Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam pytanie odnosnie nadwagi u sznaucerka miniaturki. jest to suczka w wieku 4 lat wazy 4,5 kilo, ma lekka nadwage, rzebra sa lekko wyczuwalne. karmie ja purina pro plan. moglby mi ktos poradzic jak dawkowac ta karme by moj pies nie tyl?? czyli jaka powinna byc jedna porcja i jaka dawka przez caly dzien??

Posted

uhu, 4.5 kg to bardzo malutko :roll: ja mam bardzo malego sznauca 31cm jak naciagne i wazy 6.2 kg.

dawaj foty, to ocenimy "fachowym" okiem :cool3:

Posted

A po czym można poznać że szczeniak sznaucera to "podróbka" ? Dla mnie wszystkie te szczeniaki wyglądają tak samo :razz:. O ile u dorosłego psa można przeważnie dostrzec czy jest skundlony,tak u takich małych szczeniaków naprawdę nie wiem jak to się udaje, szczególnie patrząc tylko na zdjęcia. Mam nadzieję, że kiedyś też wyrobię sobie tak wprawne oko :p, bo teraz jak by mi ktoś wciskał 6-8 tyg pudla jako sznaucera to bym pewnie to łyknęła :-(

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='olinafm']Jeśli waży 4,5 kg to chyba ma niedowagę. mój na niecałe 5 mies i waży ok 6 kg. Docelowo miniaturka powinna ważyć -chyba- +/- 8,5 kg[/quote]
docelowo mini powinna ważyc ok.6 kilo ale to jeszcze zależy od wzrostu a o ile mi wiadomo małe rozbieżnosci sa(mówię o rasowych)

• 2 years later...
Posted

moja ma 4 lata i waży 9.5 nie mogę jej odchudzić wychodzę częściej na dwór i zmieniłam rojal na purine odstawiłam ciasteczka ,jest rozkoszna nawet grubiutka ale nie chcę by miała problemy ze zdrowiem ,co robić by nie tyła je raz dziennie i to miseczkę brała hormony po ciąży urojonej może to po tym

• 2 months later...
Posted

[quote name='madziamn']docelowo mini powinna ważyc ok.6 kilo ale to jeszcze zależy od wzrostu a o ile mi wiadomo małe rozbieżnosci sa(mówię o rasowych)[/QUOTE]

hahaha... 6 kilo to ja tylko marzę :D moja po odchudzeniu powinna ważyć tak z 10 może 9kg, z rodowodem sunia ;)