martita Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [quote name='Alusia']Jak nauczyć chodzenia przy nodze do tyłu (umie się sam cofać)???[/quote] Hej:p Ja powiem jak to u nas wygladalo, a nie bylo ciezko...;) Szczegolnie, ze Twoj psiak umie sie juz sam cofac, dlatego pewnie i wam szybciutko sie uda. Jesli pieknie mu to wychodzi, dodaj komende. My umiemy(jejku, moj psiak umie:evil_lol:) dostawiac, zatem dostawial i powolutku ksztaltowalam cofanie przy nodze po dostawieniu do lewej. Ksztaltowalam, az pewnego dnia wymsknelo mi sie "tyl"(komenda do cofania), a mloda w tyl...i tak nam sie udalo:lol:Po prostu umiala pieknie sie cofac i w dobrym momencie dodalam komende.Nie za wczesnie, tylko w sam raz;) Mozesz rowniez wykorzytac target lub po prostu naprowadzanie;) Powodzonka! Quote
Buka xO Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Ja jako tako nie interesuję się tym sportem ale mój psiak umie cofać się,krok rewiowy,księżycowy i obejście od lewego boku :lol: Quote
Marta&Karmen Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [quote name='Buka xO']Ja jako tako nie interesuję się tym sportem ale mój psiak umie cofać się,krok rewiowy,księżycowy i obejście od lewego boku :lol:[/quote] jak wygląda krok rewiowy i księżycowy ?:confused: Quote
Buka xO Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 A to są kroki nawet nie wiem czy do tańca,z książki ,101 psich sztuczek' Rewiowy to że pies staje pomiędzy twoim nogami i podnosi razem z tobą daną nogę do góry. Księżycowy to taki jak ukłon tylko pies do tego idzie do tyłu :lol: Quote
Marta&Karmen Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [quote name='Buka xO']A to są kroki nawet nie wiem czy do tańca,z książki ,101 psich sztuczek' Rewiowy to że pies staje pomiędzy twoim nogami i podnosi razem z tobą daną nogę do góry. Księżycowy to taki jak ukłon tylko pies do tego idzie do tyłu :lol:[/quote] faktycznie, dostałam niedawno ta książkę ;) znalazłam te kroki, jeszcze wszystkiego nie zdążyłam zobaczyć... Quote
marti91 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Taki fajny temat, a coś tu ostatnio ucichło. Przestudiowałam te 70 stron tematu i już wiem, że będziemy układać układzik z Sonią:razz: Narazie umiemy slalom do przodu, ósemkę, turlanie, kładzenie łapy na kolano, łapanie łapami mojej reki, uczymy się czołgania (ale ona to robi w takim tempie, jak jakiś odrzutowiec:-o), okrązanie mnie, okrążanie jednej nogi, kółeczka wokół własnej osi, i z takich DD to chyba tyle, chyba że o czymś zapomnialam. Mam już muzykę i kawalątek choreografii:razz: P.S. fajnie ćwiczycie. Dzięki Wam moze ta dyscyplina się rozwinie u nas;) Niestety niektóre filmiki już nie działają... Quote
Berneska Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Hmmm... a jak fajnie nauczyć psa COFANIA ? Znaczy się , uczyłam Lunę mniej więcej tak: | | | * | | | | | Ona była tą gwiazdką, na około nas były poukładane jakieś rzeczy , ja szłam w jej kierunku ona się cofała. Kiedy robimy to bez niczego też nam wychodzi, problem jest taki że muszę iść z nią żeby się cofała A za cholerę nie wiem jak zrobić żebyśmy razem szły do tyłu, między nogami żeby była ... Bo się boi i szybko ucieka Mógłby mnam ktoś doradzić też co można się teraz nauczyć ? XD Jakiś ciekawy sposób i mniej więcej dać opis jak można fajnie nauczyć ;) Niestety książka 101 psich sztuczek nie wchodzi w grę, bo kupiłam sobie za ponad 40 zł książkę do szkolenia ogólnego więc muszę trochę uzbierać Quote
marti91 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 To że ucieka, moożna przełamać smaczkami. Sonia też na początku nie była pewna, a teraz nawet od razu z wjazdu cofa się ze mną (miedzy nogami nadal będąc) A co już umiecie? W temacie o filmikach możesz trochę popodglądać ;) Quote
