gryf80 Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [B]cockermaister[/B] oczywiście że tak!ja swojemu psu podaję właśnie ludzkie(pies wazy 80kg),bo na weterynaryjne bym zbankrutowała.jak był młodszy,lzejszy to nie było problemu Quote
kasikz Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='cockermaister']Witam ;) mam pytanie: czy leki na sawy dla ludzi można podawać psom?[/QUOTE] Można. Ja daję flexus i działa :) Quote
cockermaister Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Kasikz a ile kosztuje opakowanie i jak dawkujesz? Ja mam cocker spanielke waga 16kg Quote
kasikz Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Ostatnio dawałam Flexus Booster, kosztuje gdzieś 43 zł za opakowanie 30 tabletek. Mój piesek waży 10 kg i dawałam różne dawki - 1/3 tabletki na dzień, później 1/2. Na innym forum podano mi dawki nawet większe przeliczając na kg, ale te, które podawałam wystarczały. Teraz mamy przerwę, bo jest po kuracji Bonharenem, więc żołądek odpoczywa. Quote
gryf80 Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 ja podaje to :[url]http://www.doz.pl/leki/p7945-Artrocol[/url] ,w promocji trafiłam za 18,9zł za opakowanie Quote
kasikz Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Fajny ma skład i faktycznie tanie :) A możesz podać dawkę dla piesia 10 kg? Robisz też przerwy dwutygodniowe w podawaniu tego suplementu? Kiedyś był świetny Tumerin - wyciąg z kurkumy i imbiru. Niestety Bobo zjadł tylko jedno opakowanie i wycofali... bardzo żałuję. Quote
gryf80 Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 KAsi porownaj sobie sklad np.dolfos arthrofos tabl. I tego preparatu artrocol.bardzo latwo przeliczyc. Przerw nie robie rzadziej niz co 2 m-ce.czyli podaje 2 m-ce i 2 przerwy i tak na zmiane,pozdrawiam Quote
kasikz Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Zastanawiam się na razie kiedy w ogóle zacząć dawać, bo na razie jeszcze działa Bonharen :) Może od czasu jak będzie pływał w basenie, wtedy na pewno taki wspomagacz się przyda. Bo porównując różne preparaty, ten ma wg mnie bardzo dobry skład, a inne podobne są od niego droższe. Quote
Rehab Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Witam, Uprzejmie donoszę, iż w Warszawie przy ul. Heroldów jest przychodnia weterynaryjna z ośrodkiem rehabilitacji zajmująca się rehabilitacją psów i kotów, w której pracuję. www.psychodnia.pl Lecznica jest świetnie wyposażona, jest tu m.in. bieżnia wodna do ćwiczeń w odciążeniu, wykonujemy także wiele różnych zabiegów rehabilitacyjnych, jak i ćwiczymy z pacjentami. Najczęściej przychodzą do nas psy po urazach kręgosłupa, psy mające niedowłady związane ze zwyrodnieniami kręgosłupa, z dysplazją stawów biodrowych i łokciowych, psy które z różnych powodów mają trudności z poruszaniem się i ze wstawaniem, psy po urazach kolan (np. pozrywane więzadła krzyżowe) oraz czworonożni sportowcy. Generalnie staramy się wyprowadzać na prostą neurologicznych i ortopedycznych pacjentów. Niestety jeszcze niewielu właścicieli jest świadomych możliwości fizjoterapii dla zwierząt, dlatego uważam, że powyższa informacja może być pomocna w opisywanych tu na forum przypadkach. Pozdrawiam i zapraszam. Quote
Recommended Posts