batiskaj Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 nie wiem czy przejrzałyście(-liscie) sobie stronke tej hodowli, "proszę zapoznać się z naszą ofertą.... ", "lokalizacja firmy ..." - psia ferma
bargest Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 No tak widze nowe zdjecia suuuper :eviltong: gryfonikow, przeciez to wola o pomste do nieba.Ten kto zrobil przeglad tego miotu to chyba nic nie wie o gryfonikach, a juz napewno nie widzial malych.To jest totalna kicha.:lol:
sylwiaskalska Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Dla przykładu szczenie malutkie bostona prawidłowy wzorzec :) [IMG]http://img57.imageshack.us/img57/1197/00000073at.png[/IMG] porównanie :angryy: [IMG]http://img57.imageshack.us/img57/5066/2896876ya.png[/IMG] Więc zostawie to bez komentarza każdy wie o co chodzi :angryy: Już bardziej bym wmówiła że to bostony ale nie Gryfoniki
bargest Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='batiskaj']nie wiem czy przejrzałyście(-liscie) sobie stronke tej hodowli, "proszę zapoznać się z naszą ofertą.... ", "lokalizacja firmy ..." - psia ferma[/quote] Co to znaczy psia ferma czy tak jest na stronie?
sylwiaskalska Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Napisałam ci adres stronki na priwat :)
batiskaj Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Napisalam "psia ferma", bo widze ze traktuja to jak niezły biznes, tylko psów żal, Ty jak sprzedajesz swoje szczeniaki nie piszesz o ofercie tylko o szczenietach i nie o lokalizacji firmy, tylko mówisz mieszkam tu i tu, prawda?
bargest Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='batiskaj']Napisalam "psia ferma", bo widze ze traktuja to jak niezły biznes, tylko psów żal, Ty jak sprzedajesz swoje szczeniaki nie piszesz o ofercie tylko o szczenietach i nie o lokalizacji firmy, tylko mówisz mieszkam tu i tu, prawda?[/quote] No tak bylam na stronie i faktycznie jest napisane lokalizacja firmy.Jesli traktuja " hodowle " jak firme to wlasnie maja takie efekty.Pewnie nastawili sie na ilosc, a nie na jakosc co widac na zalaczonych obrazkach.
sylwiaskalska Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Ja tam zauważyłam ze nie ma żadnych informacji o np. osiągnięciach piesków czy brały dział w wystawach itd ?
bargest Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 :lol: Batiskaj a teraz z innej beczki czy juz skonczylas malowanie?
batiskaj Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Pewnie i psy i suki mają zrobione hodowlanki i tyle.York-reproduktor tez koszmarek, no ale coz jak się idzie na ilość......:mad:
bargest Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='sylwiaskalska']Ja tam zauważyłam ze nie ma żadnych informacji o np. osiągnięciach piesków czy brały dział w wystawach itd ?[/quote] Musialy brac udzial w wystawach bo nie bylyby hodowlane, a co za tym idzie nie moglyby miec dzieci z rodowodem.
batiskaj Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Tak Bargeściku, już skończyłam malować , odebrałam chore dziecko i się wściekam bo wczoraj opętało coś ludzi i wydzwaniali o cotony bez rodowodu
sylwiaskalska Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='bargest']Musialy brac udzial w wystawach bo nie bylyby hodowlane, a co za tym idzie nie moglyby miec dzieci z rodowodem.[/quote] No dobrze a tak z ciekawości :) kto np. zatwierdza i daje pieskom szczeniakom rodowody jak ewidentnie widać że te psy nie mają odpowiedniego wzora umiaszczenia, itd. Przcież powiedzmy jak ktoś kupi takiego pieska i pojedzie na wystawe to zostanie przeciez czerwoną kartkę czyli dyskawalifikacje.
bargest Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='batiskaj']Tak Bargeściku, już skończyłam malować , odebrałam chore dziecko i się wściekam bo wczoraj opętało coś ludzi i wydzwaniali o cotony bez rodowodu[/quote] Dziecko chore to nie dobrze, ale co do cotonikow bez rodowodu to sama wiesz, ze ludzie teraz chca miec super rasowe zwierze, ale niekoniecznie z rodowodem bo i tak nie chca wystawiac.
