Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam pytanie w jakim wieku powinien byc piesek rasy pekińczyk aby można było go dopuścic do suczki poniewarz mój piesek ma 8-mcy i zastanawia mnie to ile trzeba jesze czekac zeby pokrył jakąś sunie.prosze o odpowiedz w tej sprawie.z góry bardzo dziękuję.

Posted

[quote name='gosiaczek1256']mam pytanie w jakim wieku powinien byc piesek rasy pekińczyk aby można było go dopuścic do suczki poniewarz mój piesek ma 8-mcy i zastanawia mnie to ile trzeba jesze czekac zeby pokrył jakąś sunie.prosze o odpowiedz w tej sprawie.z góry bardzo dziękuję.[/quote]
po zdobyciu uprawnień hodowlanych

[url]http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/Regulamin_hodowli_psow_rasowych.pdf[/url]

Posted

[quote name='gosiaczek1256']mam pytanie w jakim wieku powinien byc piesek rasy pekińczyk aby można było go dopuścic do suczki poniewarz mój piesek ma 8-mcy i zastanawia mnie to ile trzeba jesze czekac zeby pokrył jakąś sunie.prosze o odpowiedz w tej sprawie.z góry bardzo dziękuję.[/quote]

Kiedy suczka będzie miała status suki hodowlanej a pies reproduktora.:razz:

Guest Agata_B
Posted

[quote name='gosiaczek1256']mam pytanie w jakim wieku powinien byc piesek rasy pekińczyk aby można było go dopuścic do suczki poniewarz mój piesek ma 8-mcy i zastanawia mnie to ile trzeba jesze czekac zeby pokrył jakąś sunie.prosze o odpowiedz w tej sprawie.z góry bardzo dziękuję.[/quote]Na tym forum nie popieramy rozmażania psów nierodowodowych (wiec nie ździw się jak na Ciebie nakrzyczą) ponieważ jest bardzo dużo psów w schroniskach i do adopcji, także pekińczyków.
Ogólnie odradzam, bo ponoć po kryciu psy maja wiekszy poped, bedzie Ci ciagle uciekał i wszystko strasznie obsikiwał ,dlatego najlepiej wykastrować.
Pozdrawiam;)

Guest Agata_B
Posted

[quote name='Cockermaniaczka']Psow bez papierow nie dopuszczamy!!!:angryy::mad:[/quote]Takie posty nic nie dadzą, jak będzie chciała to i tak dopuści.

Guest Agata_B
Posted

[quote name='Cockermaniaczka']Ano wiem,ale wkurza mnie cos takiego jak jasna cholera:mad:[/quote]No mnie też bardzo, ale nic nie poradzimy.

Posted

Jeżeli psiak nie ma rodowodu i uprawnień hodowlanych - nie dopuszczaj go wcale.

Jeżeli ma uprawnienia i rodowód (w co wątpię) to tak, jak dopuszcza tego Regulamin Hodowli Psów rasowych.
;)

Posted

Dla zalozycielki tematu polecam watek:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f582/pekinczyki-w-potrzebie-114405/index13.html[/URL]
Po chol..e rozmnazac kolejne psiaki, skoro tyle jest w potrzebie??
A idz jeden z drugim do schroniska i nie wymyslaj bzdur! :angryy:
Bo co? Bo tamte gorsze sa? Bo paniusie sie brzydza takich brudnych pieskow? Wiec lepiej porozmnazac sobie i posprzedawac nie?
Szlag mnie trafia jak widze takie pytania.

