Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Komin']:evil_lol:
Porządek jak u babci klozetowej:evil_lol: :evil_lol:[/quote]
proszę się tu nie śmiać :cool3:
ktoś tu musi was pilnować :mad: żebyście żadnych głupot nie pisali :evil_lol:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]nane[/B] widzę, że jesteś w pewnej gotowości. Chodz pod innym nickiem ale ciagle widzisz coś i węszysz.
Kiedy mówie zerknij na moja strone to tylko dlatego zeby porównać stojące obok siebie yorki z trzech róznych pokoleń. Jest tam dla porównania szczeniak, dorosła suka i już staruszka bo mająca 16 lat Gabi. Kiedy mówie o Royalku to tylko dlatego, że znam tego psa od lat na tyle dobrze (bo mam po nim nawet szczeniaki), że potrafie odpowiedzieć ze z latami nie ściemniał.
Poza tym nie muszę się ukrywać pod nikiem, swoją skromna hodowle anonimowo przedstawiać czy ukrywać.

Posted

[quote name='waldek2']
[U]Zobacz na mojej stronie jak czarne szczeniaki[/U] wybarwiaja sie na stalowo ...[U]Mam zreszta obecnie[/U] po nim [U]miot[/U].[/quote]

[quote name='waldek2']Poza tym nie muszę się ukrywać pod nikiem, swoją skromna hodowle anonimowo przedstawiać czy ukrywać.[/quote]

Wiesz Waldku 2 ty wcale nigdzie się biedaku nie reklamujesz
Na yorklandzie tez tego nie robiłeś
Cuuud samo tak wyszło
Spontaniczny Waldek

Wygląda to tak dla zainteresowanych:

[B]waldek2[/B]
[IMG]http://www.yorkland.pl/components/com_simpleboard/avatars/71.jpg[/IMG] Użytkownik
[IMG]http://www.yorkland.pl/components/com_simpleboard/ranks/rank3.gif[/IMG]
Senior
[B]Posty:[/B] 111[IMG]http://www.yorkland.pl/components/com_simpleboard/graph/col9m.png[/IMG][IMG]http://www.yorkland.pl/components/com_simpleboard/emoticons/graph.gif[/IMG]

[B]Odp:Rodowód ?[/B] - [I]2007/03/17 15:51[/I] Hej fanka, temat wałkowany od lat ale niech będzię - tak wystawia sie wyłacznie psy z rodowodem -zarejestrowane w ZKwP. Potrzebujesz szczeniaka - mam wystawowe. [URL="http://www.waldek2.republika.pl/"][IMG]http://www.waldek2.republika.pl/baner/baner2.jpg[/IMG][/URL]

Baa tak poprostu to wyszło zupełnie spontanicznie z twojej strony
A w ogóle tak generalnie to tu w tym miejscu jest link dotyczący Brewierów , a to, że ktos pszyszedł i odpisał cos zupełnie innego no cóż.
Nalezałoby na drugi raz wgłębić sie w temat Drogi Waldku.

Jeśli chodzi o moja hodowle a może inaczej hodowle mojej siostry i mamy to nie życzę sobie abys sie czepiał. Wiesz w moim domu dłużej mieszkaja Yorki.:cool3:
I troszkę większe osiągnięcia wystawowo-hodowlane mamy.:cool3:
A to, że zastawiasz sie 16 letnia Gabby.
Tylko jak ktos jest dociekliwy, to doczyta, że jakis suuuper hodowca pozbył się wyeksploatowanej suki, a Wy mu w tym pomogliście biorac ją do siebie.
Właśnie takich ludzi jak wy można spokojnie nazwac "Zagłuszaczami sumienia" :mad:
A po drugie nie zastawiam sie żadnym nikiem ponieważ przedstawiłam sie na forum.:crazyeye:

Adres żebym nie była gołosłowna:

[URL]http://www.yorkland.pl/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=&func=view&catid=15&id=3537&lang=pl_PL#3537[/URL]

Posted

Nane to jest temat o biewerach, załatwiaj nieporozumienia z Waldkiem, ale NIE NA FORUM. Błagam. Bo coraz bardziej trace przekonanie do super rodowodowych hodowli, o ktorych kazdy na tym forum krzyczał ze tam liczy sie tylko dobro psów. A ja jak na dłoni widze ze liczy sie ilosc miotów i dogryzanie konkurencji. Dogryzajcie, ale prosze nie publicznie, bo to napawa mnie pewnym niesmakiem.

Wg mnie (podkreslam WG MNIE) Waldek tu nie reklamował miotu, zobaczył zdjecia znajomego pieska i napisał, ze ma po nim szczeniaki.

Posted

[quote name='Hania:)']Nane to jest temat o biewerach, załatwiaj nieporozumienia z Waldkiem, ale NIE NA FORUM. Błagam. Bo coraz bardziej trace przekonanie do super rodowodowych hodowli, o ktorych kazdy na tym forum krzyczał ze tam liczy sie tylko dobro psów. A ja jak na dłoni widze ze liczy sie ilosc miotów i dogryzanie konkurencji. Dogryzajcie, ale prosze nie publicznie, bo to napawa mnie pewnym niesmakiem.

