Mraulina Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Hej, te konkurencje hodowlane na światówkach w Dortmundzie, Bernie, Wiedniu, Budapeszcie, Poznaniu... Czy ktoś pamięta jeszcze takie rzeczy?
białeyorki Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 tylko i wyłącznie male rasy a ja nie wystawiałam yorek tylko pekińczki
Tilia Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 w 1998 roku we Wrocławiu na krajówce ozdobnych (!) było 150 par hodowlanych?? :crazyeye: wybacz białeyorki ale trudno mi w to uwierzyć nie należę do tego oddziału ale z ciekawości podpytam kogoś z Wrocławia :shake:
Anusia & Alutka Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 [quote name='białeyorki']to byly czay komunistyczne i tak bywało[/QUOTE] [quote name='białeyorki']1998 to byla krajówka nie napisałam ze miedzynarodowa[/QUOTE] Nie to żebym się czepiała, co to to nie, ale o ile sie nie mylę, dokładnie nie pamiętam, bo malutka byłam, ale komunizm obalono w 1989r. Znaczy chyba, no z tego co mnie uczono :hmmmm:
białeyorki Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 jak to dobrze że wszystko pamietacie bo ja siedzac caly czas w domu dostaje lekkiej sklerozy dzieki za przypomnienie
Migotka Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img145.imageshack.us/img145/1412/psy014jt4.jpg[/IMG][/URL] Wybaczcie ...:loveu: ale dam dam rady wszystkim odpowiedziec :shake: więc pisze- 1. Genetyke kupiłam telefonicznie u wydawcy ( widac wydawce na fotce ok.38 zł.) i wkleiłam bardzo przydatne hodowcą pozycje tekże kupione u wydawcy ( adres znajdziecie w necie) 2. Szczeniaków Biewera nie mam , sa zamłode a kryje nie predzej jak przy drugiej cieczce .3. Fotki Biewerów wkleje na swoja strone jak zrobie ładne fotki .Pozdrawiam.:multi:
Mynia Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 [quote name='białeyorki']z nimi tak trzeba [/quote] O, a tu jeszcze piekniej... A z kim przepraszam tak trzeba?
Mraulina Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Ja jestem raczej z tych wierzących. Migotko - cieszę, się, że będziesz miała szczeniaczki!!!!! :multi: Czy to Ty jesteś tą internetową znajomą Lizy, która sprowadziła biewerki z Niemiec? Nie Liza sprowadziła, ale Ty - oj, te problemy językowe.......:shake:
filonek_bezogonek Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 [B]Białe yorki[/B] ? Czy ty czasem nie jestes z Łodzi ?
białeyorki Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Urodziłam sie i mieszkałam w Łodzi a teraz mieszkam na wsi koło Strykowa więc moze sie znamy
filonek_bezogonek Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 tia.... jaki ten swiat mały ....:diabloti:
Migotka Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 [quote name='Mraulina'] Migotko - cieszę, się, że będziesz miała szczeniaczki!!!!! :multi: Czy to Ty jesteś tą internetową znajomą Lizy, która sprowadziła biewerki z Niemiec? Nie Liza sprowadziła, ale Ty - oj, te problemy językowe.......:shake:[/quote] Ciesze się ,że Liza też ma Biewierki :sweetCyb: w moim miescie gdzie mieszkam hodowczyni kupiła cały miot ( 5 szt ) w Orzeszu pani też ma i w Katowicach są także .Kilka dni po mnie do pana Mirosa pojechali państwo z Bielska Białej i z Krakowa.Koleżanka z Warszawy także ma z rodowodem ale od innego hodowcy (chyba z Zurichu) tak że nasze polskie hodowle idą ku dobremu....nie pozostają w tyle za unijnymi:terazpol: :terazpol: :terazpol: :terazpol: :laola: :laola::laola:
Kaladan Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 [QUOTE]2. Szczeniaków Biewera nie mam , sa zamłode a kryje nie predzej jak przy drugiej cieczce[/QUOTE] A przy drugiej cieczce nie są jeszcze za młode? Ile wtedy mają Twoje sunie? Zdaje sobie sprawę z tego, że małe rasy szybciej dojrzewają (moje psiury do dwóch lat to jeszcze dzieci) ale chyba powinniśmy się trzymać tych przepisowych 18 miesięcy? Całkiem bez powodu ta granica nie została oznaczona... Wiem, że odchodzę od tematu ale on i tak już się "rozlazł" ;)
nane Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 [quote name='Kaladan']A przy drugiej cieczce nie są jeszcze za młode? Ile wtedy mają Twoje sunie? Zdaje sobie sprawę z tego, że małe rasy szybciej dojrzewają (moje psiury do dwóch lat to jeszcze dzieci) ale chyba powinniśmy się trzymać tych przepisowych 18 miesięcy? Całkiem bez powodu ta granica nie została oznaczona... Wiem, że odchodzę od tematu ale on i tak już się "rozlazł" ;)[/quote] Kaladan to wszystko zależy co ile suczki mają cieczki :roll: bo u mnie w domu już się dwa razy zdarzyło, że suczki mając 20 miesięcy dostały dopiero drugą cieczkę i teraz mają cieczki co 10 miesięcy :oops:
axn Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 [quote name='nane']Kaladan to wszystko zależy co ile suczki mają cieczki :roll: bo u mnie w domu już się dwa razy zdarzyło, że suczki mając 20 miesięcy dostały dopiero drugą cieczkę i teraz mają cieczki co 10 miesięcy :oops:[/quote] i to jest powód żeby kryć na 2 cieczkę???
białeyorki Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Jestem naprawde szczęśliwa że rodzina biewerów w tak szybkim tempie się rozrasta :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: widzicie jednak jestem prekursorką tej odmiany :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: i was przekonałam że te niemieckie są śliczne życzę wszystkim POWODZENIA:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
białeyorki Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Pisze o Polsce bo do tej pory nikt się nie może pochwalić wychodowaniem biewerów oprócz mnie.Narazie to tylko sa kupione biewery a nie wychodowane.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong:
białeyorki Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 [quote name='filonek_bezogonek']tia.... jaki ten swiat mały ....:diabloti:[/quote] Jeśli sie wstydzisz na forum to odpisz na gg 3570910:oops:
daria1 Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Białe yorki ile ty wstawiasz tych emotek tak jak moja 10-letnia córka na gg w rozmowach z koleżankami ;)
Recommended Posts