puz Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 witam wszystkich jak zobaczyłam ponizszy link przypomniała mi sie historia biednego labka zapakowanego w karton i wysłanego poczta. do tej pory na allegro widziałam rózne zwierzaki ale psy jakiekolwiek i koty to juz przesada, czy już nie wystarczają zwykłe ogłoszenia?rozumiem każdego hodocę że chce sprzedać szczeniaki, żeby znalazły dom ale allegro to kojarzy mi się z handlem rzeczy materialnych ....a nie malych istotek Quote
PIKA Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 :o :o Te psy maja rodowód (przynajmniej tak pisze) znaczy, ze to legalna hodowla :evilbat: Ciekawe który to człowieczek mieni sie hodowcą, sprzedając szczeniaki na allegro :-? Wiecie gdzie ok. dwa miesiące temu urodziły sie szczeniaki w Warszawie? :roll: Bo rozumiem, że psiaki są juz do wydania :roll: Jesli to zdjęcie jest z konkretnej hodowli, to cos mi ten szary piesek na schodach "mówi". Nie wiem, nie widziałam, ale słyszałam, ze w jednej warszawskiej hodowli jest oprócz ogarów, piesek kundelek - staruszek, ale czy to akurat ten to :niewiem: Ja bym powiadomiła ZK :evilbat: Quote
pasz Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 .... nie wiem ale to wygląda na znanego nam psiaka..... Nie chcę być pierwsza która napisze jakie są moje typy.... Ale nie trudno się chyba domyślić... Pozdrawaim p.s. Absolutnie tego nie popieram Quote
bea100 Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 :o :o Te psy maja rodowód (przynajmniej tak pisze) znaczy, ze to legalna hodowla :evilbat: Ciekawe który to człowieczek mieni sie hodowcą, sprzedając szczeniaki na allegro :-? ... To wstyd i hańba :evilbat: Zatkało mnie po prostu :-? Quote
PATIszon Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Wywalilam linka. Nie bedziemy dziadom robic reklamy, nie? Quote
bea100 Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Wywalilam linka. Nie bedziemy dziadom robic reklamy, nie? Dobrze zrobiłaś 8) A ja się zastanawiam co by tu z tą licytacją wykręcić za numer...hmmmm...czy mozna coś zrobić? Czy ktoś ma jakiś pomysł? Quote
PATIszon Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Allegro to taka tablica ogloszen. Generalnie nie ma nic zlego w dawaniu ogloszenia :niewiem: Ja tez mam mieszane uczucia, ale jakby facet dal ogloszenie do "Mojego psa" czy innej psiej gazety to byloby ok? Nie wiem sama, dobrze ze chociaz psy legelne... Quote
PIKA Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Pati ogłoszenia, ogłoszeniami. Z ogłoszeń ludzie dzwonią, dowiadują sie, możesz zweryfikowac przyszłego właściciela ( jak Ci zalezy do kogo psiaki trafią) Ale to jest licytacja psiaków :roll: Jedyną weryfikacją właściciela jest zasobnośc jego portfela !? :-? Dobzre chociaz że to ani nie rotki, ani nie bulowate, bo przynajmniej ogary nikogo nie zjedzą, jak cos pójdzie nie tak, ale czy tym psiakom bedzie u danch ludzi dobrze? :niewiem: Czy sobie poradza z tym psem? Ogarki łagodne, ale tez indywidualisty :wink: Quote
bea100 Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Allegro to taka tablica ogloszen. Generalnie nie ma nic zlego w dawaniu ogloszenia :niewiem: Ja tez mam mieszane uczucia... Pat: pies nie jest RZECZĄ którą mozna licytować :x kto da więcej temu sprzedam...to jakieś pomylenie pojęć... :roll: Ja teraz wybieram ,,rodziców" dla swoich 6 ogarków :baby:...robię to starannie i wiem o czym piszę... Nie o kasę tu powinno chodzić a o szczęście tych istot i tyle !!!!!!! Pika: czy Ty już się wyspałaś :-? Quote