Posted

[quote name='Edzina']
Dla zalozycielki tematu polecam watek:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f582/pekinczyki-w-potrzebie-114405/index13.html[/URL]
[/quote]
dokładnie, odam więcej-mogę cie założycielko wątku zabrac do schroniska-z lubą chęcią! chcesz? to się umówimy dobrze? -popatrzysz sobie - jak przez takich jak ty psy umierają w schroniskach-bo psy nie rosną na drzewach tylko są powoływane przez ludzi takich jak ty, pojedź na Paluch rocznie czeka na dom prawie 100 Pekińczyków:angryy:, czekają-bo ludzie bez sensu powołują na świat następne!

albo jeszcze inaczej-mam tu coś dla ciebie-schronisko na slajdach, taka tak z tego miejsca mam swojego Dyzia Pekińczyka-oto specjalnie dla ciebie:

[CENTER][URL="http://pl.youtube.com/watch?v=GIUwTdLhq9I"][IMG]http://i4.ytimg.com/vi/GIUwTdLhq9I/default.jpg[/IMG][/URL]

[/CENTER]

• 11 months later...
Posted

Wiecie co powiem wam jedno, ja tez nie jestem za "zbędnym" że tak się wyraże rozmnażaniem psiaków,ale bez przesady.zapisujac się na te forum w życiu bym nie pomyslała że bedzie taka zawisc :( własciciele nie rasowych psów sa gorsi od rasowych? ludzie zastanówcie się.jestesmy tu zeby sobie pomagac nawzajem i sie wspierac a nie na siebie naskakiwac! sorry ale mnie to dopiero wkurza.ja niemam rasowego psa i co to moze znaczy ze nie powinnam wogóle sie udzielac bo moj pies i ja co za tym idzie to jestesmy gorszego gatunku.i wiecie co wcale sie nie dziwie ze ta dziewczyna juz nie pisze , mi tez sie odechciało :(

Posted

:roll: A moze troche wyluzuj co?
W ktorym miejscu znalazlas napisane ze pies bez papieru jest gorszy??
My tylko mowimy ze takich psow sie ROZMNAZA!!!:shake:
Kazdy pies zasluguje na milosc a wiekszosc psow na tych forach to kundelki ktore kiedys tez ktos chcial dopuscic:angryy:

Posted

o i tu sie z toba w 100% zgadzam!!! wszystkie pieski trzeba kochac.poprostu niektórych najnormalniej w świeci nie stac na pieska rasowego :(ja swojego kupiłam od małżeństwa których sunia urodziła dwa i nie zamieniłabym go na żadnego innego!

Posted

Izabelb.Mówisz,że niektórych " nie stać" na kupno psa z rodowodem,a nie przyszło Ci do głowy,że kupując psa o niewiadomym pochodzeniu (taki jest każdy pies bez dokumentów) oszczędzasz[B] tylko i wyłącznie [/B]w momencie kupna szczenięcia. Koszt wyżywienia, szczepień,szkolenia,czyli najogólniej mówiąc utrzymania psa z rodowodem i bez jest dokładnie taki sam (do rejestrowania rasowego = rodowodowego psa w Związku Kynologicznym i pokazywania go na wystawch nikt Cię nie zmusza. Decyzja o wystawianiu psa należy [B]tylko [/B]do właściciela.
Różnica w cenie pekińczyka rasowego (z metryką) a pekińczykopodobnego kundelka nie jest wcale aż tak duża. Za kundelka w typie pekińczyka handlarze potrafią " zaśpiewać" nawet 500 złotych,podczas gdy rasowego pekińczyka ( z metryką) kupisz już za 800- 1000 zł.
Pozornie wysokie ceny rasowych szczeniąt nie są,jak się powszechnie sądzi,wynikiem zmowy hodowców,ale wynikają z wielu czynników. Poczytaj trochę na temat akcji Rasowy= Rodowodowy,być może wtedy zrozumiesz, o co chodzi.
Pozdrawiam

Posted

masz rację,iz różnica w kosztach jest tylko przy zakupie.zgadzam się z Tobą. Jednak 500 zł różnicy to jest sporo., ale nie chodzi o to.zastanawiałam się nad kupnem rasowego, ale jak szukałam to w okolicacg białego nie było żadnej hodowli.miałam mozliwosc kupna rodowodowego bolończyka, ale wybrałam mojego pekinka z czego się ciesze.mi tylko chodzi o to żeby nie "odpychac" właścicieli nie rodowodowych piesków, bo przeciez czy to kundel czy rasowy to rownie mocno je kochamy, prawda?pozdrawiam

