Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='szymonsz']
Kurde myślałem, że z weterynarzami nie ma takich problemów jak z polską służba zdrowia![/QUOTE]
Są wieksze. :evil_lol:
Mam nadzieje że psiak przejdzie przez zycie w zdrowiu i nie bedziesz miał okazji sie o tym przekonać.

• 9 months later...
Posted

hmmm właśnie się zastanawiam, po jakim czasie od szycia zaczyna swędzieć? Nie mam kołnierza ale suka się nie interesuje w ogóle szwami. Miała ranę na czole od innego psa (nie mojego). Całe zajście i szycie było w sobotę. Kołnierz gdzieś mi przepadł, na razie ją obserwuję. Zawiązanie głowy chyba wiele nie da? :P Mam nadzieję, że nie będzie drapać, bo druga psinka będzie się bała ukołnierzonego psa ;)

Posted

Korczysław nosił kołnierz przez 3 dni bo sobie zababrał oko (geniusz). Nie było mowy o zdejmowaniu bo pies iał straszliwą panikę przy próbie zdjęcia kołnierza, ale w krótkim czasie się do niego przyzwyczaił.
Polecam stawianie miski na niskim stołeczku:p
Jedyne straty wynikające z chodzenia w kołnierzu to wykoszone kwiatki po obu stronach ścieżki do ogrodu:angryy:

Posted

mój pies po operacji (zerwane więzadło krzyżowe) nosił kołnierz przez 2 tygodnie. Przez pierwsze dwa dni było ciężko ale potem się przyzwyczaił. Nosił go cały czas- 24h/dobę, zatem w nim jadł, spał, wychodził na spacery. Wzbudzał sensację i politowanie niemniej to tylko z zewnątrz wygląda strasznie, w rzeczywistości wcale nie jest tak najgorzej. Mój pies dzięki temu że nosił kołnierz miał nawet 2 tygodnie wolnego od kagańca zatem chyba mu się podobało :)