.Agata. Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Lata beznadziejnie - to ciężki, gumowy naleśnik - nie ma porównania przy normalnym plastikowym dysku i nie ma też co rzucać na zmianę z 'normalnym', bo tempo lotu jest zupełnie inne ;) Ten jest świetny na początek, do nakręcania,do przeciągania,do rollerów ale do rzucania raczej kiepski Quote
Daga&Maks Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 z rollerami też przy tym dysku jest ciężko, nie jest łatwo nim rollera zrobić, a i tak daleko się nie potoczy. Ale za to do przeciągania i nakręcania idealny Quote
Victoria Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 No i jeden z naszych fastbacków dzisiaj zakończył swój żywot.. :diabloti: Quote
Olson Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Whisky nigdy nie miała do czynienia z frisbee, ale uwielbia nosić w takie spodki od doniczek. :diabloti: Kupiłam jej dziś [URL=http://allegro.pl/trixie-dysk-frisbee-plastik-23cm-tx-3356-promocja-i2481811794.html]takie[/url] frisbee. Jak myślicie - czy na początek będzie ok? Quote
Daga&Maks Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 [quote name='Olson']Whisky nigdy nie miała do czynienia z frisbee, ale uwielbia nosić w takie spodki od doniczek. :diabloti: Kupiłam jej dziś [URL=http://allegro.pl/trixie-dysk-frisbee-plastik-23cm-tx-3356-promocja-i2481811794.html]takie[/url] frisbee. Jak myślicie - czy na początek będzie ok?[/QUOTE] to zależy głównie od tego czy pies będzie chętny do zabawy plastikowym talerzem, zwykle na początek poleca się gumowe albo materiałowe, bo wygodniej jest się nimi przeciągać z psem żeby go nakręcić, a sporo psów może mieć z początku opory żeby przeciągać się twardym frisbee Quote
Naklejka Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Mam, a raczej miałam hero air. Szukam nowego dysku, zależy mi by był tani i nie za twardy- dobry do przeciągania i do krótkich rzutów. Z początku Arni bawił się gumowym dyskiem, ale potem miał problem by przejść na plastikowy, ale się udało i już chętnie się przeciąga ;) Quote
HexaWHWT Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Naklejka']Mam, a raczej miałam hero air. Szukam nowego dysku, zależy mi by był tani i nie za twardy- dobry do przeciągania i do krótkich rzutów. Z początku Arni bawił się gumowym dyskiem, ale potem miał problem by przejść na plastikowy, ale się udało i już chętnie się przeciąga ;)[/QUOTE] A co z Hero Airem było nie tak? ;) my mamy Air'a i się sprawuje mimo, że nie jest wytrzymały (znaczy...to zależy od psiaka;)) ale nawet nieźle lata. Quote
Naklejka Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Problem w tym, że zrobił w dysku dziury i kawałek nawet oderwał... Raz się nakręcił, poszarpał i po dysku. A nie mam ochoty co chwila wydawać kasy na dysk. Z drugiej strony dysk nie może być za twardy, bo nie będzie chciał go łapać :roll: Quote
HexaWHWT Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='Naklejka']Problem w tym, że zrobił w dysku dziury i kawałek nawet oderwał... Raz się nakręcił, poszarpał i po dysku. A nie mam ochoty co chwila wydawać kasy na dysk. Z drugiej strony dysk nie może być za twardy, bo nie będzie chciał go łapać :roll:[/QUOTE] Właściwie nam Air służył by długo, długo gdyby nie to, że dużo się szarpiemy a przy tym pies używa więcej siły. Gdyby było to same łapanie overów, backhandów - dysk posłużyłby dłużej no ale cena :roll: obecnie mamy 6 fastbacków i sprawują się najlepiej. Quote
Patik Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 A ja mam pytanie jaki dyska dla shih tzu (4 kg wiec nie jakaś duża) na razie mamy gumowy, mała uwielbia się przeciągać, a z łapaniem jeszcze mamy czas ,ale idzie jej coraz lepiej. Nie jest jakaś niszczycielka, ma lekki zgryz :D Quote
owczarek'ab Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Dla shih to Hero Atom lub Pup ;) Chociaż nie wiem, czy można je jeszcze gdzieś dostać. Ewentualnie CSy mniejsze. Quote
Naklejka Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='HexaWHWT']Właściwie nam Air służył by długo, długo gdyby nie to, że dużo się szarpiemy a przy tym pies używa więcej siły. Gdyby było to same łapanie overów, backhandów - dysk posłużyłby dłużej no ale cena :roll: obecnie mamy 6 fastbacków i sprawują się najlepiej.[/QUOTE] [quote name='evel']Hero Xtra? ;)[/QUOTE] To jeszcze mi doradźcie gdzie mogę je kupić ;) Na allegro, czy w sklepie, bo na krajowej wystawie to ja raczej ich nie znajdę... A może zwykły plastikowy z trixie? :P Quote
