Paulina87 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Ja też śledzę wątek i teraz tak pomyślałam, że może założyć im konto na naszej klasie i rozsyłać zaproszenia do ludzi z okolicznych wiosek i ze szczecina. Quote
AlfaLS Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='Finka']Agnieszko, od dłuższego czasu przegladam posty z tego tematu, jestem z Wami całym sercem, nie wiem co bym przeżywała jakby moja sunia zaginęła. Miszkam na Pomorzanach bardzo blisko Ustowa, więc temat jest mi tymbardziej bliski. Myślę sobie, że najlepiej byłoby chyba jakby okazało się, że ktoś je przygarnął. Tydzień temu zaginął pies mojego taty, było to daleko od domu, szukali cały wieczór, w nocy i od samego rana. Dopiero po południu, kiedy już straciliśmy nadzieję zadzwonił znajomy, że pies się zanlazł, przez cały ten czas był u dobrych ludzi, którzy go już 2 godziny po zaginięciu przygarnęli bo błąkał się po drodze w pobliżu ich domu, nakarmili go i pozwolili by został u nich na noc, pomimo, że nie wiedzieli co to za pies, czy jest zdrowy. Łezka mi się w oku kręci jak pomyślę o tych dobrych ludziach, nie często spotykamy tak wielkie serca. Może i twoje psiaki trafiły do takich ludzi. Ściskam mocno i trzymam kciuki, czasem niemożliwe staje się możliwe i tego Wam życzę.[/QUOTE] Ja z kolei jak szukałam swojej Tary to miałam sygnał od młodego chłopaka że jakaś pani ma mojego psa. Widziała ogłoszenia, wiedziała że ten pies jest usilnie poszukiwany ale doszła do wniosku, że ona tego psa znalazła i teraz to jest jej pies:shake:Absolutnie nie brała pod uwagę, że ktoś szuka, tęskni, że może pies tęskni. Na szczęście okazało się że to nie moja Tara tylko jakiś inny psiak ale takie postawy wśród ludzi też są:mad:. Quote
Puma1984 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='Paulina87']Ja też śledzę wątek i teraz tak pomyślałam, że może założyć im konto na naszej klasie i rozsyłać zaproszenia do ludzi z okolicznych wiosek i ze szczecina.[/QUOTE] najlepiej by bylo napisac do osob ktore zalozyly konta na nk "szczecin moje miasto"itp, i wstawily zdjecie fiodora i sary... Quote
Kana Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Agniesio ... czy wybierasz się niebawem w stronę Koszalina? Quote
Alicja Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='Puma1984']najlepiej by bylo napisac do osob ktore zalozyly konta na nk "szczecin moje miasto"itp, i wstawily zdjecie fiodora i sary...[/QUOTE] na to konto wysyłałam wiadomość i byli oni na koncie Agnieszki na NK Quote
agnieszka32 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='Kana']Agniesio ... czy wybierasz się niebawem w stronę Koszalina?[/QUOTE] Nie, [B]Kana [/B]- nie wybieram się nigdzie :-( A coś się stało? [B]Puma1984[/B] - "nasza klasa" bardzo aktywnie włączyła się w poszukiwania Sary i Fiodorka. Te profile Alicja już powiadomiła, otrzymałam od nich wiadomości, że również będą się rozglądać... Jak się domyślacie, nic nowego u nas się nie dzieje. Sprawdziliśmy to jedno miejsce, o którym wczoraj pisałam - również nie widziano, nie słyszano tam o naszych psach.:-( Z myśliwym jeszcze nie rozmawialiśmy, bo go nie ma. Jak wróci, pojedziemy do niego. Chociaż nie wiem, co to da, ale może ... Od kolegi myśliwego nie mam jeszcze wiadomości, jutro mu się przypomnę. Kiedy pogoda się poprawi, stopnieją śniegi, teren się osuszy, przejdziemy miejsce wskazane przez jasnowidza z Człuchowa, może natrafimy na leżącą Sarunię albo Fiodorka ... :placz: Quote
