Jump to content
Dogomania

Gryfon brukselski, belgijski, brabancki-GALERIA (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Ta suczka z Krosna "ZADRA" jest
mł.ch.pl :lol: ch.pl :lol: zw.pl :lol: zw.VDH :lol: zw.klub.niemiec, :lol: zw.saksoni :lol: oraz Interchampionem :lol:

brakuje jej jeden (z 5) wnisków do champa niemiec
na polskich wystawach będzie pojawiała się sporadycznie, natomiast na pewno zakończy championat niemiec :lol:

a obecnie odpoczywa, bo o ile zaskoczyła, jest przy nadziei :evil_lol:

kończcie championat, kończcie i zaczynajcie nowy a potem powalczcie o intera :lol:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z interem to myślimy nad inną sunią z hodowli... ma już 2/4 CACIBy .. więc może fajnie by było uzbierać do końca, transport juz załatwiony :)

Posted

[quote name='McDzik']Z interem to myślimy nad inną sunią z hodowli... ma już 2/4 CACIBy .. więc może fajnie by było uzbierać do końca, transport juz załatwiony :)[/quote]

no to koniecznie, jak ma już dwa wnioski to teraz będzie z górki :evil_lol:

Posted

No ja już namowiłam wujka :) teraz tylko jakieś badania trzeba porobić na obecność przeciwciał wścieklizny czy cos takiego i droga wolna hehe :D

Posted

[quote name='McDzik']No ja już namowiłam wujka :) teraz tylko jakieś badania trzeba porobić na obecność przeciwciał wścieklizny czy cos takiego i droga wolna hehe :D[/quote]

dowiedz sie dobrze od weta musi upłynąć jakiś czas od momentu szczepienia
- nie wiem gdzie Twój wet. wyśle próbki ale labor. w Puławach jeśli nic się nie zmieniło jest drogie.

Posted

Kurcze dziś dzwoniłam i faktycznie do Puław sie to wysyła i całośc 400 zł kosztuje więc pewnie nic z tego, wujka nie namowie na taki koszt :/ zostaje Słowacja i czechy.

Posted

[quote name='McDzik']Kurcze dziś dzwoniłam i faktycznie do Puław sie to wysyła i całośc 400 zł kosztuje więc pewnie nic z tego, wujka nie namowie na taki koszt :/ zostaje Słowacja i czechy.[/quote]

no nie wiem jakie możliwości ma Twój wet. ale prawdopodobnie korzystniej byłoby gdyby próbkę wysłali do niemieckiego labor. w Kassel :p

Posted

Ale ja jestem z Rzeszowa. Dlaczego korzystniej? Chyba jeszcze dalej. A może korzystniej samemu ją zawieźć przy okazji wyjazdu w tamta strone? Mozna samemu?

Posted

[B]piotrek_b [/B]Twoje psiaki mialy takie badania? Ile sie czeka na wyniki? Czas do wystawy liczy sie od dnia podania wynikow czy od dnia pobrania krwi psa?

Posted

[quote name='McDzik'][B]piotrek_b [/B]Twoje psiaki mialy takie badania? Ile sie czeka na wyniki? Czas do wystawy liczy sie od dnia podania wynikow czy od dnia pobrania krwi psa?[/quote]

nie moje pieski nie miały takiego badania bo nie wjeżdżałem na obszar objęty kwarantanną. :shake:
Korzystniej bo wychodzi taniej i szybciej dostaniesz wyniki badań - ale nie wiem czy Twój wet współpracuje z tym laborem.
Zapytaj o to.

Posted

Nie wiem, wspominała o tej Połtawie.. ale powiedziala, ze jeszcze na jutro sprawdzi wszytko co i jak.

Taniej znaczy ile? Bo kurier do Połtawy 100zł z Rzeszowa.

