Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podobno najłatwiej w Czechach mozna nabyć ale coś mi się wydaje, że kiedyś na temat tych kagańców pisała Blanka więc najlepiej skontaktuj się z nia lub z Charciarą na pewno cos podpowiedzą.

Posted

Elza ! Jeżeli potrzebujesz kaganiec dla charta to nie ma problemu cena bez wysyłki okolo 60 , ale jest ze skóry bardzo lekki i mocny dobrze wykonany .Zrobiony na wzór kagańców od pani Aureli Cieślickiej ,właśnie jeden testuje od paru dni na amorze to pierwszy kaganiec z którym Amor nie walczy obsesyjnie i moze tak otwierac pysk jak tylko może .Sprzedaje je sklep w rumi oni byli na klubówce w swornych Gaciach.Maja dwa rozmiaey dla suk i dla samców sa dosyć duże , brązowe i czarne .

Posted

to ja też poproszę [email protected]

... to prawda słyszałam o czechach ale gdzie ja nie wiem...:(

...taki (chyba) czeski testowałam na coursingu w świerklańcu. był z bardzo cienkiego drutu i tak lekki że moja suka nawet go nie zauważyła chociaż pierwszy raz namordnik na pysiu miała.

Posted

Kaganiec kuringowy+ kaganiec wyscigowy i jest albo plastikowy albo z bardzo cieńkiego drutu. Kaganiec z drutu bardziej przydatny jest do biegania po trawie. Na tory piaszczyste wymyślono kaganiec plastikowy, który jest bardziej zabudowany i ma zapobiegac dostawaniu sie piasku do pyska.

Czechy są krajem, w którym jest wiele torów wyscigowych i odbywa sie wiele coursingów. Ceny w czechach w porównaniu z naszymi sa okazyjne.

Napisz, może maila do klubu charta w czechach i zapytaj, czy moga skontaktowac Cie z wytworca.