asia40 Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 Mam do Was prosbe :) April została suką hodowlaną i musze wymyslić przydomek. Napisałam "musze" a jak coś musze to akurat nie mam weny :( Pomysły na Dogomanii zawsze były dobre :D Quote
Ravk Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 O ile to jest TA Poręba o której myślę to mogą być wszelkie odmiany "Jurajskie" (woda nie może być ;)) Jurajski Pejzaż Jurajskie Ostępy Jurajskie Ostańce Jurajski Wschód Słońca Jurajskie Uroczysko ... itd. czy "muszę" oznacza, że spodziewasz się powiększenia "rodziny"? Quote
asia40 Posted October 5, 2004 Author Posted October 5, 2004 :D tak to ta jurajska Poreba. Rodzina powiększy się na wiosne :) Ale ja dłuuugo wszystko załatwiam :) i pewnie na wiosnę ledwo zdąże 8) Quote
Mokka Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 No to może właśnie "Jurajska Poręba" albo "Z Jurajskiej Poręby"? :lol: Pamiętaj tez, że nie tylko Ty wszystko powoli załatwiasz, ZK również :wink: Oczekiwanie na zatwierdzenie przydomka może trochę potrwać, więc nie zostawiaj tego na ostatnią chwilę. Quote
Nat Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 w tym temacie http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=13992&postdays=0&postorder=asc&start=30 sa indianskie nazwy, moze cos z jezyka lakota.. ? :P Quote
Ravk Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 cos z jura byloby rzeczywiscie fajne... ale nie zadne uroczysko ani ostance - please!!!!!!!!!!!!!!!! To były tylko przykłady... :) podaj własne... Walory krajobrazowe Jury każdy odbiera inaczej :wink:, ale kiepsko wyglądałby przydomek "z Jurajskiego Tłumu" bo i takie sytuacje tam spotykałem. Najtrudniej wymyślić nazwę, która nie tylko sie spodoba dzisiaj ale i po paru latach nadal będzie się miło kojarzyła. Werdykt i tak wyda Asia40 o czym dowiemy się najpóźniej na wiosnę ;). Quote
basia Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 Faktycznie fajny :lol: Może i dla mnie coś wymyślicie?? :wink: Quote
sh_maniak Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 Jurajskie wichry Jurajskie zawieruchy Jurajskie zawieje Bogactwo Jury Jurajskie wilki Jurajskie husky Jurajski kryształ Oczy wilka śnieżny cień Śniezny ślad Polarna zorza Z sinej dali Quote
SZAMAN Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 O ile to jest TA Poręba o której myślę to mogą być wszelkie odmiany "Jurajskie" (woda nie może być ;)) "Jurassic Park" :wink: :lol: Quote
Ula Posted October 5, 2004 Posted October 5, 2004 Oj,Gosia...Ty jak juz cos powiesz to tylko siasc i plakac :lol: :lol: :lol: Jurassic park :lol: dobre :wink: Quote
basia Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 Pewnie że wymyślimy, chcemy kolejnego szczeniaka ZH, ale ja już od ponad roku wymyślam przydomek hodowlany a nie imię dla szczeniaka :wink: Kłopot w tym, że mam dwie skrajnie różne rasy i nie umiem wymyślić dla nich wspólnej a fajnej nazwy hodowli :( Quote
Ravk Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 ZH, ale ja już od ponad roku wymyślam przydomek hodowlany a nie imię dla szczeniaka :wink: Kłopot w tym, że mam dwie skrajnie różne rasy i nie umiem wymyślić dla nich wspólnej a fajnej nazwy hodowli :( Daj nam szansę, co x-głów to nie jedna ;). A jakie to są rasy? Quote
sh_maniak Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 ZH, ale ja już od ponad roku wymyślam przydomek hodowlany a nie imię dla szczeniaka :wink: Kłopot w tym, że mam dwie skrajnie różne rasy i nie umiem wymyślić dla nich wspólnej a fajnej nazwy hodowli :( Basia nazwę chcesz z jakiej kategori? np regionu zamieszkania A nazwa mam byc po Polsku? Quote
asia40 Posted October 6, 2004 Author Posted October 6, 2004 Gosia :) Jurassic Park - świetne - dziecku się spodoba ZH może Za Jurajskim Horyzontem? Na powaznie to z Jurajskiej Poręby fajne wygląda :) Prosimy o jeszcze :) Quote
asia40 Posted October 6, 2004 Author Posted October 6, 2004 i przeprowadzam :) tylko za rok. A jak potem nad morze np sie przeniose? Bardzo bym chciała :) Quote
basia Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 A jakie to są rasy? Poza husky mam jeszcze owczarka podhalańskiego :wink: Basia nazwę chcesz z jakiej kategori? np regionu zamieszkania A nazwa mam byc po Polsku? Wszystko jedno. Kiedyś chciałam jedno słowo, np. Rivendell - ale jest już taka hodowla :-? Potem wymyśliłam, że trzeba jakoś uhonorować mojego kochanego Ceika jako prekursora rasowych psów u mnie w domu i były takie pomysły jak: Ceikowa Ferajna, z Ceikowego Bractwa, Drużyna Ceika i Ceik Team. Niedawno wymyśliło mi się jeszcze coś innego, a mianowicie coś niezwykłego :roll: ... Zimowy Zmierzch, Malowane Wiatrem (to zapożyczone z propozycji znajomego :oops: ) oraz Władcy Śniegu - mój faworyt! :lol: Jednak ciągle nie mogę się zdecydować. Mam słabośc do wymyślania nazw bardziej pasujących do sh, a przeciez nie mogę skrzywdzić Lunki (podhalanki) :wink: Quote
