WhyI? Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [B]HexaWHWT - [/B]dzięki, chodzilo mi o fastbacki , wiem , że są na dogfrisbee.pl, ale tam jest droga wysylka, myślalam, że może znacie inny sklep :-) :-) W takim razie zostalo mi zamówić je na dogfrisbee.pl :-) Quote
HexaWHWT Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [quote name='WhyI?'][B]HexaWHWT - [/B]dzięki, chodzilo mi o fastbacki , wiem , że są na dogfrisbee.pl, ale tam jest droga wysylka, myślalam, że może znacie inny sklep :-) :-) W takim razie zostalo mi zamówić je na dogfrisbee.pl :-)[/QUOTE] a może będą na DCDC? będzie przecież w Sopocie, Poznaniu i w Wawie. ;) może coś koło Ciebie? myślę, że powinni tam być. Może nie na wszystkich ale zapytaj chociażby. A ile chcesz zamówić? jeżeli większą ilość to raczej opłaca Ci się zamówić nawet jeżeli płaciłabyś za wysyłkę. 9zł kosztuje? Quote
.Agata. Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Mam pytanie dla posiadaczy piesków małych,raczej niskopodłogowych, takich do 7-8kg maksymalnie. CSy będą wystarczająco 'duże' dla takiego psa? jak sobie radzą z chwytem w locie? albo co z np. takim backvaultem? Ciężko mi sobie wyobrazić taką małą mordkę w akcji z takim dyskiem, CSy przy naszych fastbackach są śliczne,są wykonane z fajniejszego materiału no i są troche mniejsze, chciałabym z suką pracować głównie z frisbee no ale mam obawy. Quote
HexaWHWT Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 [quote name='Agata_Roki']Mam pytanie dla posiadaczy piesków małych,raczej niskopodłogowych, takich do 7-8kg maksymalnie. CSy będą wystarczająco 'duże' dla takiego psa? jak sobie radzą z chwytem w locie? albo co z np. takim backvaultem? Ciężko mi sobie wyobrazić taką małą mordkę w akcji z takim dyskiem, CSy przy naszych fastbackach są śliczne,są wykonane z fajniejszego materiału no i są troche mniejsze, chciałabym z suką pracować głównie z frisbee no ale mam obawy.[/QUOTE] czescc ;) cwicze z suka rasy west highalnd white terrier. Poczatkowo cwiczylysmy tylko i wlacznie na CSach, hero pupach. Nic wiekszego na poczatku nie wchodzilo w gre. CSy na poczatku...hm, pomyslalabym pierw nad hero pupem. Jest duzo przyjemniejszym materialem. CS jest twardy, na prawde twardy. Obecnie moj pies lapie fastbacki i hero airy. Jakie masz dokladnie obawy ;) nawet maly pies potrafi ;) :Poland: Quote
Klaudia&Aza Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Jaki polecacie dysk dla dużego psa z dość mocnym uściskiem. Plastikowy raczej odpada bo szybko się łamie, może jakiś gumowy? Może miał ktoś taki dysk: [URL]http://allegro.pl/frisbee-trixie-dysk-talerz-latajacy-dla-psa-33501g-i2422274188.html[/URL] ? jakieś opinie? wołałabym, żeby frisbee było w przystępnej cenie, bo chcę kupić więcej niż jedną sztukę. Będę wdzięczna za wszelkie propozycję;) Quote
catie Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Ten gumowy dysk do przeciągania się z psem się nadaje, ale lata raczej kiepsko Quote
motyleqq Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Jaki polecacie dysk dla dużego psa z dość mocnym uściskiem. Plastikowy raczej odpada bo szybko się łamie, może jakiś gumowy? Może miał ktoś taki dysk: [URL]http://allegro.pl/frisbee-trixie-dysk-talerz-latajacy-dla-psa-33501g-i2422274188.html[/URL] ? jakieś opinie? wołałabym, żeby frisbee było w przystępnej cenie, bo chcę kupić więcej niż jedną sztukę. Będę wdzięczna za wszelkie propozycję;)[/QUOTE] przystępna cena=brak jakości. oczywiście każdy kupuje jak chce, ale osobiście uważam, że lepiej raz na dwa lata wydać 500-600zł na komplet dysków(10 sztuk SuperHero czy Jawz), niż co dwa miesiące kupować coś za mniejszą sumę ;) być może Twój pies nie będzie potrzebował SuperHero czy Jawzów. może spróbuj na początek Hero Xtra, ale z doświadczenia wiem, że do przeciągania z mocnym psem się nie nadaje, moje zajechały się totalnie baardzo szybko. teraz też mamy Hero Xtra, ale się nie przeciągamy i dają radę. nie używałam dysków trixie, ale może na początkowy etap są ok. żeby spodobało się psu, żeby go zmotywować. gdybym zaczynała raz jeszcze ;) to pewnie bym taki kupiła, bo wydałabym mniej niż na rozwalające się Hero(najpierw Air, potem Xtra). aa i na Twoim miejscu, nawet jak kupisz ten trixie, to kup jeden taki, którym docelowo będziesz rzucać, by się tych rzutów uczyć :) Quote
