oktawia6 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 [quote name='bargest'] Dandi na pierwszym zdjeciu wyglada na troche przerazonego wiekszym od siebie kolega.Natomiast druga fota to wyraz typowego gryfona powaznego i dostojnego. [/quote] Dandiś tak go potrafi zdominowac włącznie z braniem łapkami od tyłu oburącz i obala Jacusia na ziemię:crazyeye::evil_lol:-drażni go zabaweczką piszczałką-podbiega bodzie go w łeb i ucieka-ten za nim-potem jest warczenie Dandisia-potem puszcza piszczałkę i daje łaskawie Jacuszkowi się obwąchac a ten w podzięce liże mu wacka! Jacuś jest pierdołką i tak od początku sobie dał-nawet staruszek Dyzio z jadaczką go goni a ten zmyka przed 4 kg pół ślepym starcem:evil_lol:
piotrek_b Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 :evil_lol: [SIZE="3"]dzieci Zadry, ich tatą jest Arnold Park Ridge:p dwie dziewczynki i jeden siusiak - urodziły się w Nibylandii dzisiaj:loveu:[/SIZE] [IMG]http://images28.fotosik.pl/196/c472dc8886784f13med.jpg[/IMG] [IMG]http://images33.fotosik.pl/219/e4334fdca783b1bamed.jpg[/IMG] [IMG]http://images33.fotosik.pl/219/1651f193e21d2dc8med.jpg[/IMG]
Agama Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 gratulacje:multi::multi::multi::multi::multi::new-bday::new-bday::new-bday: slicznosci:loveu: dziadzusiu chyba szczesliwy jestes
piotrek_b Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 [quote name='Agama']gratulacje:multi::multi::multi::multi::multi::new-bday::new-bday::new-bday: slicznosci:loveu: dziadzusiu chyba szczesliwy jestes[/quote] dzięki, dzięki Zaderka spisała się na medal :loveu: chyba... ja jestem szczęśliwy na pewno.:p
oktawia6 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 gratulacje Piotrek! To jest jej drugi miot? ile planujesz potem?
Agama Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Okta nie wiem czy mozna planowac kolejne mioty,moja jedna naguska miala 4 razy szczenki,druga raz jeden i ostatni,a Kiki nie widze puki co w roli matki-to zalezy od bardzo wielu czynnikow
piotrek_b Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 [quote name='oktawia6']gratulacje Piotrek! To jest jej drugi miot? ile planujesz potem?[/quote] dziękuję, gratulacje należą się Zadrze to jest jej trzeci miot i zarazem ostatni
oktawia6 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 [quote name='piotrek_b'] dziękuję, gratulacje należą się Zadrze to jest jej trzeci miot i zarazem ostatni [/quote] to w takim razie serdecznie gratuluję!:cool2::Cool!::Cool!::Rose::laola:
piotrek_b Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 [quote name='oktawia6']to w takim razie serdecznie gratuluję!:cool2::Cool!::Cool!::Rose::laola:[/quote] a tym razem z jakiego powodu ?? :roll:
oktawia6 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 czym mniej tym lepiej Piotrek znasz moje zdanie przecież nie od dziś-czemu się dziwujesz?:razz: a na koniec wysterylizuj ją:lol:
piotrek_b Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='oktawia6']czym mniej tym lepiej Piotrek znasz moje zdanie przecież nie od dziś-czemu się dziwujesz?:razz: a na koniec wysterylizuj ją:lol:[/quote] no tak ale hodowcy składasz gratulację, że nie będzie dopuszczał suki hodowlanej ???? :-o przyznasz że to dość specyficzna kurtuazja :evil_lol:
oktawia6 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='piotrek_b'] no tak ale hodowcy składasz gratulację, że nie będzie dopuszczał suki hodowlanej ???? :-o przyznasz że to dość specyficzna kurtuazja :evil_lol: [/quote] [COLOR=magenta]tak-w rzeczy samej!:razz::lol:[/COLOR]
misiaczek Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Piotrek gratulacje :thumbs:. Widzę czarnuszka jednego :multi:.Ciekawe co wyrośnie??? :loveu:
bargest Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Gratulacje, maluchy sliczne,:loveu: mama usmiechnieta.Niech rosna zdrowe na pocieche Tobie Piotrze no i przyszlym wlascicielom.:multi:
piotrek_b Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 dziękuję wszystkim za gratulacje, całusy należą się dzielnej mamie, która umęczyła się jak diabli :p [COLOR=Gray] (dwie suczki powyżej 200 gramów, chłopiec trochę mniejszy)[/COLOR]