Wg mnie (podkreslam WG MNIE) Waldek tu nie reklamował miotu, zobaczył zdjecia znajomego pieska i napisał, ze ma po nim szczeniaki.[/quote]

Haniu masz zupełną rację. Zwykła osoba, taka jak ja czy ty, czytając wypowiedzi doświadczonych hodowców, którzy spierają się o to kto ma lepszą zabawkę (może niewłaściwe porównanie:lol:) i dogryza koledze z "branży" stawia ich w złym świetle. Zawsze się powtarza, że hodowcy to grono miłośników rasy, którzy robią wszystko, aby doskonalić i utrwalać najlepsze cechy danej rasy. Owszem robią to (przynajmniej większość, która nie jest nastawiona głównie na zyski), ale widoczne jest nastawienie na JA. Mało która hodowla ogłasza szczenięta kolegi, a jeśli już koledze sie noga podwinie to dawaj przewróćmy go całkowicie.

Wg mnie Waldek nie reklamował swoich szczeniąt. Przy okazji mu się napisało:lol:

Pozdrawiam!

Posted

Wg mnie Waldek nie zrobil nic zlego pisząc o tym ze ma szczeniaki po piesku ktorego tu przedstawiłam.
Forum jest to wlasnie to miejsce gdzie piszemy o swoich pieskach i swoich szczeniaczkach. Ja wielokrotnie wstawialam zdjecia swoich szczeniat , tak zeby sie pochwalic , bo sa mi bardzo bliskie.W koncu sa tu milosnicy tej rasy i o czym mam z nimi rozmawiac na psim forum ?-- O POGODZIE????????:lol::lol::lol::lol::lol:

Podsumowując cały temat o Biewierkach i farbowanych yorkach .
Czy nie prosciej byloby znowelizować wzorzec i uznać wszystkie kolory u yorka i nie byloby tematu beveirki, ani farbowanych yorkow zbyt jasnych, czy zbyt ciemnych pieskow.Wszystkie byly by prawidlowe i piękne!!!!!!!!
Ludzie lubia skrajności i szukaja dla siebie yorkow malych czy duzych, jasnych , czarnych , czy bezowych. Każdy w tej rasie moze znależć cos dla siebie.Po co farbować pieski na wystawy , zeby dostosować sie do wzorca , ktory uznaje tylko jeden kolor???
Czy nie uczciwiej i prosciej byłoby znowelizować wzorzec yorka i uznać wszyskie kolory????? a nie tworzyć nowe rasy a la pom pom rozniące się tylko umaszczeniem .
Jest to nie sprawiedliwe ,że tę rasę promuje sie i o niej pisze a nadal dyskryminuje jasne , czarne, rude czarne podpalane i platynowe yoreczki.
Gdyby to wszystko uznano - nie byłoby rozmowy o niewzorcowych kolorach i farbowaniu a same psy by na tym poważnie skorzystały, bo nie ma sie co oszukiwać że farbowane yorki są !!!!!!!!!!!!!!

Posted

coraz bardziej razi to że prywatne spory są załatwiane na forum :shake: moim skromnym zdaniem Waldek nie zrobił nic złego zgadzam się z poprzedniczką, o czym mamy mówić na forum o yorkach, o pogodzie ? :angryy: a to, że to jest temat o biewerach... i tak co chwilkę schodzimy z tematu .... ale to tylko MOJE skromnie zdanie :)
pozdrawiam

Posted

Schodzimy z tematu ?????, przecież bevierki to też yorki i skoro ich pień to yorki ,to nie mogą one odciąć się kompletnie od yorka nawet w dyskusjach na forum.

Posted

[quote name='Neva']
Czy nie prosciej byloby znowelizować wzorzec i uznać wszystkie kolory u yorka i nie byloby tematu beveirki, ani farbowanych yorkow zbyt jasnych, czy zbyt ciemnych pieskow.Wszystkie byly by prawidlowe i piękne!!!!!!!!
[/QUOTE]

A ja sie z tym zdaniem nie zgodze.
Wzorzec jest po to, żeby się go trzymać.
A że w naszym pieknym kraju możemy na wystawie zobaczyć cała game kolorow yorka niezgodnych ze wzorcem...
Cóż... To jest Polska właśnie :roll:

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']A ja sie z tym zdaniem nie zgodze.
A że w naszym pieknym kraju możemy na wystawie zobaczyć cała game kolorow yorka niezgodnych ze wzorcem...
Cóż... To jest Polska właśnie :roll:[/quote]

Dokładnie! We wzorcu jest tak to i tak musi być, kolor stalowo-złoty, a nie biało-złoto-czarny:roll: Jeśli nie zmieniono wzorca to znaczy, że nie ma takiej potrzeby.
Już widzę co by się działo jak byłaby dowolność:evil_lol:

Posted

Witam nie chciałam tutaj w sumie pisac postów na temat w którym mało się znam ale już nie wytrzymałam zaczne od tego :
Białe yorki piszesz że mamy zajrzec na strone alegratki no i widze ogłoszenie o sprzedaży psów, dziwnym trafem sposób pisania podobny do Ciebie, żeby jeszcze było lepiej to nawet to samo imie ma co i Ty a może to własnie Ty zamieściłaś to ogłoszenie co ?i taką cene sobie za nie zażyczyłaś ?