catie Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Z w miarę wytrzymałych dysków i całkiem dobrze latających eurablendy są fajne i nie mają tragicznej ceny (ponad 30zł). Latają trochę gorzej od hero extra, ale są wytrzymalsze. A jeśli pies ma super mocny chwyt to jawz, ale tu cena jest dość wysoka (ok. 50zł) i są ciężkie, kiepsko latają, ale da się do nich przyzwyczaić ;) Quote
Klaudia&Aza Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Wielkie dzięki za odpowiedzi i rady:) Ogólnie jest tak, że pies już jest nakręcony na frisbee i przeciąganie się dla zachęty, motywacje mamy już za sobą;) jeżeli chodzi o moje rzuty to też mam dobrze opanowane ale dyskiem dla ludzi, nie wiem czy jest jakaś różnica w rzutach. Zastanowię się nad tymi Hero Xtra bo nie mają aż tak wygórowanej ceny tylko czy gdy pies łapie taki dysk nie ociera on mu pyska i czy nie jest za twardy? Quote
Daga&Maks Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Wielkie dzięki za odpowiedzi i rady:) Ogólnie jest tak, że pies już jest nakręcony na frisbee i przeciąganie się dla zachęty, motywacje mamy już za sobą;) jeżeli chodzi o moje rzuty to też mam dobrze opanowane ale dyskiem dla ludzi, nie wiem czy jest jakaś różnica w rzutach. Zastanowię się nad tymi Hero Xtra bo nie mają aż tak wygórowanej ceny tylko czy gdy pies łapie taki dysk nie ociera on mu pyska i czy nie jest za twardy?[/QUOTE] jak pies przyzwyczai się do twardego dysku to nie będzie problemu, z pyskiem też się nic nie stanie Quote
motyleqq Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Wielkie dzięki za odpowiedzi i rady:) Ogólnie jest tak, że pies już jest nakręcony na frisbee i przeciąganie się dla zachęty, motywacje mamy już za sobą;) jeżeli chodzi o moje rzuty to też mam dobrze opanowane ale dyskiem dla ludzi, nie wiem czy jest jakaś różnica w rzutach. Zastanowię się nad tymi Hero Xtra bo nie mają aż tak wygórowanej ceny tylko czy gdy pies łapie taki dysk nie ociera on mu pyska i czy nie jest za twardy?[/QUOTE] w takim razie myślę, że możesz spróbować z Xtra. może akurat się sprawdzi, i nie będziesz musiała nadwyrężać portfela ;) jak dysk nie jest zniszczony(czyli podziurawiony) to nic się nie ociera. twardość to kwestia indywidualna, ale mój pies nie lubi np twardych piłek z lanej gumy, a Xtra lubi bardzo :) więc nie jest on twardy Quote
HexaWHWT Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Xtra nie będzie za twardy. ;) Ale jeżeli pies nieźle niszczy dyski (sprawdzałaś to?) to śmiem twierdzić, że xtra padnie. :eviltong: A może Eurablend? Quote
Klaudia&Aza Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Kupię Hero Xtra mam nadzieję że nam wystarczy a jeżeli ten też się połamię to kupimy mocniejszy;) [B]HexaWHWT[/B] ćwiczymy raczej amatorsko i nie zdążyłam kupić jakiegoś dobrego dysku, a te które kupiłam to zazwyczaj niszczyła;) Ma dość mocny uścisk ale na pewno nie jeden pies bawiący się dyskiem ma mocniejszy;) Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc:smile: Quote
motyleqq Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 ja mam Xtra i jestem umiarkowanie zadowolona. na pewno w przyszłości kupię SuperHero, SuperAero lub Jawza, ale teraz po prostu mnie nie stać na taki wydatek jednorazowy ;) Quote
HexaWHWT Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Uwierzcie, mój west też niszczy dość szybko dyski. Obecnie mamy ich chyba 7 w tym jeden hero air, który jest zdecydowanie słabszy niż nasz niejeden fastback. Quote
motyleqq Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 [quote name='HexaWHWT']Uwierzcie, mój west też niszczy dość szybko dyski. Obecnie mamy ich chyba 7 w tym jeden hero air, który jest zdecydowanie słabszy niż nasz niejeden fastback.[/QUOTE] to, czy pies jest westem, czy ONkiem, nie gra większej roli. jedne bawią się intensywniej, drugie mniej. jedne mają silne zęby, drugie delikatny chwyt. są psy, którym Hero Air wystarczy ;) nasz został wyrzucony po 3 zabawach Quote
