky/13.4.%20Biewer%20n%C3%A1v%C5%A1t%C4%9Bva/13.4.%20Biewer%20n%C3%A1v%C5%A1t%C4%9Bva%20010%20o.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Lenka/Dokumenty/Obr%C3%A1zky/13.4.%20Biewer%20n%C3%A1v%C5%A1t%C4%9Bva/13.4.%20Biewer%20n%C3%A1v%C5%A1t%C4%9Bva%20010%20o.jpg[/IMG][IMG]http://biewer-york.wz.cz[/IMG]

Posted

zdravim vsechny z Prahy

Hana
[IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Lenka/Dokumenty/Obr%C3%A1zky/13.4.%20Biewer%20n%C3%A1v%C5%A1t%C4%9Bva/13.4.%20Biewer%20n%C3%A1v%C5%A1t%C4%9Bva%20010%20o.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Lenka/Dokumenty/Obr%C3%A1zky/13.4.%20Biewer%20n%C3%A1v%C5%A1t%C4%9Bva/13.4.%20Biewer%20n%C3%A1v%C5%A1t%C4%9Bva%20010%20o.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/C:%5CDocuments%20and%20Settings%5CLenka%5CDokumenty%5CObr%C3%83%C2%A1zky%5C13.4.%20Biewer%20n%C3%83%C2%A1v%C3%85%C2%A1t%C3%84%C2%9Bva[/IMG]

Posted

zdravim vsechny z Prahy

Hana
[IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Lenka/Dokumenty/Obr%C3%A1zky/13.4.%20Biewer%20n%C3%A1v%C5%A1t%C4%9Bva/13.4.%20Biewer%20n%C3%A1v%C5%A1t%C4%9Bva%20010%20o.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Lenka/Dokumenty/Obr%C3%A1zky/13.4.%20Biewer%20n%C3%A1v%C5%A1t%C4%9Bva/13.4.%20Biewer%20n%C3%A1v%C5%A1t%C4%9Bva%20010%20o.jpg[/IMG]
[FONT=&quot][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Lenka/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.jpg[/IMG][/FONT]

Posted

Pieski należy rejestrować!
Koniecznie - niech mają rodowody!!!!!
Rejestruje je PKPR
[URL="http://www.pkpr.pl"]www.pkpr.pl[/URL]

Nie wolno mnożyć piesków bez papierów - można im w ten sposób zgotować paskudny los! Mnożone bez pamięci, tanio sprzedawane, mogą "zejść pod strzechy" - a taki piesek tam trafić nie powinien! Jeżeli nadejdzie na nie moda - suczki dla pieniędzy będą kryte 2 x do roku, poza wszelką kontrolą! Szczeniaczki sprzedawane przez producentów, bez odrobaczania, bez szczepień! Jestem starym hodowcą - ja już takie rzeczy przerabiałam!
Jeżeli kochacie psy - wyrabiajcie im rodowody!
:mad:

Posted

Uwaga! W najbliższym numerze Kynologii (już w druku) będzie artykuł o biewerach i fotki biewerów z jakiekś kanadyjskiej hodowli (wiadomość od Lizetki).

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Tiaa..[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Szczególnie PKPR jest cudowna oranizacją.....[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Pisałam przecież że chcę aby moje biewery były rodowodowe wszystko w rękach zarządu ZKPR pod koniec kwietnia mam nadzieję że tym się zainteresują.Zwłaszcza mój piesek Kacper na to zasłużył.I warto byłoby abydzieci po nim miały chociaż metrykę :lol:

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Po pierwsze nie ma organizacji o skrócie ZKPR. Chodzi Ci pewnie o PKPR.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Ten klub wszystko przełknie, więc to będą cudowne rodowody ......[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Od lat siedzę w Związku Kynologicznym - gdybyście mieli taki staż jak ja to też wiedzielibyście dużo na temat tej organizacji... Nie ma ideałów. A biewerów w ZK się nie zarejestruje. One są dla ZK kundlami. Nie wiem też, czy PKPR założy dla nich księgę wstępną - może będzie się domagał rodowodów?
Pamiętam, jak dawno, dawno temu koleżanki walczyły o uznanie przez ZK charta polskiego. Trwało to strasznie długo, bo władze ZK regularnie i zażarcie go zwalczały, twierdząc, że to taki kundel , mieszaniec greya z czymś tam jeszcze. Tymczasem Czesi rejestrowali swoje sztuczne, niewyrównane rasy - dlatego mają ich tak dużo. A my? Ledwie wepchnęliśmy do FCI gończego - 20 lat po opracowaniu pierwszego wzorca. No ale komu z oficjeli ZK chciało się bronić naszych interesów w FCI?:diabloti:

Posted

[quote name='Mraulina']Od lat siedzę w Związku Kynologicznym - gdybyście mieli taki staż jak ja to też wiedzielibyście dużo na temat tej organizacji... Nie ma ideałów. A biewerów w ZK się nie zarejestruje. One są dla ZK kundlami. Nie wiem też, czy PKPR założy dla nich księgę wstępną - może będzie się domagał rodowodów?
Pamiętam, jak dawno, dawno temu koleżanki walczyły o uznanie przez ZK charta polskiego. Trwało to strasznie długo, bo władze ZK regularnie i zażarcie go zwalczały, twierdząc, że to taki kundel , mieszaniec greya z czymś tam jeszcze. Tymczasem Czesi rejestrowali swoje sztuczne, niewyrównane rasy - dlatego mają ich tak dużo. A my? Ledwie wepchnęliśmy do FCI gończego - 20 lat po opracowaniu pierwszego wzorca. No ale komu z oficjeli ZK chciało się bronić naszych interesów w FCI?:diabloti:[/quote]
Świetnie to ujełaś nic dodać nic ująć.:mad:

Posted

[quote name='Mraulina'] A biewerów w ZK się nie zarejestruje. One są dla ZK kundlami. ....
Pamiętam, jak dawno, dawno temu koleżanki walczyły o uznanie przez ZK charta polskiego. Trwało to strasznie długo, bo władze ZK regularnie i zażarcie go zwalczały, twierdząc, że to taki kundel , mieszaniec greya z czymś tam jeszcze. Tymczasem Czesi rejestrowali swoje sztuczne, niewyrównane rasy - dlatego mają ich tak dużo. A my? Ledwie wepchnęliśmy do FCI gończego - 20 lat po opracowaniu pierwszego wzorca. No ale komu z oficjeli ZK chciało się bronić naszych interesów w FCI?:diabloti:[/quote]

I to samo było kilkanascie lat temu, kiedy inicjator akcji Parson jack rusell terrier (dla wszystkich jackow'cówi parson'owcó znany), chciał zarejstrować może nawet nie zarejstrowac ale zrobic wpisy do Księgi wstepnej przedstawicielom tej rasy.:cool1:
Wiatr praktycznie cały czas wiał mu w oczy.
Niestety przedstawiciele jednego z oddziałów nie chcieli mu pomóc:mad: ,
aż znalazły sie osoby, które go poparły i pomogły.
Trudna walka, ale zwycięzko zakonczona.:cool3:

Rzeczywiscie u naszych sąsiadów jest wiele psów porejstrowanych a u nas niestety kilka.:shake:

Musielibyscie sie jakos dowiedziec jakie stanowisko zajmuje FCI w celu uznania Brewierów.
Czy ktos poczynił jakiekolwiek kroki?
Istnieje taka ewentualnośc, że Niemcom nie zalezy na uznaniu rasy w FCI skoro maja swój drugi zwiazek.:roll:
Pamietajcie, że nasi sąsiedzi są bardzo niezależni.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...