Ellig Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [I]Prosze badz dobrej mysli, musi sie udac !!!!!!!!![/I] [I]Musza sie znalezc!!!!![/I] Quote
Poker Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 serce mi pęka , nie mogę niestety fizycznie pomóc, więc tylko myślę i żyję nadzieją. Quote
ageralion Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Jak przeczytalam o plakatach w Policach i przyszlo mi do glowy przytulisko [URL="http://www.dogomania.pl/../133487-Chora-miA-oA-AE-do-zwierzAE-t-Genowefa-i-Jan-Police-Szczecin"]http://www.dogomania.pl/threads/133487-Chora-miA-oA-AE-do-zwierzAE-t-Genowefa-i-Jan-Police-Szczecin[/URL] Quote
ageralion Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [quote name='ania z poznania']Link nie działa :shake:[/QUOTE] Kurcze, sprobuje jeszcze raz [URL="http://www.dogomania.pl/../133487-Chora-miA-oA-AE-do-zwierzAE-t-Genowefa-i-Jan-Police-Szczecin"]http://www.dogomania.pl/threads/133487-Chora-miA-oA-AE-do-zwierzAE-t-Genowefa-i-Jan-Police-Szczecin[/URL] link do #1 postu: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/133487-Chora-miA-oA-AE-do-zwierzAE-t-Genowefa-i-Jan-Police-Szczecin?p=11955658&viewfull=1#post11955658[/URL] Quote
agnieszka32 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [quote name='ageralion']Jak przeczytalam o plakatach w Policach i przyszlo mi do glowy przytulisko [URL="http://www.dogomania.pl/../133487-Chora-miA-oA-AE-do-zwierzAE-t-Genowefa-i-Jan-Police-Szczecin"]http://www.dogomania.pl/threads/133487-Chora-miA-oA-AE-do-zwierzAE-t-Genowefa-i-Jan-Police-Szczecin[/URL][/QUOTE] Dziękuję Ageralion :loveu: Też pomyślałam o tych ludziachwcześniej, poprosiłam szczeciński TOZ o sprawdzenie tego miejsca, bo oni jeżdżą tam od czasu do czasu. Nie ma tam moich psiaków, niestety :-( Quote
Sybel Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Trzymam kciuki za psiska, aż serce pęka, jak się patrzy na ich radosne zdjęcia, a potem przychodzi myśl, że cholera wie, co je spotkało... Agnieszko, a może porozmawiaj z ludźmi z organizacji IRASIAD, oni mają psa tropiącego na emeryturze, moze pomogą po godzinach jakoś. Prowadzą dom pomocy psom w potrzebie, są wrażliwi na ich los, więc może jak nie Ira , to jakiś inny zaprzyjaźniony pies tropiący jakoś pomoże. Ira jest zdaje się psem do gruzowisk, więc może warto przeszukac dla świętego spokoju tereny, co do których istnieje podejrzenie, że psy mogły zostać zabite. Może też ogłoszenia w Polska The Times albo na prozwierzęcych stronach onetu, wp, interii, gazety.pl ? Można wysłać gotowy tekst ze zdjęciami, chwytający za serce, pisany w narracji trzeciej osoby, w formie sprawozdania z poszukiwań. Gdyby moje chłopaki zaginęły, chyba bym umarła z rozpaczy. To są takie pierdoły saskie, że nie miały by najmniejszych szans... Najgorszy koszmar psiarza. Quote
Puma1984 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Agnieszka a probowalas tego [url]http://www.allegro.pl/item881426194_mailing_do_96_950_osob_gratisy_promocja.html[/url] duzo jest tez innych firm. warto kupic taki mailing. nie jest drogi, a kazdy uzytkownik musi spedzic na danej stronie www od 15 do 60 sekund. Quote