Posted

kurczę widzę, że nie ma na liście labor. w Kassel

ale na stronie Głównego Lekarza Weterynarii masz listę laboratoriów które mają uprawnienia do wykonywania miareczkowania przeciwciał.
w Polsce tylko Puławy.
Jutro zadzwonię do lecznicy i dowiem się jak to teraz wygląda i gdzie oni wysyłają

tutaj masz [B]Przepisy obowiązujące przy przemieszczaniu w celach niehandlowych zwierząt domowych towarzyszących podróżnym z Polski do państw członkowskich UE[/B]
[URL]http://www.wetgiw.gov.pl/index.php?action=art&a_id=2005[/URL]

Posted

O prosze, wygasła mi licencja na WinRar'a, nie odczytam tego :( Czemu to nie jest normalnie napisane tylko w jakis plikach musiało byc :(

Posted

[quote name='McDzik']O prosze, wygasła mi licencja na WinRar'a, nie odczytam tego :( Czemu to nie jest normalnie napisane tylko w jakis plikach musiało byc :([/quote]

wyssaj sobie bezpłatnego 7Zip i po problemie. [URL]http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=22&id=503&7Zip+4.57[/URL]

a właściwie po co ci badanie na przeciwciała jedziesz z psem do Szwecji, Anglii czy gdzie?

Posted

Nie wiem ja co prawda przejezdzalam tylko przez Ukraine, ale nic takiego nie bylo potrzebne.Tylko urzedowe swiadectwo weterynaryjne oprocz paszportu i oczywiscie na granicy kontrola dokumentow i oplata weterynaryjna.

Posted

[quote name='bargest']Nie wiem ja co prawda przejezdzalam tylko przez Ukraine, ale nic takiego nie bylo potrzebne.Tylko urzedowe swiadectwo weterynaryjne oprocz paszportu i oczywiscie na granicy kontrola dokumentow i oplata weterynaryjna.[/quote]

dokładnie ja też jestem zaskoczony takimi wymogami, można oczywiście to zweryfikować na stronie Głównego Inspektoratu Wet.:roll:
[URL]http://www.wetgiw.gov.pl/index.php?action=szczegoly&m_id=28&kat_id=1507[/URL]
proponuję przedryndać do Gł. Inspektoratu i dowiedzieć się dokładnie
o Ukrainę.:roll:
McDzik sprawdź to dokładnie - bo ja mam wątpliwości czy potrzebne jest badanie na przeciwciała :p

No i odpowiedz na pytanie McDzik koszt badania przeciwciał to 320,-
łódzka lecznica AS wysyła próbki o Giessen nie do Puław

Posted

[quote name='McDzik'][B]piotrek_b [/B]Twoje psiaki mialy takie badania? Ile sie czeka na wyniki? Czas do wystawy liczy sie od dnia podania wynikow czy od dnia pobrania krwi psa?[/quote]

Wprawdzie ja nie [B]piotrek, ;)[/B] ale robiłam badania na poziom przeciwciał u moich psów, które wyjeżdżały do Szwecji. Próbki były wysyłane do Puław. Koszt wysyłki (potrzebna jest lodówka) z mojej lecznicy był ok. 20 zł - może mieli jeszcze inne przesyłki w tym kierunku i dlatego koszt się rozłożył, a raz zawiozła próbkę lekarka, bo jechała do instytutu.
Termin oczekiwania na wynik badań, to 2 tygodnie. Wynik przychodzi na adres właściciela psa - przesyłka bodajże polecona priorytetowa.
Do krajów skandynawskich pobiera się próbkę krwi min. po 120 dniach od ostatniego szczepienia p. wściekliźnie, W.Brytania rządzi się trochę innymi prawami. Raz oznaczony poziom przeciwciał jest ważny przez całe życie psa, ale należy przestrzegać jednej ważnej rzeczy: trzeba pamiętać o regularnym doszczepianiu. W przypadku spóźnienia się z kolejnym szczepieniem - próby należy wykonać ponownie.

Posted

[quote name='oktawia6']zdjęcie miesiąca Grysio śpiący:evil_lol::
[/quote]

Ojeju :loveu: Ja ostatnio podobne zrobiłam Arniemu, ale to tak OT, bo to spanielek tybetański:
[IMG]http://img155.imageshack.us/img155/5228/spiacytibbyuz5.jpg[/IMG]

Posted

[URL="http://img254.imageshack.us/img254/7975/tnp6150514xs6.jpg/quote%5D"]http://img254.imageshack.us/img254/7975/tnp6150514xs6.jpg[/URL]

[B][COLOR=DarkGreen]ło matko :crazyeye:Niezłe zdjęcie:p[/COLOR][/B]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...