Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Proszę o info odnośnie tej biedulki która 4 lata siedzi w Wojtyszkach. Nie ma co czekać. U mnie znajdzie ciepły i kochający dom.
Michał

dziękuję za info które dzisiaj dostałem, dam znać jak coś się uda :)

Edited by misiobeat
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
Posted

Właśnie wróciłem z Wojtyszek. Niestety sam :( Po sterylizacji okazało się, że niunia ma ropomacicze i w dodatku nie chce jeść. Uznali że musi jeszcze u nich zostać ale zobowiązali się, że jak dobrze pójdzie to przed świętami mi ją przywiozą. Ale pozwolili Nam na pierwszą randkę :D Ślicznotka jest strasznie zaniedbana, ale spokojna i słodziutka. Spodziewałem się typowego Westie ale ona jest dużo większa, nawet na moich zdjęciach wygląda na mniejszą niż jest w rzeczywistości. Taki Westie z Owczarkiem i Jamnikiem w jednym hehe :) Od razu zrobiliśmy adopcję, więc jest już moja :D Foto kiepskie bo z tel, ale zawsze coś :)

Posted

Śliczna jest. Ostatnie zdjęcie bardzo westowe. Po kąpieli i strzyżeniu będzie cudna. Ma włos na pewno, tyle tylko, że wyszarpany i zniszczony. Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje i zamieszka u Ciebie. Wybrałeś już imię dla niej? :)

[quote name='misiobeat']Właśnie wróciłem z Wojtyszek. Niestety sam :( Po sterylizacji okazało się, że niunia ma ropomacicze i w dodatku nie chce jeść. Uznali że musi jeszcze u nich zostać ale zobowiązali się, że jak dobrze pójdzie to przed świętami mi ją przywiozą. Ale pozwolili Nam na pierwszą randkę :D Ślicznotka jest strasznie zaniedbana, ale spokojna i słodziutka. Spodziewałem się typowego Westie ale ona jest dużo większa, nawet na moich zdjęciach wygląda na mniejszą niż jest w rzeczywistości. Taki Westie z Owczarkiem i Jamnikiem w jednym hehe :) Od razu zrobiliśmy adopcję, więc jest już moja :D Foto kiepskie bo z tel, ale zawsze coś :)[/QUOTE]

Posted

Jest śliczna, fakt :) w dodatku taka słodka i spokojna. Będę się dowiadywał o jej stan zdrowia. Ogólnie nie wyglądała na bardzo chorą i mam nadzieję że na dniach się u mnie zjawi :D
A imię dałem jej... Kasia :) nie wiem dlaczego, jak ją zobaczyłem na zdjęciu to jakoś tak samo mi się nasunęło. Nie jest to typowe imię dla psa (moja siostra ma tak samo na imię i cieszy się ze w rodzinie będzie następna Kasia) ale co tam. Lepsze niż Perełka :)

Posted

Wygląda jak skrzyżowanie teriera tybetańskiego z jamnikiem, fakt, ma krótkie nóżki i to mnie zwiodło na zdjęciu w internecie. Poza tym ona tam leżała, przyjrzałam się dopiero dziś. mam nadzieję, że nikt nie ma do mnie pretensji, że zrobiłam z niej westkę ;).
Ale jakimś terierem jest w każdym razie.
Na to ropomacicze pewnie by tam zeszła, bo kto by to zauważył??? Zimno mi się robi na myśl, ile psów jest tam w takim stanie. Niesterylizowane, następne kuriozum!!!

Posted

W każdym razie to ona, tutaj leży, dlatego tak się "zniżyła".

[IMG]http://www.strykow.pl/grafika,10116,nr-28207-suka-srednio-mniejsza-bialo-kremowa-w-schronisku-od-02-06-2009.jpg[/IMG]

Posted

dziuniek, jak można mieć pretensje :) przecież ta ślicznotka to chodząca słodycz! Nawet się cieszę że jest większa bo jak mi się wpakuje w nocy do łóżka to nie będę się bał że ją zgniotę :D

Posted

Gratuluję, z jedzeniem to się nie martw, mój Archie też nie jadł, wydali go ze szpitala, dożywiali go kroplówką, jak ożył i nastąpiła remisja chłoniaka, to żre nie je, dobre warunki, miłość i pieszczoty też pomogą. Z tą rasą może lepiej, mniejsza szansa genetycznej krzyżówki w bliskim pokrewieństwie. Ważne, że Ty się cieszysz i ona też a jej wiek wróży Wam długą przyjaźń. Ja mam przed sobą tylko może miesiące, co mnie smuci, bo pokochałam mojego słodziaka, ale cieszę się, bo w schronisku już dawno by nie żył ♥

Posted

Dokładnie, liczy się miłość i ciepły dom. Nie ważne jak długo, ważne aby zwierzak nie odchodził sam.
Ja liczę, że Kasia będzie żyła długo i bez komplikacji. Pełna miska i gorące serce już na nią czeka :)

Posted

Ona wyglada jak krzyzowka sky teriera z pon-em albo briardem;) Faktycznie duza jest!Tak czy inaczej dobrze trafila na przyszlego wlasciciela:) Trzymam kciuki!!! Szkoda, ze jej nie wydali, bo w domu zdecydowanie szybciej doszlaby do siebie niz w klatce:(

