guziczka Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Witam! Chcialabym się dowiedziec do jakiej temperatury ON-ki mogą byc na dworze. Dodam ze ma ocieplaną budę, na codzien przebywa na dworze. Z gory dziekuje. Quote
ayshe Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 mysle ze do syberyjskiej;). to zalezy od tego jak ocieplana jest buda/kojec i jaki przewiew. my kojce mamy w pawilonie otwartym z jednej strony.pawilony stoja szeregowo.w sumie jest ich 4 po 10 kojcow.kojce sa dlugie i waskie bo takie mi sie sprawdizly. nad morzem polnocnym jest nieco:diabloti: chlodniej.nie ma problemu z termperatura.kojce maja ogrzewanie podlogowe zalozone pod tartanem.bud nie ma tylko miejsca legowiskowe. najbardizej psa wychladza wiatr[przeciag oczywiscie jest niedopuszczalny tu pisze o operowaniu wiatru w kojcach]i wilgoc. Quote
entera Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 u nas dziś w lesie pod Warszawą temp. spadła do -25 :crazyeye: mała psiucha wyszła na sikawkę i wróciła na trzech łapach......... trzecia profilaktycznie w górze :lol: żeby mniej zmarzła :roll: zadzwonił sąsiad, jak się trzymamy :-o jego psy siedzą w jednej budzie i odmówiły wyjścia na taki ziąb :diabloti: zgodziły się tylko na dodatkową michę ciepłej karmy :evil_lol: oby do niedzieli :oops: ma być bardziej znośnie :multi: Quote
ayshe Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 moim mroz nie przeszkadza.jak sie jakas lapa wylaczy to sie zaraz wlaczy.:lol:.generalnie kicanie jak przyglupy ,latanie za czym sie da tudziez pelna impra bez zmian.nie mam zadnych zmian.poza tym ze lapy mi marzna bo reszta w ubranku bundeswehry jest absolutnie nie zagrozona a butki bundeswehrowskie sa niezawodne.:loveu: Quote
14ruda Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 U nas - 12 stopni w dzień.Chyba z 10 lat tak nie było.Śniegu pełno.Aicha wymiata.Siedziałaby dobe w zaspie śniegu mimo,że ryj zamarznięty:evil_lol: Żre śnieg,wkłada głowe w zaspy i biega jak oszalała. Troche sie boje czy sie nie przeziębi,bo z mieszkania na dwór wylatuje i od razu nabiera śnieg ryjem. Moze profilaktycznie rutinoscoorbin jej dawać?Chociaz tyle dni nic jej nie jest to chyba da rade.:roll: Przy takim mrozie przynajmniej je bez ociągania.Dzis przyjeżdza worek nutry.mam nadzieje,że nie bedzie wybrzydzać:mad: Quote
mimoza Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 O rany, jak ja Wam zazdroszecze tego sniegu :placz: Quote
ayshe Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 no ja sobie nie bardzo...wnerwia mnie tylko:mad: Quote
14ruda Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Wnerwić sie bedzie mozna w sobote.U nas ma byc na plusie.jak bedzie błoto i chlapa to dopiero mnie szlag trafi.:mad:Narazie jest nieźle.Aiszka bardzo uwielbia śnieg-w końcu to jej pierwsza prawdziwa zima.Można zjeść 10 kilo śniegu dziennie:diabloti:,wytarzać się,kicać i skakać.Przed wejściem do klatki kładzie sie w zaspie i nie daje się ruszyc:evil_lol: I nawet mnie nie ciąga jak mówie "poczekaj".Bo ciężko troche w mych chinśkich wysokich trampkach ocieplanych:diabloti: Quote
aneta79 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 MOJA KERA jest typowym piecuchem bo mieszka z nami w domu chociaż mam dom z ogrodem jak jest zimno to zaraz ciągnie do domu choć uwielbia spacery Quote
Recommended Posts