Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[IMG]http://images35.fotosik.pl/77/c07d11fd745dd6d8med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images47.fotosik.pl/222/eac0e582e57a6ae1med.jpg[/IMG]

[url]http://images38.fotosik.pl/218/ff0135ad93c13df1med.jpg[/url]

[url]http://images47.fotosik.pl/222/f4559bc9e033c174med.jpg[/url]

[IMG]http://images39.fotosik.pl/219/ad45a029b112c391med.jpg[/IMG]

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']

Niestety bez zmian, czyli żadnej poprawy, cały czas mu cieknie z oczu :-(
A u Dina się coś dzieje, czy po prostu kontrolna wizyta ?[/QUOTE]

Nie, to tylko taka kontrola, na szczęście wszystko dobrze, po prostu minęły 3 miesiące od operacji, więc mieliśmy przyjść. I zła jestem, bo wiztya polegała na tym, że weszliśmy, powiedziałam że wszystko ok, dr Garncarz powiedział że to dobrze i koniec wizyty, a musiałam za to zapłacić 70 zł :angryy:
Niedobrze, że mu tak ciekne :shake:

[quote name='Bonsai']To jest początek znajomości? To aż się boję, co będzie z tą owieczką za chwilę... :evil_lol:

Ewa, a na jaki kierunek się wybierasz? Polecam prawo na UW! :razz:[/QUOTE]

Dokładnie o tym samym pomyślałam z tą owieczką :evil_lol:

Ja bym się nie odważyła pójść na prawo, ponoć tam się umiera, jeśli nie jest się geniuszem :roll:

Posted

[quote name='Bonsai']To jest początek znajomości? To aż się boję, co będzie z tą owieczką za chwilę... :evil_lol: [/QUOTE]
Na razie owieczka dzielnie się trzyma, straciła tylko nieco ze swej nieskazitelnej bieli :evil_lol:

[quote name='Bonsai']Ewa, a na jaki kierunek się wybierasz? Polecam prawo na UW! :razz:[/QUOTE]
Na pewno na jakiś humanistyczny, ale jeszcze nie wiem do końca na jaki.
Myślałam o dziennikarstwie, politologii, stosunkach międzynarodowych.
Nad prawem też się zastanawiałam, ale po pierwsze, tam chyba trzeba zdawać rozszerzoną historię na maturze, a po drugie, różne osoby nagadały mi, że bez znajomości to się nic nie osiągnie...

Posted

[quote name='ladybird']Nie, to tylko taka kontrola, na szczęście wszystko dobrze, po prostu minęły 3 miesiące od operacji, więc mieliśmy przyjść. I zła jestem, bo wiztya polegała tym, że na weszliśmy, powiedziałam że wszystko ok, dr Garncarz powiedział że to dobrze i koniec wizyty, a musiałam za to zapłacić 70 zł :angryy:
[/QUOTE]
To trochę nie w porządku, zwykłe wyciąganie kasy...Też bym była zła, moim zdaniem wizyta kontrolna po operacji powinna być darmowa.

Posted

Co do prawa, to trudno mi być obiektywną, bo choć geniuszem z pewnością nie jestem, to zawsze wiedziałam, że jest to to, co chcę w życiu robić - mimo, że w mojej rodzinie absolutnie nikt nie pracuje w tym zawodzie. Czy przejadę się na tym, że nie mam znajomości - nie wiem. Uczę się tego, co lubię i na razie mnie to cieszy. Grunt to robić to, co się lubi - a z moich obserwacji wynika, że na prawo trafia masę ludzi z przypadku ("bo po prawie będę dużo zarabiać", "bo rodzice nalegali", "bo nie miałem innego pomysłu", "bo przecież nie pójdę na polonistykę") i być może to oni w wyniku braku powodzenia na studiach, wynikającego z braku zainteresowania przedmiotem, rozpuszczają takie plotki o tym kierunku. Ja tam jestem bardzo zadowolona. :) Ladybird, a Ty co studiujesz?