bargest Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='sylwiaskalska']No dobrze a tak z ciekawości :) kto np. zatwierdza i daje pieskom szczeniakom rodowody jak ewidentnie widać że te psy nie mają odpowiedniego wzora umiaszczenia, itd. Przcież powiedzmy jak ktoś kupi takiego pieska i pojedzie na wystawe to zostanie przeciez czerwoną kartkę czyli dyskawalifikacje.[/quote] Przegladyy robi sekcja danej rasy, a takie sytuacje juz sie zdarzaly np. w juzakach ktos kupil juzaka i na wystawie okazalo sie ze wogole nie jest podobny do tej rasy.:crazyeye:
sylwiaskalska Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='bargest']Przegladyy robi sekcja danej rasy, a takie sytuacje juz sie zdarzaly np. w juzakach ktos kupil juzaka i na wystawie okazalo sie ze wogole nie jest podobny do tej rasy.:crazyeye:[/quote] AA dziękuje- wszystko to przykre :-(
batiskaj Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='sylwiaskalska']No dobrze a tak z ciekawości :) kto np. zatwierdza i daje pieskom szczeniakom rodowody jak ewidentnie widać że te psy nie mają odpowiedniego wzora umiaszczenia, itd. Przcież powiedzmy jak ktoś kupi takiego pieska i pojedzie na wystawe to zostanie przeciez czerwoną kartkę czyli dyskawalifikacje.[/quote] Przeglądy miotu robią bardzo często ludzie bez kwalifikacji.Jak u nas były pierwsze mioty cotonów to kazdy ze Związku chciał przyjjechać i zobaczyc jak wyglądaja, więc sama widzisz.W Czechach przeglady miotów są robione przez ludzi którzy przez wiele lat mają hodowlę danej rasy.Więc gryfoników nie pojedzie oglądać człowiek który hoduje owczarki niemieckie i to mi sie tam podoba.:cool2:
bargest Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='batiskaj']Przeglądy miotu robią bardzo często ludzie bez kwalifikacji.Jak u nas były pierwsze mioty cotonów to kazdy ze Związku chciał przyjjechać i zobaczyc jak wyglądaja, więc sama widzisz.W Czechach przeglady miotów są robione przez ludzi którzy przez wiele lat mają hodowlę danej rasy.Więc gryfoników nie pojedzie oglądać człowiek który hoduje owczarki niemieckie i to mi sie tam podoba.:cool2:[/quote] To fakt, ze wszystkie malo znane rasy sa oceniane na oko bo w zasadzie nikt nawet z sekcji nie widzial malych szczeniat, a one sa zawsze inne niz psy dorosle.Dlatego uwazam, ze na takie przeglady powinni jezdzic ludzie- hodowcy, ktorzy sami odchowali juz jakies mioty danej rasy i maja na tym polu sukcesy,
sylwiaskalska Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='batiskaj'].Więc gryfoników nie pojedzie oglądać człowiek który hoduje owczarki niemieckie i to mi sie tam podoba.:cool2:[/quote] I tak powinno być Ale moim zdaniem w Polsce to jest nie uczciwe - osóby które ocenianią powinny łaskwie zagladnac do encyklopediii poczytać o tej rasie. To ja jestem laik a wiem jak powinien wygladać gryfonik i to nie zależnie od odmiany Dla przykładu tu się zgadzam że to piękny brabanik :) [IMG]http://img64.imageshack.us/img64/6308/napoleon20da.png[/IMG] i to tak cięzko porównac sobie pieski osobie która ocenia ?
sylwiaskalska Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Szczeniaczki babancików :) [IMG]http://perso.wanadoo.fr/wickett/bebes/Ugolyn05/fille2-131105.JPG[/IMG] [IMG]http://perso.wanadoo.fr/wickett/bebes/Ugolyn05/fille3-271105.JPG[/IMG] [IMG]http://perso.wanadoo.fr/wickett/bebes/Ugolyn05/fille2-041205.JPG[/IMG] [IMG]http://perso.wanadoo.fr/wickett/bebes/Ugolyn05/fille2-051205.JPG[/IMG]
marynia Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='sylwiaskalska']I tak powinno być Ale moim zdaniem w Polsce to jest nie uczciwe - osóby które ocenianią powinny łaskwie zagladnac do encyklopediii poczytać o tej rasie. To ja jestem laik a wiem jak powinien wygladać gryfonik i to nie zależnie od odmiany Dla przykładu tu się zgadzam że to piękny brabanik :) [IMG]http://img64.imageshack.us/img64/6308/napoleon20da.png[/IMG] i to tak cięzko porównac sobie pieski osobie która ocenia ?[/quote] Tak to niestety bywa z wieloma rasami, niekoniecznie tymi rzadkimi. Wystarczy że w danym oddziale nie ma pewnej rasy więc mało kto wogóle ją tam zna, a co dopiero miałby wiedzieć coś o szczeniakach. I nic tu po encyklopedii. Tu potrzebne jest "fachowe oko"
batiskaj Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Pewna hodowla powinna zobaczyć jak wyglądaja małe brabantki...
bargest Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='marynia']Tak to niestety bywa z wieloma rasami, niekoniecznie tymi rzadkimi. Wystarczy że w danym oddziale nie ma pewnej rasy więc mało kto wogóle ją tam zna, a co dopiero miałby wiedzieć coś o szczeniakach. I nic tu po encyklopedii. Tu potrzebne jest "fachowe oko"[/quote] Tak jak juz napisalam, potwierdzam ze tylko ktos kto sam widzial i hoduje jest w stanie ocenic szczenieta.
anna1 Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 mnie tylko zadziwia fakt ze sa sprzdawane jako pelnowartosciowe brabanty bo ze metryki dostaly to ok. bo jest pelna dokumentacja i kazdy pies nawet bez nogi dostaje metryke ale z odpowiednim wpisem; a jesli to sa mieszanki (a sa na 100% kwestia tylko zcy z francuzem czy bostonem) to sa to pety nie do hodowli; gratuluje przede wszystkim super sekcji chociaz co innego moze jest odnotowane a co innego teraz mowi "hodowca" i sprzedaje jako wystawowe brabanty; no ciekawe:) ale przegladalam wszystkie ich szczeniaki i wszystkie sa delikatnie mowiac pety; niestety; ale masa jest takich hodowli ; facet dzwoni do mnie i chce od razyu 2 suki brukselki bo :"pani , na tym to sie super zarabia, mam 10 suk yorkow i mnie utrzymuja i moja rodzine; ile ja chce jak by od razu 2 sztuki-hurtem?" kocham takie telefony:mad: :mad: :mad:
bargest Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Tak Aniu krew sie burzy jak sie tego slucha, ale jest wieeelu takich pseudo hodowcow ktorzy zyja z psow.Oni nigdy nie patrza na jakosc tego co "wyprodukowali" tylko aby szybko i duuzo.:placz:
Recommended Posts