czandra Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 Witam Mam wielką prośbę o podanie namiarów na "dobre" polskie hodowle chihuahua krótkowłosych. Ostatnio znalazlam w necie hodowle "ISUBUSZ" z Gliwic co o nie sądzicie? z góry dziękuje Quote
carotina Posted September 26, 2004 Posted September 26, 2004 W Poznaniu jest hodowla Decoris pani Anety Sobkowskiej Dopierały. Quote
ingridr Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 Moja Pysia jest z hodowli Isubusz i ta hodowla jest ok. Pieski zadbane, czyściutkie :lol: Jeśli zdecydujesz się kupować tam pieska to weź szczeniaczka na ręcę i przytul do ucha - jeśli usłyszysz w okolicy szyjki takiego "świerszczyka" - to daj sobie spokój w kupnem pieska. Przy kupnie mojej Pysi nie miałam pojęcia, że małe pieski mogą mieć wrodzoną wadę zapadania sie tchawicu (i moja niuńka to ma :evil: ) - hodowca tego Ci nie powie - a wada ta jest okroopnie uciążliwa dla mnie, a zwłaszcza dla Pysi :( Quote
aneta Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 Przewężenie tchawicy to zmora hodowców psów miniaturowych, szczególnie york, chihuahua i innych, ldatgo dobrze jest jednak nie dopuszczać do hodowli im mniejszy tym lepszy (pod publiczkę czyli nabywców) tylko wybierać te większe z miotów. Quote
ingridr Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 U mnie z kupnem Pyski to w ogóle była zakręcona historia. Osobiście mnie nie było przy zakupie (raz dzwoniłam popytac do tej babki co i jak). Rodzice pojechali po nią "po cichu" - wracam z pracy, a tam po domu szkrab lata :lol: . Rodziców troche hodowczyni zakołowała, bo chcieliśmy suczkę (i tylko suczkę) - więc ona im sama przysniosła jedną sunie, a reszty nie chciała pokazać (bo zarazki na rękach itp :-? ). Rzeczywiście Pyśka była śliczniusia i zaraz podbiła moim serca, ale to chyba nie w porzadku ze strony hodowcy, że tak jednego szczeniusia pokazuje...... Jak tylko ją pierwszy raz przytuliłam (myślałam, że ją zgniotę :lol: ) to zaraz usłyszałam dziwne chrobotanie w gardziołku. Jak po jakimś czasie zadzwoniłam do hodowczyni (sama chciała podtrzymywać kontakty) to spytałam ją o tą tchawice - stwierdziła, że to norma i wiekszośc tak ma :-? Quote
kayla Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 W jakim wieku byla Pysia jak ja kupiliscie? (wiele hodowli miniaturek nie sprzedaje szczeniakow mlodszych niz 3 miesiace, bo delikatne, ale to czytalam tylko na zagranicznych stronach, jak jest w Polsce, nie wiem - a bardzo mnie to interesuje, zwlaszcza ze trzeci miesiac jest krytyczny jesli chodzi o socjalizacje z ludzmi) Quote
ingridr Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 Miała dokładnie 2 i 28 dni :lol: - coś z tym wiekiem to masz chyba rację. Pysia bardzo szybko się do nas przywiązała, szybko nauczyła się robić siusiu tam gdzie trzeba (czasem, rzadko jej się z początku zapominało), a nasz goldenka miała ukończone 4 miesiąc jak do nas przybyła i z początku było ciężko (nigdy wcześniej nie wychodziła na dwór - jak pierwszy raz ją wyprowadziłam to takiego szoka dostała, że uciekła przed siebie z prędkością rakiety - nie ma to jak przelecieć się za psem przez pół osiedla :lol: ) i z początku zupełnie jej domownicy zwisali - miała nas w dooopie - wszystko było fajniejsze od nas :-? Quote
anna1 Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 sa jeszcze 2 chihuahua do sprzedania w hodowli Favonius (www.favonius.republika.pl) ale dlugowlose chlopak i dziewczynka:))) nie czytalam poprzednich postow wiec sorki za takie wtracenie:)))nie mialam czasu i teraz tez uciekam:) Quote
czandra Posted September 30, 2004 Author Posted September 30, 2004 dzięki za odpowiedzi, Carotina jeśli możesz podaj jakiś tel. do tej hodowli w Poznaniu Quote
czandra Posted September 30, 2004 Author Posted September 30, 2004 byłam na Twojej stronie, pieski są śliczne:) też jestem z 3 miasta a dokładnie z Gdyni, pozdrawiam Quote
zebra12 Posted January 1, 2005 Posted January 1, 2005 I zupełnie nie wiem, co z tym robić. Czy mozna ją wystawić? A gdy na ringu ją to złapie? Nie jest taka malutka, waży 1900. Teraz jest przeziębiona i to jest horror. A czy będzie mogła mieć młode? Pomóżcie coś ludziska... Quote
effa Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Poszukuję dobrej hodowli chihuahua w Polsce może moglibyście mi coś doradzić. Byłoby super gdybyście mieli może jakieś linki do stron rónych hodowli i ogólny kontakt z dobrymi hodowlami. Quote
effa Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Był już kiedyś widzę ten temat poruszany ale potrzebuję dokładnych informacji - ja jestem od molosów i nie bardzo się orientuję jakie sa dobre hodowle tych piesków. Potrzebne mi są linki do stron www i kontakt najlepiej mailowy (chyba że hodowca jest się w stanie po angielsku dogadać). Pieska chce kupić koleżanka ze Szwecji i chce pieska z Polski gdyż nie jest zadowolona z tego co mają u siebie. Z góry dzięki :D Właściciele tych piesków mogliby napisać czy są zadowoleni i czy mogą polecić swojego hodowcę na przyszłość - byłabym naprawdę bardzo wdzięczna - nie mówiąc o koleżance Quote
effa Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 A czy moglibyście podać mi jakieś adresy internetowe hodowli chichuahua? Quote
anii Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Poniewaz znam jedna slodka suczke z tej hodowli to wklejam linka. Listy najlepiej wysylac w jezyku francuskim, badz belgijskim, jak ktos zna :wink: [url]http://www.despetitsmickeys.be[/url] Quote
kayla Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 [quote name='anii'] [url]http://www.despetitsmickeys.be[/url][/quote] Na zachete dodam, ze z tej hodowli jest Zina (w domu Misia) - najbardziej utytulowana chihuahua w Polsce (jest krotkowlosa). Quote
anii Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 [quote name='kayla'] Na zachete dodam, ze z tej hodowli jest Zina (w domu Misia) - najbardziej utytulowana chihuahua w Polsce (jest krotkowlosa).[/quote] Heh Chodzilo mi wlasnie o Misie;) Quote
effa Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 [quote]Zina (w domu Misia)[/quote] a w jakiej hodowli przebya ta suczka? Czy możecie mi podać namiary (na priva) i napisać coś więcej :wink: Quote
Neva Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='carotina']W Poznaniu jest hodowla Decoris pani Anety Sobkowskiej Dopierały.[/quote] Z tego co mi wiadomo, Pani Aneta nie ma juz chihuahua , ma same yorki Quote
Neva Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Miała , dzwonilam do niej jak szukalam pierwszego chihuahua . Mowila mi , ze swoje suczki oddala mamie i nie ma juz ciulalek. Było to 4 lata temu Quote
Recommended Posts