agnieszka32 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [quote name='Sybel']Trzymam kciuki za psiska, aż serce pęka, jak się patrzy na ich radosne zdjęcia, a potem przychodzi myśl, że cholera wie, co je spotkało... Agnieszko, a może porozmawiaj z ludźmi z organizacji IRASIAD, oni mają psa tropiącego na emeryturze, moze pomogą po godzinach jakoś. Prowadzą dom pomocy psom w potrzebie, są wrażliwi na ich los, więc może jak nie Ira , to jakiś inny zaprzyjaźniony pies tropiący jakoś pomoże. Ira jest zdaje się psem do gruzowisk, więc może warto przeszukac dla świętego spokoju tereny, co do których istnieje podejrzenie, że psy mogły zostać zabite. Może też ogłoszenia w Polska The Times albo na prozwierzęcych stronach onetu, wp, interii, gazety.pl ? Można wysłać gotowy tekst ze zdjęciami, chwytający za serce, pisany w narracji trzeciej osoby, w formie sprawozdania z poszukiwań. Gdyby moje chłopaki zaginęły, chyba bym umarła z rozpaczy. To są takie pierdoły saskie, że nie miały by najmniejszych szans... Najgorszy koszmar psiarza.[/QUOTE] [B]Sybel[/B], dziękuję Ci, ale co do psa tropiącego, to już wielokrotnie na wątku było pisane (wiem, że jest długi i kto by to wszystko czytał ;)), że pies taki jest uczony ignorować psie tropy i ślady. Psy szkolone są w poszukiwaniu ludzi. Poza tym - cały okoliczny teren został już wielokrotnie przeszukany przez nas, okolicznych mieszkańców, ich psy, dzieci, kłusowników, itd .... I nie będę narażać w taką pogodę (śniegi, zaspy, mróz) ludzi i psów na utratę życia i zdrowia - wnyki, doły, jeziora, bagna itd. A teren ten to nie 200 m2 to setki hektarów :-( Moich psów tutaj nie ma na pewno:-( Żadnych płatnych ogłoszeń w gazetach dawać nie będę, gdyż po pierwsze - nie dotrą one do dużej ilości ludzi (kto na wsi czyta Polska The Times ;)), a po drugie - nie stać mnie na ogłoszenie za kilka tysięcy złotych. Był o moich psiakach piękny artykuł z kolorowymi zdjęciami w Głosie Szczecińskim i na jego stronie internetowej, w lutowym numerze "Przyjaciela psa" ukaże się również ogłoszenie o ich zaginięciu, były komunikaty w radiu, a psy są ogłaszane na wszystkich możliwych portalach i stronach ogłoszeniowych - nie tylko psich, za co wszystkim ogromnie dziękuję, a w szczególności wspaniałym ludziom z [B]forum beagli [/B]:loveu: Spróbuję z tymi stronami na wp, onet i interia - świetny pomysł :loveu: [quote name='Puma1984']Agnieszka a probowalas tego [URL]http://www.allegro.pl/item881426194_mailing_do_96_950_osob_gratisy_promocja.html[/URL] duzo jest tez innych firm. warto kupic taki mailing. nie jest drogi, a kazdy uzytkownik musi spedzic na danej stronie www od 15 do 60 sekund.[/QUOTE] [B]Puma1984[/B] - dzięki :loveu: Poproszę agagę21 o zakup tego mailingu, ja nie jestem użytkownikiem allegro. Quote
Kana Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Agniesiu pytam bo moja grzywaczka którą chciala zjeść Najda z Warszawy, ma DT w Szczecinie. [U]Mamy transport na jutro dla suni do Koszalina albo i dalej!.[/U] Czy znasz może kogoś kto będzie jechal z tamtych stron ? Quote
agnieszka32 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [quote name='Kana']Agniesiu pytam bo moja grzywaczka którą chciala zjeść Najda z Warszawy, ma DT w Szczecinie. [U]Mamy transport na jutro dla suni do Koszalina albo i dalej!.[/U] Czy znasz może kogoś kto będzie jechal z tamtych stron ?[/QUOTE] Kana, właśnie przeczytałam w wątku suni. Niestety, nikt z moich znajomych nie jeździ w tamte strony, ja jutro wyjeżdżam na weekend, nikt zupełnie nie przychodzi mi do głowy. Przepraszam. Quote