Ravk Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 Kłopot w tym, że mam dwie skrajnie różne rasy ... Jednak ciągle nie mogę się zdecydować. Mam słabośc do wymyślania nazw bardziej pasujących do sh, a przeciez nie mogę skrzywdzić Lunki (podhalanki) :wink: No przyznam, że spodziewałem się naprawdę skrajności :D typu chihuahua vs. alaskan malamute, a ty masz po prostu "Kochane, wierne, wspaniałe,* .... Futrzaki" ;) * niepotrzebne skreślić - właściwe dopisać Quote
basia Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 No kiedy ja miałem na myśli, że za użycie wymyślonego przeze mnie przydomka dostanę szczeniaka w ramach praw autorskich ZH, Tobie dałabym nawet gdybyś nie wymyślił przydomka :wink: Quote
---------- Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 Kiedyś chciałam jedno słowo, np. Rivendell Czyzbys byla Basiu milosniczka Wladcy pierscieni? :D Quote
pancelot Posted October 6, 2004 Posted October 6, 2004 A jakie to są rasy? Poza husky mam jeszcze owczarka podhalańskiego :wink: Basia nazwę chcesz z jakiej kategori? np regionu zamieszkania A nazwa mam byc po Polsku? Wszystko jedno. Kiedyś chciałam jedno słowo, np. Rivendell - ale jest już taka hodowla :-? Potem wymyśliłam, że trzeba jakoś uhonorować mojego kochanego Ceika jako prekursora rasowych psów u mnie w domu i były takie pomysły jak: Ceikowa Ferajna, z Ceikowego Bractwa, Drużyna Ceika i Ceik Team. Niedawno wymyśliło mi się jeszcze coś innego, a mianowicie coś niezwykłego :roll: ... Zimowy Zmierzch, Malowane Wiatrem (to zapożyczone z propozycji znajomego :oops: ) oraz Władcy Śniegu - mój faworyt! :lol: Jednak ciągle nie mogę się zdecydować. Mam słabośc do wymyślania nazw bardziej pasujących do sh, a przeciez nie mogę skrzywdzić Lunki (podhalanki) :wink: Hmm z racji kiepskiej weny na "wesolo": "zimowy gang" "sniezne kluchy" :P "bialy nie koniecznie" "white power" --- i juz mniej na dowciapnie.. w zwiazku z tym ze obie rasy cos wspolnego maja z wilkiem -- jedne podobne ( wilcze sh - i odnawianie rasy o wilcza krew podczas lata polarnego. ) a 2 bronily stad na podchalu Tanczac() z wilkami ---chodz nie wiem czy to nazwa nie zastrzerzona i troche oklepana.. asia40 Jurajska itaka wolf soul ?? Odbiegajac od tematu odrobine jest hodowla "z dobrego domu"?? Quote
basia Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Czyzbys byla Basiu milosniczka Wladcy pierscieni? Oj tak!!! Tolkiena znam prawie na pamięć :wink: asia40, a koniecznie chcesz coś z Jurą?? Jurajska Wataha (ze słowem "wataha" już sporo jest :roll: ) Jurajskie Wspomnienie (skoro chcesz wyjechać) Jurajskie Szczęście pancelot napisał: Hmm z racji kiepskiej weny na "wesolo": "zimowy gang" "sniezne kluchy" "bialy nie koniecznie" "white power" Ostatnie jest super!!! :lol: Tylko, że white jest tylko podhalan :wink: Quote
sh_maniak Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Potem wymyśliłam, że trzeba jakoś uhonorować mojego kochanego Ceika jako prekursora rasowych psów u mnie w domu i były takie pomysły jak:Ceikowa Ferajna, z Ceikowego Bractwa, Drużyna Ceika i Ceik Team. Od nestora Ceika Ceikowe Pokolenia (Ceik Generation's) Ceikowe wyjce / śpiewaki Od Ceika bossa Od Ceika Pierwszego Z gór i pastwisk Quote
sh_maniak Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Z gór i pastwisk fajne... ja bym tylko "z gor" zostawila i jest super! Ale dla Podhalanki też cos musi być :D Quote
DK Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Basiu - jako podhalaniarz i hasiorkarz rekomenduję Władca Śniegu . Baaaardzo pasuje! Jak urodzi się u Ciebie "Śnieżka Władca Śniegu" (podhalanka) - to chcę ją mieć (nie za darmo oczywiście :iloveyou: ) Quote
basia Posted October 7, 2004 Posted October 7, 2004 Jak urodzi się u Ciebie "Śnieżka Władca Śniegu" (podhalanka) - to chcę ją mieć Dwie Korony, miło mi :oops: Jednak nie wiem czy będziesz chciała tyle czekać, bo nie planuję szczeniaków - narazie :wink: no to juz wybor masz z glowy juz wszystko jasne... ten przydomek Ci sie Basia po prostu OPLACA Na to wygląda :) Chociaż on mi się poprostu podoba a czy opłaca... :roll: Pożyjemy - zobaczymy :lol: Quote
Recommended Posts