okurasan Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 mam pytanie odnosnie nadwagi u sznaucerka miniaturki. jest to suczka w wieku 4 lat wazy 4,5 kilo, ma lekka nadwage, rzebra sa lekko wyczuwalne. karmie ja purina pro plan. moglby mi ktos poradzic jak dawkowac ta karme by moj pies nie tyl?? czyli jaka powinna byc jedna porcja i jaka dawka przez caly dzien?? Quote
olinafm Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Jeśli waży 4,5 kg to chyba ma niedowagę. mój na niecałe 5 mies i waży ok 6 kg. Docelowo miniaturka powinna ważyć -chyba- +/- 8,5 kg Quote
Elitesse Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 dokladnie - 4,5 kg to bardzo malo jak na dorosla miniature Quote
Pink Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 uhu, 4.5 kg to bardzo malutko :roll: ja mam bardzo malego sznauca 31cm jak naciagne i wazy 6.2 kg. dawaj foty, to ocenimy "fachowym" okiem :cool3: Quote
Elitesse Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 moze to jakas cudowna krzyzowka z yorkim jest albo cos w tym stylu :roll: bo ostatnio tego masa na allegro Quote
olinafm Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 A po czym można poznać że szczeniak sznaucera to "podróbka" ? Dla mnie wszystkie te szczeniaki wyglądają tak samo :razz:. O ile u dorosłego psa można przeważnie dostrzec czy jest skundlony,tak u takich małych szczeniaków naprawdę nie wiem jak to się udaje, szczególnie patrząc tylko na zdjęcia. Mam nadzieję, że kiedyś też wyrobię sobie tak wprawne oko :p, bo teraz jak by mi ktoś wciskał 6-8 tyg pudla jako sznaucera to bym pewnie to łyknęła :-( Quote
Justa Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='olinafm']A po czym można poznać że szczeniak sznaucera to "podróbka" ?[/QUOTE] po rodowodzie/metryce najłatwiej :p Quote
LeCoyotte Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [quote name='Justa']po rodowodzie/metryce najłatwiej :p[/QUOTE] raczej jego/jej braku:diabloti: Quote
madziamn Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 [quote name='olinafm']Jeśli waży 4,5 kg to chyba ma niedowagę. mój na niecałe 5 mies i waży ok 6 kg. Docelowo miniaturka powinna ważyć -chyba- +/- 8,5 kg[/quote] docelowo mini powinna ważyc ok.6 kilo ale to jeszcze zależy od wzrostu a o ile mi wiadomo małe rozbieżnosci sa(mówię o rasowych) Quote
balbna R Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 moja ma 4 lata i waży 9.5 nie mogę jej odchudzić wychodzę częściej na dwór i zmieniłam rojal na purine odstawiłam ciasteczka ,jest rozkoszna nawet grubiutka ale nie chcę by miała problemy ze zdrowiem ,co robić by nie tyła je raz dziennie i to miseczkę brała hormony po ciąży urojonej może to po tym Quote
Rumi. Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 [quote name='madziamn']docelowo mini powinna ważyc ok.6 kilo ale to jeszcze zależy od wzrostu a o ile mi wiadomo małe rozbieżnosci sa(mówię o rasowych)[/QUOTE] hahaha... 6 kilo to ja tylko marzę :D moja po odchudzeniu powinna ważyć tak z 10 może 9kg, z rodowodem sunia ;) Quote
Recommended Posts