Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak odmierzać konkretną ilość karmy, jak zaleca producent na opakowaniu? Przecież szklanka ma 250 ml, a nie gram. Są jakieś specjalne miarki do kupienia?

Posted

[quote name='kbk']Jak odmierzać konkretną ilość karmy, jak zaleca producent na opakowaniu? Przecież szklanka ma 250 ml, a nie gram. Są jakieś specjalne miarki do kupienia?[/quote]

Hm, widzę, że nie masz wielkiego doświadczenia z karmami. Porządne karmy mają miarki z zaznaczoną gramaturą, gratisowo dodawane do karmy. Jaka to karma? Jeśli sprzedawca nie dał Ci miarki to możesz np na pojemniku od czegoś odważyć wyznaczoną ilość i zaznaczyć kreską.

Posted

To karma Brit junior, worek 15 kilogramowy jest już zamówiony z Allegro. Może będzie dołączona miarka... Na razie kupuje mu na wagę w sklepie Purinę dog chow.

Posted

O miarki pytaj w sklepach zoologicznych. Dla każdej karmy, są dane miarki. Royal ma swoją, Purina ma swoją, Bento Kronen również ma swoją. Z boku opakowania karmy jest napisane ile `dozować` karmy w zależności od wagi psa, jaką osiągnie jako dorosły pies.

Widzę, że nie napomknąłeś ile twój pies ma lat/miesięcy. Jeśli jest to szczeniak, dobrze by było, gdybys mu kupował/a np. Royala, Bento Kronen, Purina PRO PLAN (nie niższa półka), dlatego, że dorasta i musi mieć dobrze zbilansowane pożywienie. :) Gdy skończy rok, możesz go stopniowo przeżucić na np. Purinę Pro plan, lub Brekis.

Posted

[quote name='Bura']Purina to szmelc, Już lepszy ten Brit, ja mam do brita miarkę, czy Ci wyślą trudno wyczuć.[/QUOTE]

Bzdura. Purina to nie jest szmelc. W pewnym sensie masz rację, ale nie do końca. Purina wyprodukowała dużo karm, m in. darling (ogromny szmelc), brekis (karma na poziomie), i Pro plan (najlepsza karma jaką wyprodukowała Purina).

Posted

[quote name='Justynaaaa']O miarki pytaj w sklepach zoologicznych. Dla każdej karmy, są dane miarki. [/quote]

zdecydowanie nie kazda firma ma swoje miarki, malo tego - wg mnie tylko te popularne.
Miarka z royala to nie bedzie ta sama miarka co np z hillsa - inna waga i wielkosc granulek. Jak nie mam miarki to waze na wadze kuchennej i zaznaczam na miarce np royala - ktora bez problemu mozna dostac u weta czy w kazdym sklepie zoologicznym.