catie Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Mój pies 13kg wagi po jednym złapaniu dysku fastaback zrobił dziurę na wylot, więc wielkość psa nie ma tu żadnego znaczenia Quote
vpassione Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 HeroXtra całkiem nieźle dają radę przy psie z mocniejszym chwytem, ale żeby się jeszcze poprzeciągać to nie polecam, nie wyjdzie z tego cało. Za to taki HeroAir, CS, praktycznie ginie u nas w sekundach przy zwykłym łapaniu. Quote
Daga&Maks Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 [quote name='HexaWHWT']Uwierzcie, mój west też niszczy dość szybko dyski. Obecnie mamy ich chyba 7 w tym jeden hero air, który jest zdecydowanie słabszy niż nasz niejeden fastback.[/QUOTE] to hero air jest aż tak słaby jeśli chodzi o wytrzymałość? Miałam w planach zakup tego dysku, ale jeśli jest słabszy od fastbacka to jednak będę musiała zrezygnować Quote
sator_k_ Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 Hero Air jest słaby. Sator ma mocny chwyt, ale air nie wytrzymał nawet jednego treningu. Pękł po paru chwytach. Quote
HexaWHWT Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='dagaa111']to hero air jest aż tak słaby jeśli chodzi o wytrzymałość? Miałam w planach zakup tego dysku, ale jeśli jest słabszy od fastbacka to jednak będę musiała zrezygnować[/QUOTE] według mnie jest słaby. Nie robi, owszem ale mój pies np tak szybko fastbacków nie psuje. Air po pierwszym treningu miał już dziury. Przy przeciąganiu się za przyniesienie dziury były już duże. Na razie sobie leży bo chciałam wypróbować fastbacki...są o niebo lepsze. Quote
.Agata. Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='HexaWHWT']czescc ;) cwicze z suka rasy west highalnd white terrier. Poczatkowo cwiczylysmy tylko i wlacznie na CSach, hero pupach. Nic wiekszego na poczatku nie wchodzilo w gre. CSy na poczatku...hm, pomyslalabym pierw nad hero pupem. Jest duzo przyjemniejszym materialem. CS jest twardy, na prawde twardy. Obecnie moj pies lapie fastbacki i hero airy. Jakie masz dokladnie obawy ;) nawet maly pies potrafi ;) :Poland:[/QUOTE] CS twardy? no proszę Cię ;) fastback jest bardziej twardy - bo plastikowy ale CS jest mięciutki, dziurawi się po chwili,bo jest taki gumowy - mam jeszcze boksera,który parę zniszczonych dysków ma za sobą ;)S suka będzie bardziej w typie JRT i nie wiem czy nie urwę jej łebka lecącym dyskiem ale jak Ginny daje radę to myślę,że moja też da :) Quote
HexaWHWT Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='Agata_Roki']CS twardy? no proszę Cię ;) fastback jest bardziej twardy - bo plastikowy ale CS jest mięciutki, dziurawi się po chwili,bo jest taki gumowy - mam jeszcze boksera,który parę zniszczonych dysków ma za sobą ;)S suka będzie bardziej w typie JRT i nie wiem czy nie urwę jej łebka lecącym dyskiem ale jak Ginny daje radę to myślę,że moja też da :)[/QUOTE] hmm, według mnie tak. Nie wiem, sprzeczać się nie będę ale miałam je w ręce i uważam że jest dość twardy. Może to moje schizy ;D Quote
wenabc Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Jaki polecacie dysk dla dużego psa z dość mocnym uściskiem. Plastikowy raczej odpada bo szybko się łamie, może jakiś gumowy? Może miał ktoś taki dysk: [URL]http://allegro.pl/frisbee-trixie-dysk-talerz-latajacy-dla-psa-33501g-i2422274188.html[/URL] ? jakieś opinie? wołałabym, żeby frisbee było w przystępnej cenie, bo chcę kupić więcej niż jedną sztukę. Będę wdzięczna za wszelkie propozycję;)[/QUOTE] Ten dysk jest świetny ja mam go od urodzenia mojego szczeniaka i ma tylko jedną dziurkę ;p Ale jest bardzo wytrzymały i polecam Ci ten zakup :) Quote
Klaudia&Aza Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 [quote name='bordercollie']Ten dysk jest świetny ja mam go od urodzenia mojego szczeniaka i ma tylko jedną dziurkę ;p Ale jest bardzo wytrzymały i polecam Ci ten zakup :)[/QUOTE] A jak jest z rzutami, dobrze lata ten dysk, daleko?:) Obecnie i tak zostanę przy tym HeroXtra, ewentualnie będziemy miały dwa inne ;) Quote
Recommended Posts