Kati Posted September 4, 2004 Posted September 4, 2004 Ja czytałam o takiej metodzie, że pies stoi przed tobą w wąskim przejściu (tak że nie może się odwrócić). Wtedy ty coraz bardziej zbliżasz się do psa i psiea musi przesuwać się do tyłu. Wydzajesz komendę "do tyłu" (lub jakąś inną), chwalisz psa i nagradzasz. W zależności od szybkości uczenia sie psa, gdy już sam zaczyna się cofać trzeba ćwiczyć w innym miejscu. Życzę cierpliwości i powodzenia. :) Quote
gośku. Posted December 26, 2004 Posted December 26, 2004 A Sonke ucze tańczyć ze mną 8) Mówie jej SIAD, ona siada i mówie PROSZĘ DO TAŃCA i podaję rękę, a ona kładize swoją łapke na mojej i mówię tedy HOP, ona się odpycha łapami tylnymi i WSTAJE. A że moja mama gra na pianini, to jest nam łatwiej :lol: Ja ją trxzymam za łapki,robimy oobroty, to tyłu, do przodu :lol: a ona bardzo lubi stać na łąpach tylnych 8) Jest wtedy bardoz miło i sympatycznie 8) Wczoraj wieczorem ja nauczyłam ją :) Posslzo łatwo, bo była chętna do zabawwy,dla neij to wielka FRAJDA! Uczyłam ja tak, że , w buzi miałam jakiegos mojego wafelka, lub jej psiego czekoladowego dropsa( ktory wcale nie jest nie dobry, oczywiscie nie jen;)) i to lolub tamto tryzmałam w zębach i ona tak patrząc na jedzonko zaczeła ze mną tańczyć. Sprupójcie sami, jets to cool 8) 8) 8) POLECAM!!! JEsczzaą ją naucz SAMĄ tańczyć, beze mnie:) już jesteśmy w trakcie kręcenia się w kółko( tak jak za ogonkiem), tego nie za bardzo lubi, ale się nauczy;) A wcozraj wieczorem jescze nauczyłąm ją zanościć coś do drugiej osoby będącej w 2 pokoju :) np. dałąm jej zabawkę i powiedziałam ZANIEŚ PANi i pokazałam kierunek, najpierw szła ale nie doniosła, wróciła do mnie za któryms razem sie udało a potem to w tę i spowrotem latała tzn, chodziła :oops: To na tyle, pappa!! ps. ktoś z Was tańcyz ze swoim psem? Quote
Viz Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Ja zaczęłam. Teddy szybko nauczył się cofać. Nasz najukochańzy moment układu, to "rzut" na ziemie i obydwoje obrót ;) Kurde, ten mój jamnk mnie codziennie zaskakuje :D Quote
julita104 Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 hmm ciekawa sprawa moja sunia jest bardzo posłuszna, do tego lubi stac na dwóch łapkach musze spróbowac ale warto uczyc do konkretnej melodii (to tak odnosnie pianina - brzmi inaczej niz muzyka z mtv :P) czy wogole do kazdej ? Bo nie chce zeby bylo tak ze ilekroc właczę mtv to sunia bedzie chciała do zabawy (w tym wypadku - tanca) Quote
PATIszon Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 A my dzis zrobilysmy postep w uczeniu sie obrotow dookola wlasciciela tylem (czy te figury maja jalies fachowe nazewnictwo? :hmmmm:) Quote
Wojenka Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 A my kręcimy się w kóło jak szalone:lol: :cool1: Quote
Klaudia:-) Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 My jak narazie bawimy się w slalom między nogami do przodu i do tyłu. Quote
Viz Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 My podobnie ;) Całkowicie poczatkujace, ale co tam ;) grunt to zabawa 8) Moze kiedys :) Quote
PATIszon Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 [quote name='Klaudia:-)']My jak narazie bawimy się w slalom między nogami do przodu i do tyłu.[/quote] Jak uczysz ja slalomu do tylu?:roll: Quote
Guciek Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 albo pies idzie slalomem ale od doopy strony...albo Klaudia :-) idzie do tyłu :) tak mi sie wydaje. Quote
PATIszon Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Jak to wyglada to ja wiem. Pytam sie jak sie do tego zabieraja?:roll: Quote
Guciek Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Albo mi sie wydawalo, albo tam co innego pisalo.. Ale raczej to pierwsze.. Quote
Orange Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Moje psy nie nadają sie do tańca. Prędzej bym sobie zęby wybiła potykając się o nie, niż nauczyła tańczyć :eviltong: :p Quote
Wojenka Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 A co to za psy?Moje też do zdolnych tancerzy nie należą;) Ale mozna sie nieźle powygłupiać:cool3: Quote
Klaudia:-) Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Jedna wersja to pies i ja tyłem,ale to narazie pozostawiam. My uczymy się psiak przodem,a ja tylem do kierunku ruch. Stawiam ją sobie obok nogi(przodem do kierunku ruchu) odstawiam noge do tyłu i mówie pod nogą pokazując jej smakołyk,potem przytrzymuje ją po przejściu na drugą stronę,ustawiam obok nogi i znowu odstawiam nogę,pokazuje smakolyk i komenda. Tak robie aż nie załapie o co chodzi,potem już bez zatrzymywania jej przed odstawieniem nogi,potem coraz szybciej,a na końcu łącze slalom do przodu i do tyłu. Quote
Orange Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 [quote name='Wojenka']A co to za psy?[/quote] Buldog francuski i york :p :p Quote
ARTISTIC Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 [quote name='Orange']Buldog francuski i york :p :p[/quote] masz fajne rasy do szkolenia, zachecam zacznij od łatwych elementów jak obroty psa wokół własnej osi, do tego wystarczy smakołyk , ruch ręki w odpowiednią stronę i komenda obrót tak aby pies w przyszłości mógł skojarzyć polecenie z elementem który ma wykonać Quote
Wojenka Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 Ejże-z yorkiem można wieeele zrobić!:razz: (vide Wind) Quote
Viz Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Z kazdym psem w sumei da sie duzo robic :cool3: Tylko do poszczegolnych ras musi byc dopasowana odpowiednia choreografia. :cool1: Ja mam dwa jamniki i jest super :loveu: Quote
Klaudia:-) Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Zgadzam się,że z każdym psem da się zrobić choreografie tylko trzeba dostrzeć i wykorzystać jego atuty. Quote
Viz Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Dokladnie ;) Z jamnikiem nie powinno robić elementów skocznych, ale da się zaradzić i zmniejszyć to do minimum, ale za to wykorzystując atrybuty jego budowy i kombinowac :) Quote
ARTISTIC Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 [quote name='Saba']Jak nauczyć psa cofania?[/quote]najlepiej na smakołyk w prawej rece smakołyk który przesuwamy nad głowę psa tak żeby wywołać u psa cofnięcie do tyłu lewa na boku psa pomaga żeby pies nieodchodził w bok Quote
OlaAB Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 a czemu uważasz , że skoki przez nogę (bo takie są jako obowiązkowe) są NIE DO WYKONANIA na większości psów?:crazyeye: przecież tak naprawdę to możesz tu wystawić nogę opartą na ziemi i nawet otyły jamnik (bez obrazy) podskoczy przechodząc nad nią Quote
Recommended Posts