Posted

Sirion napisał:
Jest tak, że psy nie odpowiadajace wzorcowi, mutanty iptp sa eliminowane. Ale czasem takie dziwadła są ratowane,hodowane i staja się nową rasą - najlepszy przykład to biały owczarek szwajcarski (taka jest chyba oficjalna nazwa FCI), który jest po prostu białym owczarkiem niemieckim.

Oj, to nie tak! Białe ONy występowały i występują w miotach poprawnie umaszczonych ONów. Stephanitz kazał je eliminować z hodowli dopiero w latach 30-tych. Dzisiejszy biały szwajcar jest inny anatomicznie od współczesnego ONa - jeżeli w miotach ONów rodzą się białe szczenięta, nie włącza się ich już do hodowli szwajcarów własnie dlatego, że mają inną budowę. Różnicą jest więc nie tylko umaszczenie!

Posted

[quote name='koregra'][COLOR=black]Ja powiem wam że jestem zdziwiona bo wiem że Yorki jaśnieją ale moja Cori jest dowodem na to że mogą i ciemnieć.[/COLOR]
:lol:[/quote]

Owczarki tervuereny ciemnieją z wiekiem, i to jak!

Posted

[URL]http://www.hundezucht-miros.de/links.htm[/URL]

Rzetelnych informacji nt. biewerów szukajmy na niemieckich stronach internetowych.

Pierwszego (?) biewera wyhodowali Gertrud i Werner Biewer. Urodził się on w ich hodowli "von Friedheck". Był potomkiem pary zwyc. świata młodzieży Dortmund `1981. To o czymś świadczy! Biewerowie hodowali yorki już od 20 lat, i to z wielkimi sukcesami. Potem "odbiło im" i tak się wszystko zaczęło. Werner Biewer zmarł - jego żona już nie zajmuje się hodowlą.

Są nadzieje, że FCI uzna biewery, ale nie wiadomo, czy jako nową odmianę barwną yorka, czy jako odrębną rasę.

Posted

:placz: W dniu dzisuejszym (wtorek) na TVP2 po serialu M jak miłoś w exspresie repoorterów wyemitowany zostanie reportaz z makabrycznego traktowania zwierząt. Zapraszam do obejzenia oraz przekazywania tej informacji dalej :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Posted

[quote name='białeyorki']chodzilo mi o rodowodowe biewery a nie o moje choc uwazam ze moje wcale nie sa gorsze od niemickich sami mozecie porownac[/quote]

Kochanie - a ty masz nierodowodowe biewerki? A po jakich rodzicach - rodowodowych?
Rodowodowe biewerki jak dotąd sprowadzano zza granicy - w Polsce ich jeszcze nie ma. Są natomiast yorki rodowodowe o niedopuszczalnym umaszczeniu - takie pieski z tego co wiem rejestruje Klub Psa Rasowego jako biewerki - ale rodowody takie pieski mieć muszą! Klub już raz odmówił zarejestrowania biewerków z powodu braku rodowodów. :diabloti:

Ależ ja jestem ostatnio aktywna na forum.......

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']A ja sie z tym zdaniem nie zgodze.
Cóż... To jest Polska właśnie :roll:[/quote]

We wzorcu jest napisane ze kolor yorka to STALOWO-ZLOTY. a na wystawach wygrywaja pieski czarne podpalane , nie wybarwione . To kto sie nie trzyma wzorca SEDZIA???????

Ta cala gama kolorow nie jest wina wlasciciele , tylko tego ze wygrywaja jasne pieski , ale farbowane i one sa reproduktorami i one przekazuja ten jasny kolor , bo genow ta farnba nie bierze.

Posted

[B]Sirion [/B]-- jaka madra uwaga w gaszczu paplaniny :)

[B]Waldek[/B] - uwazam ze jacys przewraziliwieni ludzie sa na forum.... moze maja naruszone ego ?

A problem jest jeden:

Niech mi choc jeden samozwanczy hodowca biewerow w Polsce pokaze choc cien dokumentacji to z wyrazami szacunku i uznania wysle mu kosz czerwonych roz.

Posted

[quote name='Neva']We wzorcu jest napisane ze kolor yorka to STALOWO-ZLOTY. a na wystawach wygrywaja pieski czarne podpalane , nie wybarwione . To kto sie nie trzyma wzorca SEDZIA???????

Ta cala gama kolorow nie jest wina wlasciciele , tylko tego ze wygrywaja jasne pieski , ale farbowane i one sa reproduktorami i one przekazuja ten jasny kolor , bo genow ta farnba nie bierze.[/QUOTE]

Przeciez napisalam, ze to jest Polska wlasnie.
Za granica te psy Z WADĄ bylyby zdyskwalifikowane, a u nas zostaja championami :roll:
Skoro wlasciciele niewzorcowych psow widza, ze takie psy moga osiagac sukcesy na wystawach, to nie dziwne ze chca je wystawiac.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...