piotrek_b Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Spokojnie z tym trymowaniem drogie Panie. Oto zdjęcie najlepszego gryfona jakiego widziałem. Oczywiście można go oskubać, jestem przekonany że każdy ostro wytrymowany pies wypadnie blado przy "Heavy Metal". [URL="http://img30.imageshack.us/my.php?image=heavybig6lh.jpg"][IMG]http://img30.imageshack.us/img30/5316/heavybig6lh.th.jpg[/IMG][/URL]
piotrek_b Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Z wszystkich brukseli jakie widziałem ten jest nr1
marynia Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 No, jak dla mnie to on nr. 1 nie jest, ale fakt bajeczny! Super zwierzak! Tylko dziwi mnie to że nie zauważyłeś że jest pięknie i profesjonalnie wytrymowany. Nie "ostro" - jak piszesz, bo już porósł. Nie porównuj z nim fryzury Ivi i Xawierka, bo oba zwierzaki są krótko po trymowaniu i w pełnej krasie będą dopiero na wiosnę.
piotrek_b Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Zauważyłem, ten jest WYTRYMOWANY, powtarzam. WYTRYMOWANY Ale widziałem również psy "w pełnej krasie". Każdy ma swojego faworyty, ten mój porównanie już wygrał. Szczegóły na [URL="http://www.walliant.se"]www.walliant.se[/URL]
marynia Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Właśnie obejrzałam stronkę, bardzo fajne psy - aż miło popatrzeć:lol: Tylko trochę niezrozumiałam co dla Ciebie znaczy "w pełnej krasie", bo chyba mamy o tym nieco inne wyobrażenie...
piotrek_b Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='marynia']Właśnie obejrzałam stronkę, bardzo fajne psy - aż miło popatrzeć:lol: Tylko trochę niezrozumiałam co dla Ciebie znaczy "w pełnej krasie", bo chyba mamy o tym nieco inne wyobrażenie...[/quote] O IVI już pisałem (chyba #161) podoba mi się bardzo, jest po prostu urocza. Xawier natomiast to jeden z najlepiej zapowiadających się psów, potwierdził to w Poznaniu wygrywając również ze Zwycięzcą Świata z Buenos. Ale jego największym atutem nie jest sierść lecz rewelacyjna budowa ciała. Wyjaśniam niezrozumiałe - ponieważ nie widziałem jeszcze tak przygotowanego psa do wystawy to śmię twierdzić, że "pełna krasa" mija się często z jej terminem.
marynia Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='piotrek_b']O IVI już pisałem (chyba #161) podoba mi się bardzo, jest po prostu urocza. Xawier natomiast to jeden z najlepiej zapowiadających się psów, potwierdził to w Poznaniu wygrywając również ze Zwycięzcą Świata z Buenos. Ale jego największym atutem nie jest sierść lecz rewelacyjna budowa ciała. Wyjaśniam niezrozumiałe - ponieważ nie widziałem jeszcze tak przygotowanego psa do wystawy to śmię twierdzić, że "pełna krasa" mija się często z jej terminem.[/quote] Teraz już rozumiem, o czym pisałeś - tylko wiesz, jeszcze trzeba wziąść pod uwagę że "pełna krasa" każdego psa wyglada troszkę inaczej :grin: Xawier bardzo mi się podoba, ale przyznam że liczyłam na zwycięstwo Lake Buena Vista Tornado. To który pies wygrywa bardzo często zależny nie tylko od psa, ale i od sędziego - gusty bywaja różne. Wie to każdy, kto jeżdzi na wystawy :megagrin:
piotrek_b Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='marynia']Teraz już rozumiem, o czym pisałeś - tylko wiesz, jeszcze trzeba wziąść pod uwagę że "pełna krasa" każdego psa wyglada troszkę inaczej :grin: Xawier bardzo mi się podoba, ale przyznam że liczyłam na zwycięstwo Lake Buena Vista Tornado. To który pies wygrywa bardzo często zależny nie tylko od psa, ale i od sędziego - gusty bywaja różne. Wie to każdy, kto jeżdzi na wystawy :megagrin:[/quote] No właśnie preferencje sędziego, też jakoś niedawno o tym pisałem. Zauważyłem jednak fakt, że psy o drobniejszej budowie ciała często są słabiej oceniana, dlatego brałem pod uwagę fakt, że TORNADO może przegrać. Ale w tym wypadku brazylijski pies miał nie lada przeciwnika. Osobiście wolę psy, które nie są zbyt masywne. Wygrał, przegrał to nie ma znaczenia. Myślę, że gryfoniki mają na wystawach zbyt krótki włos, powinny być trymowane wcześniej. Ale ja mam brabantczyka, on jest zawsze wytrymowany "w sam raz" pozdrawiam.
sylwiaskalska Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='piotrek_b']Z wszystkich brukseli jakie widziałem ten jest nr1[/quote] Bardzo extra psiaki są na tej stronie. Mi się jednak podoba tak wytrymowany piesek z tej strony [FONT=Book Antiqua][I][B][U]Swedish Ch, Nordic Winner 2003 Marquant The Cop[/U][/B] [/I] [I][B]Sire:[/B] GB Ch Marquant The Moviestar [/I] [I][B]Dam:[/B] GB Ch Marquant Obsession [/I] [I]9 CACIBs, The Griffon of the Year in 2000, Best in show winner under Mrs. P Cross-Stern and several group placements. Sire of Champions, CC- and CACIB winners. [/I][/FONT] [IMG]http://www.walliant.se/images/avel_copper_big.jpg[/IMG] Piotrek i pogłasz twoją sunie po brzuszku :) Trzymam kciuki :)
piotrek_b Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Tak, hodowla Pani Alison Price (Marquant) to ścisła światowa czołówka.