PATIszon Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Pati ogłoszenia, ogłoszeniami. Z ogłoszeń ludzie dzwonią, dowiadują sie, możesz zweryfikowac przyszłego właściciela ( jak Ci zalezy do kogo psiaki trafią) Ale to, ze jest aukcja, nie znaczy chyba (mam nadzieje) ze przyszly wlasciciel nie zostanie przepytany na okolicznosc. Nie wiem, jak mowilam , mam mieszane uczucia. Ja generalnie nie bylabym w stanie zarabiac na zwierzetach (kurcze to po cholere ja na zootechnike polazlam) :hmmmm: Quote
Hania Posted September 11, 2004 Posted September 11, 2004 Myślę, że ogłoszenie to jednak coś innego. A Allegro jest internetowym targowiskiem. Zresztą to o ogarach nie brzmi jak ogłoszenie. Zobaczcie dla porównania np. to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29111796 Quote
bea100 Posted September 11, 2004 Posted September 11, 2004 Myślę, że ogłoszenie to jednak coś innego. A Allegro jest internetowym targowiskiem. Zresztą to o ogarach nie brzmi jak ogłoszenie... Otóż to :evil: I to mnie najbardziej zabolało. Ogar (pies) tutaj został potraktowany jak przedmiot (zwykłej licytacji) :( Quote
PIKA Posted September 11, 2004 Posted September 11, 2004 Pika: czy Ty już się wyspałaś :-? najpierw się wykąpałam :roll: Ja generalnie nie bylabym w stanie zarabiac na zwierzetach (kurcze to po cholere ja na zootechnike polazlam) :hmmmm: zarabiać, albo i nie zarabiać. Ten zarobek to jest względny patrząc na wcześniejsze wydatki :wink: Normalnie mozesz cenę obniżyć, jak Cię nabywca przekona, oddać na warunkach hodowlanych (bez kasy) Na takim allegro po zapodaniu w tej formie, możesz rzeczywiście zarobić, bo Ci się kaska za psiuta powiększyć może :wink: Więc o co chodzi o kasę, czy o propagowanie polskiej rasy :roll: Hania dała świetny przykład że na allegro też można dac ogłoszenie , to o ogaracha było zwykłą licytacja "rzeczy" na zasadzie kto da więcej :-? Quote
pasz Posted September 11, 2004 Posted September 11, 2004 Po prostu nie wytrzymałam i napisalam maila do hodowcy. I przyszła odpowiedź. Psiaki a raczej pies bo jeden już został do oddania to OPUS. Rodzice to : DUSIOŁEK z GOŃCZAKÓW JUKA z MAGURSKIEJ KNIEI Wlaścicielka psiaka to Marta która ma jeszcze suczkę POMNA która jest siostrą POSWIATKI. Pozdrawiam Quote
bea100 Posted September 11, 2004 Posted September 11, 2004 ...Rodzice to : DUSIOŁEK z GOŃCZAKÓW JUKA z MAGURSKIEJ KNIEI Wlaścicielka psiaka to Marta która ma jeszcze suczkę POMNA która jest siostrą POSWIATKI. ... Heh :pissed: Quote
PIKA Posted September 11, 2004 Posted September 11, 2004 Ładnie lądują dzieci po takim championie jak Dusioł :roll: :-? Quote
puz Posted September 11, 2004 Author Posted September 11, 2004 Czesc Dziewczyny widze ze wywołałam burzę. Ale celowo umiesciłam ten link dlatego że allgro to allegro to giełda. Psy jak najbardziej legalne nie podwarzam hodowli wrecz podkreslam jej materialny cel.Bo szczeniaki powinny miec doklałdnie dobranych właścicieli a nie jak biedny Litwor. Ktos go kupił bo miał kase i wylądował w garażu z zabawką na wylewce betonowej i zabawką. No i workiem suchej karmy, a teraz jest u Pani Magdy.Uwarzam że reklama ogłoszeń o zwierzętach ma swoje miejsce jak gazety strony internetowe itd. Allegro o zwierzetach to akcesoria ksiązki itd Przyznam sama napisąłm do tej pani maila z wyrazami oburzenia.Każdy z nas byłby w desperacji zeby znalęźć dom ale tak......... :evilbat: poza tym co do ceny kto za ile sprzedaje jego sprawa, nie mam nic do tego. W koncu prawda jest taka ze zaczyna sie od 2 tys a konczy na mniej bo i tak ludzie sie targuje a z czegos trzeba spuscic pozdrawiam ilona, Puzon i Gruba Quote
