Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja, jezeli uzywam Frontline to tez w pipecie, aplikujesz go na skore miedzy lopatkami psa i tyle, a on rozprowadza sie sam dalej i nie musisz sie martwic czy dobrze spryskalas :D .

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No własnie jak mi się ten w sprayu skończy to chce sobie kupis w pipecie,ale póki co chce ten wykończyc bo był drogi i szkoda go odkładac bo przeciez skuteczny jest tylko poprostu nie weim dokładnie jak go stosowac......

Posted

A co do wstawiania, to ja tez poszukuję servera, żeby powstawiać. Jak będziesz miał już zdjęcia na kompie to wyślij mi pw, to Ci napisze jak umieścić na serverze (tyle, że na razie sama nie moge żadnego nowego znaleźć) ale damy rade :D

Pozdrawiam!

http://www.google.com/search?q=darmowy+hosting&sourceid=opera&num=0&ie=utf-8&oe=utf-8

Jest tego baaardzo dużo. Jesli chcesz wstawiac same obrazki to plecam http://www.tripod.lycos.co.uk/

Masz tam 100 MB, no i oczywiście ftp, ale nie można wstawiać zewnętrznych linków, tzn plików, które mają rozszerzenie .exe, .rar, .zip itp

To tak odbiegając od tematu ;)

Posted
no co Ty - nie trzeba cały rok - tylko latem - zależy kiedy się pojawią kleszcze - a o tym zawsze głośno na dogo :D

Widze Malawaszko, ze nie czytalas mojego smutnego posta. A jesli czytalas to musze cie zmartwic, moj pies odszedl od nas pod koniec listopada, wiec radze uwazac, zeby Lunka nie przyniosla do domu jakiegos zakazonego kleszcza (tfu tfu, odpukac w niemalowane :wink: ).

Prawda jest, ze jak sie robi cieplo, to wtedy sa nawalnice kleszczy, ale w innych miesiacach tez one sa (z wyjatkiem mrozow, to wtedy je troszeczke wybije). O nawet przeciez ostatnio Justa pisala, ze Gala kleszcza zlapala. Uwazajcie na swoje pociechy, bo jestem pewna, ze nie chcecie przezywac tego co ja :cry: .

Posted

Właśnie wyprałem fige i zgodnie z poleceniami wysuszyłem jej łapy suszarką( troche miałczała) ale efekt SUPER.

Równocześnie to była próba nowego szampo dr seidla dla szorstkowłosych .Ciekaw jestem czy będzie jakaś różnica.

I takie pytanie ;Jaką macie technike suszenia?

Bo mi brakło ręki W jednej suszarka w drugiej zgrzebło-A psa w zębach trzeba chyba trzymac albo osoba trzecia?

Posted

a ja deniska najczesciej tez tylko recznikiem ale czasemjak jest zimno (takizmarzluch ze czasem sie trzesie) to go susze i robimy to tak, że stawiam go na stole więc uciec mi nie moze w jednej ręce suszarkje a w drugiej nic bo nie czesze susząc nbareaz tylko troche posyusze potem przeczesze i łapki susze od spodu zeby były puszyste a grzbuiecik z włosek zeby nei odstawał.... a co dr seidla to tez sobie go chyba kupie ale narazie mam amiwet na opchły i kleszcze moze on tez cos działa? bo kąpałam go ostantio Denisa przed trymwoaniem i nie złapał zadnego kleszca ale dziisiaj go jesfze sprayem spryskam

Posted
troche miałczała

To może maja jakieś wspolne korzenie, bo Gala też miauczy przy każdej okazji... Jakieś kocie :o korzenie?!?!?!

A co do suszenia to jak mam troche czasu to ją suszę suszarką, ale ona to woli sobie pobiegac po domu zdecydowanie ;)

Posted

Po przeczytaniu kolejnych stron sznauceromaniaków nasuneło mi się takie pytanie;

o co chodzi z tymi oliwkami do pielegnacji siersci?

W jakim celu sie ja stosuje?

Jaki jest sposób zastosowania?

I na które elementy psa tą oliwke sie wylewa???????

Za wszystkie wyjaśnienia oczywiście z góry dziękuje.

Posted

z tego co ja wiem bo tak mi Agatka poradziła oliwkę miesza się pół na pół z wodą daje do takiego spryskiwacza do kwiatków i psika się w nasyzm wypadklu tylnie łapki bo fryzjerka za bardzo je przycięła deniskowi w pewnym miejcu i zeby szybciej odrosnął włos, wiec łatwo wydedukowac że oliwka przyspiesza wzrost włosa i chyba trochę robi go gestszym co nie jestem pewna.

• 4 weeks later...
Posted

Podnosze ten temat , bo jak napisze w sznauceromaniakach to przepadnie moje pytanko.

Jeszcze nie był chyba poruszany temat o brodzie i wąsach u sznaucera.

Więc ja zapytam : Co zrobić żeby była dłuuuuga i bujna.???

Piore brode prawie codziennie i wyczesuje elegancko ale jakos nie wydaje mi sie zeby specjalnie rosła w długość.

Czy jest na to jakis cudowny sposób????????

Posted

Mek - mnie się wydaje że na długość brody to tylko czas :wink: a na gęstość - to musisz uważać, żeby za dużo włosków nie wyrywać podczas czesania; a teraz czekamy na odpowiedzi znawców pielęgnacji :D

Posted

Żeby włos był długi i gesty nie moze sie łamac przy kazdej okazji, a łamie sie kiedy jest zbyt wysuszony.

DLatego najwazniejsze jest nawilzanie i natłuszczanie włosa tak aby stał sie elastyczny i miekki.

Do tego włąsnie słuzy w/w oliwka.

najbardziej anarazone na łamanie i wycieranie sa końcówki łapek i własnie broda

DLatego trzeba je regularnie myc i nawilzac.

oczywiście sa psy z tendencja do krótkiego włosa i cudów z nimi nie zorbimy . To tez trzeba wziac pod uwage ;)

Posted

Dneisek chyba jest raczej krótkobrody:( ale mnie to nei przeszkadza bo przynaj,mniej się tak nie plącze:) Tzn on ma taką w sam raz, ale nie jakąś najdłuższą:) A czym najlepiej nawilżać bródkę? jakimś balsamem? z hery są dobre?

Posted

jeszcze się tak zastanawiam .Czy ja jej tej brody za bardzo nie wyczesuje za mocno i moze dlatego ma krutka?

bo co do wilgoci i tłustosci to raczej ma tłustą od jedzenia.

a w ogóle to jak ma wygladac wzorcowe pielegnowanie wąsów i brody ?tzn jak prać suczyć czesać?

Posted

Ja gdy myję Sei pysio , nakładam odżywkę i potem gdy wyschnie sama, lub ją podsusze..wyczesuję zgrzebłem ..takim z cienkimi drucikami..

Po za tym Sejka nigdy nie będzie mieć dlugiej brody..juz taka sobie ma stosowna do swojego wygladu...i czasem wyszarpaną bo bo jak sie bawi z pieskami to wszystkie ją ciągna za kłaczki... :D