Norwich Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Zapraszam wszystkich ponownie do rozmów o tych wspaniałych psach. Pozdrawiamy Jakub i Anna Sumowscy [url=http://www.zamlicze.pl]zamlicze.pl - Hodowla Norwich i Norfolk Terierów [Kennel breeding Norwich & Norfolk Terriers][/url] Quote
Norwich Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 Bylismy dzis na wystawie w Łodzi. Byli wiekszość obecnie wystawianych Norwichy w Polsce tj. ok. 10 psów i suk. Mamy nadzieję że niedługo przybedzie paru poważnych hodowców i rasa zacznie szybciej sie rozwijać w Polsce. Pozdrawiamy Jakub i Ania Quote
Norwich Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 na wystawie klubowej pojawią sie prawie wszyscy zaangażowani obecnie hodowcy Norwichy i norfolków w Polsce - wielka szkoda że nas tak mało i nie widać chętnych do hodowli tych ras Quote
nika100 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Witam. Widzieliśmy kilka norwichy w Opolu. Rzeczywiście szkoda, że hodowli jest tak niewiele. Czy jest to rasa trudna w hodowli, że niewielu się tego podejmuje ? Quote
Norwich Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 W hodowli Norwichy jest szereg "trudnych" rzeczy. Po pierwsze trudno uzyskać materiał hodowlany a to daltego że właśnie rasa jest nieliczna, a to dlatego że jest dość duzy popyt na szczenieta z powodu ich "zacności" - są to po prostu wspaniałe psy. Poza tem faktycznie liczebnośc miotów nie jest powalająca, zarówna dla norwichy jak i norfolków; wydaje sie także że wielu osobom które juz norwiche mają nie chce sie podejmować trudów ich rozmanażania, po prostu wola je mieć Quote
Norwich Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Wystawialismy ostatnio w Lesznie naszego DUNDELKA no i się popisał. W dojrzałym juz wieku u irlandzkiego sędziego zgarnął pierwsze miesjce i zwycięstwo rasy:)) Quote
Norwich Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Mamy nadzieję że niedługo pojawią się u nas małe norwiche [url=http://www.zamlicze.pl]zamlicze.pl - Hodowla Norwich i Norfolk Terierów [Kennel breeding Norwich & Norfolk Terriers][/url] Quote
Norwich Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Nasz DROZD pojechał na Litwe i przywiózł stamtąd 2 x CACIB + BOB. Byli przyzwoicie sędziowie i konkurecja więc jestesmy ukontentowani Quote
Norwich Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Wróclismy niedawno z Lipska gdzie mielismy okazje konkurowac nie tylko z czołowymi niemieckim norwichami ale również z pięknymi z francji. Nie udało sie wygrać zatem aby sie odegrac teraz bedziemy musieli pojechac do belgii zeby im tam "pokazać":))))) Quote
Norwich Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 NIedługo będzie wystawa światowa w Bratsysławie - zapisłao sie naprawdę sporo Norwichy i Norfolków Quote
Norwich Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Byliśmy na Bundesieger w Dortmundzie gdzie nasz Romek zdobył tytuł Bundessiegera a Diana Bundesjugendsiegera i BOB. Nastepnego dnia syn Romka wygrał klubową wystawę norwichy w Holandii a Romek (jego ojciec) został drugim najlepszym psem. Do tego Norwich Terrier Club oraz Norfolk Terrier Club of Great Britain w uznaniu moich (tak naprawdę mojej Ani) osiagnięć hodowlanych godność sędziego dla obu tych ras. Nalezy jednak podkreslić że zgodnie z obowiazującymi przepisami ZKwP oraz FCI godność ta jest wyłacznie hodnnorowa i nie upowaznia mnie do sędziowania tych ras Quote
Nigra Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 jestem fanem Waszej hodowli! całkiem przypadkiem jakiś rok temu na jakimś angielskim kanale obejrzałam program o norwich terierach, a potem znalazłam WAS. Śledzę cały czas nowości na stronie. I wiem, że kiedyś pies z Waszej hodowli zamieszka z nami. Do kompletu z naszą szorstkowłosą jamniczka i terierowatą mieszanką :D pozdrawiam serdecznie :) Quote
Norwich Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 Dziękujemy za zaufanie i zapraszamy na wizytę Quote
Recommended Posts