Ziutka Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='piotrek_b']dziękuję wszystkim za gratulacje, [B][COLOR=Red]całusy należą się dzielnej mamie[/COLOR][/B], która umęczyła się jak diabli :p [/quote] To proszę od ciotki Ziutki ją ucałować :loveu:
sylwiaskalska Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='piotrek_b']dzięki, dzięki Zaderka spisała się na medal :loveu: chyba... ja jestem szczęśliwy na pewno.:p[/quote] Nooooo gratulacje :) :) :) Huraaaa Ja za tydzień jade do Opola. Bardzo mało piesków . Ja jedna w stawce otwartej i dwa w pośredniej Moja konkurencja [IMG]http://www.griffon.lt/e107_plugins/autogallery/Gallery/1.Middle%20and%20Eastern%20European%20Cup,%20Poznan%20(Poland)%202007%2011%2010/3558_Your_Sweet_Boy_od_Wilmy_JCAC,_JW.jpg[/IMG] Your Sweet Boy Od Wilmy I sunia której nie znam [FONT=Arial]Brabantczyk, suka, po[/FONT][FONT=Arial]ś[/FONT][FONT=Arial]rednia - E´NASTENKA Mawpet[/FONT] link do wystawców [URL]http://www.zkwp.pl/zg/index.php?w=wystawy_opolem[/URL]
piotrek_b Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 dziękujemy Sylwii oraz Ziutce za gratulacje, :loveu: dodatkowo życzymy Sylwii powodzenia w Opolu,:klacz: Agamie przyznajemy rację w poście 1556,:cool1: wszystkich pozdrawiamy a sami spadamy [I]podpisano: Nibylandia [/I]
McDzik Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='piotrek_b']dzięki, dzięki Zaderka spisała się na medal :loveu: chyba... ja jestem szczęśliwy na pewno.:p[/quote] Wielkie gratulacje :multi::multi::multi: cudne szczeniaki, Zaderka w formie :) sami medaliści wyrosną :loveu::loveu::loveu:
piotrek_b Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='McDzik']Wielkie gratulacje :multi::multi::multi: cudne szczeniaki, [SIZE=3][B][COLOR=DarkRed]Zaderka w formie :) [U]sami medaliści wyrosną[/U][/COLOR][/B][/SIZE] :loveu::loveu::loveu:[/quote] dzięki za gratki [SIZE=3][U][B][COLOR=DarkRed][I]zaprawdę powiadasz[/I] :evil_lol: :evil_lol::megagrin::megagrin:[/COLOR][/B][/U][/SIZE]
BlackSheWolf Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 hej :) mam do was pytanko :) czy trudno jest dostac gryfonika brukselskiego lub belgijskiego w Polsce ? i ile kosztuje taki psiak ? :)
Chefrenek Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='BlackSheWolf']hej :) mam do was pytanko :) czy trudno jest dostac gryfonika brukselskiego lub belgijskiego w Polsce ? i ile kosztuje taki psiak ? :)[/quote] Trudno...ostatnio widziałam za 3000zł.;)
sylwiaskalska Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Zapraszam do naszych hodowli Bargest i Nibylandii tam są maluszki . U Lidzi to na dniach. A cena zależy od wielu czynników czy to ma być piesek wystawowy czy nie. Cena nawet od 1500 zwyż. Z tą trudnością to bez przesady tylko czasami trzeba poczekać. Warto też skontaktować sie z innymi hodowlami na pewno coś dla siebie się znajdzie :)
piotrek_b Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [quote name='BlackSheWolf']hej :) mam do was pytanko :) czy trudno jest dostac gryfonika brukselskiego lub belgijskiego w Polsce ? i ile kosztuje taki psiak ? :)[/quote] czy trudno?? o "dobrego" psa raczej trudno a cena tu jest różnie ale nieznacznie tańsze są Gryfoniki brabanckie, za rokującego Belga lub Bruxela z dobrego krycia zapłacisz 2,5-3 tyś. W mojej hodowli staram się limitować mioty dlatego moja interchampionka Zadra ma obecnie ostatni miot i w wieku 4 lat przechodzi na wcześniejszą zasłużoną emeryturę ;)
oktawia6 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 i bardzo dobrze-z jednym się chociaż zgadzam: tak trzymac-dawajcie wysokie ceny-niech nawet 4.000 zł-niech będzie zaporowa-nie pozwólcie by stało się tak ja Yorkami, Amstaffami czy Westami-tak jest! umowy sprzedaży proszę podpisywac szanowni hodowcy również-tak trzeba. Na kwotę skłda się jazda i zdobywanie championatów po wystawach, to duży wkład-a kto jest do końca dobry, świetnie karmi suczki i pieski, daje dobre szczepienia, odrobaczenia i sprzedaje po uk. 3 miesiąca życia. Dobry hodowca nie chce jak najszbciej opchnąc szczenięcia-tak jak w regulaminie klubu Brussels Grffon-"nie wcześniej jak przed ukończeniem 3 mies życia" - tak to jest!:lol:
Recommended Posts