Posted

[quote name='Bonsai']Co do prawa, to trudno mi być obiektywną, bo choć geniuszem z pewnością nie jestem, to zawsze wiedziałam, że jest to to, co chcę w życiu robić - mimo, że w mojej rodzinie absolutnie nikt nie pracuje w tym zawodzie. Czy przejadę się na tym, że nie mam znajomości - nie wiem. Uczę się tego, co lubię i na razie mnie to cieszy. Grunt to robić to, co się lubi - a z moich obserwacji wynika, że na prawo trafia masę ludzi z przypadku ("bo po prawie będę dużo zarabiać", "bo rodzice nalegali", "bo nie miałem innego pomysłu", "[B]bo przecież nie pójdę na polonistykę[/B]") i być może to oni w wyniku braku powodzenia na studiach, wynikającego z braku zainteresowania przedmiotem, rozpuszczają takie plotki o tym kierunku. Ja tam jestem bardzo zadowolona. :) Ladybird, a Ty co studiujesz?[/QUOTE]

Właśnie to :eviltong:
Ale nie będę nauczycielką, spokojnie :diabloti: Robię specjalizację medialną, czyli w sumie to jest takie dziennikarstwo, tylko nastawione na kwestie językowo-poprawnościowe. I naprawdę bardzo mi się podoba :lol: Ewa - chciałaś coś humanistycznego - polecam polonistykę ;)

Posted

Żeby było jasane, ja wcalę nie uważam, że polonistyka jest "be"! Ja po prostu nie rozumiem ludzi, którzy idą na studia, które ich nie fascynują. Osobiście zawsze namawiam ludzi, by szli na taki kierunek, który będzie im faktycznie sprawiał radość. Oczywiście też jest bardzo istotne to, co mozna po takim kierunku robić - ale jak ktoś chce, to sobie poradzi, tak jak Ty - obalasz stereotyp, że po polonistyce można zostać tylko nauczycielem. :p :)

Posted

[quote name='Bonsai']Żeby było jasane, ja wcalę nie uważam, że polonistyka jest "be"! Ja po prostu nie rozumiem ludzi, którzy idą na studia, które ich nie fascynują. Osobiście zawsze namawiam ludzi, by szli na taki kierunek, który będzie im faktycznie sprawiał radość. Oczywiście też jest bardzo istotne to, co mozna po takim kierunku robić - ale jak ktoś chce, to sobie poradzi, tak jak Ty - obalasz stereotyp, że po polonistyce można zostać tylko nauczycielem. :p :)[/QUOTE]

Zgadzam się jak najbardziej :lol: Nie wyobrażam sobie też męczyć się na jakichś studiach przez 5 lat, bo właściwie po co, jak jest tyle kierunków? A nawet jeśli, to co później? Pracować w zawodzie, którego nigdy się nie polubiło czy robić coś nie znając się na tym? Trzeba po prostu sobie przemyśleć wybór studiów. Skoro Ty sobie radzisz na prawie i nie umierasz, a nawet jesteś zadowolona, to super :lol: Odpowiedni człowiek na właściwym miejscu ;)

Posted

[quote name='CaneSs']Witamy się.Co tam u was? :loveu:[/QUOTE]

Witamy :)
Właśnie wróciliśmy ze spacerku, zimno jak diabli :-( Znowu mnie porządnie przewiało, mam nadzieję, że się nie rozchoruję. Na szczęście Duffel był dziś wyjątkowo grzeczny (w przeciwieństwie do wczorajszego dnia), co mi trochę poprawiło humor ;)
A zaraz muszę się wziąć za chemię i biologię :placz:
Nienawidzę tej szkoły :angryy:

Posted

[quote name='ladybird']Jeszcze masz chwilę żeby zastanowić się nad wyborem studiów chyba ;)
A, tak z ciekawości, gdzie do szkoły chodzisz? :p[/QUOTE]

Niby jeszcze trochę czasu mam, ale szybko zleci ;)
Chodzę do XLIX LO im. J. W. Goethego na Mokotowie.