Sybel Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Myslałam raczej o kontakcie z opiekunem Iry i skonsultowaniu z nim tego pod kątem ewentualnego szukania zwłok w lesie, bo oni to robili w bardzo ekstremalnych warunkach i MOŻE przypadkiem znają kogoś, kto byłby w stanie wytropić psa. To jest chociaż jakaś konkretna postać, może chociaż coś mądrego doradzi, w końcu szukają zawodowo... Dla spokoju sumienia, bo wierzę całym sercem, ze i Fiodor i Sara maja się dobrze. Czytałam wątek dziś w pracy (bo mam nudną pracę wybitnie :P ) od momentu zaginięcia towarzystwa i wiem, że o psach była mowa. Jednak moze warto po prostu mailowo kiedys skonsultowac... Co do Polska The Times i tym podobnych - może dramatyczny apel o pomoc i opis Waszych poszukiwań by zainteresował któregoś wydawcę. Akaurat wczoraj na onecie znalazłam artykuł człowieka, który opowiadał o zyciu i smierci psa z Palucha, Bacy. Tak więc pomyslałam, że a nuż... Wiem, że musicie być niezmiernie wyczerpani, ogromnie Was podziwiam. Uważam, że poszukiwania mogły by objąć w jakimś stopniu cała Polskę, bo psy potrafią czasem przemierzać ogromne odległości, jeśli uznają to za stosowne. Nigdy nie wiadomo, czy nie postanowiły przejechać się pociągiem czy autobusem... Quote
mariamc Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Agnieszka, psy czasem jeżdżą, miałam u siebie psa , który wsiadł do pociągu w Kołobrzegu. Zanim sprawdzili , czy on jedzie sam, był już w Szczecinku. Quote
Kana Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Agnieszko nie przepraszaj... szukamy dalej :( Quote
andzia69 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Mam nadzieję, że niedługo jednak przeczytamy dobre wieści... Kana - spróbuj tak jak ci pisałam - trzeba znaleźć ludzi z Koszalina do pomocy;) Quote
Kana Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Jak ich znaleźć... mi wyszukiwarka nie dziala... Pomożesz? Quote
agnieszka32 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Mąż niedawno wrócił z objazdu dalszych i bliższych okolic - w tych dalszych miejscowościach prawie wszystkie plakaty są pozrywane :angryy: W najbliższych - nadal wiszą. Komu one przeszkadzały? ... :shake::-( W niedzielę rozwiesimy to co mamy, a w poniedziałek podrukuję więcej i znów powieszę. Widzę, że ludzie rzadko wyrywają z nich karteczki, więc następny będzie już bez nich. Kochane dziewczyny z forum beagla zrobiły dla mnie nowy plakat do rozwieszenia (nie mam wprawdzie dzieci, ale co tam - może kogoś na litość weźmiemy :-(:diabloti:) [IMG]http://img705.imageshack.us/img705/4918/amstafy.jpg[/IMG] PDF do pobrania: [URL]http://www.sendspace.com/file/lve21o[/URL] Quote
agaga21 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 piękny plakat! jak co jakiś czas będą nowe, coraz to inne plakaty, to ludzie będą wiedzieli, że sprawa jest ciągle aktualna a nie, że widzą stare plakaty. Quote
Marta666 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [B]Agnieszka[/B] ja bym usunęła ten napis o sarnie. Wg mnie ludzie bardzo źle na to reagują....przekonałam się po tym co czytałam na forach(chyba też na forum głosu szcz.) i co kilku znajomych napisało mi na nk. Quote
Recommended Posts