wikikoniki Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 małe hero zostały wycofane z produkcji :( z małych dysków zostały Jawzy, CS i Soflite :) Quote
Patik Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [QUOTE=owczarek'ab;19542302]Dla shih to Hero Atom lub Pup ;) Chociaż nie wiem, czy można je jeszcze gdzieś dostać. Ewentualnie CSy mniejsze.[/QUOTE] Właśnie myślałam nad którymiś z tych albo nad Soflite. Quote
evel Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='HexaWHWT']Właściwie nam Air służył by długo, długo gdyby nie to, że dużo się szarpiemy a przy tym pies używa więcej siły. Gdyby było to same łapanie overów, backhandów - dysk posłużyłby dłużej no ale cena :roll: obecnie mamy 6 fastbacków i sprawują się najlepiej.[/QUOTE] Moja suka z fastbacków zrobiła durszlaki, więc jak młody dziurkuje Hero Air to ja bym szukała cięższego kalibru ;) A znaleźć można czasem na allegro, albo w internetowych zoologach :) Quote
motyleqq Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='wikikoniki']małe hero zostały wycofane z produkcji :( z małych dysków zostały Jawzy, CS i Soflite :)[/QUOTE] nie zostały wycofane, nie ma ich 'chwilowo'. chwila jest nieokreślona w czasie ;) Quote
wikikoniki Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='motyleqq']nie zostały wycofane, nie ma ich 'chwilowo'. chwila jest nieokreślona w czasie ;)[/QUOTE] rozumiem, gdzieś czytałam, że zostały wycofane i się tym sugerowałam ;) Quote
Metheora Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 czy wiecie gdzie można kupić Sonic Xtra 215 Gummy? Quote
HexaWHWT Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 [quote name='Metheora']czy wiecie gdzie można kupić Sonic Xtra 215 Gummy?[/QUOTE] w prodogu wiem, że były ale nie wiem czy są teraz. Quote
Kirinna Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 kupiłam fastbacki dla kundla z myslą że dobre markowe to wytrzymają. zostały użyte na dwóch "treningach" tylko da łapania. do szarpania były hero air i marki Tesco. po dwóch treningach wygladają dosłownie jak durszlak czy cos w tym stylu. dodam że mój piesek jakoś specjalnie dobrze jeszcze i nie chwyta, a przede wszystkich rzadko udaję mu się złapać jakiś długi rzut taki żeby musiał mocno chwycic dysk. zazwyczaj łapie bliziutkie lekkie rzuty. (wyjaśnie że jak musi mój pies się rozpedza i łapie dysk w powietrzu to dużo mocniej chwyta, niż dysk wyrzucony bliziutko, brany prawie że z ręki) dobrze że kupiłam z przeceny bo po prostu się nie opłaca. więc teraz szukam jakiś dysków. dla kundla wielkości spaniela. czegoś w miarę lekkiego, co długo może lecieć. nie będę się nim szarpać bo od tego mam dyski z Tesco:diabloti: (Hero Air mi pasują ale szukam też jakiś innych, jak by to opisać trochę mniejszych ale w "budowie" czegoś w stylu fastbacków- kto widział hero air i fastbacki ten mam nadzieje wie o co mi chodzi:) Quote
motyleqq Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 hm... fastbacki są słabymi dyskami, ale ja właśnie używam ich tylko do łapania i mają się dobrze po kilku/kilkunastu treningach... ale regularnie je rozgrzewam i modeluję, by nie było dziur i nierówności. to wydłuża żywotność :) fastbacki są trudnymi dyskami i jeśli dobrze Ci się nimi rzuca, to teoretycznie nie powinnaś mieć problemu z innymi dyskami i możesz spróbować z Hero Xtra, będą mocniejsze, a nie są ciężkie. Quote
Naklejka Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Też mam fastbacki z promocji i jeszcze żyją, od szarpania mam dysk z tesco :) Mnie tam się wygodnie rzuca fastbacki, gorzej ten z tesco... Quote
evel Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Ten z tesco to kurde lipa jednak trochę w naszym przypadku, a szkoda. Zu niestety nawykła do Hero Xtra i pędzi przed siebie a tesco robi plask i koniec zabawy :roll: Quote
motyleqq Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 no tescowy to taki średni do rzucania, ale jako jedyny nie znikł pod zębami Etny więc używam go do szarpania :) Quote
Recommended Posts