Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]cockermaister[/B] oczywiście że tak!ja swojemu psu podaję właśnie ludzkie(pies wazy 80kg),bo na weterynaryjne bym zbankrutowała.jak był młodszy,lzejszy to nie było problemu

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='cockermaister']Witam ;)

mam pytanie:
czy leki na sawy dla ludzi można podawać psom?[/QUOTE]

Można. Ja daję flexus i działa :)

Posted

Ostatnio dawałam Flexus Booster, kosztuje gdzieś 43 zł za opakowanie 30 tabletek. Mój piesek waży 10 kg i dawałam różne dawki - 1/3 tabletki na dzień, później 1/2. Na innym forum podano mi dawki nawet większe przeliczając na kg, ale te, które podawałam wystarczały. Teraz mamy przerwę, bo jest po kuracji Bonharenem, więc żołądek odpoczywa.

Posted

Fajny ma skład i faktycznie tanie :) A możesz podać dawkę dla piesia 10 kg?

Robisz też przerwy dwutygodniowe w podawaniu tego suplementu?

Kiedyś był świetny Tumerin - wyciąg z kurkumy i imbiru. Niestety Bobo zjadł tylko jedno opakowanie i wycofali... bardzo żałuję.

Posted

KAsi porownaj sobie sklad np.dolfos arthrofos tabl. I tego preparatu artrocol.bardzo latwo przeliczyc.
Przerw nie robie rzadziej niz co 2 m-ce.czyli podaje 2 m-ce i 2 przerwy i tak na zmiane,pozdrawiam

Posted

Zastanawiam się na razie kiedy w ogóle zacząć dawać, bo na razie jeszcze działa Bonharen :) Może od czasu jak będzie pływał w basenie, wtedy na pewno taki wspomagacz się przyda.
Bo porównując różne preparaty, ten ma wg mnie bardzo dobry skład, a inne podobne są od niego droższe.

• 11 months later...
Posted

Witam,

Uprzejmie donoszę, iż w Warszawie przy ul. Heroldów jest przychodnia weterynaryjna z ośrodkiem rehabilitacji zajmująca się rehabilitacją psów i kotów, w której pracuję.

www.psychodnia.pl

Lecznica jest świetnie wyposażona, jest tu m.in. bieżnia wodna do ćwiczeń w odciążeniu, wykonujemy także wiele różnych zabiegów rehabilitacyjnych, jak i ćwiczymy z pacjentami.

Najczęściej przychodzą do nas psy po urazach kręgosłupa, psy mające niedowłady związane ze zwyrodnieniami kręgosłupa, z dysplazją stawów biodrowych i łokciowych, psy które z różnych powodów mają trudności z poruszaniem się i ze wstawaniem, psy po urazach kolan (np. pozrywane więzadła krzyżowe) oraz czworonożni sportowcy. Generalnie staramy się wyprowadzać na prostą neurologicznych i ortopedycznych pacjentów.

Niestety jeszcze niewielu właścicieli jest świadomych możliwości fizjoterapii dla zwierząt, dlatego uważam, że powyższa informacja może być pomocna w opisywanych tu na forum przypadkach.

Pozdrawiam i zapraszam.