sylwiaskalska Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='piotrek_b']Tak, hodowla Pani Alison Price (Marquant) to ścisła światowa czołówka.[/quote] Dziękuje za stronkę :) a jak czuje się twoja sunia ?
piotrek_b Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Myślę, że świetnie. Wyleguje się i jest głaskana właśnie po brzuszku. Ostatnio, kiedy chciałem wyjść z nią na spacer, zawróciła do łóżka, ponieważ na zewnątrz była zbyt niska tempetatura. Ot co.
piotrek_b Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 W Szwecji. w ogóle w Skandynawi, jest sporo renomowanych hodowli. Jadną z nich jest również Channas [URL="http://www.cybergrid.com/channas/"]www.cybergrid.com/channas/[/URL]
sylwiaskalska Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='piotrek_b']W Szwecji. w ogóle w Skandynawi, jest sporo renomowanych hodowli. Jadną z nich jest również Channas [URL="http://www.cybergrid.com/channas/"]www.cybergrid.com/channas/[/URL][/quote] Ja pieska będę brała od Pani Ani- kochana, życzliwa osoba :loveu: z Sua Sponte :loveu: ale jeszcze musze poczekać. Fajnie że twoja sunia dobrze się czuje :)
piotrek_b Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='sylwiaskalska']Ja pieska będę brała od Pani Ani- kochana, życzliwa osoba :loveu: z Sua Sponte :loveu: ale jeszcze musze poczekać. Fajnie że twoja sunia dobrze się czuje :)[/quote] Świetnie, BORDOAUX Sua Sponte będzie ojcem Zadrowych dzieci
sylwiaskalska Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='piotrek_b']Świetnie, BORDOAUX Sua Sponte będzie ojcem Zadrowych dzieci[/quote] wiem wiem że będzie tausiem :) :loveu: :loveu: dlatego jestem pewna że to będą piękne szczeniaki- a moge tak zapytac masz juz zainteresowanych i chętnych ? Mamusią mojego będzie Coca-Cola która bardzo mi się podoba :) tylko żeby zaloty się udały :loveu:
piotrek_b Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Tak jest parę osób, być może że maluch pojedzie również do Niemiec. Muszę kończyć, będę na forum po 18
marynia Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Zdjęcie psiaka, o którym pisaliście jest po prostu:cool2: Jaki ma grzbiecik, a jaki przygotowany :lol: Brabantczyk niewątpliwie przygotowany jest zawsze.:jumpie: Cierpliwości Sylwia, zanim twój maluszek przyjdzie na świat to jeszcze troszkę czasu minie...
sylwiaskalska Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='marynia']Cierpliwości Sylwia, zanim twój maluszek przyjdzie na świat to jeszcze troszkę czasu minie...[/quote] Wiem wiem - tak człowiek przynajmniej uczy się cierpliwości :) :bigcool: Ale przynajmniej będę sobie czytała wasze wypowiedzi i będe przygotowana na malucha :)
piotrek_b Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='sylwiaskalska'] Mamusią mojego będzie Coca-Cola która bardzo mi się podoba :) tylko żeby zaloty się udały :loveu:[/quote] Dołączysz do (jeszcze nadal nielicznych) szczęśliwych posiadaczy tych cudownych maluchów. Jakiego pieska oczekujesz - czarny, rudy? On, czy ona?
sylwiaskalska Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [quote name='piotrek_b']Dołączysz do (jeszcze nadal nielicznych) szczęśliwych posiadaczy tych cudownych maluchów. Jakiego pieska oczekujesz - czarny, rudy? On, czy ona?[/quote] Piotrek prawdopodobnie to będzie gryfonik belgijski- czarno podpalany- jestem zapisana na chłopczyka :loveu::) Ale jak urodzą się same suczki to też jestemna to przygotowna bo swojego boksera w tym roku kastruje. A na czas cieczki będe brała suczke do pracy bo mam taka możliwość :) węc jak widzis zu mnie pełne zaangażowanie i przygotowanie. Oczywiście jak urodzą się brukselskie też będę takiego kochała.
piotrek_b Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Widzę, że jesteś naprawdę przygotowana. Coca-cola ( z tego co wiem) daje dość liczne potomstwo, możesz być spokojna.
sylwiaskalska Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [quote name='piotrek_b']Widzę, że jesteś naprawdę przygotowana. Coca-cola ( z tego co wiem) daje dość liczne potomstwo, możesz być spokojna.[/quote] Własnie też widziałam że daje liczne potomstwo dlatego trzymam kciuki za przyszłą mamę :) i dziękuje za słowa że jestem przygotowana :)
piotrek_b Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [URL="http://img65.imageshack.us/my.php?image=my12uo.jpg"][IMG]http://img65.imageshack.us/img65/279/my12uo.th.jpg[/IMG][/URL] To ja i ona
Recommended Posts