Posted

Mlodziutki ok 2 letni chłopczyk czeka na dom.. miał być uśpiony bo...zmarł jego właściciel i nikt nie chce się nim zająć. Psiak obecnie przebywa w Krakowie, Szukamy doświadczonego domku, bo młody jest lekko nieokrzesany ;) wkrótce bedzie wykastrowany
[img]http://img716.imageshack.us/img716/4505/xwha.jpg[/img]

Posted

Dzisiaj pojechałem po niunię do Wojtyszek. Nie czekałem aż mi ją przywiozą bo zacząłem się o nią obawiać.
Nim dotarłem do domu, pojechałem z nią do swojego weterynarza. Po oględzinach stwierdził że pies ma około 7-8 lat (wet z Wojtyszek mówił że 3-4), jest zaniedbany ale jak na psa po 4 latach w schronisku w dobrej kondycji. Powiedział ze jest źle zszyta po sterylizacji. Rana podlana ropą i zgrubienia od stanów zapalnych. Dostała dawkę antybiotyku, jutro powtórka i małe strzyżenie żeby łatwiej pozbyć się pchełek. Ogólnie niunia jest przesłodka, strasznie ciekawska. Całe szczęście je z miski i oswaja się z mieszkaniem :)

Posted

Cudownie, że już ją zabrałeś. Stan zapalny mógł się źle skończyć. Załóż Kasi wątek, chętnie będę śledzić jej przemianę. Już widać, że zaczyna się uśmiechać po psiemu. :)

[quote name='misiobeat']Dzisiaj pojechałem po niunię do Wojtyszek. Nie czekałem aż mi ją przywiozą bo zacząłem się o nią obawiać.
Nim dotarłem do domu, pojechałem z nią do swojego weterynarza. Po oględzinach stwierdził że pies ma około 7-8 lat (wet z Wojtyszek mówił że 3-4), jest zaniedbany ale jak na psa po 4 latach w schronisku w dobrej kondycji. Powiedział ze jest źle zszyta po sterylizacji. Rana podlana ropą i zgrubienia od stanów zapalnych. Dostała dawkę antybiotyku, jutro powtórka i małe strzyżenie żeby łatwiej pozbyć się pchełek. Ogólnie niunia jest przesłodka, strasznie ciekawska. Całe szczęście je z miski i oswaja się z mieszkaniem :)[/QUOTE]

Posted

Dziekuję wszystkim za wsparcie i udostępnienie ziarenek dla Archie, zebrał 273 ziarenka dzięki 27 wspaniałym darczyńcom ♥
[URL]http://www.zaginaldom.pl/zbiorki/prowadzone-aktualnie/archie-prosi-o-ratunek/[/URL]
[IMG]https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t1/1484205_10202121366468702_881206972_n.jpg[/IMG]

Posted

Super!!! Gratulacje! Takze intuicji - bo ja rowniez sie balam o nia... Czy suka jest zapchlona? Dobrze przeczytalam? Na wszelki wypadek odrobacz ja tez - 2x. Glaski ode mnie i od Dziuniek:) (chwilowo sie nie odzywa, ale w wolnej chwili da znac). Dlugiego, zdrowego zycia kosmata:D

[quote name='misiobeat']Dzisiaj pojechałem po niunię do Wojtyszek. Nie czekałem aż mi ją przywiozą bo zacząłem się o nią obawiać.
Nim dotarłem do domu, pojechałem z nią do swojego weterynarza. Po oględzinach stwierdził że pies ma około 7-8 lat (wet z Wojtyszek mówił że 3-4), jest zaniedbany ale jak na psa po 4 latach w schronisku w dobrej kondycji. Powiedział ze jest źle zszyta po sterylizacji. Rana podlana ropą i zgrubienia od stanów zapalnych. Dostała dawkę antybiotyku, jutro powtórka i małe strzyżenie żeby łatwiej pozbyć się pchełek. Ogólnie niunia jest przesłodka, strasznie ciekawska. Całe szczęście je z miski i oswaja się z mieszkaniem :)[/QUOTE]

Posted

[quote name='ewelinka_m']Mlodziutki ok 2 letni chłopczyk czeka na dom.. miał być uśpiony bo...zmarł jego właściciel i nikt nie chce się nim zająć. Psiak obecnie przebywa w Krakowie, Szukamy doświadczonego domku, bo młody jest lekko nieokrzesany ;) wkrótce bedzie wykastrowany
[IMG]http://img716.imageshack.us/img716/4505/xwha.jpg[/IMG][/QUOTE]
I co z tym pięknisiem?

Posted

hej kochani to ja p9 dłuugiej przerwie

mam na tymczasie Matyldę, całą jej historię przeczytacie tutaj

[URL]https://www.facebook.com/events/559083780850808/?ref=22[/URL]

zapraszam po cudne bransoletki z westami (aukcja charytatywna) no bo jak westomaniak może[IMG]https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/960117_620275778031089_554191707_n.jpg[/IMG] nie mieć takiej bransoletki ;)