Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My czekaliśmy rok na cieczkę, jak jak się pojawiła progesteron skakał jak szalony od 9 dnia badany co dwa dni w końcu w 17 dniu 5, w 18 dniu wieczorem jedziemy na krycie powtórka 20 dnia w nocy, dzisiaj jedziemy na USG.

Posted

[quote name='Guciek']Ja jestem ciekawa co tam się u naszej imienniczki za miesiąc okaże :) :D[/QUOTE]

To tak samo i ja jestem ciekawa co się okaże u naszej imienniczki... ;) ;)

No nic, nie zaśmiecam, jak tylko będę miała potwierdzenie że rude wredne będzie dzieciate to się na pewno pochwalę... ;)

• 4 weeks later...
Posted

Chili... jest w ciąży... :):):)
Na razie podaję to na podstawie obserwacji rudej - brzuchol sie zaokrągla powoli, często sika :evil_lol: , trochę pogrymasiła przy jedzeniu co jej sie nigdy nie zdarzało no i niesamowicie stała się wredna ;)

W przyszłym tygodniu pojedziemy na usg więc dam znać czy to pewne ;)

Posted

Frytka, wygląda na to, że obie Chillki są w ciąży! :) My dziś po USG i są co najmniej 4 :) W takim razie przenosimy się na porodówkę z naszym gadaniem ;)

Posted

[quote name='Guciek']Frytka, wygląda na to, że obie Chillki są w ciąży! :) My dziś po USG i są co najmniej 4 :) W takim razie przenosimy się na porodówkę z naszym gadaniem ;)[/QUOTE]

hehe, a wiesz ile wyszło Emi na USG? :D

Posted

[quote name='Guciek']Frytka, wygląda na to, że obie Chillki są w ciąży! :) My dziś po USG i są co najmniej 4 :) W takim razie przenosimy się na porodówkę z naszym gadaniem ;)[/QUOTE]
Gratulacje! Wiadomo, Chilluchy to super dziewuchy :cool3::cool3::cool3:

Ja byłam wczoraj z rudą i było co najmniej 6 :evil_lol: brzuchol rośnie w ekspresowym tempie - za tydzien juz bedzie nim po ziemi ciagać :evil_lol:
Już się przeniosłam ;)

Posted

[quote name='Guciek']Matematyka to nie mój konik, też 4 pokazało? :eviltong:

Tak Frytuś, w rudych Chillach siła:lol:[/QUOTE]
JEDEN :D A urodzonych siedem ;)

• 3 weeks later...
Posted

u nas w 8 dniu 13,21 ng/ml, a na krycie mozemy najwczesniej jutro zdążyć , pytanie czy nie bedzie za poźno, czy ktoś z Was krył po takim poziomie i czy coś z takiego krycia się urodziło?

Posted

My mieliśmy w 8 dniu 6,37 (10 maja, godz 12), a krycie było dopiero 12 maja (Holandia), mniej więcej też około 12 ;-) Więc progesteron wzrósł na pewno, a USG ciążę potwierdziło i za jakieś 2tyg spodziewamy się maluszków :) Na Twoim miejscu bym jechała ;)

Posted

[quote name='Katarzyna']Tylko zalezy jaki byl wczesniejszy wynik. Robilas wczesniej progesteron??[/QUOTE]

Niestety nie robiliśmy wcześniej badania, nie spodziewalismy się że taki wynik nam się pokaże w 8 dniu, przy pierwszej ciąży krycie mieliśmy w 14 i 16 dniu, więc miałam nadzieję że z pierwszym badaniem możemy poczekać do poniedziałku, tym bardziej że z mojej psicy ciężko utoczyć krew do badania, ale jak widać każda cieczka jest inna. Wetka jak usłyszała jaki jest wynik to 5 razy pytala czy to napewno 8 dzień i czy napewno jest na wyniku 13,21 a nie 0,13. Tak więc jutro lecimy na krycie, dobrze ze nie mamy za daleko-ledwo 120 km i zobaczymy co z tego będzie.

Guciek pocieszyłaś mnie, trzymam kciuki za Twoje malce.

Posted

[quote name='beatkacg']Niestety nie robiliśmy wcześniej badania, nie spodziewalismy się że taki wynik nam się pokaże w 8 dniu, przy pierwszej ciąży krycie mieliśmy w 14 i 16 dniu, więc miałam nadzieję że z pierwszym badaniem możemy poczekać do poniedziałku, tym bardziej że z mojej psicy ciężko utoczyć krew do badania, ale jak widać każda cieczka jest inna. Wetka jak usłyszała jaki jest wynik to 5 razy pytala czy to napewno 8 dzień i czy napewno jest na wyniku 13,21 a nie 0,13. Tak więc jutro lecimy na krycie, dobrze ze nie mamy za daleko-ledwo 120 km i zobaczymy co z tego będzie.

Guciek pocieszyłaś mnie, trzymam kciuki za Twoje malce.[/QUOTE]

i jak poszł♦o krycie??? jesli pies zainteresowany i sunia chetna to musi być OK

Posted

[quote name='betka-sp']i jak poszł♦o krycie??? jesli pies zainteresowany i sunia chetna to musi być OK[/QUOTE]

Witam
krycie sie odbylo w 9 dniu cieczki-wieczorem (w 8 dniu rano progesteron wynosil ponad 13), na początku moja troszkę w chowanego sie z samcem bawila, ale po paru minutach byla bardzo zainteresowana, krycie powtórzyliśmy w 11 dniu, przy drugim kryciu moja psica była jeszcze bardziej zainteresowana, pies również, więc zobaczymy za jakies 3 tygodnie czy coś się z tego urodzi.

Posted

Witam!
My też już po kryciu...ale sama nie wiem czy coś z tego nam wyjdzie.Sunia kryta 12 dnia,niestety nie było jak zbadać progesteronu i tylko na podstawie wymazu.Jak wszystko będzie ok to oczekujemy pierwszego miotu:)
Kiedy najlepiej zrobić USG?

Posted

[quote name='beatkacg']Witam
krycie sie odbylo w 9 dniu cieczki-wieczorem (w 8 dniu rano progesteron wynosil ponad 13), na początku moja troszkę w chowanego sie z samcem bawila, ale po paru minutach byla bardzo zainteresowana, krycie powtórzyliśmy w 11 dniu, przy drugim kryciu moja psica była jeszcze bardziej zainteresowana, pies również, więc zobaczymy za jakies 3 tygodnie czy coś się z tego urodzi.[/QUOTE]

To jak krycie było tak wcześnie..to ja stawiam, że większość bab sie urodzi....;););) ale zobaczymy ;)zobaczymy........

[quote name='*Samba*']
Kiedy najlepiej zrobić USG?[/QUOTE]

zalezy jak duża rasa...ale koło 30 dnia juz spokojnie widać

Posted

[quote name='betka-sp']To jak krycie było tak wcześnie..to ja stawiam, że większość bab sie urodzi....;););) ale zobaczymy ;)zobaczymy........
[/QUOTE]

Oby oby, bo caly czas negocjuje z moim "żonem" co by jedną panne zostawić, jest prawie urobiony, w najgorszym wypadku będę beczeć w niebogłosy że musi u nas jakiś szczeniak zostać, a który kochający mąż nie ulegnie łzom żonki :razz: ...