Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mój pies ma gazy - ale przeokropne- każdemu sie zdarzy ale ten przegina do tego stopnia ze dorobił się paru niezłych przezwisk jak" pierdzioch" " śmierdziuch" , "ausobus"-bo psyka :diabloti: itd.
je tylko sucha karme Gilpa Junior, do tego czasami kość cielecą do obgryzania.
kupki ma jak bezy choc ostatnio udaje mu sie ukulać coś twardzszego :loveu:

ale zdażają mu się biegunki zwbogacone wykwintnymi pierdzioszkami- troche siara jak tak sobie pierdzi a ludzie chodzą :evil_lol:

co wy na to wasze psy tez tak pierdzą że macie ochotę zwiać , badz przynajmniej otworzyc szeroko okno przy tym mrozie :evil_lol:

Posted

moja suka przez jakieś pierwsze trzy dni pobytu u nas, dosłownie zaczadziła pokój. ale przynajmniej dobrze się spało :D psu sie czasami zdarza, ale dosyć rzadko. przeważnie podczas schodzenia ze schodów ;-) z to prawie przy każdej wizycie u weterynarza, musi beknąć w poczekalni ;-)

Posted

[quote name='Basia i Barni']
je tylko sucha karme Gilpa Junior, do tego czasami kość cielecą .

zdażają mu się biegunki.

co wy na to wasze psy tez tak pierdzą /quote]
Kość cielęca jest super, ale nie za często i zależy ile ? Chyba nie cała dla juniora ? Sądzę ,że całkiem sporo stąd te reakcje zagazowania i biegunki. Próbuj też podac inną karmę dla szczeniąt (stopniowo wprowadzając każdą nowość) i ogranicz kości. Zęby może sobie scierać na gryzakach. Układ trawienny powinien powrócić do normy, jest jeszcze bardzo jak widać niedoskonały.

Posted

Spróbuj zmiany karmy- mojemu psu gilpa również nie slużyła (tez puszczał bąki), oczywiscie stopniowo. Może mu nie odpowiada- kazdy psi brzuszek ma inne preferencje :lol: Odstaw kości zupełenie na pewien czas i sprawdź czy biegunki znikna- nie każdy pies dobrze się po nich czuje.;)

Posted

[quote name='Basia i Barni']mój pies ma gazy - ale przeokropne- każdemu sie zdarzy ale ten przegina do tego stopnia ze dorobił się paru niezłych przezwisk jak" pierdzioch" " śmierdziuch" , "ausobus"-bo psyka :diabloti: itd.
je tylko sucha karme Gilpa Junior, do tego czasami kość cielecą do obgryzania.
kupki ma jak bezy choc ostatnio udaje mu sie ukulać coś twardzszego :loveu:

ale zdażają mu się biegunki zwbogacone wykwintnymi pierdzioszkami- troche siara jak tak sobie pierdzi a ludzie chodzą :evil_lol:

co wy na to wasze psy tez tak pierdzą że macie ochotę zwiać , badz przynajmniej otworzyc szeroko okno przy tym mrozie :evil_lol:[/quote]
:shake: Tez miałam podobny problem..Prawie,przez dwa lata mo gordonek karmiony był eukanubą tzn 1 posiłek i na drugi posiłek otrzymywał gotowaną porcję rosołową z warzywami i makaronem lub ryżem jako wypełniacz.Z apetytem rzucał się zawsze na drugi posiłek...wręcz go uwielbiał...ale jak potem.. walnął bąka..toooo tynk z sufitu odpadał.Smrody były tak jadowite,że oczy sami mi się zamykały...Szukałam przyczyn tych przykrych również dla niego dolegliwości...napewno cierpiał na bóle brzucha...które mogły by się skończyć skrętem jelit:-(.Za namową koleżanki zrezygnowałam z karmienia suchą karmą....no i nastąpił koniec bąków,smrodów itd.aktualnie jada tylko gotowane mięsko/w nagrodę trochę surowego/,warzywa,suszony kwiat krwawnika,gotowane siemie lniane i jako wypełniacz gotuję mu tylko ryż/podobno w 70% trawiony przez psi organizm.Makaronu nie podaję/nie ufam/.Wszelkiego rodzaju pierdziele,smrody,bąki odeszły w niepamięć...no i pies szczęśliwy.Dzisiaj myślę,że w tych suchych karmach jest coś nie tak/zawsze był karmiony suchym z najwyższych półek/...

Posted

[quote name='Basia i Barni']zobaczymy tak
bede go karmiła samą karma - bo raz dziennie dodawałam miesko do niej
tylko mysle ze problem moze byc tez taki ze on połyka żarcie jak odkurzacz całą miskę zjada dosłownie w 15 sekund- to może równiez powodować wzdęcia - prawda?[/quote]

Pewnie i to jakie:evil_lol: A wtedy wlaśnie jak znalazł przydaje się Espumisan;)

Posted

zobaczymy tak
bede go karmiła samą karma - bo raz dziennie dodawałam miesko do niej
tylko mysle ze problem moze byc tez taki ze on połyka żarcie jak odkurzacz całą miskę zjada dosłownie w 15 sekund- to może równiez powodować wzdęcia - prawda?

• 3 weeks later...
Posted

Mój pies , zawsze puszcza bąki w samochodzie lub jak śpi i przy kąpaniu .
I zawsze się z tego cieszy ; dd
Najgorzej jak wyjdę na dwór i ma biegunkę , to puszcza takie smrody głośne , to ludzie się gapią jak na wariatkę .
Mi to nie przeszkadza , tym bardziej że pies merda ogonem jak zasmrodzi powietrze . ; )

• 1 month later...
Posted

Ja bym się cieszyła jakby moja suka puszczała najgorsze pierdy na świecie, ona w ogóle nie pierdzi ale za to ciągle zbierają jej sie gazy w brzuchu i natychmiast jestem zdenerwowana podaje espumisan.A wiem ze jakby sobie puściła smrodliwego cichacza to jej by ulżyło a i ja byłabym spokojniejsza.Nadmiar gazów u mojej suki w dużej części na pewno jest spowodowany tempem w jakim pochłania wszystko co jej daję.Karmę, psie ciacha itp. Nawet jak pije wodę to jak psychiczna jakbym jej wydzielała, później odchodzi od miski i zaczyna długo bekać jak najgorszy pijak spod budki z piwem a najlepsze jest to że to mały York. W tym roku w święta, wszyscy siedzą przy stole a tu wyskakuje to małe z kokardką i na pełen regulator beeee... gdybyście widzieli minę mojej teściowej, która nie przepada za psami... :diabloti: