SleepingSun Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='Alicja']tactic to bardzo,, agresywna,, substancja[/QUOTE] agresywna, ale czy szkodliwa? Ma ktoś dostęp do jakiś artykułów na ten temat? Chętnie bym wzbogaciła swoją wiedzę. Quote
Alicja Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='SleepingSun']agresywna, ale czy szkodliwa? Ma ktoś dostęp do jakiś artykułów na ten temat? Chętnie bym wzbogaciła swoją wiedzę.[/QUOTE] wszystko w nadmiernych ilościach jest szkodliwe Quote
SleepingSun Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 zdaję sobie z tego sprawę, chciałam tylko wiedzieć jak bardzo i na co. moja suka od urodzenia zmagająca się z nużycą zachorowała na chłoniaka. podanie jej advocata jednocześnie z chemią powoduje dość spore wyłysienia w miejscu kropienia. Został mi tylko tactic, jakoś leczyć ją muszę. Z drugiej strony rozwalenie jej wątroby w takim stanie to będzie gwóźdź do trumny... Quote
AGATARNOW Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Witam serdecznie czy ktoś mi może powiedzieć gdzie kupię perhydrol w Tarnowie, obeszłam większość aptek, fryzjerów, hurtowni chemicznych i nic 1 Quote
Jaaga Posted February 22, 2016 Posted February 22, 2016 Na Allegro. Stosowałam kapiele boraksowe u mojego tymczasowicza i polecam gorąco. Efekt o wiele lepszy niż przy tradycyjnym leczeniu. Zresztą często Advocate nie działa wcale, a ivermektyna na jakiś czas, a do tego jest niebezpieczna. Kąpiele wykonywałam u szczeniaka. Quote
Charlie78 Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Hej wiem , ze temat z przed kilku lat ale dla mnie wlasnie teraz bardzo aktualny pomozcie , ktory boraks mam kupic ? Bo wchodze na allegro a tam .. rozne boraksy- dziesieciowodny, pieciowodny i jeszcze jakies inne cuda z cyklu.. ktory jest wlasciwy? HELP! Quote
PSYzRADYS Posted September 18, 2017 Posted September 18, 2017 obojętne jako kupisz - będzie dobry. Jeden i drugi dobrze rozpuszcza się w wodzie. Oba dodajesz w takiej ilości, aż przestaną się rozpuszczać (roztwór nasycony) Quote
Majlusia Posted November 14, 2018 Posted November 14, 2018 Witam wszystkich. Jestem tutaj nowa osoba aczkolwiek bardzo uważnie przeczytałam wszystkie porady i wpisy na temat kapieli z uzyciem boraksu. Mój mops którego odkupilad od deliktanie mowiac niezbyt przyjemnych ludzi boryka się wlasnie z nuzyca. Jest to stadium początkowe jak okreslila to Pani weterynarz i na szczęście nie ma objawow nagminnego drapania. Jedynie od czasu do czasu czyli bardzo zadko. Majlo ( mój mopisk ) dostal serie antybiotykow potem Dermosterol 7 kaspulek podawanych co trzeci dzien. Do tego co 2 tydz zalecono kapanie w szamponie Peptivet. Dostal również sucha karme hypoalergiczna z firmy Royal. Na początku była mala poprawa. Skora pod pachwinkami z ciemniejszej zmieniala kolor na jasniejsza. Siersc zaczela dużo mniej wypadac ( jednakże wypadanie siersci u mopsów nie jest zjawiskiem niepokojącym gdyż te potworki klacza się codziennie na maksa ) Jednakze po Dermosterolu zaobserwowałam znacznie ograniczone wypadanie siersci. Niestety po około niecałych 2 tygdoniach mopsik zaczal się drapac wszędzie i wylizywać przednie lapki mimo iż wcześniej nie było objawow drapania się. Przeczytalam skład karmy i doszłam do wniosku ze uczula go wlasnie ta karma która w składzie ( nie pamiętam już dokładnie jak to było ) ale miała w składzie cos z mielonych pior czy cos podobnego. Doszlam do wniosku ze to karma uczula bo skoro Pani weterynarz zalecila aby odstawić wszelkie poduszki kołdry i wszystkie rzeczy które posiadaja puch i piora to jakim cudem mogla dac karme w skład której wchodzi wlasnie to??(: Do kontroli idziemy za tydzień jednak wcześniejsza poprawa kolorytu skory znow się pogorszyla. Szcerze mowiac bardzo ciesze się ze natrafiłam na to cudowne forum i już mamy wszystko zamówione do sporządzania roztworu do kapieli. Jak tylko będziemy mieć to u siebie robimy roztwor i zaczynamy kuracje. Mam gleboka nadzieje ze mopsikowi się poprawi. Zdaje sobie sprawę ze poprawa nie nastapi z dnia na dzień gdyż sa to ciężkie schorenia do wyleczenia i cudu nie oczekuje ale mam naprawdę nadzieje ze mu to pomoze choć w niewielkim stopniu. Pania weterynarz polecila mi moja znajoma która od lat do niej chodzi. Niestety mam wrazenie ze Pani weterynarz nie ma doświadczenia z alergiami nuzyca i zmianami skórnymi i ze leczy mopsika metoda prob i bledow :( Może się myle ale za każdym razem Pani doktor wciska mi nowe preparaty i za kazda wizyta wydaje fortune. Pomijam fakt iż stwierdzenie ze tylko ta karma która ona ma w klinice hypoalergiczna firmy Royal jest dobra dla pieska i to ze pies nie lubi suchej karmy to tylko moje widzi misie i jak się go dwa dni preglodzi będzie jadl wszystko - jest dla mnie jakas wielka pomylka. Dla tego wybieramy się do nowej Pani weterynarz która znaleźliśmy na forum i która specjalizuje się w chorobach skórnych psiakow. Jak tylko dostaniemy składniki potrzebne do przygotowania kapieli i będziemy po pierwszej kapieli zdamy relacje :) Pozdrawiamy wszystkie tu cudowne czworonożne stworzonka i wysylamy calusiaki Quote
dwbem Posted November 14, 2018 Posted November 14, 2018 A karmy Royal Canin unikaj jak ognia. Każda inna jest lepsza choć ja osobiście swoje psy całe życie karmię naturalnie mięsem i to dużo większe od mopsa a miewałam nawet i cztery rottweilery. Ja kupilam kiedyś szczeniaka, którego karmiono niemal od urodzenia tą karmą i o mało nie umarł z głodu bo chyba lepiej by przyswajał suche ziemniaki. Przestawiłam go na mięso i wyrósł na championa. Quote
Boneczka Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Witam też mam szczeniaka a wlasciwie dwa ze schroniska dluga historia z nużycą lub grzybicą nie roboona zeskrobina zastodowana tabletka o ile pamietam symparica i kapiele w szamponie z problemami grzybicznymi. Chce wypróbować kąpiele w boraksie. Moje pytanie o kolor sierści czy wrócił do naturalnego z takiego rudawego pieski czarne podpalane? Maja około 2,5 miesiąca i czy jakieś maści na te miejsca stosować np nagietek, aloes czy olej z dziurawca czy tylko te kąpiele? Jaką omega 3 dla psa wybrać Efa olie czy olej z łososia norweskiego dzikiego? Pozdrawiam Quote
Katrina1008 Posted March 7, 2022 Posted March 7, 2022 Witam jak można się z Panem skontaktować mam parę pytań w celu leczenia pieska na nużycę Quote
Recommended Posts