bea100 Posted September 13, 2004 Posted September 13, 2004 ...Bo szczeniaki powinny miec doklałdnie dobranych właścicieli a nie jak biedny Litwor. Ktos go kupił bo miał kase i wylądował w garażu z zabawką na wylewce betonowej i zabawką. No i workiem suchej karmy, a teraz jest u Pani Magdy... Biedny Litwor, tacy ,,własciciele" to jakaś porażka :evil: Inna rzecz, że ,,nie prześwietlisz" ludzkiej duszy :-? Ja będę opiekowała się i odwiedzała ( ,,wizytowała" :lol: ) swoje ogóreczki i staram się teraz jak mogę by naprawdę ,,dobrze trafiły" 8) Miałam już ,,przedziwne" telefony od nawiedzeńców jakichś o których wolę zapomnieć :x Ale ja nie żyję z psów jak ta ,,Marta", mogę sobie pozwolić na to, by np Bohunek trafił do pewnej sprawdzonej leśniczówki na prawach hodowlanych i wogóle jestem elastyczna cenowo gdy w grę wchodzi szczęście moich piesków to wiadomo... 8) Ale jest bardzo wiele hodowli gdzie psy są przedmiotem (zysku, handlu, a gdy je się wyeksploatuje są mordowane), ech, naturo ludzka :evilbat: Quote
aga1215 Posted September 13, 2004 Posted September 13, 2004 jako ciekawostka uzupełniająca dyskusję - na stronie myśliwskiej - knieja.pl jest ogłoszenie o ZAMIANIE rocznej suki na innego psa :evil: - a to już dla mnie jest zupełnie niewyobrażalne mam psa po przejściach, ze schroniska, jest u mnie prawie 2 lata (dokładnie bez tygodnia :P ) niewiem, co bym zrobiła, gdyby znalazł sie właściciel, ale NA PEWNO NIE ODDAŁABYM Ja generalnie nie bylabym w stanie zarabiac na zwierzetach (kurcze to po cholere ja na zootechnike polazlam) jeszcze Ci zostaję bogaty mąż :wink: Quote
puz Posted September 13, 2004 Author Posted September 13, 2004 Co Ci ludzie nie wymyśla........Wrrrrrrrrrrrrr wkurza mnie to że są istoty bezmyslne i bezuczuciowe Quote
bea100 Posted September 13, 2004 Posted September 13, 2004 jako ciekawostka uzupełniająca dyskusję - na stronie myśliwskiej - knieja.pl jest ogłoszenie o ZAMIANIE rocznej suki na innego psa :evil: ... To ci ciekawostka :evilbat: Proszę podaj tutaj linka (bo coś nie mogę znależć :roll: ) Już ja tam napiszę.... :evil: Quote
aga1215 Posted September 13, 2004 Posted September 13, 2004 jako ciekawostka uzupełniająca dyskusję - na stronie myśliwskiej - knieja.pl jest ogłoszenie o ZAMIANIE rocznej suki na innego psa :evil: ... To ci ciekawostka :evilbat: Proszę podaj tutaj linka (bo coś nie mogę znależć :roll: ) Już ja tam napiszę.... :evil: ależ proszę http://www.knieja.pl/ogloszenie.php?id=2&k=3 lub też: www.knieja.pl - dalej szukasz psy -sprzedam, kupię, zamienię pozdrawiam Quote
bea100 Posted September 13, 2004 Posted September 13, 2004 ...ależ proszę... Dzięki :P Zapytałam m in tego faceta, czy nie ma również rocznego dziecka ,,na wymianę" :roll: Quote
aga1215 Posted September 13, 2004 Posted September 13, 2004 ...ależ proszę... Dzięki :P Zapytałam m in tego faceta, czy nie ma również rocznego dziecka ,,na wymianę" :roll: tylko mi proszę na żadnego ogóreczka nie wymieniać :nono: :wink: BTW - ciekaw, gdzie sie wklei ten post, Beata czy zauważyłaś, ze masz nadprzyrodzone zdolnosci :wink: ? Zacytowałaś mnie przed moim postem z linkiem kniei :evil: Quote
bea100 Posted September 13, 2004 Posted September 13, 2004 Kurna, coś się działo z dogo niedobrego :roll: Mam nadzieję, że już będzie OK :P Nie widziałam tego tematu, więc wpisałam się w ,,Pozdrowionkach" :-? Ale już widzę...więc... Posłuchajcie dobrych wieści: na piątek byłam umówiona z przemiłą panią na obejrzenie Bochnara, własnie zadzwoniła, że mąż jej zrobił prezent-niespodziankę i kupił OPUSA :D To przemili ludzie (niedawno pochowali pieska ogaropodobnego) i jestem pewna, że ten biedny Ogarek z allegro znalazł kochający dom :D Dobre dobre wieści :B-fly: A P Marcie proponuję na przyszłość trochę więcej pomysłowości w pisaniu ,,ogłoszeń" oraz wyczucia hodowlanego i oleju do główki :roll: Apropos: mam pytanie do hodowców/ widzę, że Dusioł nadal kryje/do jakiego wieku pies daje dobre/zdrowe potomstwo? W regulaminie hodowlanym jest przecież wymieniona granica 8 lat :-? Quote
Recommended Posts