Velpsterex Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Witam. Mam problemik. Mój pies jest u mnie od 2 i pół tygodnia. I ma pewną manię, obgryzanie wszystkiego czego się da, i niszczenie dywanów. I zastanawiam sie. W sklepach widzę drapaki dla kotów, i nie wiem czy takiego nie kupić (oczywiście nie takiego do skakania tylko taką zwykłą drapaczkę.) Czy to ma sens? Quote
Illusion Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Wydaje mi się, że najlepiej będzie wymęczyć porządnie psa i kupić mu jakieś zabawki, które zajmą go na jakiś czas (kong, snackball itp.). Quote
Shetanka Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Nie rozumiem - kupić mu drapak żeby go niszczył? :crazyeye: Po prostu - wymęczyć psa, kupić świńskie ucho czy coś-innego-do-pogryzania i będzie święty spokój :D Quote
werbena520 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 [quote name='Velpsterex']Witam. Mam problemik. Mój pies jest u mnie od 2 i pół tygodnia. I ma pewną manię, obgryzanie wszystkiego czego się da, i niszczenie dywanów. I zastanawiam sie. W sklepach widzę drapaki dla kotów, i nie wiem czy takiego nie kupić (oczywiście nie takiego do skakania tylko taką zwykłą drapaczkę.) Czy to ma sens?[/quote] :roll:..W okresie kiedy moje Anioły były malutkie,kupowałam im w Lumpexach misie i inne szmacianki...i na nich się wyżywały:razz: Quote
Velpsterex Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 no moze i, ale ja mu dałam już drugiego pluszaka dzisiaj, i już jest w strzępach, jak tak dalej pójdzie to w ciągu kilku dni pozbędę się wszystkich miśków! Quote
werbena520 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 [quote name='Velpsterex']no moze i, ale ja mu dałam już drugiego pluszaka dzisiaj, i już jest w strzępach, jak tak dalej pójdzie to w ciągu kilku dni pozbędę się wszystkich miśków![/quote] :lol: Znam ten ból...:lol:.Musisz się uzbroić w cierpliwość do ok 8 mies życia...tzn tak długo jak pupilek zmieni ząbki.U moich seterów dosyć szybko nastąpiła wymiana ząbków.Kupowałam w lumpexach szmacianki za ok 5 zł na tydzień i przeważnie natychmiast je "potraktowały".Potem,przez tydzień musiały się bawić tymi " potraktowanymi".W tym okresie wszystko co można było podrzeć lub do końca zdewastować było przez nich skrupulatnie wykończone :evil_lol:.Miłej zabawy z pupilkiem..:cool3:tylko radzę chronić ręce.. Quote
Velpsterex Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Dzięki za radę. Otóż kupiłem taka jakby podkładkę do drapania (taką jakby wycieraczkę usztywnioną). Nawet ją troszkę drapie, ale woli miśki zdecydowanie ;). Quote
Guest papillonek Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Jeśli pies ma silne zęby to nie widzę sensu kupowania pluszaków :lol: Lepszy byłby chyba sznur do ciągania :diabloti: Quote
Qeeriefire Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Drapak dla psa....ciekawe :D Proponuje zabawki specjalnie przeznaczone dla psów z wytrzymałych tworzyw oraz dłuższe spacery i zabawa z psem . Quote
chau Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Jeśli pies wszystko gryzie to za wiele nie pomoże kupienie drapaka - miałby on sens gdyby pies lubił się o wszystko ocierać i drapać właśnie. Kup mu lepiej jakieś fajne gryzaki; w różnych sklepach są dostępne różne rodzaje, różne kształty mające za zadanie też np. masowanie dziąseł psa i tym podobne :) Jest duży wybór a to na pewno pomoże. Quote
ozierek Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Może spray do odstraszania psów moja obgryzała drzwi i juz przestała ;) Quote
Recommended Posts