Posted

[quote name='izabelb']masz rację,iz różnica w kosztach jest tylko przy zakupie.zgadzam się z Tobą. Jednak 500 zł różnicy to jest sporo., ale nie chodzi o to.zastanawiałam się nad kupnem rasowego, ale jak szukałam to w okolicacg białego nie było żadnej hodowli.miałam mozliwosc kupna rodowodowego bolończyka, ale wybrałam mojego pekinka z czego się ciesze.mi tylko chodzi o to żeby nie "odpychac" właścicieli nie rodowodowych piesków, bo przeciez czy to kundel czy rasowy to rownie mocno je kochamy, prawda?pozdrawiam[/quote]

Odległość od hodowli bywa uciążliwa,ale nie jest to trudność nie do pokonania. (W Polsce w ogóle jest mało hodowli tej rasy). Ja po swoje pekiny jechałam około 350 km (w jedną stronę),bo postanowiłam,że nie dam zarobić rozmnażaczom ani domorosłym" hodowcom". Jak mówi przysłowie: Dla chcącego nic trudnego.
Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Lotty']Izabelb.Mówisz,że niektórych " nie stać" na kupno psa z rodowodem,a nie przyszło Ci do głowy,że kupując psa o niewiadomym pochodzeniu (taki jest każdy pies bez dokumentów) oszczędzasz[B] tylko i wyłącznie [/B]w momencie kupna szczenięcia. [/QUOTE]
Wiem coś o tym...
Kupiłam psa za 350 zł... Mój błąd... Ale za to potem za operację zapłaciłam dwa razy tyle jak nie więcej, więc już nigdy psów z pseudo... :evil_lol:

Posted

a ja wam coś powiem,wszyscy miłośnicy psów rasowych....

Kiedyś oglądałam program na ANIMAL PLENET to było już dawno,tak że teraz nie jestem w stanie powiedzić pod jakim tytułem leciał i w jakim kraju miało to miejsce,ale dialogi były angielskie,więc zakładam że mogły to być "stany" bądź Anglia.

I właśnie w tymże programie były przedstawione farmy rasowych psów,gdzie suki rasowe były tylko narzędziami do nabijania pieniążków włascicielom.
Dosłownie szok w jakich warunkach te psiny żyły,zabiedzone - budy rozpadnięte,brak wody ,pożywienia..
A najgorsze było to że wszystko było legalne i najważniejsze że pies z takiej farmy miał papier ...
Dla mnie to był szok..!!!!!!!!!!

Posted

Bo są prawdziwi hodowcy z zamiłowaniem do rasy, a są tacy, którzy rozmnażają psy dla kasy..
Ale nie można powiedzieć, że wszystkie hodowle takie są... bo nie są.. Niestety , dla nie których ludzi liczy się tylko - kasa, kasa, kasa... Ale poprzeglądaj na dogo galerie hodowców - każdy pies zadbany, w odpowiednich warunkach:loveu:

Posted

A jakże by inaczej hodowca miałby sprzedać swój towar..
Reklama jest zawsze dźwignią handlu...Produkt nieważne w jakich warunkach powstaje ,ważne by miał zachęcający wygląd by zachęcić kupującego...
Psina przez pierwsze kilka tyg. żyje w warunkach urągających wszelakim normom,a na kilka dni przed zbyciem,jest odrobaczany,myty,futerko mu sie różnymi środkami nabłyszcza coby miał zdrowy wygląd (papiery rodowodowe oczywiście są w porządku,bo jakby inaczej )....
W tym wszystkim jest po prostu biznes,liczy sie produkt końcowy i oczywiście zbyt.Tam gdzie w gre wchodzi pieniądz,tam brak jest sentymentów.
A sympatycy czystej rasy niech sie oburzają,ale to są po prostu fabryki psiaków małym kosztem a z dużym zyskiem