Posted

[quote name='ladybird']To szkoła związana z niemieckim? Bo tak coś mi świta, ale może się mylę :roll:[/QUOTE]

Tak, niemiecki jest głównym językiem i szkoła jest szkołą partnerską jakiejś szkoły w Niemczech.
Właściwie to przez ten niemiecki tam poszłam, bo nigdzie indziej nie mogłam znaleźć klasy humanistycznej z rozszerzonym niemieckim.

[SIZE=1]Ale muszę przyznać, że niemiecki jest na beznadziejnym poziomie, angielski zresztą też:shake:[/SIZE]

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Tak, niemiecki jest głównym językiem i szkoła jest szkołą partnerską jakiejś szkoły w Niemczech.
Właściwie to przez ten niemiecki tam poszłam, bo nigdzie indziej nie mogłam znaleźć klasy humanistycznej z rozszerzonym niemieckim.

[SIZE=1]Ale muszę przyznać, że niemiecki jest na beznadziejnym poziomie, angielski zresztą też:shake:[/SIZE][/QUOTE]

A Frycz? Wiem, że tam jest niemiecki. Z językami w szkołach to tak zwykle jest, raczej nie zdarza się, żeby był super poziom...
Może teraz Ci się tylko wydaje, że jest źle, a jak będziesz wspominać, to się okaże, że było całkiem, całkiem ;) Ja strasznie narzekałam na swoje liceum (Rej), a teraz fajnie czasem myślami wrócić do tamtych czasów :p

Posted

[quote name='ladybird']A Frycz? Wiem, że tam jest niemiecki. Z językami w szkołach to tak zwykle jest, raczej nie zdarza się, żeby był super poziom...
Może teraz Ci się tylko wydaje, że jest źle, a jak będziesz wspominać, to się okaże, że było całkiem, całkiem ;) Ja strasznie narzekałam na swoje liceum (Rej), a teraz fajnie czasem myślami wrócić do tamtych czasów :p[/QUOTE]

Tak, we Fryczu też jest rozszerzony niemiecki, ale akurat nie było takiego profilu klasy, jaki chciałam.
Generalnie nie jest nawet tak źle, ludzie fajni, tylko po prostu strasznie dużo nauki i bezsensownych przedmiotów.

Posted

[quote name='Minerva']Guten Abend, skoro w takich niemieckich klimatach.
Ale tu nagadane, do fotek się nie mogłam dokopać :mad:.
Auf Wiedersehen :evil_lol:.[/QUOTE]

Guten Abend :cool3:
Ale fotek dużo wczoraj dałam przecież :diabloti:

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Guten Abend :cool3:
Ale fotek dużo wczoraj dałam przecież :diabloti:[/QUOTE]
Wiem, widziałam te z barankiem, ale trudno się było do nich dokopać, bo tyle nagadane :eviltong:.

Posted

[quote name='Minerva']Wiem, widziałam te z barankiem, ale trudno się było do nich dokopać, bo tyle nagadane :eviltong:.[/QUOTE]

I jeszcze na kanapie :eviltong:
Obiecuję poprawę, już nie będę tyle gadać :diabloti:

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']I jeszcze na kanapie :eviltong:
Obiecuję poprawę, już nie będę tyle gadać :diabloti:[/QUOTE]
Tych, na kanapie nie widziałam, ale zaraz ich poszukam. A gadać możesz ile chcesz, ewentualnie fot wstawiać możesz więcej :evil_lol:. No dobrze, ale juz nie gadamy :lol:.

Posted

[quote name='Minerva']Tych, na kanapie nie widziałam, ale zaraz ich poszukam. A gadać możesz ile chcesz, ewentualnie fot wstawiać możesz więcej :evil_lol:. No dobrze, ale juz nie gadamy :lol:.[/QUOTE]

Kanapowe fotki są pod koniec 16 strony ;)
Już się zamykam :evil_lol:

Posted

[URL]http://images47.fotosik.pl/222/b7d3654e74ef236amed.jpg[/URL] Rozpieszczasz go :evil_lol:. Moja Cielaczka nie ma wstępu na kanapę-ostatnio strasznie dużo sierści gubi :shake:.