Ola164 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Ja z Korką też zaczęłam ćwiczyć taniec z psem (i nie tylko) :) Cofać się jednak boi... Moim zdaniem idzie nam całkiem dobrze biorąc pod uwagę to że Kor jest psem po przejściach, a u nas mieszka od dwóch miesięcy :loveu: Wprowadzam także inne sztuczki i wygląda to nawet fajnie. A teraz umiemy: skok przez nogę, skok przez obręcz z rąk, wyskakiwanie na ręce, slalom przodem, turlanie się, stać na przednich łapkach w oparciu o fotel, skakać przez plecy i wskazane przedmioty. A z komend to tylko łapa, siad i zdechł pies :) Aktualnie ćwiczymy stanie na łapkach i wskakiwanie na jakieś mniejsze przedmioty :) Quote
nateenanu Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Super filmik :) i psisko też cudo :loveu: Będę zagladać bo chcę z moim piesiem też się dogdansic :D narazie ma 5 miesięcy, więc skoki odpadaja, ale umiemy uklon, slalom, ósemkę, czołganko, 'papa', turlanie, jakiś obrocik.. i wciąż sie uczymy nowych rzeczy, ale nie chcę przesadzać jeszcze w tym wieku, więc czekam z niecierpliwościa, aż podrośnie :) Quote
karjo2 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Podrzuce filmik, w troche innym niz zazwyczaj stylu, ale swietny :lol:: [url=http://www.youtube.com/watch?v=crmD_B8ERzk&feature=PlayList&p=E21523BA44DEB960&playnext=1&playnext_from=PL&index=1]YouTube - Gladiator dog (canine freestyle)[/url] Quote
madziulik_13 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 My sobie tańcujemy :cool3: Mam w planach nawet zawody w Czechach :evil_lol: Quote
Dziewczyna Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Ja mam zamiar z Sonią zacząć, ale nie wiem jak nam to będzie wychodziło :) :):):):) Quote
Monka. Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 My dopiero początkujące jesteśmy ale przecież najważniejsza jest zabawa :p Dejzi potrafi : obrót wokół własnej osi w obydwie strony, slalom do przodu, skoki przez moją nnoge, kładzie łapy na kolano, turlanie sie, stanie na tylnych łapach i chodzenie tak do tyłu Uczymy się zkania przez obrcz zrobioną z rąk. Ale Dejzi to mała jest wielkośći sznaucera sredniego... Pozdrawiam wszystkich tańczących i próbujących:loveu: Quote
Ania&Psy Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 gdzie znajdę jakieś regulaminy DD, terminarz zawodów? chodzi mi o Czechy ;) Quote
madziulik_13 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 [quote name='Ania&Psy']gdzie znajdę jakieś regulaminy DD, terminarz zawodów? chodzi mi o Czechy ;)[/QUOTE] Co do zawodów sama szukam ale nawiązałam kontakt z Czeszką i mam nadzieje że ona mi pomoże ;) :) Jak coś mogę dać Ci znać. Quote
Ania&Psy Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 I co, dowiedziałaś się już może czegoś? :) Quote
gii Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 tak czytam o tych waszych tańcach, i się zastanawiam czy basseta da się nauczyc??? w sumie fakt za zarcie zrobi chyba wszystko... gorzej z wracaniem do nogi na dworze.. Quote
Riannei&Garshii Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Heeej. Więc, ja i mudikówna zaczynamy się uczyć do dogdancing i takie pytanie, jak się uczy kluski układu? Najpierw nauczyć sztuczek, wiem, ale co potem? n.n' Quote
Daga&Maks Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 potem po prostu połącz sztuczki w całość. To nic innego jak robienie kilku sztuczek pod rząd. Najpierw próbuj z prostymi układami, a potem coraz bardziej skomplikowane Quote
Recommended Posts